Aile ile yaşamanın zorlukları

ladymera

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2020
194
295
18
Belli bir yaştan sonra olmuyormuş kızlar. Annemlerle yaşıyorum. Çok mutsuzum. Ayrı eve çıkmak istediğimi söyledim ama “bizi bırakma, sensiz yapamayız” dediler. Onlardan başka da kimsem yok. Aramızı bozmak istemedim. Şimdilik böyle gidiyor. Odamdan çıkmıyorum genelde. Ortak bir noktamız olmadığı için evde ayrı takılıyoruz. 40lı yaşlarıma geldim. Sıfır hayatım var. Bir yere tatile gitmek istedim. Göndermediler. “Yalnız gitme başına bişi gelir” diyorlar. Boşanmış kadınım ya, yalnız bir yerlere çıkamıyorum maalesef. Dinlemeyip atlar giderim ama bu sefer “hakkımızı helal etmiyoruz” olur. Odamda yaşadığım bu hayata devam ediyorum.

Keşke boşandıktan sonra bu kadar onlara ipleri vermeseydiniz, ilk döndüğünüzde mesafeyi korusaydınız belki şimdi size çocuk gibi davranmazlardı:( yavaş yavaş alıştırın bence. Yaşlı insanlar olduğu için sert davranmanızı öneremem ama yaptıkları yine de doğru değil. Ufak ufak bi yerlere gitmeye başlayın. 40 yaşına gelmişsiniz, 1 gününüzü bile başkası için feda etmeyin🦋

Korona öncesi vereceğim tavsiye

O zaman önce onlarla çıkın dışarı

Üçünüz gezin yemek yiyin tatile otele gidin

Sonra anne kız günü yapın

Özellikle annenizin seveceği yerlere gidin başınıza bir şey gelmediğini görsün yine gezmek yemek otel geliştirerek

Sonra yalnız çıkın önce gezmeye “sizinle de gideriz sonra” diyerek ve ikinci bir yere gitmeden onlarla da gidin

Bu yaşam normalleşince kimse nereye gidiyorsun demez

Evet uzun süreç ama emek vermeden bir şey olmuyor alternatifi evde oturmaksa denenebilir

Korona sonrası günümüz tavsiyesi

Odanda online yeni dünyalara yelken aç online kursa git etkinliklere katıl

Hayati kacirma bu sekilde. Ailenizin dogrulariyla yasamak zorunda degilsiniz. Ben de bosandim hemen ayri eve ciktim bastan öyle alistirdim. Simdi yanlarinda tatildeyim iyi ki ayri yasiyorm diyorm, iyi ki arkadaslarimla bulusmam bile sorun oluyor. Kendi dogrularini empoze etmeye calisiyorlar. Kendileri kendi anne babalariyla jenerasyon farki deyip farkliliklari kabul etmiyorlar ama bizden kendileri nasil yasiyorsa öyle yasamamizi bekliyorlar. Tamam annemdir babamdir severim sayarim ama bu ömrü onlarin istedigi gibi yasayip bitirmicem.

Belli bir yaştan sonra olmuyormuş kızlar. Annemlerle yaşıyorum. Çok mutsuzum. Ayrı eve çıkmak istediğimi söyledim ama “bizi bırakma, sensiz yapamayız” dediler. Onlardan başka da kimsem yok. Aramızı bozmak istemedim. Şimdilik böyle gidiyor. Odamdan çıkmıyorum genelde. Ortak bir noktamız olmadığı için evde ayrı takılıyoruz. 40lı yaşlarıma geldim. Sıfır hayatım var. Bir yere tatile gitmek istedim. Göndermediler. “Yalnız gitme başına bişi gelir” diyorlar. Boşanmış kadınım ya, yalnız bir yerlere çıkamıyorum maalesef. Dinlemeyip atlar giderim ama bu sefer “hakkımızı helal etmiyoruz” olur. Odamda yaşadığım bu hayata devam ediyorum.
Ayrı eve çık hemen.
Tatile gidiyorum deyince başına başına bişey gelir nedir ya....

Direk anneannem geldi gözümün önüne o da öyle bir insandı hem kızının hayatını cehennem etti hem benimkini... Hiç durma evini ayır. Bu kafadaki insanlarla çürürsün o evde

Senin annenle aran nasıldır bilmiyorum ama, ben annemle çok güzel zaman geçiriyordum. Al anneni gez, tatile git, eğlenceye gidin. Keşke annem yaşasa da, onunla güzel bir zaman geçirebilsem. Cumartesi pazarına gitmesi bile, bize büyük bir high light olurdu. Kolkola bir girerdik, arabamızı da arkamızdan tıkır tıkır çekerdik. Kardeşim değerini bil. Ama seni çok iyi anlıyorum, biraz kendi yaşamını yaşamak istiyorsun. Önce annenle çık, arkadaşınla gideceğin yerler ki, görsün, tehlikeli birşey yok, yani başına bir şey gelmez.

Senin annenle aran nasıldır bilmiyorum ama, ben annemle çok güzel zaman geçiriyordum. Al anneni gez, tatile git, eğlenceye gidin. Keşke annem yaşasa da, onunla güzel bir zaman geçirebilsem. Cumartesi pazarına gitmesi bile, bize büyük bir high light olurdu. Kolkola bir girerdik, arabamızı da arkamızdan tıkır tıkır çekerdik. Kardeşim değerini bil. Ama seni çok iyi anlıyorum, biraz kendi yaşamını yaşamak istiyorsun. Önce annenle çık, arkadaşınla gideceğin yerler ki, görsün, tehlikeli birşey yok, yani başına bir şey gelmez.
Degismiyorlar. Ben o yöntemi de denedim annemlerle ciktim o arkadaslarimla gittigimiz yerlere götürdüm. Uzun süre onlarla vakit gecirdim. Bugün de arkadaslarimla bulusayim dedigimde yine sorun oldu. Onlarin kafasinda belli bir sey var, hele ki bosanmissan onu atamiyorlar. Bence en temizi ayri ev yine sık sık görüsürler isterlerse.

Komsumuz var 40 yaslarinda. Sizin gibi hayati vardi. Cok cok iyi anne ve babasi vardi. Kendisi mimar. Ailesi surekli bizi birakma diye diye sindirdiler. Gecen yil annesi vefat etti. Simdi babasini hic birakamiyor. 10 dakika gecikse babasi herkesi ariyor basina bisey mi geldi diye.
Anne baba cok kutsal ama lutfen siz de kendinizi feda etmeyin. Birab once yalniz bir hayat kurun. Uc gunluk dunya. Bir odada hayat gecmez. Sevgiler.

Degismiyorlar. Ben o yöntemi de denedim annemlerle ciktim o arkadaslarimla gittigimiz yerlere götürdüm. Uzun süre onlarla vakit gecirdim. Bugün de arkadaslarimla bulusayim dedigimde yine sorun oldu. Onlarin kafasinda belli bir sey var, hele ki bosanmissan onu atamiyorlar. Bence en temizi ayri ev yine sık sık görüsürler isterlerse.
Evet, demek ki, bu her anne babayla olmuyor. Genelde anne ve babanın topluma güveni olmuyor. Annem bana öyle derdi. Sana çok güveniyorum ama topluma güvenmiyorum. Dışarı çıkınca, hemen başına bir kötülük gelecek sanıyorlar. Bazi anne babalar da çok dominant oluyorlar.

Komsumuz var 40 yaslarinda. Sizin gibi hayati vardi. Cok cok iyi anne ve babasi vardi. Kendisi mimar. Ailesi surekli bizi birakma diye diye sindirdiler. Gecen yil annesi vefat etti. Simdi babasini hic birakamiyor. 10 dakika gecikse babasi herkesi ariyor basina bisey mi geldi diye.
Anne baba cok kutsal ama lutfen siz de kendinizi feda etmeyin. Birab once yalniz bir hayat kurun. Uc gunluk dunya. Bir odada hayat gecmez. Sevgiler.
Siz evlendiniz mi? En son doktor erkek arkadaşınız vardı. Konularını biliyorum merak ettim. Umarım her şey yolundadır.

Turkiyede yüzde 90 aile böyle
Yalniz.kalmaktan korktukları icin cocuklarina bagimli bir hayat yasiyorlar ve bunu direkt söylemek yerine topluma güvenmiyoruz bahanesine sığınıyorlar
Benim kızkardeşim 27yasinda okadar daraldiki artik biran once okullar baslasada gorevyerime gitsem diye bekliyor
Bunaldim abla diyor surkeli nerdesin nere gittin aksam olmadan eve gel diye hayatim kacaydir bir odada geçiyor diyor
İste bu yanlis tutumlar ilerde kizcocuklarini yanlis evlilige yada depresyona sürüklüyor

Ailen sana resmen kötülük yapıyor. Kendi hayatını kurman demek aileni hiçe sayman demek değildir. Bunu onlar anlamaya bilir ama sen kendi tavrını koymalısın. Onlar bu dünyadan göçünce nolacak bunu düşünmuyorlar mı? Kendilerini sana bağımlı kıldık lari gibi seni de onlara bağımlı kılmışlar. İstemeden sana zarar veriyorlar. Birak kussunler kendine bir hayat borçlusun. Elbet barışırlar sonunda. Lütfen kendi hayatını ele al hiç bir şey için geç değil

Bir ay önce kapiyi cekip ciktim, simdi ayri evimdeyim. Benimkiler de ayni seninkiler gibi sürekli herseye karisir, herseyi bilmek isterlerdi. Ben de odadan cikmaz olmustum artik, bu sefer de bizi begenmiyormusun diye trip yedim.
Neyse simdi ayri evimdeyim ve zaman zaman tehditlerle, zaman zaman duygu sömürüleriyle geri döndürülmeye calisiyorum. Özellikle babam sanki kötü yola düsmüsüm gibi nasil dramatiklestiriyor anlatamam. Ben evden giderek onu boynuzlu adam sinifina sokmusum, bana bunu diyor düsünebiliyor musun?
Ve ben sunu anladim ki 40 takla da atsam hicbir zaman bekar bi kadin olarak ayri eve cikmama müsade etmeyeceklerdi, ben de o yüzden müsade falan beklememem gerektigini kabul edip ciktim. 🤷🏻‍♀️

Tatile gittin diye haklarını helal etmiyolarsa etmesinler. Bu anne babaların da hak davasına ayar oluyorum. Çocuğu dogur, büyüt. Canı x isteyince hakkını herlal etme. Oldu paşam, başka istekleri var mıymış.

Evlilik konusunda bu tip baskılar görmüş biri olarak dinlememeni tavsiye ederim. Bir kere tatile çik dön. Seneye tatil için ısrar etmene gerek bile kalmayacak, sadece haber verip gideceksin.

Su ara tasinma nakliye vs isi ile ugrasiyorum tekrar memleketime donecegim. Ailemden ayri bir ev tuttum olmuyor. Yakinlarinda bi yer tut ama ayri olsun . Yoksa hic buyumeyen cocuk gibi kaliyoruz. Ben ayri yer tutmama ragmen endise ediyorum karisir dderler mi diye birlikte hic olmaz

Su ara tasinma nakliye vs isi ile ugrasiyorum tekrar memleketime donecegim. Ailemden ayri bir ev tuttum olmuyor. Yakinlarinda bi yer tut ama ayri olsun . Yoksa hic buyumeyen cocuk gibi kaliyoruz. Ben ayri yer tutmama ragmen endise ediyorum karisir dderler mi diye birlikte hic olmaz
Niye olmuyor ki? Ben ailemden uzakta yurtdisinda yasiyorm her seyi kendim hallediyorum gerekirse arkadaslardan yardim aliyorum.

Back
X