• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemin benden paramı ve mirasını kaçırması

Anlattiklariniza gore hakli dursaniz da sizin alinan ev araba ne kdrdi aileniz ne kdr katti mktar belirtirseniz iyi olur. Yeni ise baslama maasiyla size mi cok geldi acaba para mesela 5 mioluk evdir siz 500 mu kattiniz oyleyse aileniz kardesinizin hakkini korumak adina uzerine almis olabilir miktarlari soylerseniz objektif yorumlar alirsiniz
Maaşım yüksekti ve hiç harcamıyordum, arabanın tüm parasını ben verdim, evin yarıdan fazlasını. Aslında evi benim üstüme yapıpı krediyi ben çekip ben borçlanmalıydım, Evi satıp bellli miktarı bana gönderdi bunu karşılığında başka bir evini kardeşimin üzerine geçirdi benim oradan hiç hakkım kalmadı.

Annen sana biraz yemek yapsa azıcık da çocuğuna baksa bütün bu sömürülmeleri devam edecektin yani. Bence kötü davranmaları iyi olmuş aklın başına gelmiştir. Biz de ailemize yardımcı oluyoruz ben de anneme ev aldım ama böyle şeyler karşılıklıdır.
Hayır ben onlardan çocuğum olmadanda kopmuştum araba olayından sonra para hiç vermedim, ve doğumdan sonra onlara hiç gitmedim çocuğumada bakmayacaklarını biliyordum…

Sizi dolandırmışlar. Maddi olarak sömürülmüşsünüz. Onlara da yarayacağını sanmam.
Çocuğunuzun rızkını bu insanlara yedirmeyin. Tek kuruşunuz geçmesin bundan sonra. Görüşmemenizde kendi yararınıza. Zararları çok faydaları yokmuş.
Erkek evlatları ile ne halleri varsa görsünler. Allah sorsun.
maddi olarakta manevi olarakta sömürüldüm ve dolandırıldım, benim kazandığım kardeşime pay edildi ve ben mirastanda men edildim, aileden silip attılar hatta benim çocuğumu esas torunlarından bile saymıyorlar, eşimin babası gerçek dedesi demişlerdi kafayı yememek elde değil yazdıkça düşündükçe çok üzülüyorum…

maddi olarakta manevi olarakta sömürüldüm ve dolandırıldım, benim kazandığım kardeşime pay edildi ve ben mirastanda men edildim, aileden silip attılar hatta benim çocuğumu esas torunlarından bile saymıyorlar, eşimin babası gerçek dedesi demişlerdi kafayı yememek elde değil yazdıkça düşündükçe çok üzülüyorum…
Miras hakkında birşey imzaladınız mı? Gerçi imzalasanız bile sonradan miras davası açabilirsiniz. Benim bir akrabam üvey babası öldükten 8 10 yıl sonra üvey kardeşlerine dava açmıştı ve kazanmıştı. Üvey olduğu halde.
Şuan bunu düşünüp üzülmeyin onlar öbür tarafa gittiğinde mallarından hakkınız olanı alırsınız. Şuan kardeşinize verdikleri ev de ona yaramaz zaten haksız yere aldıysa.
Şuan ben de anne baba hariç kimseyle görüşmüyorum. Onlarla da ayda bir. İnanın çok ferahladım. Gerçi hala her gün aklıma geliyor sinirleniyorum ama olsun en azından daha fazlasını yapamıyorlar.

Siz bu ülkenin erkek evlat düşkünlüğünü ve kız evlat ayrımını çok hafife alıyorsunuz.
Kardeşin erkek olduğunu görmemiştim ama görsem de aynı soruyu sorardım sanırım. Ailemde,çevremde böyle şeylere hiç denk gelmediğim için ben çok garipsedim maalesef. Anladığım kadarıyla evlenecek elin evine gidecek bakış açısıyla kızın kazandığı ne varsa kocası yemesin(?) diye kandırıp almışlar resmen şaka gibi. Allah sorar hesabını ya. Konu sahibi için üzgünüm, çekirdek ailenle çok mutlu bir hayat diliyorum canım sana D denizkumgunesdeniz

Kardeşin erkek olduğunu görmemiştim ama görsem de aynı soruyu sorardım sanırım. Ailemde,çevremde böyle şeylere hiç denk gelmediğim için ben çok garipsedim maalesef. Anladığım kadarıyla evlenecek elin evine gidecek bakış açısıyla kızın kazandığı ne varsa kocası yemesin(?) diye kandırıp almışlar resmen şaka gibi. Allah sorar hesabını ya. Konu sahibi için üzgünüm, çekirdek ailenle çok mutlu bir hayat diliyorum canım sana D denizkumgunesdeniz
Teşekkür ederim emek veren sevgi ve ilgisini veren herkes çoluğuyla çocuğuyla eşiyle çok mutlu olsun

Miras hakkında birşey imzaladınız mı? Gerçi imzalasanız bile sonradan miras davası açabilirsiniz. Benim bir akrabam üvey babası öldükten 8 10 yıl sonra üvey kardeşlerine dava açmıştı ve kazanmıştı. Üvey olduğu halde.
Şuan bunu düşünüp üzülmeyin onlar öbür tarafa gittiğinde mallarından hakkınız olanı alırsınız. Şuan kardeşinize verdikleri ev de ona yaramaz zaten haksız yere aldıysa.
Şuan ben de anne baba hariç kimseyle görüşmüyorum. Onlarla da ayda bir. İnanın çok ferahladım. Gerçi hala her gün aklıma geliyor sinirleniyorum ama olsun en azından daha fazlasını yapamıyorlar.
babam kafaya koymuş asla vermez, benim maaşımı bile beni okuttukları için kendi maaşı zanneden adam asla vermez kaldı ki alsamda saklı miras payı var oradan belki oda çok az miktar, bakmak şartıyla verir bankadan paraları takla attırır kardeşimin üzerine geçirir her şeyi yapar bana kaptırmamak için maalesef. Alsınlar yesinler bana yapılanları hangi para karşılarki ailemden oldum yalnız kaldım annesiz babasız kardeşsiz kalmak koyuyor insana ama kendimi öksüz ve yetim gibi düşünüyorum böyle daha mutluyum, onlarsız hayat daha güzel…

babam kafaya koymuş asla vermez, benim maaşımı bile beni okuttukları için kendi maaşı zanneden adam asla vermez kaldı ki alsamda saklı miras payı var oradan belki oda çok az miktar, bakmak şartıyla verir bankadan paraları takla attırır kardeşimin üzerine geçirir her şeyi yapar bana kaptırmamak için maalesef. Alsınlar yesinler bana yapılanları hangi para karşılarki ailemden oldum yalnız kaldım annesiz babasız kardeşsiz kalmak koyuyor insana ama kendimi öksüz ve yetim gibi düşünüyorum böyle daha mutluyum, onlarsız hayat daha güzel…
Böyle anne baba kardes olmaz olsun ahlaksızlık resmen yaptıkları vallahi ben kızdım.
Evlendikten sonra senin ailen eşin çocuğun zaten. Aynen de öyle hisset eşinin ailesi de iyi ise onları aile bil kendileri dara düşünce kapını çalarlar ama küçükten öyle yetistrldgn için kapıyı açıp onlara bakma ihtimalin %80 umarım %20lik kısımda olursun.

Back
X