Aile ile yaşayınca hep çocuksun

Kaç yaşına gelirseniz gelin hep çocuksunuz onların gözünde. Annem içerden bağırıyor şu an. “Ladymeraaaaa bana su getir, ladymeraaaaa şunu yıka”. Sürekli şunu yap, bunu yap. Yapmayınca azar. Evimi ayırmak istedim. “Ben sensiz yapamam, ölürüm” filan dediler. Boğuluyorum kızlar. Nefes alamıyorum.
E sen baştan yenilgiyi kabul etmişsin. Sanmıyorum çıkamam diyorsun.
Eğer kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadından tut evini çık
Aileni ezmeden al karşına konuş
Ölürüm filan demek bunlar psikolojik baskıdır
Seni büyütmeleri onlara böyle bir hak vermez
Mantıklı gerekçelerini say kendileri bilir

40 yaşındayım. Bu yaştan sonra evlenemem zaten. Yani en azından onlar öyle düşünüyorlar bence.
40 yaşında çalışmıyorsunuz.
Yani size hala aileniz bakıyor.
O zaman kusura bakmayacaksınız anneniz gayet haklı.
Siz kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadın olarak karşılarına çıkmadıktan sonra aileniz sizi nasıl çocuk gibi görmesin ki

İşim var de, cevap verme kulaklık takılıydı de bi süre sonra pes eder. Ya da açıkça tepki ver ne derse desin hizmetçi miyim getirmiyorum diye. Sizi bırakmak istemiyor işte çünkü sorunsuz alttan alan birisiniz belli 😄 biraz sorun cikaran biri olmak lazim

Çalışmıyorum ama çalışsam da ayırabileceğimi sanmıyorum evimi. Sen bizi bıraksan biz seni bırakmayız diyorlar.
Belki bu cümlede farklı bir şey gizlidir. Calismadiginiz ve bekar olduğunuz için size karşı çok korumacı yaklaşıyorlardir. Belki sensiz yapamayız degil de sen bizsiz yapamazsın diye düşünüp sizi kırmamak için tersini soyluyorlardir

Böyle dramatize eden aileleri iyi taniyorum, ölürüz biteriz demeseler de benim ailem de ayri eve cikmama müsaade etmediler, cünkü 29 yasinda bekar bir kizin evlenmeden ayri eve cikmasina elalem ne derdi?!
Ben de bu konuyla ilgili cok psikolojik baski gördüm ama herseyi göze alip 3 ay önce ciktim evden, hem de bir anda, kimseye haber bile vermedim, bi canta hazirlayip kapiyi cektim.
Ilk haftalar kimse inanamadi, herkes geri döner zaten diye düsündü, baktilar ciddi ciddi dönmüyorum bu kez duygu sömürüleri, vicdana oynamalar vs.
Neyse velhasil ben yine dik durdum ve suanda, sadece 3 ay sonra,.ailem duruldu ve kimse geri dön gibi cümleler kurmuyor. Benim de hep korkularim vardi cünkü bu korkuyu onlar icime salıyorlardı. Hic de birsey olmadi, kimse ölmedi herkes gayet yasiyor.
Ailen sana psikolojik baski uyguluyor ve sen ne dersen de "tmm ayri eve cikmana raziyiz" demiyecekler. O yüzden sen onlarin onayini almayi istemekten vazgecmelisin baska türlü olmayacak bu is üzgünüm.

Kaç yaşına gelirseniz gelin hep çocuksunuz onların gözünde. Annem içerden bağırıyor şu an. “Ladymeraaaaa bana su getir, ladymeraaaaa şunu yıka”. Sürekli şunu yap, bunu yap. Yapmayınca azar. Evimi ayırmak istedim. “Ben sensiz yapamam, ölürüm” filan dediler. Boğuluyorum kızlar. Nefes alamıyorum.
Nasıl şanslısınız ama farkında değilsiniz. Anne ve babanız varsa siz hep cocuksunuzdur. Büyümezsiniz. Yaşınız kaç olursa oldun onlar sizin evlat olma, çocuk kalma, sığınma, eskinin devamını sağlama garantinizdir. Kaybettiğinizde durum değişir koskoca kadın olursunuz yaşınız müsaitse. Hayatta oynadığınız çocuk rolümüzün garantisidir anne babamız. Kıymetlerini bilmek lazım🙏

Bırakamayacakları bir durum yok öyle bir bırakıyorlar ki. Benimkiler bile bıraktıysa herkesin ailesi bırakır. Önce bağırır çağırırlar sonra ağlarlar ama alışırlar. Hayat size ait ölene kadar böyle gitmez

Calismiyorsaniz evin içinde bazı sorumluluklarınizin olması normal değil mi? Azarlamasi hoş değil tabi ama yurdum anneleri genelde böyle zaten,çok takılacak bir durum değil ki bu.
Bence başka eve çıkacak cesaretiniz ve gücünüz yok ,anne baba bahane gibi.

mesleğim elimde evlendim ayrıldım oğlum var ailemle yaşıyorum ama hala çocuğum :)

calismak, kendi parani kazanmak ailenin tavirlarini etkiliyor. ayri eve cikmasan da kendi paranin olmasi sana bir nevi guc itibar sagliyor. o yuzden bir is bulman senin icin iyi olabilir.

Back
X