Aile içi adaletsizlikler

Aykadarguzel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2.380
Puanlar
83
Merhaba hanımlar. Anne tarafımdan bahsedeceğim. Dedem ve anneannem çok haksızlık yapıyorlar. Annem babamdan boşandığı için ben biraz ortada kaldım küçüklüğümde dedemlerle büyüdüm. Şimdi de annem onlar seni büyüttü diyerek herşeyi sineye çekmemi bekliyor. Evin içinde adaletsizlik olduğunda sesimi çıkartırsam kızıyor. Dedem anneme evlerinden birini verdi ama ortada oturmuyoruz müstakil ev zaten sobalı kiracı da bulunmuyor öylece boş boş duruyor. Yani bize hiç bir şekilde faydaları yok ama herşeyimize karışmak istiyorlar ben sınır çizince de kavga çıkıyor. Böyle aile içi adaletsizliklere karşı nasıl davranmak gerekiyor? Özellikle yazları gidiyorum ben gelinler var ananemle zaten geçinemiyorlar herkes birbirine laf sokuyor. Bu ortama girmek istemiyorum ama yazları maruz kalıyorum. Açıkçası hiç birini artık eskisi gibi sevemiyorum. Ben evli değilim ama evlenmek istesem sanki çok kaotik bir ailem varmış gibi hissediyorum. Bilmiyorum ne yapacağımı.

Neye karışmak istiyorlar mesela ? Örnek verebilir misiniz ?

Sobalı eve başka bir ısıtma sistemi koyup değerlendirebilirsiniz.
Aile içi adaletsizliğe de örnek vermemişsiniz, neden annenizle büyümediniz?

Yazları gitmeyi ufaktan azaltın, on gün kalıyorsanız beş gün gibi çok etliye sütlüye karışmadan, ama gerçekten bir şeye ihtiyaçları olduğunda da desteğinizi verin ben olsam böyle yapardım.

Evi verdi derken ,annenizin üzerine mi yaptı yoksa oturun diye mi?iki türlü de güzel davranış..benim annemin babası kızlarına 1 kuruş bile vermedi hep dayıların üzerine yaptı

resmi olarak vermedi sözle vermiş se bundan dolayı kiraya veremiyor olabilir misiniz?
yada annenizin maddi olarak ihtiyacı yoktur vermemiştir.
adaletsiz dediğiniz şeyler nedir?
tüm torunlara birşeyler yapıp sizi ayrı mı tutuyorlar.
hani bizde erkek torunlar daha değerlidir. misal hepsi borç harç bile olsa özelde okumuştur. ben dershane paramı kendim kazandım gittim gibi.

Ev ben ölünce senindir dedi tapu onda ama şimdi de istersen kiracı koy dedi ama doğalgaz yok kiracı yok hiç bi boka yaramıyor ev

Adaletsizlik gizlice oğullarına para akıtması ama anneme hiç vermemesi , vermek zorunda değil ama oğullarına para vermekten kendi fakirlik çekiyor

Sen gerçekten çok acayipsin. Annen seni bırakıp evlenmiş. Sana bu insanlar bakmış ama sana yaranamiyorlar hala.

Adaletsizlik gizlice oğullarına para akıtması ama anneme hiç vermemesi , vermek zorunda değil ama oğullarına para vermekten kendi fakirlik çekiyor

Ha bak şimdi oldu işte. Yine sen ve yine para konusu. Annene niye para versinler? Annenin yıllarca çocuğuna bakmışlar yani sana ama sen hala annenin parasının derdindesin.

Adaletsizlik ne mesala sürekli siz mi hizmet ediyorsunuz

Evlilik konusu için yazmak istedim, hiçbir endişeniz olmasın. Hayatınızdaki insan zaten size bu konularda anlayış gösteren biri olmalı. Ben de boşanmış anne baba çocuğuyum, kayın aileme hiçbi zaman bu bi kusurmus gibi davranmadim aksine çok rahat konuştum anlattım esprisini yaptım. Onlar da başta garipseseler de sonradan alıştılar. Ben babamla gorusmuyorum, eşim ve ailesi beni önce annem ve eşinin oturduğu eve gidip istedi, aynı gün babaannem ve abimin evine gidip onlardan istedi. Gönül gönüle değince bu gibi sorunlar bir şekilde çözülüyor.

Haklısınız sizin adınıza çok mutlu oldum

Ne konuda karistiklarini yazmamissiniz ama anneniz yerine onlar sizi buyuttuyse karışırlar yani, bir nevi diğer ebeveynleriniz olmuşlar. Annenizin veya babanizin bakması gerekirken onlar bakmışlar ki zorunda degillerdi. Toksik bir ortam varsa çok gidip gelmeyin ama üzerinizdeki emeklerini yok sayamazsiniz.
Torun bile olsa emanet çocuğa bakmak kolay değil, çocuğun annesi ve babası kendi yoluna bakıp sorumluluğu size atarken.

Bence genel olarak annenizle ilişkilerine müdahil olmaniz iyi bir şey değil. Evden kira almasaniz bile ev vermişler, sonuçta almaya kalksanız ödemeleri kaç yıl sürerdi. Daha sonra içini yaptırıp kira alırsınız, her halükarda kazanctasiniz. Bugün yeni bir ev alıp içerisine tamirat yaptirmak zorunda kalabilirdiniz, öyle düşünün.

Dedemin o kadar arazileri vardı vefat ettikten sonra annemin erkek kardeşleri kendi aralarında paylaştı. Anneme bir bulaşık makinesi ve bir de koltuk almıştı dayım. Tabi o zaman bulaşık makinesi lükstü koltuk da kaliteliydi ama bir arazi parası kadar değildi tabi. Bu şekilde kızlara haklarını vermiş oldular senin dede ev vermiş. Sobalı mobalı. Ev evdir. Sen oraya doğalgaz çektir bakalım nasıl değerleniyor. Yani bence faydaları olmuş ama karışmaktan kastınız ne anlamadım biraz daha açarsanız daha iyi yorumlar gelir.

Siz daha önce evlenmemis miydiniz? Niye ilk evliliginiz olacakmış gibi ailenizden cekiniyorsunuz, daha once problem mi yasadiniz?

Sizi anneanne dede büyüttüğü icin anne-baba konumunda onlar var. Karismalari evet hos degil, caninizi sıkması da normal ama olduklari konum geregi doğal. Zaten beraber yasamiyorsunuz, yazin kisa sure katlanin gecin, gerekirse kalma surenizi azaltin.

`