Malesef bu insan laftan anlamıyor. Şuan şoktayım gerçekten. Geçen bayramın lafını defalarca kez yaptı içinde neler biriktirmiş. Kesinlikle ve kesinlikle istemiyorum hamilelik hormonu veya farklı birşey hiç fark etmez. Bu adamla ömür çürütmeye değmez.Erkeklerin anne tutkusu bu hale getiriyor insanı.Hiç şaşırmadım.Eşinizle güzelce konuşun sıraya koyun.Bu bayram ilk onlara-bir dahaki bayram ilk sizin ailenize gidin.Evlilikte ilk seneler önemli istikrarlı olun kuralları koyun.İleride rahat edersiniz.
Yok benim meselem ilk kime gidilir değil. Burda çoğu arkadaş ondan dert yandım sanmış. Önemli değil hatta önce kayınvalideye gitmek bana görede mantıklı anneme gidip artık kafam rahat düşüncesinde olurum. Mesele bayram namazından gelir gelmez gitmek. Ve illa kahvaltıya gitmek. Kahvaltıyı evimde yapsam ne olur orda çay kahve içerim yada annemde yemek yemesem ne olur oturur kahve içer sohbet ederim. Ama bunu dayatıp benim aileme önce gidilir baba ocağım orası diye söylemleri kaldıramadım. Herkesin ki baba ocağı. Bende tek çocuğum babamın kapısını çalacak tek evlat benim. Yeğen çalar komşuda o kapıyı çalar ama evlat olarak bi ben varım. E ben 3te giderim anneme nolacak kayınvalideme 12 de gidip anneme 3te gelsem hiç sorun etmem. Ama şafak vakti baba ocağıma gidicez kahvaltı yapıcaz. Ve bu anne baba yaşadığı sürece böyle olacakmış. Bu kafa yapısı bana ters geldiZamanı gelince kendi evinizde de yaparsınız bayram kahvaltısını ve eminim sizde gözünüz yolda çocuklarınızı beklersiniz.
Bence ilk kayınvalideye gitmek daha mantıklı. Kahvaltı edilir, çay içilir, kendi ailenize geçip daha uzun oturabilirsiniz. O akşama kadar kal diyor diye kalmak zorunda değilsiniz. Ha ilk kendi ailenize gitmek istiyorsanız bi bayram oraya bi bayram diğerine diye orta yolu bulabilirsiniz. Bu kadar sinir stres geçirecek bi konu değil bence.
Kayınvalidenizin bencilliğine, patavatsız konuşmalarına bi şey diyemem, haklısınız. Eşinizle başka sorununuz yoksa bence kayınaileyi çok da ciddiye almayın. Ben gider, oturur çıkarım, konuşmaları sinek vızıltısı gibi gelir.