Aile hekimi gebelik bildirimi

Ben 3sene aile hek. Calistim özel hastane tahlilleri cikmaz aile hekimliginde
ayrica ozele kan verdiniz diye size kizmaz merak etmeyin kan sonucunuzla gidin kayda arkadasinizin gebeligi 12.haftayi geçtikten sonra gitmistir ondan neden gelmedin demislerdir endiselenmeyin
Meraba kızlar
Ben kızıma hamıleyken aıle hekımıni bılgılendırmedım bılmedıgimden prosödürü ilk çocuğumdu çünkü
Şimdi hamileyim tekrar ilk olarak oraya bildirmem gerekiyormuş ana ben dün özele kan verdim
Bugünde aike hekimine bildiricem gidip
Daha ultrasona giremedim pazartesi randevum
Şimdi hiç bilmiyormuşum gibi orada test yaptırsam özel hastanedeki belgem çıkar mı
Bir arkadaşıma neden ilk başka doktora gitti diye fırça atmışlar
Dedıgım gibi kan belgem çıkarmı bılgısayarda

Kizlar ben de aile sagliği merkezinde hemşireyim, yorumlarin hepsini okuyamadim ama bazi yorumlara cok şasirdim. Tabiki bebek olur olmaz bildirmenize gerek yok, o hemsire kimse kabalik etmiş. Ben kayit yaptiğim hastalarımiza gebelik durumu olunca bize de ilk haftalarda bildirin arasaniz da olur diyorum. Bizim sistemde 4000 kayitli hastamiz oluyor yaklasik 1200 kisisi dogurganlik çaginda oluyor, kim gebe kim değil takip etmek zor ama devlet bizim takip etmemizi zorunlu tutuyor. Her özel hastane sistemi rutin kullanmiyor, yani bildirmeyen epey kurum var, bize kurumsal olan ozellerin kayitlari düşüyor sadece.Diyelim ki bir gebeden hiç haberimiz yok, oldu ki o gebe dogumda steril olmayan aletten tetenoz kapti, aile hekimligi olarak bize soruluyor.

Yurt dışindan alinip bize uygulanan sistem bizim ülkemizde ancak böyle yürüyor, ne toplumda disiplin var, ne asmlerde. Aile hekimliği böyle bir sistem, eğer medeni bir ülke olsaydık ne toplum banane ne bildircemki yapardı, ne de hemşire düsük yapiyosunda bana niye haber etmiyosun diye hasta azarlardi. Ben bu sistemde çalisan biri olarak elimden geldigince gebelerle annelerle sağlam iletişim kuruyorum, onlar mutlular ben de mesleki tatminlik olarak mutluyum ama herkes öyle değil inşallah ilerleyen yillarda sistem daha iyi oturur.

Meraba kızlar
Ben kızıma hamıleyken aıle hekımıni bılgılendırmedım bılmedıgimden prosödürü ilk çocuğumdu çünkü
Şimdi hamileyim tekrar ilk olarak oraya bildirmem gerekiyormuş ana ben dün özele kan verdim
Şimdi hiç bilmiyormuşum gibi orada test yaptırsam özel hastanedeki belgem çıkar mı
Arkadaşınıza denk gelen yer bı acayipmis.. gebelik bildirince sizin hekiminize bağlı ebe sizin takibinizi yapacak... Asilarinizi ,hamilelik izleminizi ,çocuk 5 yaşına gelinceye kadarki izlemleri , çocuğun demir ilacı ve d vitaminin temini için gerekli... Bu arada hayırlı olsun rabbim sağlıkla kavuştursun inşallah:)

Merhaba ben aile hekimliğinde çalışan bir hemşireyim.Bizlere kayıtlı olan vatandaşın gebeliğini ,14.haftadan önce bize bildirmesi gerekiyor.Sağlık Bakanlığı bunu istiyor bizden.Aksi taktirde ceza yiyoruz , zor duruma düşüyoruz.
15-49 yaş arasındaki her kadına gebelik düşündüğünde yada gebe kaldığında mutlaka haber vermesini söylüyoruz.
15-49 Kadın izlem formlarımız vardır 6 ayda bir 15-49 yaş arasındaki kadınlara aile planlaması yaptığımız bir formdur, gebe olup olmadığını yakalamak için.

USG çektirdikten sonra tüm tetkik sonuçlarınızı aile hekimine bildirin mutlaka.Hemşireniz ; gebe izlemlerinizi , td aşılarınızı vs planlayıp size randevu verecektir.Bu arada hayırlı olsun ,sağlıklı bir şekilde bebişinizi doğurursunuz umarım:)

Ben 3sene aile hek. Calistim özel hastane tahlilleri cikmaz aile hekimliginde
ayrica ozele kan verdiniz diye size kizmaz merak etmeyin kan sonucunuzla gidin kayda arkadasinizin gebeligi 12.haftayi geçtikten sonra gitmistir ondan neden gelmedin demislerdir endiselenmeyin

Calisan ve bilgisi olan kisiler olarak size sormak istedim. Ozelde yapilan tahliller gozukmuyorsa aile hekimliginde ben butun tahlillerimi ozelde yaptirdim aile hekimliginden aradilar hamileymissin mudurlukten bilgi geldi vs dedi. Sonra bana nerde verdin testino diye sordu siz gormuyor musunuz nerde verdigimi dedim. Hayir sadece mudurlukten haber geliyor biz hastaneyo goremiyoruz dedi.

Sekreterin asiri merakli ve lacka tavri beni cok rahatsiz ediyor. Ben hastaneye sehir disine gidiyorum dedim niye sehir disina gidiyorsun orda nereye gidiyorsun bilmem ne bir ton soru sordu.

Benim sorum su, ben bu bilgilerimi sekeeterle paylasmak zorunda miyim? Neden hekimle mihatap olamiyorum? Gelip doktorunuzu ziyaret edin dese ben gidip doktora bilgi veririm. Hasta mahremiyetine cok onem veriyorum ve bu lacka kadinin agiz gevsekligi yapacagindan cekiniyorum. Sekreter neden hasta bilgilerine bu kadar hakim?

Yani doktora "sekreterinize hasta bilgilerimi vermek istemiyorum, ben sizinle muhatap olmak istiyorum"talebinde bulunsam boyle bir hakkim var mi? Ya da aile hekimimi degistirmek istiyorum bu kolay bir islem mi?biktim bu kadindan ya. Cok saygisiz ve seviyesiz bir uslubu var.

O kadar sinirliyim ki su anda durduk yere :kızgın:

Son düzenleme:
Calisan ve bilgisi olan kisiler olarak size sormak istedim. Ozelde yapilan tahliller gozukmuyorsa aile hekimliginde ben butun tahlillerimi ozelde yaptirdim aile hekimliginden aradilar hamileymissin mudurlukten bilgi geldi vs dedi. Sonra bana nerde verdin testino diye sordu siz gormuyor musunuz nerde verdigimi dedim. Hayir sadece mudurlukten haber geliyor biz hastaneyo goremiyoruz dedi.

Sekreterin asiri merakli ve lacka tavri beni cok rahatsiz ediyor. Ben hastaneye sehir disine gidiyorum dedim niye sehir disina gidiyorsun orda nereye gidiyorsun bilmem ne bir ton soru sordu.

Benim sorum su, ben bu bilgilerimi sekeeterle paylasmak zorunda miyim? Neden hekimle mihatap olamiyorum? Gelip doktorunuzu ziyaret edin dese ben gidip doktora bilgi veririm. Hasta mahremiyetine cok onem veriyorum ve bu lacka kadinin agiz gevsekligi yapacagindan cekiniyorum. Sekreter neden hasta bilgilerine bu kadar hakim?

Yani doktora "sekreterinize hasta bilgilerimi vermek istemiyorum, ben sizinle muhatap olmak istiyorum"talebinde bulunsam boyle bir hakkim var mi? Ya da aile hekimimi degistirmek istiyorum bu kolay bir islem mi?biktim bu kadindan ya. Cok saygisiz ve seviyesiz bir uslubu var.

Aile sağliğı merkezinde sekreter yokki :) sizi arayan sizin hemşireniz o takip ediyor sizi, o yüzden biliyor her şeyi. Tavrini sevmiyorsaniz, başka hekime gidip dilekçe doldurursanız o hekime kaydiniz geçer.

Aile sağliğı merkezinde sekreter yokki :) sizi arayan sizin hemşireniz o takip ediyor sizi, o yüzden biliyor her şeyi. Tavrini sevmiyorsaniz, başka hekime gidip dilekçe doldurursanız o hekime kaydiniz geçer.

Kadinin daha oncede sacma tavirlari oldu. Sinirden sekreter yazmisim :/

Meraba kızlar
Ben de bilmiyodum doğum yaptım sonra söylediler gittim sonra bildirdim hiç birseyde demediler diyemezlerde

Ben de geçen hafta salı günü gittim sağlık ocağına. Doktora kan vermek istediğimi bildirdim. Doktor bana sen her gün kan mı veriyosun yeeea gibi bir tepki verdi. Bildiğin dalga geçti. Kendi doktorum iki günde bir vermem gerektiğini söyledi bu yüzden iki günde bir kan veriyorum dedim. Buraya da yakın diye kan testi yaptırmaya geldim laf duymaya değil dedim. Yüzü düştü barkod falan verdi çıktım. Hemşire kan alırken ne için olduğunu sordu. Gebelik dedim. Hmm iyi dedi. Kolumun içinde damarı bulamayınca iğneyi resmen çevirip durdu. Çıktım eve geldim e nabızı açtım oradan aile hekimimi değiştirdim. Gebeymişsin şunlar yapılmalı vs diye tek bir cümle duymadım. Bi de bana gelip kız mı hissediyorsun erkek mi diye sordu. Öylelerine denk geliyorsun ki şu dönemde bile sinirlendirdikçe sinirlendiriyorlar. Kızlar siz de memnun değilseniz e nabızdan değiştirin doktorunuzu.

Merhaba , öncelikle Aile hekimliğinde ilişki ; karşılıklı saygı ,anlayış , uyum ve güvene dayalıdır.Bizler de ciddi İletişim bozukluğu yaşadığımız , işimizi yapmamızda bizlere zorluk çıkaran vatandaşa '' lütfen kayıt aldırın bizden'' diyoruz.

Sizi arayan sekreter değil , hemşirenizdir. Bir sürü soru sorması da merakından değil , işi gereğidir.Çünkü izlem bilgilerini ,sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda sistemine girer.

Vatandaşın sağlık kayıtlarının kesinlikle 2.bir kişiyle paylaşılması yasaktır..Hasta mahremiyeti bizler için son derece önemlidir ki bununla ilgili yasa ve yönetmelikler vardır ve bizlerde yasa ve yönetmeliklere bağlı çalışırız.

3 ayda bir Aile hekimliği kaydı değiştirilebilir.Kimliğinizle birlikte kayıt aldırmak istediğiniz aile hekimliğine başvurabilirsiniz.

Merhaba , öncelikle Aile hekimliğinde ilişki ; karşılıklı saygı ,anlayış , uyum ve güvene dayalıdır.Bizler de ciddi İletişim bozukluğu yaşadığımız , işimizi yapmamızda bizlere zorluk çıkaran vatandaşa '' lütfen kayıt aldırın bizden'' diyoruz.

Sizi arayan sekreter değil , hemşirenizdir. Bir sürü soru sorması da merakından değil , işi gereğidir.Çünkü izlem bilgilerini ,sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda sistemine girer.

Vatandaşın sağlık kayıtlarının kesinlikle 2.bir kişiyle paylaşılması yasaktır..Hasta mahremiyeti bizler için son derece önemlidir ki bununla ilgili yasa ve yönetmelikler vardır ve bizlerde yasa ve yönetmeliklere bağlı çalışırız.

3 ayda bir Aile hekimliği kaydı değiştirilebilir.Kimliğinizle birlikte kayıt aldırmak istediğiniz aile hekimliğine başvurabilirsiniz.

Yanlis anlamis olmak istemiyorum; lakin burda bende de problem olabilecegini ima ediyorsunuz sanirim. Sinirle sekreter yazdigimi da yukarida belirttigimi zannediyorum.

Ben burada hanimefendiyle olan son gorusmemi yazdim. Sinirim icin sebepler yetersiz geldi sanirim. Hic tanismadigim halde ilk aramasinda "kiz senin aile hekimliginden haberin var mi huu" seklinde bir cumleyle giris yapti konusmaya mesela. Emin olun sorulanlarin gerekenler mi, merakla karisik sahsi yorumlar katilarak sorulan sorular mi oldugunu net bir sekilde ayirt edebiliyorum. Doktorunuz kim dendiginde sehir disina gidiyorum cevabina "ne isin var sehir disinda burda da bir suru doktor var, hangi sehre kime gidiyorsun bakiyim" diyebilecek uslupta bir kadindan bahsediyorum.

Bahsettiginiz kural kaide ve yonetmeliklere olan bagliliginiz sizin ve sizin dusuncenizdeki calisanlara has bir durum olabilir. Mesela bu ornekteki calisan da ayni meslek grubundan;

gOyEaR.jpg

Mesleginizi sizinle ayni titizlikte, hakkini vererek yapmayan insanlar da olabilecegini dusunerek; bununla ilgili sikayetlerden dolayi mesleki anlamda gereksiz alinganlik yapmamalisiniz bence.

Tesekkur ederim, ilginiz ve cevabiniz icin.

Yanlis anlamis olmak istemiyorum; lakin burda bende de problem olabilecegini ima ediyorsunuz sanirim. Sinirle sekreter yazdigimi da yukarida belirttigimi zannediyorum.

Ben burada hanimefendiyle olan son gorusmemi yazdim. Sinirim icin sebepler yetersiz geldi sanirim. Hic tanismadigim halde ilk aramasinda "kiz senin aile hekimliginden haberin var mi huu" seklinde bir cumleyle giris yapti konusmaya mesela. Emin olun sorulanlarin gerekenler mi, merakla karisik sahsi yorumlar katilarak sorulan sorular mi oldugunu net bir sekilde ayirt edebiliyorum. Doktorunuz kim dendiginde sehir disina gidiyorum cevabina "ne isin var sehir disinda burda da bir suru doktor var, hangi sehre kime gidiyorsun bakiyim" diyebilecek uslupta bir kadindan bahsediyorum.

Bahsettiginiz kural kaide ve yonetmeliklere olan bagliliginiz sizin ve sizin dusuncenizdeki calisanlara has bir durum olabilir. Mesela bu ornekteki calisan da ayni meslek grubundan;

gOyEaR.jpg

Mesleginizi sizinle ayni titizlikte, hakkini vererek yapmayan insanlar da olabilecegini dusunerek; bununla ilgili sikayetlerden dolayi mesleki anlamda gereksiz alinganlik yapmamalisiniz bence.

Tesekkur ederim, ilginiz ve cevabiniz icin.

Tekrar merhaba , söylediğiniz gibiyse eğer hemşire hanımın konuşma üslubu yanlış olmuş.Her meslek grubunda olduğu gibi maalesef bu tarz şeyler biz sağlıkçıların arasında da olabiliyor.Hastanelere gittiğimde ben de yaşıyorum zaman zaman .(Lakayıt ,laubalili yaklaşım )

Alınganlığı sizin yaptığınızı düşünüyorum.Ben objektif yaklaşarak cevap yazmıştım.Hoşçakalın.

Meraba kızlar
Bunu merak ediyorum araştırırken buldum mesajınızı.baya zaman geçmiş ama. Ben özele gittim hep, 13 hafta olacak. Ama aile sağlığı merkezinden ısrarla aramaya başladılar gelmemiş gerekiyor, kontrol altında olmanız gerekiyor diye. Gittiğim hastane hamilelik bilgisini sisteme girmiş. Merak ettiğim çevremde o kadar arkadaşım vardı hamile olan, hiç birini böyle arayıp xagirmadilar. Standart bir prosedür mü?

Meraba kızlar
Yok canım daha neler kimse kimseye fırça atmıyor arkadaşınız anormale denk gelmiş . Ben tüm kan testlerimi aile hekimliğinde yaptırıyorum sonra kendi dr uma gidiyorum gösteriyorum ultrasona giriyorum .

Selamlar
Ben hamileliğimin teyidi için ilk kan testini aile hekiminde verdim. Kesinleşince sizi kayıt altına almak istiyorlar. Orada görevli ebeye yonlendiriyorlar. Kalp atışıni duyduktan sonra gelin kaydınızı yapalım dediler. Bu yeni bir uygulamaymis. Size hamilelikle alakalı bilgiler veriyorlar. Doktorunuzun talep ettiği bazı testlerinizi de orada yaptirabiliyormussunuz. Gerekli duyulacak asilarinizi da yapıyorlarmış. Numarasini da veriyor.Akliniza takılan herşeyi sorabilirsiniz demislerdi bana.
Bilginize :)

Selamlar
Ben hamileliğimin teyidi için ilk kan testini aile hekiminde verdim. Kesinleşince sizi kayıt altına almak istiyorlar. Orada görevli ebeye yonlendiriyorlar. Kalp atışıni duyduktan sonra gelin kaydınızı yapalım dediler. Bu yeni bir uygulamaymis. Size hamilelikle alakalı bilgiler veriyorlar. Doktorunuzun talep ettiği bazı testlerinizi de orada yaptirabiliyormussunuz. Gerekli duyulacak asilarinizi da yapıyorlarmış. Numarasini da veriyor.Akliniza takılan herşeyi sorabilirsiniz demislerdi bana.
Bilginize :)
Ben hamileyim ozel hastanede takip yaptiriyorum aile hekimime henuz gitmedim hic.dogum yapinca nasil haber veriliyor aşı yaptirmada cagirmalari icin?

Aile hekimine gidip kaydınızı yaptırırsanız o şekilde sizi bilgilendirirler sürecinizle ilgili. Hamileliğin kaçıncı haftasındasınız bilmiyorum ama doktorun istediği bazı kan testlerini de yapıyorlarmış. Tercih ederseniz yaptırabildiklerinizi orada da yaptırabilisiniz size daha az masraflı olur :) Ben de özel hastanede takip yaptırıyorum ama aile hekimine de kaydımı yaptırıp bu şekilde ilerlemeyi düşünüyorum.

Meraba kızlar
Ben bildirdim. Orada test yaptırdıysan gerek yok dedi. Sadece sonuçlarını girdi. Tansiyon baktı kilo baktı. O kadar.

Back
X