Aile bu mu babalik annelik bu mu

Daha once bir muhabirin 3 gun siginma evinde kaldiktan sonra yazdigi yaziyi okumustum korkunctu. Ordan kalma korkum var ya daha kotu olursa diye bu sefer buraya da donemem ne yapacagim bilmiyorum
Bakin tum korkularimi tetikleyen yazinin bi kismini almstim

Üç uykusuz gecenin ardından, dizlerim dermansız, bademciklerim şiş şekilde ayrılıyorum sığınaktan. Bu süreçte “Sığınağa gelmesem beni öldürecekti” diyen kadınların çaresizce kocalarına döndüğünü görüyorum. Hele çocuklu olana, “Ne yapacaksın” diye sormaya utanıyorum. Çünkü seçenekleri ya şiddet ya da çocukların hastalıktan kırıldığı bu sığınmaevi... Öte yandan her şeye rağmen sığınağın bazı kadınları ölümden kurtardığını, yeni bir hayata kapı araladığını görüyorum. Bazı kadınlar “Yıllardır ilk kez dayak korkusu olmadan rahat uyudum” diyor. Ama bu uyku için devletin de bir yatağı esirgememesi gerekiyor

Bu aileleri hiç bir zaman anlamadım anlayamayacağım sanırım. İnsan kendine kızına hiç mi değer vermez? Ona kalkan el hiç mi canını acıtmaz... Haberlerde videoları görüyorum hiç tanımadığım halde kalkan o el benim canımı acıtıyor.

Bu aileleri hiç bir zaman anlamadım anlayamayacağım sanırım. İnsan kendine kızına hiç mi değer vermez? Ona kalkan el hiç mi canını acıtmaz... Haberlerde videoları görüyorum hiç tanımadığım halde kalkan o el benim canımı acıtıyor.
Ölmem lazim birseyler yapmasi icin ikide bir gonderecekler en sonunda vurup oldurecek o zaman kiymetli olucam o zaman akillari basina gelicek

Ablam bundan 7 yıl önce eşi tarafından aldtıldı, çocuğunu da alıp babaevine döndü.
Eniştem o zaman çok pişman olduğunu yuvasını kurtarmak istediğini söyledi, babamın tepkisi "dön kızım yuvana, sen de az değilsin eşinle hiç ilgilenmiyorsun git yuvana sahip çık" dedi.
O dönem babama düşman olmuştum, kızı aldatılmış bu neyin tatavasını yaşıyor diye.

Geçtiğimiz yıl, ben de evliliğimi bitirdim ve ilk babaevine döndüğümde babamdan gördüğüm destek dudaklarımı uçuklattı.
Ben ablama yaptığının aynısını yapar, beni geri döndürmeye çalışır dedikçe babam; "sen gitmek istesende ben göndermem, senin o evlilik için ne kadar çabaladığını çok iyi biliyoruz hepimiz" dedi.

Şunu söylemeye çalışıyorum, eğer ailen sende de suç buluyorsa ve desteklemiyorsa, senin yuvan için yeterince çabalamadığını düşünüyorlardır.Yoksa hiçbir anne baba yaşı kaç olursa olsun düşmüş evladına bi tekmede ben vurayım demez.Hatalı bile olsan desteklememeleri doğru mu? Asla değil.Ama zihniyetlerini tahmin edebiliyorum, orda kaldığın süre boyunca yaptıklarını başına kakacaklar, eşin gelip almadıkça sana saracaklar, hatta belki eşini arayıp gel al karını çocuğunu diyecekler seni iyice küçük düşürecekler.

Ailene sana destek olacakları konusunda güvenme, şöyle düşün; şuan başını sokabilecek bir çatın var ama eğer eşine dönmeyeceksen bir an evvel toparlan, kendine gel ve hem kendin hem çocuğun için bi düzen kurmaya çalış.Ağlak insanın, bitttim bitiyorum diyen insanın kendine bile faydası olmaz.
Bak toparlan, biraz kendine güvenin gelsin, güçlü ol göreceksin ailenin bile sana bakışı tavrı değişecek.

eğer başka bir ihtimal yoksa yani bu aile ile koca arasında seçim yapmak zorundaysanız ailenizi seçin. sokağa atamalar ya. bi süre çekersiniz ama sonra kabullenirler.

Ölmem lazim birseyler yapmasi icin ikide bir gonderecekler en sonunda vurup oldurecek o zaman kiymetli olucam o zaman akillari basina gelicek
Yaa keşke yardım edebilsem size,sizin gibi insanlara..bir aile nasıl bu kadar sevgisiz olabilir,aile dağdır yaa,korunaklı limandır,tutunacağın daldır..senin hücrelerin,dna’ndır..bu hayata gelme sebebindir..okuyun kızlarımız,okuyun,o altın bileziği kolunuza takın..kimseye eyvallahınız olmasın..söyleceklerim bu kadar..

Ablam bundan 7 yıl önce eşi tarafından aldtıldı, çocuğunu da alıp babaevine döndü.
Eniştem o zaman çok pişman olduğunu yuvasını kurtarmak istediğini söyledi, babamın tepkisi "dön kızım yuvana, sen de az değilsin eşinle hiç ilgilenmiyorsun git yuvana sahip çık" dedi.
O dönem babama düşman olmuştum, kızı aldatılmış bu neyin tatavasını yaşıyor diye.

Geçtiğimiz yıl, ben de evliliğimi bitirdim ve ilk babaevine döndüğümde babamdan gördüğüm destek dudaklarımı uçuklattı.
Ben ablama yaptığının aynısını yapar, beni geri döndürmeye çalışır dedikçe babam; "sen gitmek istesende ben göndermem, senin o evlilik için ne kadar çabaladığını çok iyi biliyoruz hepimiz" dedi.

Şunu söylemeye çalışıyorum, eğer ailen sende de suç buluyorsa ve desteklemiyorsa, senin yuvan için yeterince çabalamadığını düşünüyorlardır.Yoksa hiçbir anne baba yaşı kaç olursa olsun düşmüş evladına bi tekmede ben vurayım demez.Hatalı bile olsan desteklememeleri doğru mu? Asla değil.Ama zihniyetlerini tahmin edebiliyorum, orda kaldığın süre boyunca yaptıklarını başına kakacaklar, eşin gelip almadıkça sana saracaklar, hatta belki eşini arayıp gel al karını çocuğunu diyecekler seni iyice küçük düşürecekler.

Ailene sana destek olacakları konusunda güvenme, şöyle düşün; şuan başını sokabilecek bir çatın var ama eğer eşine dönmeyeceksen bir an evvel toparlan, kendine gel ve hem kendin hem çocuğun için bi düzen kurmaya çalış.Ağlak insanın, bitttim bitiyorum diyen insanın kendine bile faydası olmaz.
Bak toparlan, biraz kendine güvenin gelsin, güçlü ol göreceksin ailenin bile sana bakışı tavrı değişecek.
Calismama izin verseler belki sabreder bi vakici bulur duzen kuraraim yavad yavas ama onu da yapmiyorlar

Eğer geri dönmeyi istemiyorsanız kadın sığınma evine gidin onlar çocuğunuza bakar ve size iş bulur bir süre orda kaldıktan sonra eve çıkabilirsin. Bir daha gidersen o eve yine dayak yiyeceksin.

Bosanmak istiyorsan sk disini kulaklarini tika bazi aileler ozellikle bu sekilde davranip bezdirmek istiyorlar ki kiz bosanmasin geri donsun cogu elalemin derdine duser cocugundan once x ler ne derler elalem ne der bidi bidi ailen siddeti normal goruyor muhtemelen annende babandan gormus onun icin normal karsiliyorlar onlara gore bosanma nedeni degil

Bosanip birkac ay gecince normale donersin ben senin cocugunami bakicamlardanda ise girmene ses etmezler yasin tahsilin ne simdiden kpss falan calis sinavlara falan bak

İnanamıyorum gerçekten böyle ailelerin var olduğuna..Ne demek başımıza kaldın, ne demek almaya gelir diye.Almaya gelirse bırak göndermeyi önce bir hesap sorsunlar ve sizi de katiyen göndermesinler.Biz kadınlar dayak yiyelim, üstüne baba kapısında hor görülelim diye yaratılmadık. Bence şimdi hiç olmadığınız kadar güçlü olma zamanı.Ben kadınların son derece güçlü olmasından yanayım, hiçbirşeyden korkmayın ve asla dönmeyin.Hiçkimse sahip çıkmazsa devlet sahip çıkar.

Bosanmak istiyorsan sk disini kulaklarini tika bazi aileler ozellikle bu sekilde davranip bezdirmek istiyorlar ki kiz bosanmasin geri donsun cogu elalemin derdine duser cocugundan once x ler ne derler elalem ne der bidi bidi ailen siddeti normal goruyor muhtemelen annende babandan gormus onun icin normal karsiliyorlar onlara gore bosanma nedeni degil

Bosanip birkac ay gecince normale donersin ben senin cocugunami bakicamlardanda ise girmene ses etmezler yasin tahsilin ne simdiden kpss falan calis sinavlara falan bak
Hayir babam bugune kadar hic anneme siddet uygulamadi tokat attigini bile gormedim kotu soz de soylemezler birbirlerine en fazla tartisip 2 3 gun kus kalirlar Dİ

Allah yardımcın olsun demeye geldim. Allah sana güç kuvvet versin , umarım tez vakitte bir iş güç edinir , evladınla kendine küçük ama huzurlu bir dünya kurabilirsin. Ben de çocuğumla boşandım ama ailemin yanına dönmedim , Allah da döndürmesin , kendi yağımla kavruluyorum maddi olarak çok zorlansam da , kimseler destek olmasa da çok şükür kendi dünyamızda huzurluyuz mutluyuz. Darısı başınıza , lütfen o adama dönmeyin , ailenize de kendinizi toparlayana kadar he he deyin geçin , görmeyin duymayın...

Kaç Yaşında Bebeğin ?
Bir işe Başlama imkanın yok mu ?
Ne Biçim ailem varmış .

Sevgili kk uyeleri merhaba , artik bunaldim ölmek istiyorum öleyim de kurtulayim.
Esim siddet uyguladi darp raporu aldim kucuk bebegimile mecburen ailemin yanina geldim.
Bosanma davasi acicam actirmiyorlar benim rezillik cikardigimi iddia ediyorlar, benim sucum varmis hicbirsey tek tarafli olmazmis benim de kendimi duzeltmem gerekiyormus.
Esim olacak kisi de bir kere aradi onda da ters ters konustu beni sucladi yine.

Ailem cok baski yapiyor,zaten psikolojik olarak cokmus durumdayim hickimsem yok bebegime yetemedgimi dusunuyoru.
Tum bunlarin ustune birde ailemden yedigim darbe surekli beni suclamalari basimiza kaldin demeleri ( ama ne olursa olsun onlarin cocuklariymisim yinede bakarlarmis)
Hicbirseye izin vermiyorlar bi disari cikip kafa dagitmak istuyorum cikamiyorum sebebi de esim beni almaya gelirse aa bak disari cikip da geziyor demesin diye.
Ya bir markete bile cikamiyorum zaten cok kotu seyler yasadim ustune ailem yapti yapacagini birde bunlarin ustune ev hapsindeyim resmen.Saglik sorunlarimda var hep halsizim her tarafim agriyor.
Yemin ediyorum bebegim olmasa coktan kendimi oldurmustum de kuetulmustum ben cok guclu bir insan degilim hicbir zaman da olmadim bunlar bana cok agir geliyor.
Hayir sen guclu bi insansinki bunlar basina geliyo Allah kimseye kaldirmayacagi yuku vermez sadece silkelenmen lazim ayni durumlari ben yasadim benim ailem sahip cikti ama cikmasaydida birsey ifade etmezdi bak sen kararli olacaksin oleyimde kurtuluyum yok oyle birsey sen annesin anneler gucunu evladindan alir sende gucunu ondan alacaksin sakin ola barisma esinle eger sen onu afedipte gidersen yine dayak yiyeceksin gelincik diye biyerde aile sosyal bakanligina basvurcaksin onlar seni koruma altina aliyo ister ailenin yaninda kal ister kadin siginma evine git tercih senin ama guclu olucaksin al aileni karsina ben bu adami istemiyorum bosanicam ve eve hapsetmeniz biyere cikarmamaniz hosuma gitmiuo eger boyle devam ederseniz kadin soginma evine giderim izimide kaybettiririm vebalode sizin ustunuze kalir diceksin ama kararli olucaksin sen onlarin karsisinda ezik durursan seni elbetteki yonetmeye kalkarlar sen kararinin arkasinda durup diretceksin inan banada cok muhalefet oldular abim bazen annem ama ben dik durdum egilmedim onun icin kendini birakma ve sen cok guclu bi kadinsin bunu unutma

Hayir babam bugune kadar hic anneme siddet uygulamadi tokat attigini bile gormedim kotu soz de soylemezler birbirlerine en fazla tartisip 2 3 gun kus kalirlar Dİ
Cok da net hatirlamiyorum ama siz birkac defa gormustunuz sanki zaten darp raporluk olmussunuz peki bunu normal gormelerinin sebebi ne kendi iliskilerindede yoktuysa genelde yasayan aman bizdede vardi gecti diye bakabiliyor ona narmal gelebiliyorda bunca kadin cinayeti islenirken ailen neye istinaden bu kadar rahat damatlarina bu kadar guvenme nedenleri ne

Ne kadar cahil düşünceli bir aileniz var! Yazıklar olsun ne diyeyim
İşiniz yoksa bir an önce iş bulun, başka şehire gidin hatta
Yeni bir hayat kurun bebeğinizle kendinize

Kadın sığınma evinde kalamazsınız , çalışmanıza izin vermezler vs vs.Biz burdan ne yapabiliriz peki ? Allah yardımcınız olsun diye dua edelim madem öyle.Ne denirse densin karşı çıkıyorsunuz.

Calismama izin verseler belki sabreder bi vakici bulur duzen kuraraim yavad yavas ama onu da yapmiyorlar
Onlardan izin almak niyeki tamam yanlarında yaşıyorsun da yetişkin bir bireysin ve çalışmak istiyorsun bu en doğal hakkın, çalışmak istiyorsun diye kimse seni zincire vuramaz. Ne eşine ne ailene boyun eğme seni sindirmelerine izin verme. Ne yapıp edip ekonomik özgürlüğünü eline al para biriktir çocuğun ve kendin için. Bu zihniyette ki anne baban bir süre sonra çocuğuna bez almaktan bile gocunur. Size yük olmayayım çocuğum ve kendi ihtiyaçlarım için çalışmak zorunda deyin, mecburen kabul edeceklerdir.

Sevgili kk uyeleri merhaba , artik bunaldim ölmek istiyorum öleyim de kurtulayim.
Esim siddet uyguladi darp raporu aldim kucuk bebegimile mecburen ailemin yanina geldim.
Bosanma davasi acicam actirmiyorlar benim rezillik cikardigimi iddia ediyorlar, benim sucum varmis hicbirsey tek tarafli olmazmis benim de kendimi duzeltmem gerekiyormus.
Esim olacak kisi de bir kere aradi onda da ters ters konustu beni sucladi yine.

Ailem cok baski yapiyor,zaten psikolojik olarak cokmus durumdayim hickimsem yok bebegime yetemedgimi dusunuyoru.
Tum bunlarin ustune birde ailemden yedigim darbe surekli beni suclamalari basimiza kaldin demeleri ( ama ne olursa olsun onlarin cocuklariymisim yinede bakarlarmis)
Hicbirseye izin vermiyorlar bi disari cikip kafa dagitmak istuyorum cikamiyorum sebebi de esim beni almaya gelirse aa bak disari cikip da geziyor demesin diye.
Ya bir markete bile cikamiyorum zaten cok kotu seyler yasadim ustune ailem yapti yapacagini birde bunlarin ustune ev hapsindeyim resmen.Saglik sorunlarimda var hep halsizim her tarafim agriyor.
Yemin ediyorum bebegim olmasa coktan kendimi oldurmustum de kuetulmustum ben cok guclu bir insan degilim hicbir zaman da olmadim bunlar bana cok agir geliyor.

Eğer bir mesleğiniz varsa kadın sığınma evlerine başvurup kendi hayatınızı kurun. Kİm ne kadar asi, huysuz vs olursa olsun şiddetin gözardı olamaz. Takmayın kimseyi ,sağlık yardım dernekleri var oradan da sağlığınız için bir görüşün

Bu anne babaların düşüncesi hep toplum baskisindan ama gormuyorlar mi Kadin cinayetlerinI. Gormuyolarlar mi böyle mutsuz bir evlilikte büyüyen çocukları. Rabbim size sabır versin . O eve muhtaç değilsiniz devlet gayet de güzel sahip çıkıyor. Zaman kaybetmeyin ve kadın sığınma evine gidin.

Back
X