aile hekimi (sağlık ocağı doktoru) ve kadın doğumcum arasındaki farklılıklar..yardım

violety

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
77
5
36
İstanbul
arkadaşlar merhaba size bir sorum olacak nolur bir fikir verin.kadın doğum doktorumdan çok memnunum çok ilgilli,güler yüzlü,yardımcı,dinleyici işinin ehli.ancak sağlık ocağında beni takip eden doktor beni inanılmaz geriyor.takip tarihleri ve yapılacaklar diye bir liste verdi bana ve bu listeye göre bu hafta içinde şeker yüklemesi ve 3lü test yapılması gerektiğini söylüyor.kadın doğum doktorum ise şeker için daha çok erken olduğunu 20. haftalarda (sanırım 24 demişti) yapılacağını söyledi.araştırdım burada da birçok arkadaşımın o haftalarda yaptığını gördüm.ben şu an 18.hafta içindeyim oysaki.ayrıca kadın doğumcum 3lü teste gerek duymadığını çünkü ikili testimin çok şükür iyi çıkmasından dolayı yapılmayacağını söyledi.sağlık ocağı doktoru illa yapacaksın diye tutturdu.yanında çalışan hemşire bile şeker için çok erken olduğunu söylüyor.kadın diretiyor ve ben bunun gibi daha birçok sebepten gitmek istemiyorum.hergün elim kadar et yiyecekmişim yumurta yiyecekmişim ve yarım kilo süt içecekmişim ona göre.tartısında fazla çıkıyorum başkalarınınkini yanlış buluyor.ne yapmam gerek nolur yardım.gitmek istemiyorum böyle bi hakkım var mı?

kendimi senin yerine koyuyorum çok sinir olurdum heralde bende. sağlık ocağı doktorunu çok fazla dikkate alma bence. uzman değil sonuçta. kendi kadın doğum doktorunu dinle sen. ama gitmeme hakkın olup olmadığını bilmiyorum. gitmesen niye gelmiyorsun diye arayacak değildir heralde. bu konuyu kendi doktorunla konuştun mu canım ?

benimde gebeliğimde kadın doğum doktorum tahlillerimin normal seyirde gittiğini söylüyordu ama sağlık ocağında kan değerlerim düşük çıkıyordu.sağlık ocağındaki hemşire elinde raporlar oyana buyana koşuşturmaya başlayınca korkmuştum.sen nasıl doğuma gideceksin bu durumda demişti dünyanın korkusunu verdi bana sonra doktoruma gittim abartmış dedi.ALLAHA şükür birşey olmadı.bazen abartıyorlar .

Ben 16. haftadayim daha hiç gitmedim ama 5.ayda aşı var gitmem lazım. Daha bizim sağlık ocağına kaydımız bile yok hiç gitmedim yani.ilk hamileligimde de sadece aşılar için gitmiştim.

aile hekimini değiştir mennun değilsen şeker 24. haftada 2li 3lü test isteğe bağlı yapılan testler ama yapılması iyi olan testler tabi yinede sen bilirsin

Ben de yukarda bi arkadasin dedigi gibi kaydimi bile yaptirmadim tam olarak.
İdrar ve kan tahlili falan istedi ebe. Onlari yapnayinca giris yapilamiyormus.
Ugrasmak istemedim, koskica özel doktorum gerek gormedi istemedi bunlar niye diretiyo anlamadim. Ayrica bebi oyle gerdiler ki senin gibi..
Durrmadan aradilar, tetanoz asisi icin
sanki ölüm kalim meselesi.. Alti üstü bi asi..
Sinir oldum. Zaten doktoeum tercih meselesi istemiyorsan yaptirma demisti. Yaptirmadim.
Neyse; aile hekimi uzman degil bu konuda. Kim ne derse desin güvenmem ve ipleri onun eline vermem.
Gecen gün su gibi bi akintim var diye gittim saglik ocagina acil..
Ebe dedi ki ben burada anlayamam. Doktor zaten hic ilgilenmedi.
Kendi doktoruna gidip muayene ol dedi.
E ozaman ben ne anladim senin işinden?
Niye geleyim ki sana?
Eşim bile dedi, ne yarari var bunlarin madem seni doktoruna yönlendirecekler?
Hakli.
Ben önemsemiyorum fazla aile hekimini falan.
Mühim olan kadin dogum doktorun.
Onu dinle bencede.

Merhaba,

Aile hekimini değiştirebilirsin. İstersen sağlık ocağındaki başka bir doktora kendini naklettirirsin, istersen başka bir sağlık ocağına da gidebilirsin. Aile hekimimizi seçme/değiştirme hakkımız vra yani :)
Bence değiştir kesinlikle. Bu süreçte ihtiyacın olan en son şey seni geren bir doktor :)

hepinize teşekkür ederim vakit ayırıp cevap verdiğiniz için.zaten ben hamileyim diye aramadım sağlık ocağını bi gece evet bayağı geç bir saatte aile hekimim aradı hamileymişsin buraya gelmen gerekiyo testler yapılacak dedi bende onun için gittim yani bunun olması gereken zorunlu bişey olduğunu sandım.ben gerilmemek için stresten uzak durmak için işten bile ayrıldım.bi arkadaşın bu yazıya cevabında verdiği gibi testleri bile garip parmağımdan kan aldı hemşire kanın çok düşmüş dedi nasıl yani dedim adet olmuyorum ben demir haplarım var aklıma ilk gelen gizli kan kaybı mı dışkı yoluyla.korktum.ayrıntılı bakalım dedi iki tüp kan aldı ertesi gün sonuçlar geldi yok öyle bişey kanım gayet yüksek çok şükür.yani gerçekten panikler,yanlışlar,stresler...telefonumu bi daha açmayı düşünmüyorum eve de gelmezler herhalde.

gitmek zorunda değilsiniz. ben sağlık başkanlığında çalıştığım halde gitmiyorum.
sağlıkçıyım ama ben ciddiye almıyorum aile hekimlerinin çoğunu
donanımsız ve bilgisizler.
ben gitmedim onlar beni aradılar hamileymişsiniz aşılarınız var gelmeniz lazım diye
ben de yaptırmayacağımı takip olduğum özel bir doktorum olduğunu ve gelmeyeceğimi söyledim
çok istiyorlarsa gerekli bilgileri verebileceğimi söyledim
kaç haftalığım hangi testler yapıldı vs.
aile hekimi o kadar çok biliyormuş madem
tus kazanıp kadın doğum üzerinde uzmanlık yapsaymış
kadın doğumculuk oynuyor resmen
gitmemek gibi bir hakkınız var
hatta hekiminizi seçme tedaviyi reddetme gibi başka haklarınız da.

Son düzenleme:
amonra teşekkür ederimm cevap verdiğin için.benim takıldığım konu şu oldu madem sağlıkla yakından ilgilisiiniz siz bana cevap verebilirsiniz.ben doktorum gerek duymadı dedim 3lü teste sağlık bakanlığı istiyo yapmak zorundasın dedi böyle bir zorunluluk var mı gerçekten bakanlık bu kadar yakından takip ediyor mu biz hamileleri ?

Öyle bir zorunluluğun yok. Buna seni kimse zorlayamaz. Sacmalamis o hekim. Çoğu kadın doğum Uzmanı bile gerek duymazsa yaptirmaz. Benim doktorum gibi mesala. Ama istese bile ben kararliydim yaptirmayacaktim zaten. Bu çocuk senin devletin değil bu kadar müdahale edemezler kesinlikle. Isin aslı şu ki gebliz yani gebeizlem programı kapsaminda takip edilmeyen her hasta o aile hekimliği için ceza demek. Ondan abartiyordur is guzar doktor. Bir daha aradiklarinda anne ve bebek olarak ozelde takip olabilme şansım var. Tercih etmiyorum sizi. Gereken herseyi doktorum yapiyor ozellikle soyluyorum sizin gibi pratisyen hekim değil konusunda uzman olan bir doktor yapıyor ve daha güvenilir geliyor bana de bakalım daha arayacak mi

benimkide bir okadar ilgisiz olduğu için kızıyordum..

şimdi anladım ki kızmamam gerek demekki.

Bence sadece kadın doğum doktorunun dediklerini dinle hatta sağlık ocağına sık sık kontrole de gitme.Ben 28. haftamdayım daha gebelik kaydımı bile yeni yaptırdım.Sana zorla hiçbir tahlil de yeptıramazlar,aşı da yapamazlar.En son çare bu uygulamayı yaptırmak istemiyorum diye bir form doldurursun,o kadar. Bana da tetanoz aşısı için çok baskı yaptılar.En son sinirlenince o zaman forma yazın istemiyorum diye,imzalayın dediler.Yazdım kurtuldum. Açıkçası ben sağlık ocağına sadece rapor ihtiyacım olduğunda gidiyorum.

amonra gerçekten teşekkür ederim bilgilendirdiğin için geçen hafta raporlu olduğu için aramadı.aşırı davranışlar sergilediğini düşünüyorum.geçen bi tanıdığımızı da nerdeyse kanser ilan edecekmiş.evet ilgisiz doktorlar da var ama beni bu kadar sıkması anlamsız.kadın doğumcum bana yetiyor hatta o kadar titizleniyordum bazı şeyleri abartıyordum ki kadın beni hizaya getirdi,sakinleştim rahatladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…