Aile ile tatile eşlerin bakış açısı

Haklısın sakın geri adım atma taviz verme, ben de eşime biraz annene git dedim olay çıkardı beni evden göndermek istiyorsun diye. Kadın korona atlattı yalnız ve yaşlı , insanlık yaramaz bu erkeklere. Erkekler gercektem sırtımızda yük

Sıkıntılı günler geçirdim derken 🤣🤣 ben size hak verdim. En gıcık olduğum şey benim annem böyle yapmaz.... İyi yapmasın ben yapıyorum.

herkes esın doldurusa gelmıs demısde ben oyle dusunmuyorum cunku adam cok ılımlı konusmus
dıyorkı ozledım yoklugunu aradım sana ıhtıyac duydum bu kısa ayrılık tatıl ıcın gıdısın bıle bana koydu zor geldı demıs aslında ne desın adam
sız cok mutlu olmussunuz ama o yoklugunuzda cok mutsuz olmus bunu da yasamadan ogrenemezdınız ben olsam esımın bu yaklasımına kıyamam sana ya sen benı mı ozledın der sarılırdım kavga etmek yerıne .
:KK200::KK200::KK200:

Okurken kalbim boyle oldu💔 esiniz size belli ki duskun, yoklugunuzu aramis ozlemis. Kendisi siz olmadan annesinin evine bile gitmiyormus. Burda nice kocalar var gunasiri anasinin evinden cikmayan. Ben esinizin cok naif ve duygusal biri oldugunu dusundum. Ve evlilik aile kavramina bakisi kesinlikle cok olumlu, sahiplenici sarip sarmalayan, biz duygusuna deger veren. Ben de 2 senelik evliyim ve annemler baska sehirde. Ama bi kez olsun tek gitmek icimden gelmedi. Hele ki ayri tatile gitsem icime asla sinmez. Esimin de bensiz gitmesini istemem ki o da gitmez bensiz asla tatile vs. Her evliligin dinamigi farkli elbette. Bu benim bakisacim ve benimsedigim prensibim.

Merhaba güzel hanımlar yine akıl danışmaya ve fikirlerinizi öğrenmeye geldim. Hemen konuya girecek olursam, geçen hafta annem ve kardeşlerimle 5 günlük bir tatile çıktık. Çok güzel vakit geçirdim, insanın deniz memleketine yerleşesi geliyor, çok kıskandım oralarda yaşayanları. 🥺 Tatildeyken doğumgünümü de kutladım ailemle, çok güzeldi. Ben kayınvalidemin olduğu şehirde yaşıyorum ailemden uzaktayım, aslında çok uzak değil 1 saatlik bir mesafe ama adı ayrı şehir işte. Tatile gitmeden önce eşim herhangi birşey söylememişti. Ama döndükten sonra bir daha benden ayrı tatile gitmeni istemiyorum sen orda ben burdayken rahat olamıyorum, sıkıntılı günler geçirdim ve yanımda olmanı çok aradım dedi. Ben ailemle bunu görmedim annem babamdan ayrı tatile çıkmazdı dedi ve bende şalterler attı. Ve biz kavga ettik. Ben kimsenin evliliğinin devamını yaşamıyorum annen annesinin dibinde oturmuş tabi gitmez tatile ihtiyaç duymamış başkasının evliliğini rol model olarak alma dedim. Ben tatildeyken o da babasıyla 2 günlük bir tatile çıktı. Ben onun adına mutlu oldum kafa dağıttığı için. Çok stresli bir işi var ve eve gelince benimle iyi vakit geçirince rahatlıyor farkındayım. Ama biz bu konuda çok çatışıyoruz. Annene bensiz gidebilirsin diyorum benim her zaman olmama gerek yok diyorum ama yok. Kayınvalidemlere bile tek başına gitmiyor ben sensiz gitmem artık biz biriz diyor. Biz birbirimizin 1. Ailesiyiz artık diyor. Tamam herşeye tamam da bu kafayı anlamıyorum. Evlilik kölelik mi?, 365 günün 5 gününü de tatil için onlara ayırmışım çok mu? En son istediğin kadar isteme, ben böyle mutlu oluyorum senle de onlarla da vakit geçirince mutluyum, seneye de gidicem tatile onlarla, ben senin için şehir değiştirdim geldim bunlar çok olmamalı senin gözünde diye kestirip attım. Ben hatalı olduğumu düşünmüyorum ama sizce nasıl davranmalıyım?
Beyin hata verdi bunu okurken.
Sizin sevgililiğiniz nasıldı acaba? Yine bu tavırlar içinde miydi, biz biriz falan?
Her zaman söyleyeceğim, bizim insanların evlilik ve ilişkilere bakış açısı SAĞ-LIK-SIZ. Zaten birlikteliklerin yürümesi için özlem duygusu gerekiyor. Eşiniz son 6 ayını sizinle geçirmek istiyor galiba.
Geri adım atmayın. Sizi haklı buldum.

Yahu o sizin eşiniz neden hemen kavga etme tartışma yolunu tercih ediyorsunuz? Şalter attıracak ne demiş? Evet fikri hoş olmayabilir ama eşinizi sizde anlamaya çalışmayacaksınız kim anlasın. Annesinin evliliği ile kıyaslama doğru değil elbet fakat alt mesajda belli ki sizi özlemiş bunu ifade ediyor. Velevki ailesi dolduruşa getirmiş olsa bile yine höd höd olmaya ne gerek var konuşun güzel bir şekilde çözün.

Merhaba güzel hanımlar yine akıl danışmaya ve fikirlerinizi öğrenmeye geldim. Hemen konuya girecek olursam, geçen hafta annem ve kardeşlerimle 5 günlük bir tatile çıktık. Çok güzel vakit geçirdim, insanın deniz memleketine yerleşesi geliyor, çok kıskandım oralarda yaşayanları. 🥺 Tatildeyken doğumgünümü de kutladım ailemle, çok güzeldi. Ben kayınvalidemin olduğu şehirde yaşıyorum ailemden uzaktayım, aslında çok uzak değil 1 saatlik bir mesafe ama adı ayrı şehir işte. Tatile gitmeden önce eşim herhangi birşey söylememişti. Ama döndükten sonra bir daha benden ayrı tatile gitmeni istemiyorum sen orda ben burdayken rahat olamıyorum, sıkıntılı günler geçirdim ve yanımda olmanı çok aradım dedi. Ben ailemle bunu görmedim annem babamdan ayrı tatile çıkmazdı dedi ve bende şalterler attı. Ve biz kavga ettik. Ben kimsenin evliliğinin devamını yaşamıyorum annen annesinin dibinde oturmuş tabi gitmez tatile ihtiyaç duymamış başkasının evliliğini rol model olarak alma dedim. Ben tatildeyken o da babasıyla 2 günlük bir tatile çıktı. Ben onun adına mutlu oldum kafa dağıttığı için. Çok stresli bir işi var ve eve gelince benimle iyi vakit geçirince rahatlıyor farkındayım. Ama biz bu konuda çok çatışıyoruz. Annene bensiz gidebilirsin diyorum benim her zaman olmama gerek yok diyorum ama yok. Kayınvalidemlere bile tek başına gitmiyor ben sensiz gitmem artık biz biriz diyor. Biz birbirimizin 1. Ailesiyiz artık diyor. Tamam herşeye tamam da bu kafayı anlamıyorum. Evlilik kölelik mi?, 365 günün 5 gününü de tatil için onlara ayırmışım çok mu? En son istediğin kadar isteme, ben böyle mutlu oluyorum senle de onlarla da vakit geçirince mutluyum, seneye de gidicem tatile onlarla, ben senin için şehir değiştirdim geldim bunlar çok olmamalı senin gözünde diye kestirip attım. Ben hatalı olduğumu düşünmüyorum ama sizce nasıl davranmalıyım?
sonuna kadar seninle aynı fikirdeyim.İnsanın kendine de özel olarak vakit ayırması gerekiyor her yere eşinle gidemezsin evlenmiş olsan bile senin kendine ayırdığın bir zaman dilimi olmalı.

Yahu o sizin eşiniz neden hemen kavga etme tartışma yolunu tercih ediyorsunuz? Şalter attıracak ne demiş? Evet fikri hoş olmayabilir ama eşinizi sizde anlamaya çalışmayacaksınız kim anlasın. Annesinin evliliği ile kıyaslama doğru değil elbet fakat alt mesajda belli ki sizi özlemiş bunu ifade ediyor. Velevki ailesi dolduruşa getirmiş olsa bile yine höd höd olmaya ne gerek var konuşun güzel bir şekilde çözün.
evet bu konu hakkınnda doğru düşünmüş olabilirsiniz fakat sizcede eşinin de ona anlatma tavrında bir yanlışlık yok mu?

3 yılda sıkılır 5 yılda boşanırsınız öyle olursa. Mutlu eş mutlu evliliktir. Eşiniz siz yokken de mutlu olmayı becerebilmeli. Tabi ki özlemeli taraflar. Ama özlemek kötü bir duygu değil. Aksine özlem bence herşeyi yeniliyor. Böyle yaz yağmuru gibi. O küçük ayrılıktan sonra herşey daha parlak, daha güzel görünüyor.

Açık açık "Senin ailen böyle tatil yapmıyorsa benim ailem de bunlara karışmıyordu örnek alınacaksa neden illa senin ailen sen benim ailemi mi beğenmiyorsun hayırdır?? Söyle fazla dolduruşa getirmesinler " der ve başka odaya giderdim

İnsanın annesiyle geçirdiği 5 gün için mi bu kadar gürültü? romantik bulmuşlar da ne diyecekti annem ayıpladı, beni doldurdu diyecek hali yok. Giderken git hayatımlar dönünce annem babamdan ayrı bir yere gitmedi!? Asıl sevgi 5 gün ayrı kaldık diye kadını pişman etmek değil, sevdiğinin mutlu olmasıyla mutlu olmaktır. Noldu döndü yanın da işte, kadının ailesiyle 5 gününü kıskanacak ne var

Bizdedz tam tersi.
Biz yurtdışında yasiyoruz ailemde burda esimin ailesi trde
Annemler trye gittiler ben ayy ne guzel bu yil gidemedik bebek oldu onlar gidiyo dedigimde istiyosan senide gonderim git diyo
Bende sen yoksan napim ben tatili dedim
Ben ilk evliligimdz hic deger gormedim ayrildim10yil sonra tekrar evlendim belkide bunun psikolojisi vardir bende
Yani ben yapmam ama sizi anliyabilirim ve bundan yanlis bise yok bence

Hatali olan taraf yok sadece uyumsuzsunuz.

Biz eşimle ayri tatil yapmayiz, yapmadik. Hatta ayri şekilde gezmeye bile cikmayiz, arkadas buluşmalarimiz filan da birlikte olur. Birlikte yapilir hemen hemen hersey bizde ve esim de oyle olmasini seviyor.

Aksini dusunenlere yanlişsiniz diyemem. Bu gibi durumlarda onemli olan iki tarafinda ayni fikirde ve mutlu olmasi. 🙄

Sizin şu konuda orta nasil bulunur bilmem, eşim sizin gibi davransa ben çok kirilirdim herhalde.
Ayni şekilde ben sizin eşime cikişsam eşim kopma yaşardi o gunden sonra ve benimle hicbisey yapmak istemezdi muhtemelen.

Hatali olan taraf yok sadece uyumsuzsunuz.

Biz eşimle ayri tatil yapmayiz, yapmadik. Hatta ayri şekilde gezmeye bile cikmayiz, arkadas buluşmalarimiz filan da birlikte olur. Birlikte yapilir hemen hemen hersey bizde ve esim de oyle olmasini seviyor.

Aksini dusunenlere yanlişsiniz diyemem. Bu gibi durumlarda onemli olan iki tarafinda ayni fikirde ve mutlu olmasi. 🙄

Sizin şu konuda orta nasil bulunur bilmem, eşim sizin gibi davransa ben çok kirilirdim herhalde.
Ayni şekilde ben sizin eşime cikişsam eşim kopma yaşardi o gunden sonra ve benimle hicbisey yapmak istemezdi muhtemelen.
Uyumsuz olduğumuzu hiç düşünmüyorum birlikte güzel kaliteli zaman geçiririz sadece ailemle de vakit geçirmeye ihtiyacım var,

Uyumsuz olduğumuzu hiç düşünmüyorum birlikte güzel kaliteli zaman geçiririz sadece ailemle de vakit geçirmeye ihtiyacım var,

Ben genel evliliginizi bilemem. Sadece anlattiginiz konu uzerinden uyumsuzsunuz dedim. Ortada şu hatali, bu hatali denilecek durum goremedigimden sadece uyumsuzluk gordum.

Biz de ailelerle vakit geciriyoruz, arkadaslarla vakit geciriyoruz ve bunu yaparken ortamda eşimin varliği beni rahatsiz etmiyor niye etsin diye dusunuyorum. 🙄🙄 Hep beraber olunca daha eglenceli oluyor.

En fazla kiz kiza buluşmalarda ayri takilirim ya da annemle başbaşa buluşurum bir gun.
Ama kalkip tatil yapilacaksa beş gunluk, eşim de gelsin isterim. Nebileyim genelde birlikteyizdir. Ben farkli bakamiyorum duruma.

Ben genel evliliginizi bilemem. Sadece anlattiginiz konu uzerinden uyumsuzsunuz dedim. Ortada şu hatali, bu hatali denilecek durum goremedigimden sadece uyumsuzluk gordum.

Biz de ailelerle vakit geciriyoruz, arkadaslarla vakit geciriyoruz ve bunu yaparken ortamda eşimin varliği beni rahatsiz etmiyor niye etsin diye dusunuyorum. 🙄🙄 Hep beraber olunca daha eglenceli oluyor.

En fazla kiz kiza buluşmalarda ayri takilirim ya da annemle başbaşa buluşurum bir gun.
Ama kalkip tatil yapilacaksa beş gunluk, eşim de gelsin isterim. Nebileyim genelde birlikteyizdir. Ben farkli bakamiyorum duruma.
Eşim yoğun çalıştığı için gelemedi yoksa gelme diye bir telkinde bulunmadım. Eşimin varlığı beni niye rahatsız etsin sonuçta. Tabi ki her ilişkinin dinamiği farklı ben onu hadi kalk aileme gidiyoruz diye zorlamıyorsam o da beni zorlamamalı boyle şeyler gönülden olması lazım.

Back
X