Aile-Evlilik-Baba Kuzusu

Uzun süredir beraber olduğum erkek arkadaşımla artık ciddi düşünmeye karar verdik ve ailelerimiz tanışsın gerekirse bir yüzük takılıp adım atılsın dedik.Aralık ayında bu fikri erkek tarafına ilettik.Anca haziran ayında gelebildiler tanışmaya.Erkek arkadaşım ailesi yokken son derece öz güvenli,sözünün arkasında duran,sağlam duruşlu bir insan.Ama ailesinin özellikle de babasının yanında süt dökmüş kedi.

Neyse ailecek geldiler oturduk sohbet muhabbet güzel derken konu evliliğe geldi.(Bu arada ingilizce üniversite bitirdim 1 aydır işsizim iş arıyorum ve bu sırada vakit kaybı olmasın diye kpss ye çalışıyorum.Erkek arkadaşımla ikimiz de kpss başvurusu yaptık.Çırpınıyoruz.)

Babası "kızınızın iş bulması lazım yoksa bu evlilik adımlarına başlanmaz" dedi.Biz ilk defa böyle bişey duyduk gördük.Sanki onlar kız tarafıydı.Bunun dışında benim oğlum pis,benim oğlum saf,kpss ye girmedi zamanında,bu bi işe yaramaz.Sizin kızınız da saf,piyano çalacağına başka dil öğrenseydi gibi sayısız azarlamalarla karşılaştık.Hem kendi oğlunu aşağıladı hem de beni.Ailem şok oldu ve sırf saygıdan ses çıkarmadık.Kendileri beşiktaşta oturuyorlar ve evlerine çok yakın yerde kirada evleri vardı.Evi boşalttılar ve bizim yaşayacağımız ev orası olacak.Adam tadilat yaptıracakmış.Ben de bu aileyi tanımadan eve olur dedim maalesef.Ve babası kendi babama sürekli 8.000 tl zarara girdim ev yüzünden diyip durdu geldiğinde.Maddiyatçıyım maneviyat yoktur bende dedi.

Erkek arkadaşım da annesi de melek gibiler.Ama asla adama ses çıkaramıyorlar.Erkek arkadaşım sessiz ve boynu bükük durdu yanımda hiç bişey demedi.Zaten ailesinin yanındayken bana bir mesaj bile atamıyor,belki bütün gün konuşamadığımız oluyor.Babası çok baskın ve çocuk asla karşı çıkamıyor.

Ne yapacağımı bilmiyorum.Desteğinize,fikirlerinize ihtiyacım var,tecrübeli olanlarınız vardır elbet.

Yardım edin lütfen..
bak son konuma bak hadi benimki esim caktırmadı böyle oldugunu pismanlık doluyum valla sen o kafayla sakın evleme ailesine karsı cıkamayan insan seni mutsuz eder

Benim babam da çok otoriterdir kardeşlerimle baya bir çekiniriz babamdan.. ama asla bir saygısızlığını görmedik çok şükür ne bize ne çevreye..
Oğlan kardeşşmde bir kız sevdi babam başta karşı çıktı olmaz küçüksün falan diye kardeşim ilk kez babama karşı çıktı ya o yada o dedi.. bu yaza nişanımız var çok şükür :)
Bence sevgiliniz saygısızlık etmeden konuşsun babasıyla,
gerçi hakaret eden babayada saygı olurmu bilmem.
İlerde baya sorun çıkartır yani böylesi çünkü sevgiliniz babasına ses çıkaramıyor..

Hayırlı olsun ne güzel olmuş :) Olay damat adayında bitiyor aslında ben de sizinle aynı fikirdeyim.

Uzun süredir beraber olduğum erkek arkadaşımla artık ciddi düşünmeye karar verdik ve ailelerimiz tanışsın gerekirse bir yüzük takılıp adım atılsın dedik.Aralık ayında bu fikri erkek tarafına ilettik.Anca haziran ayında gelebildiler tanışmaya.Erkek arkadaşım ailesi yokken son derece öz güvenli,sözünün arkasında duran,sağlam duruşlu bir insan.Ama ailesinin özellikle de babasının yanında süt dökmüş kedi.

Neyse ailecek geldiler oturduk sohbet muhabbet güzel derken konu evliliğe geldi.(Bu arada ingilizce üniversite bitirdim 1 aydır işsizim iş arıyorum ve bu sırada vakit kaybı olmasın diye kpss ye çalışıyorum.Erkek arkadaşımla ikimiz de kpss başvurusu yaptık.Çırpınıyoruz.)

Babası "kızınızın iş bulması lazım yoksa bu evlilik adımlarına başlanmaz" dedi.Biz ilk defa böyle bişey duyduk gördük.Sanki onlar kız tarafıydı.Bunun dışında benim oğlum pis,benim oğlum saf,kpss ye girmedi zamanında,bu bi işe yaramaz.Sizin kızınız da saf,piyano çalacağına başka dil öğrenseydi gibi sayısız azarlamalarla karşılaştık.Hem kendi oğlunu aşağıladı hem de beni.Ailem şok oldu ve sırf saygıdan ses çıkarmadık.Kendileri beşiktaşta oturuyorlar ve evlerine çok yakın yerde kirada evleri vardı.Evi boşalttılar ve bizim yaşayacağımız ev orası olacak.Adam tadilat yaptıracakmış.Ben de bu aileyi tanımadan eve olur dedim maalesef.Ve babası kendi babama sürekli 8.000 tl zarara girdim ev yüzünden diyip durdu geldiğinde.Maddiyatçıyım maneviyat yoktur bende dedi.

Erkek arkadaşım da annesi de melek gibiler.Ama asla adama ses çıkaramıyorlar.Erkek arkadaşım sessiz ve boynu bükük durdu yanımda hiç bişey demedi.Zaten ailesinin yanındayken bana bir mesaj bile atamıyor,belki bütün gün konuşamadığımız oluyor.Babası çok baskın ve çocuk asla karşı çıkamıyor.

Ne yapacağımı bilmiyorum.Desteğinize,fikirlerinize ihtiyacım var,tecrübeli olanlarınız vardır elbet.

Yardım edin lütfen..
Baba fazla otoriter ve patavatsız.Nerde ne konuşucağını bilmiyo.Sizde büyük ihtimal kaynana değil kayınpeder sorun yaratacak.Evde yakınsa bize gelin yada size geliyoruz gibi.Erkek arkadaşınızda böyle bi babayla büyüdüğü için pasif kalmış.

Yandınız.. O nasıl sozlerdır oyle.. Edep haya sıfır.. Sozum ona gormuş gecırmiş insan olmaları beklenirdi.. Maddıyatcı ınsan her seyı acık açık haykırmış!
Sonradan ben her seyı soyledım der oturup kalırsınız..
Uzaklara gitmelisiniz gerci gitsenizde oglu sozunden cikamaz gibi..
Daha fazla yorum yapmayayım ben..
Allah yardımcınız olsun

Yok bu adam otoriter degil, bildiğin zorba. Ailesine ve sevgilinize psikolojik ve belki de fizyolojik şiddet uygulayan zorba bir baba. Bu yaşta bir adam babasının yanında neden böyle olur? Çünkü çok şiddet görmüş sindirilmistir. Bu baba modeli bende de var ordan biliyorum. Hem başarısız olman için gereken tüm psikolojik baskı ve şiddeti gösterir hemde başarısız olunca milletin önünde bu zaten bı halta yaramaz yapamaz der. Bide patavatsız ayarsız. Yani otoriter çok insan gördüm ama çevresindekilere çok saygilidir. Sevgilinizle bu konuyu tüm acikligiyla konuşun. Endişelerinizden bahsedin. Aslında bulaşmayin bu aileye diyecem de, baban öyle deyip, bir adamdan vazgeçmek de zor. Kolay gelsin

Benim evime gelip öyle diyecek adami ben alır kapıya atarım evlenme çok çekersin aşk biryere kadar sorun olunca aşkta sevgide bitiyo sonunda yıpranmış yaşlanmış çocuklu boşanmış olursun

Sizin aileniz sizi savunmadi mi?
Kusura bakmayin ama bu saygi degil
Evime gelen adam benim kizima laf edecek var ya onu dogduguna pisman ederim kapiya koyarim
Ayni sekilde biri bana laf etse babamin elinden zor aliriz adami
Ben erkek arkadasinizdansa sizin ailenize daha cok sasirdim

Bahsettim yukarıda,şu an sadece benim işim yok,erkek arkadaşımın 3000 tl geliri var yaklaşık.Ben de bayram sonrası mülakata gideceğim bir bankada.

Aslında durum belli, babası çocukluktan beri duygusal hatta belki fiziksel şiddet uyguladığı için ona karşılık veremiyor. Size de her lafınıza her hareketinize küfür hakaret gelseler, siz de susup kurtulmaya çalışırsınız. Çocukluktan gelen bu durumu bir anda silip atmak kolay değil. Sizin evde babasına cevap verse daha çok rezil olacağını biliyordur. Bir de eve döndükten sonra yaşanacaklar var tabii.
Ben ikinize de üzüldüm açıkçası. Şimdi ayrılsanız çocuğa yazık olacak, evlenseniz size. Evlenmeyi düşünüyorsanız mutlaka öncesinde psikoloğa gitmeye ikna edin.

Yok bu adam otoriter degil, bildiğin zorba. Ailesine ve sevgilinize psikolojik ve belki de fizyolojik şiddet uygulayan zorba bir baba. Bu yaşta bir adam babasının yanında neden böyle olur? Çünkü çok şiddet görmüş sindirilmistir. Bu baba modeli bende de var ordan biliyorum. Hem başarısız olman için gereken tüm psikolojik baskı ve şiddeti gösterir hemde başarısız olunca milletin önünde bu zaten bı halta yaramaz yapamaz der. Bide patavatsız ayarsız. Yani otoriter çok insan gördüm ama çevresindekilere çok saygilidir. Sevgilinizle bu konuyu tüm acikligiyla konuşun. Endişelerinizden bahsedin. Aslında bulaşmayin bu aileye diyecem de, baban öyle deyip, bir adamdan vazgeçmek de zor. Kolay gelsin

Ben yine de saygisizlik etmeden bir cozum bulmaya calisiyorum ilerde yuzgoz olmak istemiyorum,ama tabiki bir siniri var,bu defa sabirli oldugumuz her seferinde boyle olacagimizi gostermiyor..aah ah gercekten kolay degilmis bu isler..Dediklerinize katiliyorum.Cok acik bir sekilde konusup gelecegimiz icin dogrusunun uzak olmak oldugunu soyleyecegim.Yorumlar arasinda ilk defa biri vazgecmenin kolay olmadigindan bahsetti.Tesekkur ederim.

Maddi gücünüzü kazanana ve sevgiliniz babasına taviz vermemeyi öğrenene kadar evliliği erteleyin bence. Baktınız sevgiliniz ipleri eline almıyor, evlenmeyin. Daha şimdiden her şeyinizi eleştirmiş. Yarın evlenince eleştirmekle kalmayıp direktif vermeye başlayacak. Eşiniz ses çıkarmadıkça gözünüzden düşecek, erkek olarak bile görememeye başlayacaksınız bir süre sonra. İyi düşünün bu evliliği.

Nişanlınızla açıkca konuşun. Eğer daha uzak bir evi kabul etmiyorsa ayrılın. Yoksa bir ömrü o adamın gölgesinde geçirirsiniz. Kocaman bir keşkeniz olur. Ailenize çok üzüldüm o denli utanca rağmen nasıl babanızın sözüne karşı durabildiniz? Belli ki görgülü bir ailesiniz ve karşınızda görgüsüz bir baba güdümünde aile var. Yazık etmeyin kendinize.

Nişanlınızla açıkca konuşun. Eğer daha uzak bir evi kabul etmiyorsa ayrılın. Yoksa bir ömrü o adamın gölgesinde geçirirsiniz. Kocaman bir keşkeniz olur. Ailenize çok üzüldüm o denli utanca rağmen nasıl babanızın sözüne karşı durabildiniz? Belli ki görgülü bir ailesiniz ve karşınızda görgüsüz bir baba güdümünde aile var. Yazık etmeyin kendinize.

Babama karsi gelme,babamin sozune karsi durma gibi bir durumum yok asla..Yanlis anladiniz sanirim.aksine ailemle konusarak akil alarak hareket ederim her zaman.Ama evleneceginiz kisiyi tanidiginiz surede direkt ailesini de taniyamiyorsunuz haliyle.Simdi yeni yeni tanimaya basladim.Keskem olmasini dediginiz gibi hiiic istemem.

Babama karsi gelme,babamin sozune karsi durma gibi bir durumum yok asla..Yanlis anladiniz sanirim.aksine ailemle konusarak akil alarak hareket ederim her zaman.Ama evleneceginiz kisiyi tanidiginiz surede direkt ailesini de taniyamiyorsunuz haliyle.Simdi yeni yeni tanimaya basladim.Keskem olmasini dediginiz gibi hiiic istemem.
Ben o kısmı kaçırmışım sanırım afedersiniz. Insan maalesef içine girmeden tanıyamıyor. Evlenince sadece eşimiz değil ailesiyle de hep iletişim oluyor. Ben de böyle bir aileye gelin gelmek istemezdim fakat daha yeni yeni tanıyorum. Benim tek ve en büyük artım kesinlikle hiçbir şeye müdahale etmezler her şeye karşı nötrler. Inşallah siz de iyi bir şekilde sonuçlandırırsınız.

Erkek arkadasim babasini sevmedigini bir cok kez bana soyledigi halde onun sozunden cikmayan biri.O semti sevdigini soyluyor.Bir de evi kiracilar bosaltti diye donusu yok artik o eve gecicez,ben bunu babama teklif edemem diyor.

Butun bu olaylar sonucunda da evlilik konusunu donduralim dedim erkek arkadasima.Baska carem kalmadi cunku.
Baba belkıde bagırıp çagırıyor oğluda olay buyumesın dıye ses cıkarmıyor annede belkı cok sıddet gordu ,ezıyet gordu onların bır sucu yok bazıları demıs olmaz ıyıde oğlan baba yuzunden evlenmesın mı bizim burda 39 yasına gelmıs uc kardes babalarının pıs huyu yuzunden evlenemıyorlar kımbılır ne acı cekıyorlar .Destek cık erkek arkadasına ve bırakma onu.

Siz sevgilimizden çok babasıyla evlenmiş gibi olacaksınız. Özellikle onun evinde oturma fikri çok kötü. Evi kontrol edecek durmadan, para isteyecek asla huzur bırakmayacak belli yani. Eşiniz de pasif davranacak, sizi ezdirecek vs bu filmi buralarda çok fazla gösterime girdi.

Bir de işin kötüsü bu insan sizin eşiniz olacak. Şimdi sinyallerini vermese bile emin olun babasından ne gördüyse kendi evinde de o şekilde davranacak. Size karşı muamelesi babasının annesine karşı muamelesinden farklı olmayacak.

Evet doğru diyorsunuz baba otoriter..
Keşke uzak semt için ikna edebilsem erkek arkadaşımı ama artık çok geç söz ağızdan çıktı diyor. :KK43: Nasıl ikna ederim bilemiyorum
Bi yaşıma daha girdim. Kızın iş bulmadan olmaz haa:))) başlık parasıda isteseymiş. Adam 90 yaşın üstündeyse boşver takma. Yoksa yediğinize içtiğinize ... karışır bu amca demedi deme.

Erkek arkadasinizin babasina karsi bu kadar ezik kalmasinin ozel bir sebebi var mi? Yani baba olmadan bir gelecek kuramaz mi kendisine ?
Kusura bakmayin ama ben bunu anne kuzusu olan versiyonunu yasadim olumlu konusamayacagim.Boyle erkeklerden hayir gelmez.Anne baba boyundurugu olmadan yasayabilmeli..Erkek dedigin elini masaya vurur lafini sozunu gecirir saygisizlik yapmadan da basarabilir..Pissmaz,tirsmaz..
Zaman gecip esiniz babasinin yaninda ezildikce sevginiz azalmaz belki ama kendisine olan sayginiz sarsilir.
Sustukca,hakkini savunamadikca babasina karsi,daha fevri karsilik alacak aldikca da babasina cikamayan sesi size cikmaya baslayacak..
Saglikli bir beraberlik dogmaz bu iliskiden..Seviyorsaniz biraz daha mucadele edin ama malum son'u pek degistirmeyecek gibi..

Yarın bigün doğum yapsanız ücretsiz izine çıkmanıza izin vermez bu amca,aldığınız peynir markasına kadar karışır,bu iş olur,olur da sizi de ince hastalık sahibi yapar,bizden söylemesi

Back
X