Aile ile tatile eşlerin bakış açısı

Eşim yoğun çalıştığı için gelemedi yoksa gelme diye bir telkinde bulunmadım. Eşimin varlığı beni niye rahatsız etsin sonuçta. Tabi ki her ilişkinin dinamiği farklı ben onu hadi kalk aileme gidiyoruz diye zorlamıyorsam o da beni zorlamamalı boyle şeyler gönülden olması lazım.

Yoklugumda babasiyla tatile gitti dediniz ama 2 gun? Demek ki yaniniza da gelebilirmiş aslinda. Anlattiginiz kadar birlikte olmayi isteyen kişi o iki gün kesin gelirdi. Artik siz mi davet etmediniz, esiniz mi ailenizle olmak istemiyor ya da mevzu sizi ozlemesi degil bazi dolduruşlar mi oralari hiç anlamadim ben. Zorlamamali birbirini insanlar tabi ki o apayri bir mevzu.

Ben calisirken eşim deniz, kum, guneş sefasinda olsa baya kurulurum ama soyleyeyim. 😬
Bu sene koronadan dolayi tatile gitmedik tatil fotolari bile canimi cektirdi yani, es tek gitse bozulurum anca beraber kanca beraber bizde boyle yorumum buuu kadarcik benim.

Bu kari kocalar abartıyor bence
Siyam ikizi gibi heryere niye beraber gidilsin
Herkesin sohbet ortami farkli
Arada farklılıklar iyidir

Benim esim yabanci, biz Turkiye'den de esimin ulkesinden de farkli ucuncu bir ulkede (hatta kitada) yasiyoruz. Gecen sene Noel zamani daha 6 aylik falan evliydik ikimiz de kendi ulkemize gidip ailemizle tatil yaptik 3 hafta. Zaten izin suremiz kisitli ve cok uzun yol oldugu icin iki ulkeye birden gitmek demek ailemizle az zaman gecirmek demek, o yuzden burada yasadigimiz surece senede bir ayri tatil yapmayi dusunuyorduk ki pandemi oldu. Bu sene ulkeden disari cikamiyoruz, sinirlar kapali hala burada. Ama esim senden ayri kalamiyorum diye senede 3 hafta gordugum ailemle gecirdigim zamani kisaltmaya calissaydi gercekten tepkim buyuk olurdu. Evlenince agac kavugundan cikmis olmuyoruz. Bence tepkiniz hakli olmus.

İlk basta güzelce konuşuyorduk aslında bak sende babanla gittin vakit geçirdin çoktandır istiyodun ne güzel oldu ben senin adına çok sevindim arada böyle birbriimizi özlemek bağımızı kuvvetlendirir hayatım dedim. Annem annesiyle hic tatile gitmedi ben böyle görmedim diyince sinirlendim işte
Peki eşin şunu mu demek istedi? Ben giderim ama annem gitmedi. Sen de gitme mi demek istedi. Yoksa ikimiz de bir daha yapmayalım mi?

Eşimle oturduk güzelce konuştuk. Karşılıklı olarak fikirlerimize saygı duyduk. Kendimi güzel anlattığımı düşünüyorum. Kv ve kp ile yazlığa gitsem sen işinden dolayı gelemesen birşey demezsin ama konu benim aileme gelince sorun olmasın beni özlemeni anlıyorum ben de özlüyorum ama bu ilişkimiz icin daha iyidir belki de dedim. O da bana saygı duyduğunu istediğim zaman ailemle vakit geçirebileceğimi soyledi konuyu kapattık 🙏🏾

Merhaba güzel hanımlar yine akıl danışmaya ve fikirlerinizi öğrenmeye geldim. Hemen konuya girecek olursam, geçen hafta annem ve kardeşlerimle 5 günlük bir tatile çıktık. Çok güzel vakit geçirdim, insanın deniz memleketine yerleşesi geliyor, çok kıskandım oralarda yaşayanları. 🥺 Tatildeyken doğumgünümü de kutladım ailemle, çok güzeldi. Ben kayınvalidemin olduğu şehirde yaşıyorum ailemden uzaktayım, aslında çok uzak değil 1 saatlik bir mesafe ama adı ayrı şehir işte. Tatile gitmeden önce eşim herhangi birşey söylememişti. Ama döndükten sonra bir daha benden ayrı tatile gitmeni istemiyorum sen orda ben burdayken rahat olamıyorum, sıkıntılı günler geçirdim ve yanımda olmanı çok aradım dedi. Ben ailemle bunu görmedim annem babamdan ayrı tatile çıkmazdı dedi ve bende şalterler attı. Ve biz kavga ettik. Ben kimsenin evliliğinin devamını yaşamıyorum annen annesinin dibinde oturmuş tabi gitmez tatile ihtiyaç duymamış başkasının evliliğini rol model olarak alma dedim. Ben tatildeyken o da babasıyla 2 günlük bir tatile çıktı. Ben onun adına mutlu oldum kafa dağıttığı için. Çok stresli bir işi var ve eve gelince benimle iyi vakit geçirince rahatlıyor farkındayım. Ama biz bu konuda çok çatışıyoruz. Annene bensiz gidebilirsin diyorum benim her zaman olmama gerek yok diyorum ama yok. Kayınvalidemlere bile tek başına gitmiyor ben sensiz gitmem artık biz biriz diyor. Biz birbirimizin 1. Ailesiyiz artık diyor. Tamam herşeye tamam da bu kafayı anlamıyorum. Evlilik kölelik mi?, 365 günün 5 gününü de tatil için onlara ayırmışım çok mu? En son istediğin kadar isteme, ben böyle mutlu oluyorum senle de onlarla da vakit geçirince mutluyum, seneye de gidicem tatile onlarla, ben senin için şehir değiştirdim geldim bunlar çok olmamalı senin gözünde diye kestirip attım. Ben hatalı olduğumu düşünmüyorum ama sizce nasıl davranmalıyım?
Anneniz ve babaniz ayri ayri mi tatil yaparlar?anneniz ( babaniz ve sizleri ailesi gibi gormezde) kendi ailesiyle mi vakit gecirmeyi onlarla tatil yapmayi mi sever.

Back
X