aile ile beraber üniversite okumak avantajları ve dezavantajları...

• Konu Sahibi Konu Sahibi t24
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

t24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
718
6
33
arkadaşlar ben ailemle aynı şehirde üniversite okuyorum bazen güzel olsada bazen zorlanıyorum tabi:) aileniz ile üniversite okuyorsanız paylaşalım zorluklar,kolaylıklar belki içimizi dökmüş oluruz böyle bir konu açmak istedim.paylaşmak isteyenler yazarsa sevinirim.

Uzaktayken Ah anam canim anam... Yakinken of anam cadi anam...

Insanoglu iste! :32:

malesef ya biz niye böyleyiz bazen canım sıkılıyor işte aile herşeye izin vermiyor haliyle diyorum keşke yurtta olsaydım arkadaşları görünce diyoruz böyle ama bir gün annem şehir dışına gitti baya özledim ya 2,3 günde ama yinede onlarda tadı,tuzu,biberi :34:
:)))

aslında aile varken sevgilinizde varsa zor oluyo ya kızlar malesef yani bu durumda biraz sıkıntı yaşıyoruzdur belki çoğumuz bu konu hakkında sormak istedim birazda sizler napıyorsunuz özellikle ayrı şehirdeyse sevgiliniz nasıl idare ediyorsunuz? yani aileye hemen söylenmeli midir?yoksa okulun bitmesimi beklenmelii size göre ?

çok rahat bi durum bence yemek hazır çamaşır hazır kendi yatağın hasret derdi de yok ohh bi tek annem olsun bana bişey olmaaaz :) sevgili konusunda da bence ailenle yaşaman daha da ii olmuş en azından kendine bi sınır koyuyosun ister istemez hangi bölüm bu arada?

ailen korumacıysa çok kötü bişi bence. sorumluluk almayı öğrenemezsen ileride sıkıntı yaşarsın. insan ailesinden uzak olunca, sorumluluk sahibi oluyor, hayatta birçok şeyi tecrube etmiş oluyor. İleride iş yaşamında falan sudan çıkmış balığa dönmezsin kolay kolay..

aile yanında olmanın faydaları yok değil ama her şeye rağmen uzak olmasını tercih ederim. Yanlış anlaşılma olmasın, ailen çok özgürlükçü olabilir sana asla karışmayabilir mesele bu değil.

çok rahat bi durum bence yemek hazır çamaşır hazır kendi yatağın hasret derdi de yok ohh bi tek annem olsun bana bişey olmaaaz :) sevgili konusunda da bence ailenle yaşaman daha da ii olmuş en azından kendine bi sınır koyuyosun ister istemez hangi bölüm bu arada?

evet o konularda sıkıntı çekmiyorum pek arkadaşım bölüm sosyoloji.teşekkürler ilgin için.

bende 4 yıl ailemleydim okula giderken. bi zararını görmedim. yorgun argın döndüğümde sıcak bi yemeğim oluyordu. sıcak aile ortamı. tabi herkese göre değişir.

ailen korumacıysa çok kötü bişi bence. sorumluluk almayı öğrenemezsen ileride sıkıntı yaşarsın. insan ailesinden uzak olunca, sorumluluk sahibi oluyor, hayatta birçok şeyi tecrube etmiş oluyor. İleride iş yaşamında falan sudan çıkmış balığa dönmezsin kolay kolay..

aile yanında olmanın faydaları yok değil ama her şeye rağmen uzak olmasını tercih ederim. Yanlış anlaşılma olmasın, ailen çok özgürlükçü olabilir sana asla karışmayabilir mesele bu değil.

evet senin düşüncende güzel bir düşünce en azından hayatı öğrenirsin diyorsun teşekkürler bu arada.

bende üniversitede ailemle yaşıycam. benim açımdan hiç bir dezavantajı olacağını sanmıyorum.

ancak sorumluluklar alamama meselesinde katılıyorum. hep ailenin yanında olunca biraz daha çocuk kalıyor insan sanki.

bir de aile baskıcıysa çekilmez. üniversite bir bakıma özgürlüğü elde etme dönemi gibi oluyor çünkü.

1 yıl önce bunu bende düşünüyordum.
Şimdi ailemden uzakta okuyorum uzakta dediğim eskişehir-ankara :)
tek çocuk olduğum için beni çok sıkarlardı çocuk gibi görürlerdi ama
artık öyle değil yavaş yavaş değişiryor düşünceleri.
Kendi kararlarımı kendim veriyorum dışarı çıkıcaksam bunun kararını ben veriyorum gönderdikleri parayı nasıl harcamam gerektiğine ben karar veriyorum,birine özel ders veriyorum
kısacası yavaştan kendi ayaklarımın üstünde durmaya başlıyorum.ilk defa elimde çamaşır yıkadım mesela :) yurtta sürekli temizlik yapıyorum :) annem asla yaptırmazdı bana.Öğreniyorsun boyle şeyleri hem anı oluyor hem bilgi :)

Ailemle beraber yaşasaydım aynı lise gibi bişey değişmezdi bence :21:

Bende ailemle birlikte yaşadığım şehirde üniversitede okuyorum
daha birinci senem ve 3 senedir hazırlanıyordum sınava istediğim bölüm olmadı maalesef ama istediğim şehir oldu çok şükür
ben hep mersin olsun ailemin yanında olayım dedikçe arkadaşlarım benimle dalga geçerlerdi
gidiceksin başka şehirde rahatça gezeceksin
kendi sorumluluklarını üstleneceksin derlerdi
ama şimdi onlar başka şehirlerde salya sümük anneee diye ağlıyorlar :21::21::21:
baskıcı bir ailem yok,şükür ki bende çok rahat sürekli gezen biri değilim
üzerime düşen sorumlulukları da her zaman yerine getiririm bulaşıktı yemekti temizlikti
bunlar için başka şehirde olmaya lüzum yok

okuldan geldiğimde annemin sıcacık gülümsemesi
babamın kızım okula gidiyor diye gururlanması
bunları görmek benim için herşeye değer :emir_bebek::nazar:

Back
X