Aile Bütçesi Hakkında Lütfen Yardım

yeni düzenlemelere göre
k.kartını asgari ödeme miktarı
toplam borcun %20 si kadfardır
ve kalan %80 için
ortalama aylık 4.5 faiz işler

bu da demek oluyor ki
1500 tl lik bir borcun
asgari ödemesi olan
300 tl yi yatırırsan
kalan 1200 tl ye aylık ortalama 80 tl fgaiz ödersin
bu bakımdan hesaplandığında
senin 1500 tl lik bozduracağın altının aylık getrisi 80 tl yapmayacaktır

fazi ödemektense borcunu kapatmak
alternatif maliyetini düşürecektir

k.kartı müteselsil devam eden bir borçtur
asgari ödemelerini yapsan dahi
borcun süreklilik arzeder

ihtiyaç kredisi çekerek bu borcu kapatmak bile daha mantıklı olacaktır
nitekim ortalama tik faizleri
1.10 larda
:)
Çok açıklayıcı teşekkür ederim. Fakat yalnızca 1 ay çekilecek bir durum yani altın bozdurma veya ihtiyaç kredisine başvurursam hiç altından kalkamam. Borç 1500 tl değil yani minimum 300 tl ödemeyeceğiz. Evlilik hazırlığında olduğumuz için sıkıntı çektik toplam maaş 4500 bu ay gelen 6000 yani biz minimumdan da fazlasını ödeyeceğiz ama 1500 tl açıkta kalıyor.

Asgarisini ödediğiniz takdirde takibe girmezsiniz.Ancak nacizane tavsiyem mümkünse kredi kartı harcamalarınızı da min seviyeye çekerek,borçsuz yağınızda kavrulmaya çalışın.

Ayrıca faiz orası % 2,5 civarıdır.Ayrıca o ayki harcamalarınıza da faiz gelecek.Sakın nakit çekmeyin kredi kartından.Kredi kartı bir kısır döngüdür ve bir zaman sonra anlamadan bataklığa saplanıyorsunuz.
Benim nişanlım o hatayı benden önce defalarca yapmış, işin içinden de çıkamamış zaten onunkileri toparladık. Taksitleri hep hesaplıyorduk ama bu aralar akraba düğünleri için memlekete gitmek bize pahalıya patladı.

Merhaba arkadaşlar, daha önceki konularda da bahsetmiştim bizim nişanlımla bütçemiz bir.
Bu ay çok masrafımız oldu ortak bütçeyi 1500 tl kadar aştık. Nişanlım tutturdu altınlardan bozduralım onu ödeyelim diye ama ben kesinlikle altınları bozdurmak istemiyorum, ev alıcaz ve çok ihtiyacımız var onlara. Kredi ile kirayı tamamen ödememiz şart tabii onun dışında da 2 kredi kartı var diyorum ki onları bu ay en azından minimumunu ödesek sıkıntı olur mu? Ne kadar faiz işler ve nişanlım takibe gireriz bir daha ev için de kredi çekemeyiz diyo bilenler varsa yardımcı olabilir mi.. Şimdiden teşekkürler
Bunları düşünmektense idareli harcasaydınız keşke.

Ben kredi kartına borçlu kalmayı doğru bulmuyorum. Ama altın bozdurmayı da doğru bulmuyorum. Alışkanlık yapar.

Altınlar nişanda takılan altınlar falan mı?

Siz aynı evde yaşıyorsunuz sanırım?

Bunları düşünmektense idareli harcasaydınız keşke.

Ben kredi kartına borçlu kalmayı doğru bulmuyorum. Ama altın bozdurmayı da doğru bulmuyorum. Alışkanlık yapar.

Altınlar nişanda takılan altınlar falan mı?

Siz aynı evde yaşıyorsunuz sanırım?
Evet nişanda takılan, yok hayır ayrı yaşıyoruz ama herşeyimiz bir.
Uzun süredir zaten bir sıkıntı yoktu bu ay işler sarpa sardı :KK43:

Asgarisini yatırın en azından, takibe düşmezsiniz, ama kredi puanınızı - aslında tam adı bu mu bilmiyorum, tüm bankaların dahil olduğu ve ödeme geciktirmelerinize göre kredi sicilinizi düşüren bir sistem var - etkiliyebilir bu durum.

Asgarisini yatırın en azından, takibe düşmezsiniz, ama kredi puanınızı - aslında tam adı bu mu bilmiyorum, tüm bankaların dahil olduğu ve ödeme geciktirmelerinize göre kredi sicilinizi düşüren bir sistem var - etkiliyebilir bu durum.
Evet burada da bir arkadaş bahsetmişti piramit gibi ne kadar düzgün o kadar kredi, 1 aylık bi sıkıntı o kadar etkiler mi ki bu durumu?

Evet burada da bir arkadaş bahsetmişti piramit gibi ne kadar düzgün o kadar kredi, 1 aylık bi sıkıntı o kadar etkiler mi ki bu durumu?
Tam olarak nasıl işlediğini bilmiyorum, ben arada ablamdan istiyorum benimkine bakmasını ona göre hareket ediyorum. Bence arayıp bankanızdan bu konuda bilgi vermelerini rica etseniz daha iyi bilgilendirirler.

1500 tl eksik yatıracaksınız anladığım kadarıyla. Bir sonraki aya devredecek bu borç. O yüzden bu ay, çok idareli olmanız lazım ki, bir sonraki ay hem bu yatıramadığınız kısmı hem de önümüzdeki ayın borcunu ödeyebilesiniz.

Ayrıca 1 ay o kadar etkilemez kredi puanınızı. Zaten ev alacağınız zamana kadar ödemelerinizi düzgün yapıp, borçlarınızı kapatırsınız. Maaşlarınızın toplamı da standardın üzerinde. Sorun olacağını düşünmüyorum, için rahat olsun.

1500 tl eksik yatıracaksınız anladığım kadarıyla. Bir sonraki aya devredecek bu borç. O yüzden bu ay, çok idareli olmanız lazım ki, bir sonraki ay hem bu yatıramadığınız kısmı hem de önümüzdeki ayın borcunu ödeyebilesiniz.

Ayrıca 1 ay o kadar etkilemez kredi puanınızı. Zaten ev alacağınız zamana kadar ödemelerinizi düzgün yapıp, borçlarınızı kapatırsınız. Maaşlarınızın toplamı da standardın üzerinde. Sorun olacağını düşünmüyorum, için rahat olsun.
Sağol canım, içimi rahatlattın. İnşallah düzene girecek bu ay hiçbir şey yapmamamız gerekiyor neredeyse.

Sağol canım, içimi rahatlattın. İnşallah düzene girecek bu ay hiçbir şey yapmamamız gerekiyor neredeyse.

Rica ederim. Ben çok çektim o kartlardan, sana tavsiyem teke düşürün. Biz öyle yaptık, daha öncede demiştim, en azından milyon tane karta borçlu değiliz. Tek bankayla çalışıyoruz, daha avantajlı oldu bizim için.

Merhaba arkadaşlar, daha önceki konularda da bahsetmiştim bizim nişanlımla bütçemiz bir.
Bu ay çok masrafımız oldu ortak bütçeyi 1500 tl kadar aştık. Nişanlım tutturdu altınlardan bozduralım onu ödeyelim diye ama ben kesinlikle altınları bozdurmak istemiyorum, ev alıcaz ve çok ihtiyacımız var onlara. Kredi ile kirayı tamamen ödememiz şart tabii onun dışında da 2 kredi kartı var diyorum ki onları bu ay en azından minimumunu ödesek sıkıntı olur mu? Ne kadar faiz işler ve nişanlım takibe gireriz bir daha ev için de kredi çekemeyiz diyo bilenler varsa yardımcı olabilir mi.. Şimdiden teşekkürler
Kredi kartlarının bu ay asgarisini ödeyin bir sorun olmaz ama ev için kredi çekerken kart borcunu düzgün ödersiniz. Benim aylık 3-500 TL borcum vardı minimum 1000 TL ödüyordum aylık 100 TL kadar faiz geliyordu.

Back
X