Aile hekimliğinden aradılar ve...

Elinizdeki numara cep telefonu herhalde ki whatsappta iki cocuk var demissiniz
Ben işgüzar bir hemsire mi acaba diye düşündüm
Numarasini facebook/instagram gibi sosyal mecralarda aratin belki cikar kim olduğu
Ama ne olursa olsun bu kadar profesyonellikten uzak olunamaz
Bir de bu tur bilgilerin telefonla istenmesi bile sacma, hadi diyelim ki o yaşlarda kisiler icin araştırma var. Şu gün gelin denir ya da kisinin kendisi telefona istenir. Anne baba da olsa her insanın kişisel mahremiyet hakki vardir/olmalidir!

Yani bizim ulkemizde tabu zaten ama fazlasını da bilmesinler yani.
Aslında anneler bilgilendirse bu konularda, kizlarimiz buraya sürtüşmeyle hamile mi kaldım konuları da açmazlardi.
Aman ne bileyim işte öyle.:confused:
Farkedilmesini istedigim nokta tam olarak bu. Cinsellik egitimi verilmiyor. Ailede de okulda da. Benim annem de egitmedi evet. Cinsellige dair cok mu sey biliyordum hayir. Ama bir gün Spiral taktirmaya gidecekti ben de yaninda gittim ve bana anlattı. Adetin 3. Günü takılıyor diye. Ben spiral ne diye sormadim. O da anlatmadi. Cinsel bilgim oradan buradan duyduklarimla kaldi. Hatta çocukken beni cok korkuttugu bir olay yüzünden vajinismus oldum. Çok şükür atlattım.
Bunlar olacagina oturup konuşsaydık, dinleseydim ne olurdu?

Bugün babamı aile hekimliğinden arıyoruz demişler kızınız bekar olduğu için 21 24 yaş arasına kadar arayacağız adet günlerini öğreneceğiz evlilik dışı hamilelikler kürtajlar çok oluyor demişler. Babam kızıp kapatmış annemi aramışlar şok olduk böyle birşey var mı hayretler içindeyiz aile hekimimize mesaj attım hemen cevap vermesini bekliyorum.
Ya sizi işletmişler
Ya siz bizi işletiyorsunuz

içim rahatladı demek ki tek ilgilenilmeyen ben değilmişim :rolleyes:
Beni de arayan yok 2003ten beri 5 sehir değiştirdim, her gittiğim yerde aile hekimimle guzel muhabbet ederim :) hic aranmadim, bi de gittigimde de boyle ozel.sorular sorulmadi ki hemşire 2.gidisimde bile adimi hatirlamisti. Kan almistir, aşı yapmistir, tansiyon ölçmüştür ama hiç soru sormamistir :)

Farkedilmesini istedigim nokta tam olarak bu. Cinsellik egitimi verilmiyor. Ailede de okulda da. Benim annem de egitmedi evet. Cinsellige dair cok mu sey biliyordum hayir. Ama bir gün Spiral taktirmaya gidecekti ben de yaninda gittim ve bana anlattı. Adetin 3. Günü takılıyor diye. Ben spiral ne diye sormadim. O da anlatmadi. Cinsel bilgim oradan buradan duyduklarimla kaldi. Hatta çocukken beni cok korkuttugu bir olay yüzünden vajinismus oldum. Çok şükür atlattım.
Bunlar olacagina oturup konuşsaydık, dinleseydim ne olurdu?
O spirali günlerde toplandıklarında anlattıklarından biliyordum ben de sagolsunlar ortaokulda öğrenmiş oldum.
Kime iyi gelmiş kime gelmemiş onu da biliyorduk artık.:D
Ama iş kızına gelince regli bile anlatmadı yani.
Sizin durum baya kötü olmuş.
Lisede biyoloji öğretmenimiz sağolsun bizi her türlü konuda bilgilendirmisti.
Yoksa dediğiniz gibi ordan burdan duymakla bilincaltinda kötü senaryolar oluşuyor.

Arayan nunarayı silmeyin ,aile hekimliğine gidin .Ne saçmalık sizene insanların namusudan ala ala ya ,ne kadar pis bir düşünce .Eğer gerçekten asm den se cimeri arayıp şikayet edin ,Allah korusun ters bir baba olsa kız çocuklarının başına ne gelir.Böyle bişi olmasa aramazlardı sen ne yaptın diye herşey olabilir .

Yok canım daha neler.
Otelde 2 insanın evlilik cüzdanını soramıyorsun kime ne senin bekar cinsel ilişki yaşayıp yaşamadığın.
Biri art niyetli bir arama yapmıştır. Arkası gelmese bari.
Artık evlilik cüzdanı sorulmuyor mu 🤭biz yeni evliyken soruluyordu 11 yıl önce gibi

Boy boy hemde 😁
Babalari kim olurdu ki acaba 🙄😕
Ben de de tam tersi amh düşük saati saatine regl oluyorum. Işte bu çocuk işini olduramayınca pko nedir diger problemler nedir eşime anlatmıştım. Onlar regl olana kadar ben 2.yi oluyorum filan demiştim. O da ama senin ne biçim bitirmişsin hep yumurtaları demişti 🤣

Ben de de tam tersi amh düşük saati saatine regl oluyorum. Işte bu çocuk işini olduramayınca pko nedir diger problemler nedir eşime anlatmıştım. Onlar regl olana kadar ben 2.yi oluyorum filan demiştim. O da ama senin ne biçim bitirmişsin hep yumurtaları demişti 🤣
Ahahaha ama senin ne bicim ne ya 😂
Regl olamamak mi cok olmak mi iyi bilemedim.
Ee simdi bekar kizi olanlar napacak dr lara ped resmi falan mı atilacak regl oldugunu ispatlamak icin.
Pko lular isyanda zaten bu duruma göre.

Ahahaha ama senin ne bicim ne ya 😂
Regl olamamak mi cok olmak mi iyi bilemedim.
Ee simdi bekar kizi olanlar napacak dr lara ped resmi falan mı atilacak regl oldugunu ispatlamak icin.
Pko lular isyanda zaten bu duruma göre.
Babalar regl takvimi indirecek telefonlara 🤣🤣

Maalesef bazen evlilik cüzdanı soranlara denk geliyoruz 🤦🏻‍♀️
Hukuken hakları yok Stevyacım. Kimlik bilgilerini polis raporlarına bildiriyorlar. Kaçak mısın, aranmam var mı diye? Eğer otel bir müşterinin kimlik bilgisini girmezse ağır cezası var.
Artık evlilik cüzdanı sorulmuyor mu 🤭biz yeni evliyken soruluyordu 11 yıl önce gibi
Evet Niloyacım. Önceden soruluyordu ama uzun yıllardır otel yönetiminin insiyatifine kaldı. Muhafazakar bir otelse ister. Ama 5 yıldızlı resort tatil köyünde öyle bir şart aransa otel boş kalır. Hele ki kendi vatandaşından ister, turistten istemezse çifte standart olur. Öğretmen evi, polis konuk evi gibi yerlerde hala evli olma şartı vardır.

Back
X