Uzun süredir beraber olduğum erkek arkadaşımla artık ciddi düşünmeye karar verdik ve ailelerimiz tanışsın gerekirse bir yüzük takılıp adım atılsın dedik.Aralık ayında bu fikri erkek tarafına ilettik.Anca haziran ayında gelebildiler tanışmaya.Erkek arkadaşım ailesi yokken son derece öz güvenli,sözünün arkasında duran,sağlam duruşlu bir insan.Ama ailesinin özellikle de babasının yanında süt dökmüş kedi.
Neyse ailecek geldiler oturduk sohbet muhabbet güzel derken konu evliliğe geldi.(Bu arada ingilizce üniversite bitirdim 1 aydır işsizim iş arıyorum ve bu sırada vakit kaybı olmasın diye kpss ye çalışıyorum.Erkek arkadaşımla ikimiz de kpss başvurusu yaptık.Çırpınıyoruz.)
Babası "kızınızın iş bulması lazım yoksa bu evlilik adımlarına başlanmaz" dedi.Biz ilk defa böyle bişey duyduk gördük.Sanki onlar kız tarafıydı.Bunun dışında benim oğlum pis,benim oğlum saf,kpss ye girmedi zamanında,bu bi işe yaramaz.Sizin kızınız da saf,piyano çalacağına başka dil öğrenseydi gibi sayısız azarlamalarla karşılaştık.Hem kendi oğlunu aşağıladı hem de beni.Ailem şok oldu ve sırf saygıdan ses çıkarmadık.Kendileri beşiktaşta oturuyorlar ve evlerine çok yakın yerde kirada evleri vardı.Evi boşalttılar ve bizim yaşayacağımız ev orası olacak.Adam tadilat yaptıracakmış.Ben de bu aileyi tanımadan eve olur dedim maalesef.Ve babası kendi babama sürekli 8.000 tl zarara girdim ev yüzünden diyip durdu geldiğinde.Maddiyatçıyım maneviyat yoktur bende dedi.
Erkek arkadaşım da annesi de melek gibiler.Ama asla adama ses çıkaramıyorlar.Erkek arkadaşım sessiz ve boynu bükük durdu yanımda hiç bişey demedi.Zaten ailesinin yanındayken bana bir mesaj bile atamıyor,belki bütün gün konuşamadığımız oluyor.Babası çok baskın ve çocuk asla karşı çıkamıyor.
Ne yapacağımı bilmiyorum.Desteğinize,fikirlerinize ihtiyacım var,tecrübeli olanlarınız vardır elbet.
Yardım edin lütfen..