Aile ile tatile eşlerin bakış açısı

2 yıllık evliyiz ama o anasinin babasının dibinde sonra beni kısıtlamaya çalişıyor gelemem ben boyle şeylere. Herşeye de eyvallah denmez. Sadece biraz fazla sert cıktım orda hatalıyım
Yani kısıtlamaya çalışmak olarak görüyorsanız bunu sakince dillendirin .Bunu hissetirmeye hakkı yok gerçekten de.Ben başta sizi gonullendiren odur git aileni gör eğlen keyfine bak gbi dusundum(kendi eşimden yola çıktım)Sonradan da ozledim demeye çalışıyor sandım .Ailesi ile yazdıklarınızı okuyunca demek ki biraz baskı altinda hissediyor bu durumdan ötürü (ailesinin soru sorması karşısında ) evlilikte bunları uzak tutmak lazım sizden daha az tecrübeliyim gerçi ama bunun çok net farkındayım ilk günden beri.

İzin meselesinde sıkıntı yok ikimizinde kendi işi var. Ablam iznini bu zamanda alabildi o da doğumgünüme denk geldi sadece. Doğumgünüm için herhangi bir planı da yokmuş sadece beni yanında istemiş. Çok özlemiş. Sıkıntılı bir hafta geçirdiği içinde babasıyla çıkmış gitmiş. Sen olsaydın senle giderdim dedi.

şimdi madem izin sıkıntısı yok neden bu tatil eşsiz

yani yanlış anlamayın sizi yargılamıyorum da cidden merak ettim

bu mevsimde izin sıkıntısı olmayan işleriniz var neden birlikte gitmediniz ya da neden eşin atlayıp doğum gününde gelmedi

ailelerle sıkıntı mı var dillendirilmeyen

ne bileyim kv dem ile tatile gitmek istemem ama ben de o süreçte annemle bir yere gitmem sanki nispet yaptım sizi kıskandım der gibi olur diye gidesim varsa da gitmem

Yani kısıtlamaya çalışmak olarak görüyorsanız bunu sakince dillendirin .Bunu hissetirmeye hakkı yok gerçekten de.Ben başta sizi gonullendiren odur git aileni gör eğlen keyfine bak gbi dusundum(kendi eşimden yola çıktım)Sonradan da ozledim demeye çalışıyor sandım .Ailesi ile yazdıklarınızı okuyunca demek ki biraz baskı altinda hissediyor bu durumdan ötürü (ailesinin soru sorması karşısında ) evlilikte bunları uzak tutmak lazım sizden daha az tecrübeliyim gerçi ama bunun çok net farkındayım ilk günden beri.
Ailemin yanına giderim aslında kendisi de der git bir gör kafan dağılsın diye ama tatil konusu farklı bir durummuş ona göre

şimdi madem izin sıkıntısı yok neden bu tatil eşsiz

yani yanlış anlamayın sizi yargılamıyorum da cidden merak ettim

bu mevsimde izin sıkıntısı olmayan işleriniz var neden birlikte gitmediniz ya da neden eşin atlayıp doğum gününde gelmedi

ailelerle sıkıntı mı var dillendirilmeyen

ne bileyim kv dem ile tatile gitmek istemem ama ben de o süreçte annemle bir yere gitmem sanki nispet yaptım sizi kıskandım der gibi olur diye gidesim varsa da gitmem
Eşimin işi bu ara çok yoğun sadece haftasonları müsait oldukça kv’lerin yazlığına gittik. Geçen sene de annemlerle 3-4 gün kaçıp gelmiştik. Onda bir sorun olmamıştı. Ben eşimle tek de gidiyorum kvlerle de yazlığa gidiyorum. Ama kendi ailemle gidince sorun oluyor

Merhaba güzel hanımlar yine akıl danışmaya ve fikirlerinizi öğrenmeye geldim. Hemen konuya girecek olursam, geçen hafta annem ve kardeşlerimle 5 günlük bir tatile çıktık. Çok güzel vakit geçirdim, insanın deniz memleketine yerleşesi geliyor, çok kıskandım oralarda yaşayanları. 🥺 Tatildeyken doğumgünümü de kutladım ailemle, çok güzeldi. Ben kayınvalidemin olduğu şehirde yaşıyorum ailemden uzaktayım, aslında çok uzak değil 1 saatlik bir mesafe ama adı ayrı şehir işte. Tatile gitmeden önce eşim herhangi birşey söylememişti. Ama döndükten sonra bir daha benden ayrı tatile gitmeni istemiyorum sen orda ben burdayken rahat olamıyorum, sıkıntılı günler geçirdim ve yanımda olmanı çok aradım dedi. Ben ailemle bunu görmedim annem babamdan ayrı tatile çıkmazdı dedi ve bende şalterler attı. Ve biz kavga ettik. Ben kimsenin evliliğinin devamını yaşamıyorum annen annesinin dibinde oturmuş tabi gitmez tatile ihtiyaç duymamış başkasının evliliğini rol model olarak alma dedim. Ben tatildeyken o da babasıyla 2 günlük bir tatile çıktı. Ben onun adına mutlu oldum kafa dağıttığı için. Çok stresli bir işi var ve eve gelince benimle iyi vakit geçirince rahatlıyor farkındayım. Ama biz bu konuda çok çatışıyoruz. Annene bensiz gidebilirsin diyorum benim her zaman olmama gerek yok diyorum ama yok. Kayınvalidemlere bile tek başına gitmiyor ben sensiz gitmem artık biz biriz diyor. Biz birbirimizin 1. Ailesiyiz artık diyor. Tamam herşeye tamam da bu kafayı anlamıyorum. Evlilik kölelik mi?, 365 günün 5 gününü de tatil için onlara ayırmışım çok mu? En son istediğin kadar isteme, ben böyle mutlu oluyorum senle de onlarla da vakit geçirince mutluyum, seneye de gidicem tatile onlarla, ben senin için şehir değiştirdim geldim bunlar çok olmamalı senin gözünde diye kestirip attım. Ben hatalı olduğumu düşünmüyorum ama sizce nasıl davranmalıyım?

Eşiniz güzel vakit geçirmenizi kıskanmış bana göre, gereksiz kaprisini ciddiye almayın, fırsat bulduğunuzda yine gidin, iki farklı bireysiniz herşeyi her zaman ördek ailesi gibi beraber yapamazsınız.

Ben kendi arkadaşlarımla eşim kendi arkadaşlarıyla ayrı ayrı tatile gidebildiği için bana abartı geldi eşinizin tavrı.

Sen yokken kötü zamanlar geçirdim = Elbisemi kendim ütülemek zorunda kaldım, Bir gün makarna yedim, Çorabımı salona attığımda peşimden toplayanım olmadı...
yok yahu altı ustu 5 gun
5 gunluk gıyecegı kıyafet mı yok turkıye gıbı her yorenın yemeklerının meshur oldugu yerde ac kalması ımkansız
adam senı ozledım demıs ya

sanki bana orda altın tepsi sunuyorlar
İsleri başından aşkın
Gidecem orda hizmetçilik yapacam
Kimse benim gulyuzume hasret degil
Eve hizmetci ariyorlar
Köydeki kadinlari tarlaya beni eve sürecekler
Bende buna razi olacam
Bastan kimse böyle demiyor
Benim calisan sehir kadini oldugumu bildikleri halde evlenince artik bizim gelinimizsin mantigindalar
Alsaydin ozaman bu şartlara uyan gelin
İnsani enayi sanıyorlar
Kimse kusra bakmasin alnimda enayi yazmiyor
Ben kimseye hizmet etmeye gelmedim bu dunyaya
Sizinkilerin beklentileri de bizim kurnazgillere benziyormus biraz. "Kızlarımız kaynanasiyla yakın oturamaz, bizden ayrı şehre gelin gidemez, bizim kızlarımız yapamaz" deyip bize de "para verin arazi alalım, para verin ev yapalım, ortak oturalım, sen bize bak" diyen anormal tipler. Gerci sizinkiler o kadar degil

Eşiniz siz olmadan kendisini yarım hissediyor olabilir.
Sizin, kendisinin dışında mutlu olmanızı da kıskanmış.
Erkekler bu konularda bencildir. Hiçbir zaman sizi anlayamaz.
Kötü niyet göremedim.
Bu arada Anadolu yakasında olan ablama arabayla 3 saatte gidebiliyorum .

Sizinkilerin beklentileri de bizim kurnazgillere benziyormus biraz. "Kızlarımız kaynanasiyla yakın oturamaz, bizden ayrı şehre gelin gidemez, bizim kızlarımız yapamaz" deyip bize de "para verin arazi alalım, para verin ev yapalım, ortak oturalım, sen bize bak" diyen anormal tipler. Gerci sizinkiler o kadar degil
yuz versem neler yaparlarda yuz veren yok
Hadsizler iste

Giderken vs ses etmediyse sen yokken anası doldurmuştur kesin onları örnek verdiğine göre.
"Kadın dediğin kocasını bu kadar yalnız bırakmamalı o ne öyle. O artık evli bekar gibi takılamaz. Ahh yavrum ben babanı hiç tek bırakmadım. Bensiz ne yapardı adam kim yemeğini verir çamaşırını yıkar"
aşağı yukarı böyle bir konuşma sanırım

Ben karşıyım aile ile tatile. Yani ben orada eşim evde tek olduğunu bilerek onsuz bir şekilde mutlu olamam. Yediğim boğazımdan geçmez, gezdiğimden birşey anlamam. Zorunda kaldım gittim diyelim hep ona mesaj atmakla resim atmakla geçer birşey anlamam. Haksızsınız diyemem ama sanırım eşiniz de benim gibi hisseden biri

yuz versem neler yaparlarda yuz veren yok
Hadsizler iste
Yüz vermemek lazım doğru.
Sırf canlı olduğu için değer verdigimiz halde bazı insanlar bunu enayilik sanıyor. Bir kadin yazar "herkese nazik davranın ama size ve çocuğunuza zarar verici müdahalede bulunanlara mesafe koyun hemen" diyordu.
Necip Fazıl diyordu ki:
Yüz daha versen yüz uman yüzler bilirim
Yokuslara kardeş olan düzler bilirim
Dünya öküzün üstünde derler amma
Dünyanın üstünde nice öküzler bilirim

Ben karşıyım aile ile tatile. Yani ben orada eşim evde tek olduğunu bilerek onsuz bir şekilde mutlu olamam. Yediğim boğazımdan geçmez, gezdiğimden birşey anlamam. Zorunda kaldım gittim diyelim hep ona mesaj atmakla resim atmakla geçer birşey anlamam. Haksızsınız diyemem ama sanırım eşiniz de benim gibi hisseden biri
Evet aynen o da öyle biri. Ama ben bu kadar sert değilim sanırım tabi ki ona cok bağlıyım ama ailemle gerçirdiğim tatiller hep bana iyi gelmiştir eğer bensiz gitselerdi daha mutsuz olcaktım bazen de insan kendini mutlu etmeli

Yüz vermemek lazım doğru.
Sırf canlı olduğu için değer verdigimiz halde bazı insanlar bunu enayilik sanıyor. Bir kadin yazar "herkese nazik davranın ama size ve çocuğunuza zarar verici müdahalede bulunanlara mesafe koyun hemen" diyordu.
Necip Fazıl diyordu ki:
Yüz daha versen yüz uman yüzler bilirim
Yokuslara kardeş olan düzler bilirim
Dünya öküzün üstünde derler amma
Dünyanın üstünde nice öküzler bilirim
👏

Merhaba güzel hanımlar yine akıl danışmaya ve fikirlerinizi öğrenmeye geldim. Hemen konuya girecek olursam, geçen hafta annem ve kardeşlerimle 5 günlük bir tatile çıktık. Çok güzel vakit geçirdim, insanın deniz memleketine yerleşesi geliyor, çok kıskandım oralarda yaşayanları. 🥺 Tatildeyken doğumgünümü de kutladım ailemle, çok güzeldi. Ben kayınvalidemin olduğu şehirde yaşıyorum ailemden uzaktayım, aslında çok uzak değil 1 saatlik bir mesafe ama adı ayrı şehir işte. Tatile gitmeden önce eşim herhangi birşey söylememişti. Ama döndükten sonra bir daha benden ayrı tatile gitmeni istemiyorum sen orda ben burdayken rahat olamıyorum, sıkıntılı günler geçirdim ve yanımda olmanı çok aradım dedi. Ben ailemle bunu görmedim annem babamdan ayrı tatile çıkmazdı dedi ve bende şalterler attı. Ve biz kavga ettik. Ben kimsenin evliliğinin devamını yaşamıyorum annen annesinin dibinde oturmuş tabi gitmez tatile ihtiyaç duymamış başkasının evliliğini rol model olarak alma dedim. Ben tatildeyken o da babasıyla 2 günlük bir tatile çıktı. Ben onun adına mutlu oldum kafa dağıttığı için. Çok stresli bir işi var ve eve gelince benimle iyi vakit geçirince rahatlıyor farkındayım. Ama biz bu konuda çok çatışıyoruz. Annene bensiz gidebilirsin diyorum benim her zaman olmama gerek yok diyorum ama yok. Kayınvalidemlere bile tek başına gitmiyor ben sensiz gitmem artık biz biriz diyor. Biz birbirimizin 1. Ailesiyiz artık diyor. Tamam herşeye tamam da bu kafayı anlamıyorum. Evlilik kölelik mi?, 365 günün 5 gününü de tatil için onlara ayırmışım çok mu? En son istediğin kadar isteme, ben böyle mutlu oluyorum senle de onlarla da vakit geçirince mutluyum, seneye de gidicem tatile onlarla, ben senin için şehir değiştirdim geldim bunlar çok olmamalı senin gözünde diye kestirip attım. Ben hatalı olduğumu düşünmüyorum ama sizce nasıl davranmalıyım?
Aynen devam..... Bende olsam aynısını yapardım

Benim eşim, erkek arkadaşım bana böyle bir şey dese mutlu olurum sanki. Zamanı gelince yine giderim ailemin yanına tabi ki ama şuan bu dedikleri beni mutlu ederdi, kavga etmezdim.

Back
X