• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile-Evlilik-Baba Kuzusu

Cok guzel analiz etmissiniz.Tesekkurler..
Zaten onumuzdeki bahar icin evlenme planimiz olmustu.Erkek arkadasimin iyi gelir elde ettigi bir isi var ben de is arama surecindeyim.Ama kayinpeder benim isimin olmasi kosuluyla soz yuzugu takacagini belirtti.Bu agarima gitmisti.

İş bulma koşulunu bile kendisi koyuyor ne garip (değil mi? ) işi bulup bulmama siz ve erkek arkadaşınızı ilgilendiren bir durum.(belki evinizde olmak sizi mutlu edecek ya da erkek arkadaşınızın her akşam eşinin kapıyı açması hoşuna gidebilir, o yüzden çalışmanızı istemeyebilir.)

sanki baba kendisi evleniyor da böyle kriter,koşul koyuyor.oğlunun düşüncesini,isteğini bile dikkate almıyor.anlatamıyorum ama bunun alt metni,ya da psikanalizde bunun analizi pek iç açıcı değil kesinlikle

Siz duyarlı ve farkındalık düzeyi yüksek birine benziyorsunuz.kendinizi kaptırmayın, reel olun

İş bulma koşulunu bile kendisi koyuyor ne garip (değil mi? ) işi bulup bulmama siz ve erkek arkadaşınızı ilgilendiren bir durum.(belki evinizde olmak sizi mutlu edecek ya da erkek arkadaşınızın her akşam eşinin kapıyı açması hoşuna gidebilir, o yüzden çalışmanızı istemeyebilir.)

sanki baba kendisi evleniyor da böyle kriter,koşul koyuyor.oğlunun düşüncesini,isteğini bile dikkate almıyor.anlatamıyorum ama bunun alt metni,ya da psikanalizde bunun analizi pek iç açıcı değil kesinlikle

Siz duyarlı ve farkındalık düzeyi yüksek birine benziyorsunuz.kendinizi kaptırmayın, reel olun

Mantik cercevesinde dusunup karar vermek gerekli evet.Ben erkek arkadasimin babasinin psikolojik tedavi gormesi gereken bir adam oldugunu bile dusunuyorum.Tesekkur ederim yorumlariniz icin

Bu karakterde insanlar nizami disiplinde yetiştiriyor çocuklarını Ne yazıkki .Para bende güç bende ,ben ne dersem o .Şuan babasına bağımlı .Ne zaman kendi ekonomik özgürlüğünü kazanır ,maddi olan şeyleri kendi karşılar o zaman hayır demeyi öğrenebilir.Keşke evi kabul etmeseydiniz en başta .Yakın olduğu için değil müdahelelere kapı açmamak adına .Ben verdim ,ben yaptım ,ben ettim ve beraberinde gelebilecek pek çok absürt durumdan korunmak adına .

İşiniz çok ama çok zor
Arkanızda kocanız duramadıktan sonra evlenmek boş
Benim de bi arkadaşımın eşi böyle ve maalesef çok mutsuz
Çünkü eşi babası ne derse o yani laf olsun diye evlenmiş resmen o derece de eşi arka planda

Uzun süredir beraber olduğum erkek arkadaşımla artık ciddi düşünmeye karar verdik ve ailelerimiz tanışsın gerekirse bir yüzük takılıp adım atılsın dedik.Aralık ayında bu fikri erkek tarafına ilettik.Anca haziran ayında gelebildiler tanışmaya.Erkek arkadaşım ailesi yokken son derece öz güvenli,sözünün arkasında duran,sağlam duruşlu bir insan.Ama ailesinin özellikle de babasının yanında süt dökmüş kedi.

Neyse ailecek geldiler oturduk sohbet muhabbet güzel derken konu evliliğe geldi.(Bu arada ingilizce üniversite bitirdim 1 aydır işsizim iş arıyorum ve bu sırada vakit kaybı olmasın diye kpss ye çalışıyorum.Erkek arkadaşımla ikimiz de kpss başvurusu yaptık.Çırpınıyoruz.)

Babası "kızınızın iş bulması lazım yoksa bu evlilik adımlarına başlanmaz" dedi.Biz ilk defa böyle bişey duyduk gördük.Sanki onlar kız tarafıydı.Bunun dışında benim oğlum pis,benim oğlum saf,kpss ye girmedi zamanında,bu bi işe yaramaz.Sizin kızınız da saf,piyano çalacağına başka dil öğrenseydi gibi sayısız azarlamalarla karşılaştık.Hem kendi oğlunu aşağıladı hem de beni.Ailem şok oldu ve sırf saygıdan ses çıkarmadık.Kendileri beşiktaşta oturuyorlar ve evlerine çok yakın yerde kirada evleri vardı.Evi boşalttılar ve bizim yaşayacağımız ev orası olacak.Adam tadilat yaptıracakmış.Ben de bu aileyi tanımadan eve olur dedim maalesef.Ve babası kendi babama sürekli 8.000 tl zarara girdim ev yüzünden diyip durdu geldiğinde.Maddiyatçıyım maneviyat yoktur bende dedi.

Erkek arkadaşım da annesi de melek gibiler.Ama asla adama ses çıkaramıyorlar.Erkek arkadaşım sessiz ve boynu bükük durdu yanımda hiç bişey demedi.Zaten ailesinin yanındayken bana bir mesaj bile atamıyor,belki bütün gün konuşamadığımız oluyor.Babası çok baskın ve çocuk asla karşı çıkamıyor.

Ne yapacağımı bilmiyorum.Desteğinize,fikirlerinize ihtiyacım var,tecrübeli olanlarınız vardır elbet.

Yardım edin lütfen..

Sorun babası değil erkek arkadaşınız. Erkek arkadaşınız kişilik sahibi olsa bir düşünün derdim de değil.

Neden devam etmeyi düşünüyorsunuz? Saygınızı yitirmediniz mi?

Son düzenleme:
Ailenize ve size yapılan çok net terbiyesizlik. Ne demek kız çalışır yoksa yüzük takmam? Oğluna hiç mi güvenmiyor evini geçindiremez mi? Kaldı ki sizin aile içinize de karışır bu adam sürekli. Sevgiliniz de alıştığı için ses çıkarmaz. Olan sürekli size olur. Daha şimdiden size saf diyen özelinize burnunu sokan kim bilir ileride daha neler yapar. O evi her şeyi başınıza kakar. Yaşayıp görürsünüz. Bence sizin sevgilinin de davranışı normal değil. Baba yüzünden hep ezilmiş ve sinmiş. Bana eş olabilecek biri gibi gelmedi. Daha kendi düşüncesini söylemeye korkuyor. Düşünmeye bile korkuyor......

Nedense artık erkek tarafı kız tarafı gibi davranır oldu. Eskiden kız tarafı nazlanırdı şimdi erkek tarafı hem nazlanır olmuş, hem kızınız işe girmezse olmaz diye şart koyuyor,hem evin kızını küçümsüyor(bunlar kız babasının damada yaptıkları normalde). Bu adam sizin evliliğinizi yönetir sizi sürekli rencide eder erkek arkadaşın da ilerde aynı tavırla babasına ses çıkaramaz görünen o..

Üzgünün ama ben diğer arkadaşlar gibi düşünmüyorum.
Bence babadan çok sevgilinizde sorun var.
Pasif bir insan ailesine karşı . Çünkü babasina net bir şekilde tavir koysaydi kendi hayatu icin bu adam bunu yapamazdı .
Muhtemelen evlenince babası ne derse o olacak .
Buna hazırsanız evlenin

Uzun süredir beraber olduğum erkek arkadaşımla artık ciddi düşünmeye karar verdik ve ailelerimiz tanışsın gerekirse bir yüzük takılıp adım atılsın dedik.Aralık ayında bu fikri erkek tarafına ilettik.Anca haziran ayında gelebildiler tanışmaya.Erkek arkadaşım ailesi yokken son derece öz güvenli,sözünün arkasında duran,sağlam duruşlu bir insan.Ama ailesinin özellikle de babasının yanında süt dökmüş kedi.

Neyse ailecek geldiler oturduk sohbet muhabbet güzel derken konu evliliğe geldi.(Bu arada ingilizce üniversite bitirdim 1 aydır işsizim iş arıyorum ve bu sırada vakit kaybı olmasın diye kpss ye çalışıyorum.Erkek arkadaşımla ikimiz de kpss başvurusu yaptık.Çırpınıyoruz.)

Babası "kızınızın iş bulması lazım yoksa bu evlilik adımlarına başlanmaz" dedi.Biz ilk defa böyle bişey duyduk gördük.Sanki onlar kız tarafıydı.Bunun dışında benim oğlum pis,benim oğlum saf,kpss ye girmedi zamanında,bu bi işe yaramaz.Sizin kızınız da saf,piyano çalacağına başka dil öğrenseydi gibi sayısız azarlamalarla karşılaştık.Hem kendi oğlunu aşağıladı hem de beni.Ailem şok oldu ve sırf saygıdan ses çıkarmadık.Kendileri beşiktaşta oturuyorlar ve evlerine çok yakın yerde kirada evleri vardı.Evi boşalttılar ve bizim yaşayacağımız ev orası olacak.Adam tadilat yaptıracakmış.Ben de bu aileyi tanımadan eve olur dedim maalesef.Ve babası kendi babama sürekli 8.000 tl zarara girdim ev yüzünden diyip durdu geldiğinde.Maddiyatçıyım maneviyat yoktur bende dedi.

Erkek arkadaşım da annesi de melek gibiler.Ama asla adama ses çıkaramıyorlar.Erkek arkadaşım sessiz ve boynu bükük durdu yanımda hiç bişey demedi.Zaten ailesinin yanındayken bana bir mesaj bile atamıyor,belki bütün gün konuşamadığımız oluyor.Babası çok baskın ve çocuk asla karşı çıkamıyor.

Ne yapacağımı bilmiyorum.Desteğinize,fikirlerinize ihtiyacım var,tecrübeli olanlarınız vardır elbet.

Yardım edin lütfen..
Sanırım iki tarafında işi yok pardon ama nasıl gecinmeyi düşünüyorsunuz ?

Hadi erkek arkadaşınıza o kadar saydırdı, ilk kez evinize gelen insanın ailenizin önünde size o lafları nasıl söylettiniz ya.

Belli ki donanımlı birisiniz, elin paragöz adamı size bunları söylemeyi hak görüyor, iki gün sonra evlenince neler olacak aklınıza geliyor mu?

Yardım edin lütfen..
Adam bildiğin purolu patron ya big boss sanki bana.

Hadi erkek arkadaşınıza o kadar saydırdı, ilk kez evinize gelen insanın ailenizin önünde size o lafları nasıl söylettiniz ya.

Belli ki donanımlı birisiniz, elin paragöz adamı size bunları söylemeyi hak görüyor, iki gün sonra evlenince neler olacak aklınıza geliyor mu?

Her dediğine saygısızlık etmeden kibarca cevap verdim Hepsini düşünüyorum,şu an her şeyi dondurma kararı aldığımı da ilettim.Bu platformda “acaba ön yargılı mıyım,deneyimli kişiler vardır bir fikir danışayım” şeklinde düşünüp bunları paylaştım.Yoksa tabiki hepsini düşünüyorum

Ben olsam ayrılırdım ama şu şekilde;
Babasına mesaj atardım (o kadar lafından sonra mesaj atma hakkı bulurdum kendimde) "X amca/bey siz 8bin tl masraf ettiğiniz o evi kiraya verin çünkü biz o evde oturmama kararı aldık başka ev bakıcaz siz de seneye kadar yaptığınız masrafı çıkarmış olursunuz fazlasıyla:)" derdim
Adam fıttırırdı muhtemelen bu ne cürret falan diye oğluna yüklenirdi oğlu da babasından gazı alıp "nasıl yaparsın??" Derdi fragmanı görmüş olup film biletini yırtıp atardım. Başka film mi yok;)

Her dediğine saygısızlık etmeden kibarca cevap verdim Hepsini düşünüyorum,şu an her şeyi dondurma kararı aldığımı da ilettim.Bu platformda “acaba ön yargılı mıyım,deneyimli kişiler vardır bir fikir danışayım” şeklinde düşünüp bunları paylaştım.Yoksa tabiki hepsini düşünüyorum

Aslında seni üzmek için yazmamıştım bunu, özellikle de donanımlı biri olduğunu yazdım yukarıda, cevabını vermişsin ne güzel ama bu adam demek ki böyle.

İlerisini de düşünüp kafama takmam diyorsan ne güzel, allah mutluluk versin.

Benim babam da çok otoriterdir kardeşlerimle baya bir çekiniriz babamdan.. ama asla bir saygısızlığını görmedik çok şükür ne bize ne çevreye..
Oğlan kardeşşmde bir kız sevdi babam başta karşı çıktı olmaz küçüksün falan diye kardeşim ilk kez babama karşı çıktı ya o yada o dedi.. bu yaza nişanımız var çok şükür :)
Bence sevgiliniz saygısızlık etmeden konuşsun babasıyla,
gerçi hakaret eden babayada saygı olurmu bilmem.
İlerde baya sorun çıkartır yani böylesi çünkü sevgiliniz babasına ses çıkaramıyor..

Back
X