Aile içi hırsızlık suphesi

Safkedi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2019
283
116
53
Merhaba arkadaşlar kahroldugum konuyu sizlerle paylaşıp fikir.almak istiyorum.konu kardeşimin eşi bir yıldır evliler yeni doğum yaptı bebiş bir aylık. Annemin cuzdanindan 3 defadır para kayboluyor hep dusurmusumdur dedi dün kardeşimin evine gidiyor. Cüzdanda 400 TL para var ve eve gelince bakıyor ki yok giderken otobüse binmiyor kardeşim götürüp getiriyor ve para düşebilecek bir yerde degil. İlk evlendiklerindede kardeşim 500 Euro cuzdanimdaydi düşürdüm galiba diye herkese söyledi . Bu durumlar birleşince ve diğer 3 olaydada ortamda ki ortak kişi kardeşim ve eşi olunca eşinden suphelendik.paraya ihtiyacı yok kardeşim esirgemez çalışmıyor ev hanimi. Ne düşüneceğimi sasirdim. Annem beni aradı söyledi aglayarak. Kardeşime söylemeyi düşünmüyor yuva yıkılır diyor gozuylede görmeden yakistirmiyorda hem ins o değildir diye kahroluyor. Abimi arayıp söyledim inanamadi ben başka sehirdeyim sen dene etrafa birşeyler bırak emin olalım dedim ben karışmam böyle birşeyi ispat etmek istemiyorum dedi mutlular bozulsun istemiyor. Elinde sonunda kendisi farkeder hem şüpheyle nasıl soylenir böyle birşey dedi. Yengeminde bu konu dışında hiç kusuru yoktur kimseyle problemli değil yani. Siz olsanız nasıl davranirdiniz şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için.

Merhaba arkadaşlar kahroldugum konuyu sizlerle paylaşıp fikir.almak istiyorum.konu kardeşimin eşi bir yıldır evliler yeni doğum yaptı bebiş bir aylık. Annemin cuzdanindan 3 defadır para kayboluyor hep dusurmusumdur dedi dün kardeşimin evine gidiyor. Cüzdanda 400 TL para var ve eve gelince bakıyor ki yok giderken otobüse binmiyor kardeşim götürüp getiriyor ve para düşebilecek bir yerde degil. İlk evlendiklerindede kardeşim 500 Euro cuzdanimdaydi düşürdüm galiba diye herkese söyledi . Bu durumlar birleşince ve diğer 3 olaydada ortamda ki ortak kişi kardeşim ve eşi olunca eşinden suphelendik.paraya ihtiyacı yok kardeşim esirgemez çalışmıyor ev hanimi. Ne düşüneceğimi sasirdim. Annem beni aradı söyledi aglayarak. Kardeşime söylemeyi düşünmüyor yuva yıkılır diyor gozuylede görmeden yakistirmiyorda hem ins o değildir diye kahroluyor. Abimi arayıp söyledim inanamadi ben başka sehirdeyim sen dene etrafa birşeyler bırak emin olalım dedim ben karışmam böyle birşeyi ispat etmek istemiyorum dedi mutlular bozulsun istemiyor. Elinde sonunda kendisi farkeder hem şüpheyle nasıl soylenir böyle birşey dedi. Yengeminde bu konu dışında hiç kusuru yoktur kimseyle problemli değil yani. Siz olsanız nasıl davranirdiniz şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için.
ya cok zor bır durum.Ama yabana atılacak mevzu degıl mecburen deneyeceksınız emin olmak ıcın sizin yerınızde olsam koyardık ortaya para ızlerdım emın olduktan sonra karşıma alır konusurdum inkar mı eder bılemıyorum ama dırekt sız konusun emın olduktan sonra.Huydur belkı bılemezsınız yazık ama alıskanlık olur kucuk kucuk buyur cocukta varmıs kötü örnek olmasın sonra

Şüpheleriniz varsa çantalarınızı cüzdanlarınızı evinizdeki ziynet para vs şeyleri geldiğinde güvenli biryere koyun eğer buna rağmen devam ederse birgün suç üstü yakalanıp kendını ele verecektir zaten ozaman kardeşinizde öğrenmiş olacak bunun sonu yok önleminizi almakta fayda var🙁

kadına çaktırırsanız çok daha dikkatli olur asla da ispat edemezsiniz sonra gelin acaba hırsız mı değil mi diye içiniz içinizi yer salağa yatıp yem hazırlayın emin olunca ortalığı karıştırırsınız zaten şimdi yapacak bir şey yok siz bile kesin diyemiyorsunuz.

Öncelikle çok hassas bir mesele bu yüzden tam emin olmadan abinize söylemiş olmanız da hata bence tam emin olmaya çalışmalısınız.
Ayrıca bu tarz bir hastalık var. Direkt hırsız yaftasından ziyade sorunu çözümlemeye çalışabilirsiniz.
Lisede okul birincisi olan Betül isimli bir arkadaşımız vardı üstelik Fen lisesinde... Şeker gibi başarılı, tatlı bir arkadaştı ve onunda adı hırsızlıkla çıktı.. Sınıfındaki arkadaşları baya linçlediler tüm okula yaydılar. Kız okulunu değiştirmek zorunda kaldı ve sonradan ortaya çıktı ki hastalığı varmış. Anlıyacağın o ki çok ince meseleleler bunlar o yüzden emin olun ve kendisiyle konuşun.... Kardeşinize direkt eşini suçlar şekilde aksettirip sorun yaratmayın.

Cok emin olmaniz lazim karsiniza alir sorardaniz inkar eder ve sizide rezil eder. Bence onun gorebikicegi yere belli miktarda para birakin deneyin caktirmamaya calisin anlamamasi lazim. Eger parayi alirsa tek basiniza alin ozman karsilikli konusun. Mesela cok ufak kameralar oluyo yapistirin bir yere kanitlayaak konusun. Cunku bu cok onemli bir konu utanc verici birsey. Allah yardimciniz olsun

Bence yengenizde kleptomani rahataızlığı var.

Çalma hastalığı
olarak bilinen kleptomani , ("Gerçekte gerek duyulmayan maddeleri çalma dürtüsü") dürtü kontrol bozukluğu sınıfına giren psikolojik bir rahatsızlıktır. Hem hasta hem de yakınları için ciddi sonuçlar doğuran bu hastalık, psikoterapi ve ilaç tedavileri kullanılarak kontrol edilebilir.

Anneniz şüpheleniyor

Sonra gidip çantasını onun evinde nereye koyuyor

Yani böyle şüphem olsa çantamı yanıma koyarım

Küçük bebeği ile annenizi takip edip boş anında cüzdanını arayıp nasıl bulmuş parayı

Anneniz şüpheleniyor

Sonra gidip çantasını onun evinde nereye koyuyor

Yani böyle şüphem olsa çantamı yanıma koyarım

Küçük bebeği ile annenizi takip edip boş anında cüzdanını arayıp nasıl bulmuş parayı
Bilmiyorum parada baya iç cepte annesiyle annem balkonda oturmuş hep oda bebekle yatak odası tarafinda genelde icerdeymis yani. Annem veatiyere biakmis çantasını oğlunun evinde balkonda çantayla oturması garip olmazmi

Öncelikle çok hassas bir mesele bu yüzden tam emin olmadan abinize söylemiş olmanız da hata bence tam emin olmaya çalışmalısınız.
Ayrıca bu tarz bir hastalık var. Direkt hırsız yaftasından ziyade sorunu çözümlemeye çalışabilirsiniz.
Lisede okul birincisi olan Betül isimli bir arkadaşımız vardı üstelik Fen lisesinde... Şeker gibi başarılı, tatlı bir arkadaştı ve onunda adı hırsızlıkla çıktı.. Sınıfındaki arkadaşları baya linçlediler tüm okula yaydılar. Kız okulunu değiştirmek zorunda kaldı ve sonradan ortaya çıktı ki hastalığı varmış. Anlıyacağın o ki çok ince meseleleler bunlar o yüzden emin olun ve kendisiyle konuşun.... Kardeşinize direkt eşini suçlar şekilde aksettirip sorun yaratmayın.
Abime söyleme m yalnis biliyorum ama onlar hepsi bir şehirde ben gurbetteyim o belki birşeyler anlamiatir yada onlarında başına gelmistir böyle küçük olaylar diye fikir almak istedim takip ve kamera işini sadece o yapabilirdi ama oda yapmam dedi

Bu bir hastalik olabilir gercekten eger ihtiyaci yok ve yapiyorsa hastalikdir anladigim kadariyla annenizde sizde seviyorusnuz kardesinizn esini bence bi deneyin emin olursaniz eger konusup yardim almasini saglayin yardim etmeye calisin
Kardesimi çok seviyorum onun bunu duymasını bile istemiyorum

Canim maalesef bu bir hastalık bizimde bir tanıdığımın hanımı aynı böyle eve gelen herkesin cebinden cüzdan cantandan para alıyordu halbuki durumları cok ıyıdır
Kızın annesi biliyordu kadıncağız arkasında sureklı evde cocuk almıs deyıp sahiplerine ulastırıyordu
Kesinlikle onune gecın tedavi olması sart bilerek yaptıgın zannetmiyorum durumu varsa 😔

Kadına soylersen dıkkatlı olur ve yakalanmaz. Kamera koy kanıtlayıp kardesıne söyle ya da Kardeşinle bırlıkte bır plan yaparak kanıtlayın. Cunku kanıt olmazsa tedavıyı kabul etmez sızı suclar ıste o zaman yuva sarsılır ama kanıt olursa bunda yuva yıkacaK bır sey yok tedavi olacak . Destek gormesı ıyı olur.

Tabı ben kadının hasta ve kotu nıyetlı olmadıgını varsayarak yazdım.

eger hırsızlıgı baska amaclar ıcın yapıyorsa sıkıntı...

Back
X