• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile İle Çatışmak

selinasya333

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2023
18
0
16
Merhaba, iyi geceler.
Son zamanlarda ailemle fikirsel olarak çok fazla çatışıyorum. Beni sevdiklerini gerçekten biliyorum; özellikle babam, günümüz kız babalarına göre bana karşı çok ilgili ve şefkatli. Örneğin saçımı tarar, kalabalık bir yerde bile sarılır, elimi tutar, benimle şakalaşır. Annemle de benzer şekilde aramızda esprili bir ilişki var. Ama bazı durumlar beni gerçekten yormaya başladı ve içimde çözemez hâle geldim.

Kuşak farkından olsa gerek, birçok konuda hayata tamamen farklı yerlerden bakıyoruz. Onlar kendi fikirlerinin her zaman doğru olduğuna inanıyor. Günümüz şartlarına göre biraz daha muhafazakâr kalıyorlar, özellikle de annem.

Mesela bir dizide ya da filmde “Ne kadar tatlı öptüler.” desem hemen “Günah, zina bu!” diyor.
Geçenlerde de yeni bir olay yaşadım. Erkek arkadaşımla konuşurken, regl olduğumdan ve karnımın ağrıdığından bahsediyordum. Yani sonuçta bu doğal bir şey, biyoloji bilen herkes bunun ne olduğunu bilir. Ama annem duyar duymaz “Ar damarınız çatlamış! Böyle şeyleri nasıl konuşursun?” dedi.
Yine benzer şekilde “Niye lazer yaptırdığını söylüyorsun çocuğa?” gibi tepkiler veriyor. Artık onun yanında bir şeyleri paylaşırken çekinir oldum. Erkek arkadaşımın beni öptüğünü bilseler ne derler kim bilir...

Gerçekten çok yoruldum. Üniversite mezunuyum, artık küçük bir kız da değilim. Sadece kendi düzenimi kurmak, sevdiğim insanla evlenip biraz huzur bulmak istiyorum.
Ama en zor kısmı şu: aile apartmanında yaşıyoruz. Her şeyin içinde gibiler, nefes almakta bile zorlanıyorum bazen.

Benimle benzer şeyleri yaşayan var mı aranızda, kızlar?

Merhaba, iyi geceler.
Son zamanlarda ailemle fikirsel olarak çok fazla çatışıyorum. Beni sevdiklerini gerçekten biliyorum; özellikle babam, günümüz kız babalarına göre bana karşı çok ilgili ve şefkatli. Örneğin saçımı tarar, kalabalık bir yerde bile sarılır, elimi tutar, benimle şakalaşır. Annemle de benzer şekilde aramızda esprili bir ilişki var. Ama bazı durumlar beni gerçekten yormaya başladı ve içimde çözemez hâle geldim.

Kuşak farkından olsa gerek, birçok konuda hayata tamamen farklı yerlerden bakıyoruz. Onlar kendi fikirlerinin her zaman doğru olduğuna inanıyor. Günümüz şartlarına göre biraz daha muhafazakâr kalıyorlar, özellikle de annem.

Mesela bir dizide ya da filmde “Ne kadar tatlı öptüler.” desem hemen “Günah, zina bu!” diyor.
Geçenlerde de yeni bir olay yaşadım. Erkek arkadaşımla konuşurken, regl olduğumdan ve karnımın ağrıdığından bahsediyordum. Yani sonuçta bu doğal bir şey, biyoloji bilen herkes bunun ne olduğunu bilir. Ama annem duyar duymaz “Ar damarınız çatlamış! Böyle şeyleri nasıl konuşursun?” dedi.
Yine benzer şekilde “Niye lazer yaptırdığını söylüyorsun çocuğa?” gibi tepkiler veriyor. Artık onun yanında bir şeyleri paylaşırken çekinir oldum. Erkek arkadaşımın beni öptüğünü bilseler ne derler kim bilir...

Gerçekten çok yoruldum. Üniversite mezunuyum, artık küçük bir kız da değilim. Sadece kendi düzenimi kurmak, sevdiğim insanla evlenip biraz huzur bulmak istiyorum.
Ama en zor kısmı şu: aile apartmanında yaşıyoruz. Her şeyin içinde gibiler, nefes almakta bile zorlanıyorum bazen.

Ailemin yanında TV izlerken "ne kadar tatlı öpüştüler :)" diye bir şey demem açıkçası. Ama ailemin düşünceleri bana zıt geliyor. Anneme babama karşı sır küpü gibiyimdir hiçbir şeyimi anlatmam. Tanımadığım kişilere kendimi daha rahat anlatırım. Siz de bundan sonra annenizin yanında telefonla konuşmayın ona bir şey anlatmayın. Regl olduğunuzu ya da lazere gittiğinizi sevgilinize anlatmanız çok normal bir durum .

İyi de ailenize neden erkek arkadaşınızla muhabbetinizi duyurmak zorundasınız?
Benim annem de olsa öyle derdi absjsks
Ayrıca ne tatlı öpüştüler ne ya hu? Çok saçma değil mi mesela bunu sevgiline dersin de annen baban varken demek çok saçma ya hu 🤣 eskiden böyle sahne çıksa hemen kanal değişirdi 🤣🤣🤣
Aileni sen tanıyorsun onlara da saygı duysan bence daha mutlu olursun. Onların yanında hoşlanmadıkları tuhaflıkları konuşma.

Merhaba, iyi geceler.

Seninle benzer şeyleri herkes yaşamıştır
bu çatışma seni hiçbir yere götürmez istersen en doğrusunu sen bil yine de götürmez benim annem babam da belki bana çok zıt fikirlere sahiptir ama onlarla bunu tartışmam bomboş bir iş yani ben haklı olsam nolcak ki 60-70 yaşındaki insan üzüldükten sonra o haklılığın anlamı yok ayrıca bu saatten sonra zaten benim doğrumu kabul etmeyecek eee neden bu çırpınış kaldı ki bence çoğu yaşlı böyle şeyleri yanlış buluyor onlara göre öyle yani

mesela ben şu an erkek arkadaşımla aynı evi paylaşabilirim bir şey demezler (ki bu varsayım değil ex eşimle yaşadık evlenmeden hiç ses etmediler ) ama kalkıp anne babamın yanında öpüşme yorumlamam ayıp çünkü
ben bazı insanlar arasında bazı konularda çok yüzgöz olmayı uygun bulmuyorum bu insanların ilki de ailem
onlar da benim yanımda öpüşme yorumlamasın
Ya da atıyorum erkek arkadaşımla telefonda her şeyi konuşurum ama ailemin duyacağı şekilde değil
Yani sen her konuşamanı neden aile önünde yapıyorsun onu da çözemedim

Şimdi yazarken fark ediyorum mesela ben 60-70 değilim ama kızım (kız kardeşimden bahsediyorum burada) da benim yanımda bi zahmet öpüşme tatlı mı değil mi yorumlamasın o kadar benimle cıvık olmasına gerek yok
Ama yine kızım yalnız yaşıyor istediğiyle birlikte olabilir istediği türden bir hayat tercih edebilir yarın isterse sevgilisiyle yaşayabilir her şeye açığım ama benim yanımda gelip erkek arkadaşıyla özel konuşmalarını yapmasın
istemiyorum bu kadar her haltın içinde olmak
Siz de madem çok büyüdünüz ayrı eve çıkın rahatlatın ayrı eve çıkamıyorsanız hala anne babanınızın çocuğusunuz onlara biraz ayak uydurun birbirinizin her olayının içinde bu kadar olmanıza gerek yok

Sana saygı duymalarını istiyorsun ama sen onların düşünce biçimine saygı göstermiyorsun.Tanımadığın bilmediğin insanlar olsa neyse ama...İstediğin gibi yaşayabilirsin ama en azından rahatsız oldukları durumları biliyorsun o konularda dikkat etmeye çalış.Valla koskoca kadınım evim barkım ayrı babamda 70lerinde rahatsız olacağı şeyleri bilirim ve ona göre davranırım. tutucu,zorba,yasakçı,yobaz bir ailelen olsa seni haklı bulurdum anlattığınız kadarıyla tatlı şefkatli,anlayışlı insanlar sizde onlara biraz öyle yaklaşın.Sınırları varsa aşmamaya kırmamaya çalışın.Üniversite bitirmiş kadınsın kimin yanında ne konuşacağını da az çok kestirirsin artık,demek ki annen yanındayken lazer,öpüşme,sevişme gibi konuları konuşmayacaksın, rahatsız oluyorsa kadın.

Merhaba, iyi geceler.

Aileniz hakkı. Regl oldugunuzu lazer yaptirdiginizi bilmek zorunda mı .nisanliniz bile değil. Aileniz normal de siz fazla genissiniz gbi geldi

Verdiğiniz üç örnek de anneme duyurmak isteyeceğim şeyler değil. Erkek arkadaşınla bir çok özel şey paylaşabilirsin annen neden biliyor ki? Ar damarınız biraz yok gibi.

söyleme sende yani bu kadar basit. Ben kırk kat yabancıya kendimi ifade ederim de anne babama edemem. Bence aileniz birçok ebeveyne göre gayet normal. Çoğu ebeveyn bir an önce evlenmeni ama asla erkek arkadaşın olmamasını ister oradan pay biç

Saygı istiyorsan saygı göster, karşılıklı bu işler. Sen saygısızca erkek arkadaşınla her konusmani annenin yaninda rahatça yaparsan böyle tepkiler alırsın, ki bizim toplumda erkek arkadaş falan aile yanında çok kabul gören şeyler değiller, ailende sıkıntılı sana göre yine de erkek arkadasinla ilgili müdahale yok belli ki, senin üslubun sıkıntılı.

Ya da ben çok geri kafaliyim, babamla ilişkimiz çok güzel (Rabbime çok şükür başımdan eksik etmesin), sabah akşam aramazsa rahat etmez, kaç senelik evliyim iki çocuğum da var ama babamın yanında eşimle flörtoz konuşup rahat davranamıyorum, davranmam da 😏

Son düzenleme:
Universite mezunusun ve bahsettigin konularda cok ovdugun ailenle catisiyorsun hmm, acaba bi tik ergenlikten cikamamis olabilir misiniz? Zira catisilacak hicbir konu yok, azicik politik olsaniz aranizda sorunda yok.

Mesela regl konusuna annenizin dedigi seylere karsi ne dedinizde catistiniz ki? Anne haklisin deyip gecin gitsin.

Anne babaniz belliki kotu insanlar degiller, sizde o evden cikana dek azicik kurallarına uyuverin bir yeriniz eksilmez.

Lazeri sevgiliye anlatmak nedir?

Biraz asil davranmaya çalışın. Kontrolsüz birine benziyorsunuz. Her ortamda ve herkesle aklınıza gelen her şeyi söylememeniz gerektiğini öğrenmeniz gerekir. Samimiyet ve patavatsızlık çok farklı şeyler.

Back
X