• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayram sabahı kahvaltıya gidilir tartışması!

Sabah namazı dediğiniz sabah 6da degil mi, nasıl yani 7de mi kalkıp kahvaltıya gideceksiniz :110:

Benim de kv ile aram iyi değil 5 yıldır pek görüşmüyoruz ama eşimin hatrına her bayram orada kahvaltidayız öğlene kadar duruyoruz.Konusmadigim insanin hazirladigi kahvaltiyi yemek inanin bana da zor oluyor ama bir sekilde 2 sefer değil mi katlaniyorum normal zamanda gitmiyorum senede 2 kereye ses etmiyorum.Sonra akrabalari dolaşıp oradan annemlere geciyoruz annem de akşam yemeği hazırlamış oluyor.Kayinvalidemle kavgalı değilken bazen o da annene yarın mı gideceksin diyordu her seferinde yoo günü yarıya böldük yarisi sizin yarısı annemlerin onlar da bekliyor diyordum cikip gidiyorduk.Tam tersi esimle kavga edip inatlassam kahvaltiyi evde yapalım diye tuttursam akşam da anneme yemege gidelim diye diretsem biz de kavga ederiz ama baktim esim ailesiyle beni yüzgöz etmiyor sınırlarıma saygi duyuyor normal zamanda gitmiyor olmama karışmıyor srnin karariñ diyor ben de bayramlarda uyum saglıyorum. Bence siz es ailesinin agzina laf vermeyin hem erkek tarafina önce gitmek inanin daha iyi aradan cikarilacak bir is gibi düsünün diger zamanlar sizin işte.

konu sahibi; haklıyken nasıl haksız duruma düşerim’in canlı örneği olmuşsunuz. Sizi çok fevri buldum. Bütün bayram zehir oldu şimdi. Eşiniz kendi ailesine de gitmeyecek sizin ailenize de.

Attığın linkteki yorumları okudum . En güzeli bayramda tatile gitmek , hiçbir aile ile temasta bulunmamak ya da yabancı damat bulup gelinin baba evine gitmesi, eş ailesinden uzak olması:)

Arkadaşlar tekrar merhaba. Herkesin bayramını kutluyorum. Eşimle yakın zamanda ailesi yüzünden bi tartışmam olmuştu o zamandan beri asla ona düzelmedim. Günlerce konuşmadım doğruyu, yanlışı tarttım, kendimi ve onu sorguladım. Kendisi özür diledi defalarca konuşmaya çalıştı en son oturdum çok net konuştum sınırımı çizdim, anlaşmazlık devam ederse hiç çekinmeden yolumu ayıracağımı da söyledim. Benim de sınır çizemediğim hatalı yanlarım elbette vardır kimse dört dörtlük değil o zamandan beride mesafemi koyup birşeyleri ölçerek düşünerek ilerliyorum hem kendimi hemde gelecekte ne bekler değişir mi falan. Ben daha bunları düşünürken bayram sabahı tartışması yaşadık. Saat 4 uyumaya geçtik bayram namazına gidecek alarm falan kurdu sonra sabah erken kalkıcaz sende uyu dedi niye dedim annemlere gidecez kahvaltıya dedi. Bende sinirlendim madem öyle planın var niye haberim yok dedim gecenin 4nde mi söylüyorsun dedim sonra sabahın kör şafak vaktinde mi gidicez evinde yapsan ne olur falan dedim. Eşim bunun bir adet olduğunu söylüyor erkekmiş önce erkek anasına babasına gidilirmiş. Bu arada ben niye ilk oraya gidiyoruz demedim kahvaltıyı evde yapıp 11 de gidebiliriz ne biliyim 10 da gideriz yada. Biz önceki bayramda da aynı tartışmayı yaşadık ilk gün gittik kayınvalidem bana kalkıp annene yarın gidersin dedi ve ben tek çocuğum ilk bayramımdı daha 15 günlük evliydim. Ben tabiki hayır bugün gidicez dedim ama et falan bir sürü mesele çıkardı onun yüzünden ailemin evine akşam 9da gitmiştim. Onun için kinliyim açıkçası beni aynı şehirdeki 15 20 dklık mesafede tek çocuğu ben olan aileme yarın gidersin diye bi hadsizlik yapmasını hiç bir zaman sindiremedim. Aleme yardım edemedim akşam gittiğimiz için hala içime batıyor durum. Bu sabah erkeğin ailesine kahvaltıya gitmek kimine göre bir adet olabilir biliyorum beni eleştirenlerde olacak ama böyle adaletsiz erkek ailesini üstte tutan kendinin 3 çocuğu yanındayken ailemin tek çocuğu olarak ilk bayramımda ailemin bi elini öpmeye gitmemi istemeyecek kadar kendine müslüman, vicdansız insanların evine sabah kahvaltıya gitmek istemiyorum. Eğer adaletli gerçekten iyi niyetli olsalardı yemin ederim gocunmazdım sabah onları kahvaltıya öğlen sonu anneme yemeğe giderdim. Ama bazı şeyleri görünce aynı düşünemiyorum. Bu arada önce oraya gitmek mesele değil zaten benim ailemden daha yakın oturuyorlar sonrasında kendi aileme gidip rahat oturmak daha mantıklı. Mesele düşünce mesele adaletsizlik. Çok allak bullak bi haldeyim hormonlarım da anormal bende şuan anormal duygular içerisinde olabilirim. Evliliğimden artık mutlu değilim onuda istemiyorum hatta kafamda hep bitirme planı var. Onsuz daha mutlu olacakmışım gibi geliyor ani karar vermemek için duruyorum öylesine. Ya ben gerçekten geçimsiz biriyim hiç birşeyi idare edemiyorum her şeye negatif bakıyorum yada bu aile ve bu eş beni bu hale getirdi. Ama bence temelin altında aileyi hiç sevmemem yatıyor. Ve finalde öğrendiğim şu ki sadece bir insanla evlenmiyoruz o insanın ailesiylede evleniyoruz ve aile kendi kafamıza göre yapımıza göre değilse sevemiyoruz bu işkenceden ibaret oluyor. Şuan midem bulanıyor bir dk bile uyumadım tartıştık ful zaten. Gitsem bir dert gitmesem bin dert. Eşime saatlerdir saydırıyorum oda benden geri kalmadı bu arada. Şimdi gitti namaza gelince ya insan gibi konuşacağım yada saydırmaya devam. Napacağımı o kadar bilmiyorum ki hamilelik hormonu beni çok değiştirdi hep fevri ve sinirli düşünüyorum. Haksız olabilirim haklı olabilirim onu bile bilmiyorum o kadar ki hiç birşeyi bilmediğim noktadayım sağlıklı olarak sizler yorum yaparsanız çok sevinirim çünkü bilinmezlikte kaldım ilk defa haklı mıyım haksız mıyım onu bile bilmiyorum
Aile ici iliskiler, gelenek, gorenek cok kisisel bi durum, bende tek cocuk oldugum icin evliyken bayram onceligi hep benim ailemdeydi, bunu evlenmeden once esime sart kosmustum, bizde sorun cikmamisti. Sizde birseylerin sinirini evlenmeden once cekmeliydiniz madem böyle olmali diye dusunuyorsunuz, bu kisim sizin hataniz.

Ancak bosanma, ayrilma resti cekerken hamile olmamaniz iyi olurdu. Bu kisima diyecek soz bulamıyorum, calisiyor musunuz? Gebe halinizle bosanmayi kaldirabilecek misiniz?

En onemlisi finalde dediginiz kisim gectigimiz kurban bayrami aslinda cok uzak tarih değil, madem bu aileyi sevmediniz neden hamilelik var su anda? Kendinize cok buyuk celme takmissiniz.

Öncelikle günaydın hayırlı bayramlar sabahın şu saatinde uyandım annemlerde eşimle babamın enistelerimin namazdan gelmesini bekliyoruz kahvaltıya oturmak için. Kimine göre sacma gelebilir ama biz de sabah altı buçukta kalkıyoruz sabah namazı kılıyoruz daha sonra erkekler konu komşu cemaatle bayramlasmaya bayram namazına gidiyor biz kahvaltı hazırlıyoruz gelince de önce kahvaltı yapıp sonra ailecek bayramlasiyoruz. Sonra isteyen istediği yere gidiyor isteyen uyuyor. Yılda sadece 2 kere yapılıyor bu. Bana inanılmaz huzur veren çocuklarımı da asilayacagim bir gelenek bize göre. Yılda 2 kere olan bir sey için bu kadar tartışmaya gerek yok bence . Bu arada 21 haftalık hamileyim. Dediğim gibi size göre saçma gelebilir ama bence değil eşinize göre de degil.
Sen ne anlatıyosun kendi annenlerdeymişsin zaten

Her bayram tatilde olan ailelerle, bayram namazina ve oradan da aile kahvaltisina gidilen aileleri karistirmamak lazim. Beklentiniz icinde oldugunuz geleneksel yapi icin cok yuksek geldi bana. Bir onceki bayram ne olduysa bu bayram sabahi da onun olacagini bilmemeniz de esinizi sasirtmis anlasilan. Siz birbirinizi yanlis yerlerden anlamissiniz sanki. Once kime gidilir, nerede ne kadar kalinir planlari birbirini anlayan ciftler arasinda kolay ve sorunsuz olur, siz henuz benim ailem senin ailen asamasindasiniz. Güzelce konusarak, inatlasmadan yillar icinde oturur bunun duzeni. Evladinizi kucaginiza aldiginizda dengeleri iyi kuramayan bir anne olarak cok zorlanirsiniz hayat yolunda. Sözün özü yuvayi disi kus yapar diyorlar ya iste boyle boyle kuruluyor o yuva :)

Sen ne anlatıyosun kendi annenlerdeymişsin zaten
Takıldığınız konu o mu 😂 ben ne anlatmışim . Annem kayinvalidem fark etmiyor ki . Kurban bayramında eşimin ailesiyleyiz ilk gun ramazan da benim ailemle bu şekilde dengeyi kuruyoruz zor değil

Arkadaşlar tekrar merhaba. Herkesin bayramını kutluyorum. Eşimle yakın zamanda ailesi yüzünden bi tartışmam olmuştu o zamandan beri asla ona düzelmedim. Günlerce konuşmadım doğruyu, yanlışı tarttım, kendimi ve onu sorguladım. Kendisi özür diledi defalarca konuşmaya çalıştı en son oturdum çok net konuştum sınırımı çizdim, anlaşmazlık devam ederse hiç çekinmeden yolumu ayıracağımı da söyledim. Benim de sınır çizemediğim hatalı yanlarım elbette vardır kimse dört dörtlük değil o zamandan beride mesafemi koyup birşeyleri ölçerek düşünerek ilerliyorum hem kendimi hemde gelecekte ne bekler değişir mi falan. Ben daha bunları düşünürken bayram sabahı tartışması yaşadık. Saat 4 uyumaya geçtik bayram namazına gidecek alarm falan kurdu sonra sabah erken kalkıcaz sende uyu dedi niye dedim annemlere gidecez kahvaltıya dedi. Bende sinirlendim madem öyle planın var niye haberim yok dedim gecenin 4nde mi söylüyorsun dedim sonra sabahın kör şafak vaktinde mi gidicez evinde yapsan ne olur falan dedim. Eşim bunun bir adet olduğunu söylüyor erkekmiş önce erkek anasına babasına gidilirmiş. Bu arada ben niye ilk oraya gidiyoruz demedim kahvaltıyı evde yapıp 11 de gidebiliriz ne biliyim 10 da gideriz yada. Biz önceki bayramda da aynı tartışmayı yaşadık ilk gün gittik kayınvalidem bana kalkıp annene yarın gidersin dedi ve ben tek çocuğum ilk bayramımdı daha 15 günlük evliydim. Ben tabiki hayır bugün gidicez dedim ama et falan bir sürü mesele çıkardı onun yüzünden ailemin evine akşam 9da gitmiştim. Onun için kinliyim açıkçası beni aynı şehirdeki 15 20 dklık mesafede tek çocuğu ben olan aileme yarın gidersin diye bi hadsizlik yapmasını hiç bir zaman sindiremedim. Aleme yardım edemedim akşam gittiğimiz için hala içime batıyor durum. Bu sabah erkeğin ailesine kahvaltıya gitmek kimine göre bir adet olabilir biliyorum beni eleştirenlerde olacak ama böyle adaletsiz erkek ailesini üstte tutan kendinin 3 çocuğu yanındayken ailemin tek çocuğu olarak ilk bayramımda ailemin bi elini öpmeye gitmemi istemeyecek kadar kendine müslüman, vicdansız insanların evine sabah kahvaltıya gitmek istemiyorum. Eğer adaletli gerçekten iyi niyetli olsalardı yemin ederim gocunmazdım sabah onları kahvaltıya öğlen sonu anneme yemeğe giderdim. Ama bazı şeyleri görünce aynı düşünemiyorum. Bu arada önce oraya gitmek mesele değil zaten benim ailemden daha yakın oturuyorlar sonrasında kendi aileme gidip rahat oturmak daha mantıklı. Mesele düşünce mesele adaletsizlik. Çok allak bullak bi haldeyim hormonlarım da anormal bende şuan anormal duygular içerisinde olabilirim. Evliliğimden artık mutlu değilim onuda istemiyorum hatta kafamda hep bitirme planı var. Onsuz daha mutlu olacakmışım gibi geliyor ani karar vermemek için duruyorum öylesine. Ya ben gerçekten geçimsiz biriyim hiç birşeyi idare edemiyorum her şeye negatif bakıyorum yada bu aile ve bu eş beni bu hale getirdi. Ama bence temelin altında aileyi hiç sevmemem yatıyor. Ve finalde öğrendiğim şu ki sadece bir insanla evlenmiyoruz o insanın ailesiylede evleniyoruz ve aile kendi kafamıza göre yapımıza göre değilse sevemiyoruz bu işkenceden ibaret oluyor. Şuan midem bulanıyor bir dk bile uyumadım tartıştık ful zaten. Gitsem bir dert gitmesem bin dert. Eşime saatlerdir saydırıyorum oda benden geri kalmadı bu arada. Şimdi gitti namaza gelince ya insan gibi konuşacağım yada saydırmaya devam. Napacağımı o kadar bilmiyorum ki hamilelik hormonu beni çok değiştirdi hep fevri ve sinirli düşünüyorum. Haksız olabilirim haklı olabilirim onu bile bilmiyorum o kadar ki hiç birşeyi bilmediğim noktadayım sağlıklı olarak sizler yorum yaparsanız çok sevinirim çünkü bilinmezlikte kaldım ilk defa haklı mıyım haksız mıyım onu bile bilmiyorum
Erkeklerin anne tutkusu bu hale getiriyor insanı.Hiç şaşırmadım.Eşinizle güzelce konuşun sıraya koyun.Bu bayram ilk onlara-bir dahaki bayram ilk sizin ailenize gidin.Evlilikte ilk seneler önemli istikrarlı olun kuralları koyun.İleride rahat edersiniz.

Ayy buse ya.
:KK68: ayniyiz bizde kızımla kahvaltı hazırladık bekliyoruz bayramını kutlarım 🥰😘
Beğenmedim atanlar neyine beğenmedi anlamıyorum ailecek bir arada olduğumuz 3 5 gün var . O yuzden bir tarafıma hiç zor gelmiyor sabah erkenden kalkmak . Annem kayinvalidem hiç fark etmiyor eğer kayinvalidem bayram dolasiyla memlekete gitmeseydi eşimle ben evde kahvaltı hazırlayıp her iki aileyi de çağırmayı düşünüyorum. Bilmiyorum bence çok güzel bir arada olmak çocuklarıma da böyle aşılamak istiyorum 25 yaşındayım babamın elini öpüp harçlık aldım saat 8 de 😂

Bence haklısınız, en azından son dakika haber vermemesi lazımdı ve daha makul bir saatte gidilebilir.

Ama olayı çok dramatize ediyorsunuz, anneniz babanız niye boynu bükük kalsın? Bayramı yalnız geçiren bir çok insan var ki onlar da yalnız değilmiş. Akşam gidilebilir, ikinci gün gidilebilir vs. Genelde bizim toplumda ilk erkek ailesine gidiliyor aileniz de bunun farkındadır.

Eş ailesine gidince de politik davranın, surat asmayın ama gülücükler de saçmayın. Görevi savın gitsin, değmez yani bunca huzursuzluğa

Olgun değilken evlenilmek yasaklansın.

Bu gelenekleri de herkes kendine göre yontuyor. İlla erkek ailesinde kahvaltı mı yapılır yani. Ne saçma. Madem öyle bir bayram sizin aileyle kahvaltı yapılsın diğerinde onun.
Ben ailemle aynı şehirdeyim. Kayınaile yakın başka bir şehirde. Tüm sene benim ailemle daha sık görüştüğümüz halde kahvaltıyı önce en yaşlı olan dayımda yaparız baklavamızı da yeriz 12-13 gibi kalkar gideriz.
Bu konuyla ilgili de saçma sapan yorum yapan olsa hiç gitmem.

Takıldığınız konu o mu 😂 ben ne anlatmışim . Annem kayinvalidem fark etmiyor ki . Kurban bayramında eşimin ailesiyleyiz ilk gun ramazan da benim ailemle bu şekilde dengeyi kuruyoruz zor değil
Gayet alakası var. Burada erkek ailesi her iki bayramında ilk günü illa bende olunsun istiyor. Tek çocukmuş üstelik konu sahibi kendi ailesi yalnızken her bayramda o tarafa gitmek istemeyebilir.

Bayram sabahı ailelerle kahvaltı yapmak daha güzel değil mi? Ramazanda önce birine kurbanda diğerine gidin. Benim eşim doğulu onlar da öyle görmüş alışmış aslında ama iş eşinizle sizde bitiyor oturup düzgünce konuşun anlasın 🤷🏻‍♀️ benim kvler de her gittiğimizde yok kalın yok gitmeyin yok gelin sürekli ısrar ederler ama ne ben ne eşim planı bozmayiz

Yılda iki kere ama ailesi yaşadığı müddetçe önce benim aileme kahvaltıya. Düşünsenize hiç bir zaman evimde bayram sabahı bi kahvaltı yapma şansım yok onlara göre. Çünkü bu bi kural. Yoksa yılda 2 kere olayı değil
Zamanı gelince kendi evinizde de yaparsınız bayram kahvaltısını ve eminim sizde gözünüz yolda çocuklarınızı beklersiniz.

Bence ilk kayınvalideye gitmek daha mantıklı. Kahvaltı edilir, çay içilir, kendi ailenize geçip daha uzun oturabilirsiniz. O akşama kadar kal diyor diye kalmak zorunda değilsiniz. Ha ilk kendi ailenize gitmek istiyorsanız bi bayram oraya bi bayram diğerine diye orta yolu bulabilirsiniz. Bu kadar sinir stres geçirecek bi konu değil bence.

Kayınvalidenizin bencilliğine, patavatsız konuşmalarına bi şey diyemem, haklısınız. Eşinizle başka sorununuz yoksa bence kayınaileyi çok da ciddiye almayın. Ben gider, oturur çıkarım, konuşmaları sinek vızıltısı gibi gelir.

Geçen bayram 15 günlük evliydim sorun yaşadık kayınvalidem benim yanımda eşime boşan oğlum siz anlaşamıyorsunuz yol yakınken dön dedi onların mutlu olacağını tabiki biliyorum. Biliyorum saygı duymayacaklar bende bu durumda onların sabah kahvaltısına saygı duymak istemiyorum onları mutlu etmek istemiyorum yemin ederim ki duygularıma tercüma olmuşsunuz
Valla özür dilerimde bir kayınvalide bunları rahat rahat söyleyip ağzının payını almıyorsa oğlundan ki kocanız diyebilir annesine sende babamı boşa anne bu kadar merakliysan bu mevzulara diye neyse .Yani bu evlilik olmamış gibi kusura bakmayın çok aradinizmi diyecegimde yakışık almayacak derdiniz kimin evine önce gidilir kimin evine sonra gidilir degilki ataerkil kafada bir kocanız padişah doğurdum sanan bir kaynananiz var bunun namaz abdestlede alakası yok onlar böyle esinizde böyle susacak gidecek o kayinvalideyide çekeceksiniz bunu diyen kadının yüzüne nasıl bakılır ya Çocuk için bekleyin acele etmeyin tek tavsiyem bu .

Yada salla başını yapanlar gibi geçinir gidersiniz sus duyma ikinci planda kal vs vs

Back
X