- 1 Ocak 2017
- 331
- 538
- 103
- 34
- Konu Sahibi kovayimben
-
Gençler arasında hiçbir sorun yok ancak aile bunu sorun olarak görüyor işte.Öncelikle ben de uzak&yakın akraba evliliklerine kesinlikle karşı biriyim,empati kuramıyorum ama herşey bu kadar harika ise ve sorun yoksa ne yapar ne eder ailemi ikna ederdim,elle tutulur bir neden yoksa asla vazgeçmezdim.
Bazı ailelerin net tavırları yüzünden iki gencin birbirlerine umutları sönebiliyor, aile neden istemez ki çocuğu seviyorsa ve mutlu olacaklarını düşünüyorlarsa...Ben olsam ailemi ikna etmeye çalışırdım ne yârdan geçiliyor ne aileden. Bari herkesin gönlü olsun derdim ki hep böyle yaptım hele annemin gönlü olmadı mı hiçbir işim yolunda gitmez
Bu akrabalık o kadar uzak ki. Dıdısının dıdısının dıfısı durumu. Aileler bambaska sehirlerde. Belki de birbirlerini 2 senede bir ancak görüyorlardır...Ailem iliskime karsi ciksa neden karsi cikiyor diye bir bakardim , akraba evliligi oldugu icin karsi cikiyorlarsa haklilar derdim , buyuk konusmak istemem ama ben de coxuklarimin akrabayla evlenmesine izin vermem
Önce bir söylesinler karşı çıkarlarsaHerkese merhabalar. Kimi zaman konu açtım kimi zaman açılan konulara iyi cevaplar vermeye çalıştım. En son konu açtıktan birkaç ay aradan sonra canımı sıkan birşeyi paylaşmak ve fikir almak istiyorum.
İki genç birbirini seviyor, uzun bir ilişki sürdürdüler ve yaşları geldi artık ciddi adımlar atmak istiyorlar. Ailelerin haberi yok. Buraya kadar sorun yok. Ama gelin görün ki bir tarafın ailesinin kesin bir tavrı olduğunu biliyorsunuz, akrabaya (yakın uzak fark etmez) oğlunu/kızını vermek istememesi. O anne-babanın kafasında böyle net bir tavır var. Akraba ise kesinlikle olmaz. Bu gençlerin aileleri de uzaktan akrabalar. Ama gençler birbirini seviyor o ne olacak ? Birçoğunuz aşk karın doyurmaz diyebilir ancak maddiyat ve kafa yapısı da uygun. Birçok kişiye, önemli bir sebep olarak görünmeyecek bu olay bir aile için çok önemli. Siz bu kız/oğlan yerinde olsaydınız ne yapardınız? Sevdiğinize ve mutlu olacağınızı düşündüğünüz kişiye gidermiydiniz ailenin rızası olmadan? Anne-Babayı ikna etmeye çalışır mıydınız? Ailem ne derse odur mu derdiniz yoksa aile yüreği, şimdi istemezse bile benim mutlu olduğumu görünce yumuşayıp aramız tekrar düzelecektir diye mi düşünürdünüz ?
Bazı sebeplerden dolayı herşeyi en açık şekilde yazamayacağım ama durum böyle. Düşünceleriniz çok önemli kk kadınları :)
Ancak aile dediğimiz insanlar çocuklarının isteği doğrultusunda hareket etmezler mi? Benim böyle bir tabum olmaz, ortada inanılan birşey var ise desteklerdim. Sonuca göre de cefası da benim sefası da benim hayırlısı buymuş derdim. Ama asla araya çomak sokmazdım...İkna yoluna giderdim sebeplerinin gerçekten akraba olduğu için mı yoksa gerçekten bişey gördükleri için mı olduğunu detaylı öğrenirdm. Duruma göre ikna yolu seçerdim ama asla ailemi ezmezdim. Zamaninda da ezmedim iyi ki ezip geçmemisim.aile sözü altın değerinde ...
Bilemiyorum arada kan bagi varsa iki kere dusunmek lazim bence , herseyden once dogacak cocuklar sorunu var , ask hersey demek degil inanin , ailede cok onemliGençler arasında hiçbir sorun yok ancak aile bunu sorun olarak görüyor işte.
Bazı ailelerin net tavırları yüzünden iki gencin birbirlerine umutları sönebiliyor, aile neden istemez ki çocuğu seviyorsa ve mutlu olacaklarını düşünüyorlarsa...
Bu akrabalık o kadar uzak ki. Dıdısının dıdısının dıfısı durumu. Aileler bambaska sehirlerde. Belki de birbirlerini 2 senede bir ancak görüyorlardır...
Onlar da sizin mutluluğunuzu istediği için karşı çıkıyor olabilir mı ? Cefasi da sefası da diyorsanız buyrun istekleriniz doğrultusunda devam edin... Amaaaaaa sonradan anam babam haklıymış dememek için iyi düşünün...Ancak aile dediğimiz insanlar çocuklarının isteği doğrultusunda hareket etmezler mi? Benim böyle bir tabum olmaz, ortada inanılan birşey var ise desteklerdim. Sonuca göre de cefası da benim sefası da benim hayırlısı buymuş derdim. Ama asla araya çomak sokmazdım...
Dediğiniz doğru ama bu dünya ihtimaller dünyası. Kesin bir netice hiçbir zaman öngörülemez bence. Belki de böyle yaparak ilerde çocuklarını mutsuz bir evliliğe doğru ittiklerinin farkında değillerdir...Önce bir söylesinler karşı çıkarlarsa
yüz yıllık tecrübe anne-baba bir evliliğe hayır diyorsa vardır bir hayır :)
Cok nadirdir anne-babanın onaylamadığı evlilikte mutluluk bulan.
Cocuklarinin istegi dogrultusunda hareket etmez aile , cocuklarinin iyiligi dogrultusunda hareket eder , hayat tecrubeleri de cocuklarindan fazla oldugu icin cocuklarin bazi taleplerine karsi cikmalari cok normalAncak aile dediğimiz insanlar çocuklarının isteği doğrultusunda hareket etmezler mi? Benim böyle bir tabum olmaz, ortada inanılan birşey var ise desteklerdim. Sonuca göre de cefası da benim sefası da benim hayırlısı buymuş derdim. Ama asla araya çomak sokmazdım...
Bilemiyorum arada kan bagi varsa iki kere dusunmek lazim bence , herseyden once dogacak cocuklar sorunu var , ask hersey demek degil inanin , ailede cok onemli
Siz de haklisiniz, cevaplarınız icin tesekkür ederim. İnsallah böyle bir durumun olacağı varsa pismanlık durumu olmaz.Onlar da sizin mutluluğunuzu istediği için karşı çıkıyor olabilir mı ? Cefasi da sefası da diyorsanız buyrun istekleriniz doğrultusunda devam edin... Amaaaaaa sonradan anam babam haklıymış dememek için iyi düşünün...
Şöyle söyliyeyim, benim ailem nasıl bir kız yetiştirdiğini biliyor. Ne zaman lafı geçse babam ben kızımı Karadeniz liye vermem derdi/ biz Karadeniz'liyiz.Dediğiniz doğru ama bu dünya ihtimaller dünyası. Kesin bir netice hiçbir zaman öngörülemez bence. Belki de böyle yaparak ilerde çocuklarını mutsuz bir evliliğe doğru ittiklerinin farkında değillerdir...
Ne mutlu cok sevindim adınıza. Akraba dediğim olay okadar uzakki. Derecesini bile kestiremiyorum. Burada sonuçta amcanın kızıyla veya dedenin kardeşinin torunuyla vslik bir durum yok.Aileler istememesine ragmen basip nikahi evlendim. Burda problem yok. Hic pisman degilim. Cocugum da var gayet mutluyuz.
Ama akrabamla evlenir miydim? Evlenmezdim.
Haklısınız ama çocuk da kız da gayet iyi niyetli, uyumsuzluğa dair birşey görülmemiş, iyi bir ilişki sonucu birleşmek istiyorlar tek sorun çok uzaktan akraba olunması şeklinde.Cocuklarinin istegi dogrultusunda hareket etmez aile , cocuklarinin iyiligi dogrultusunda hareket eder , hayat tecrubeleri de cocuklarindan fazla oldugu icin cocuklarin bazi taleplerine karsi cikmalari cok normal
Mesela dun bi konu vardi , ailesi sirf esnaf diye kizin sevgilisiyle evlenmesine izin vermiyordu ama anlatilan aile profili bambaskaydi , bencil evlat ayirimi yapan bir aileydi , oyle bir ailem olsa dinlemem yoluma bakardim o yuzden ilk mesajimda ailem neden karsi cikiyor diye bi bakardim once yazdim
O zaman kiz ailesiyle gorusup ikna etmeye calisacak , umarim hepsi icin hayirli sonuc hangisiyse o olurNe mutlu cok sevindim adınıza. Akraba dediğim olay okadar uzakki. Derecesini bile kestiremiyorum. Burada sonuçta amcanın kızıyla veya dedenin kardeşinin torunuyla vslik bir durum yok.
Haklısınız ama çocuk da kız da gayet iyi niyetli, uyumsuzluğa dair birşey görülmemiş, iyi bir ilişki sonucu birleşmek istiyorlar tek sorun çok uzaktan akraba olunması şeklinde.
Şu kadarını söyleyeyim, aile fertlerinden biri böyle bir durumla karşı karşıya kalıyor bir zaman, ve babanın tepkisi ağız bozma derecesinde "akrabaya kız mız vermem oluyor" böyle bir ortamdan bahsediyoruzŞöyle söyliyeyim, benim ailem nasıl bir kız yetiştirdiğini biliyor. Ne zaman lafı geçse babam ben kızımı Karadeniz liye vermem derdi/ biz Karadeniz'liyiz.
O aile yapısını tanıyor, kv-kp-akraba ilişkilerini biliyor, Karadeniz erkeğini biliyor adam, şimdi o aileye uyum sağlayamayacaksa kızı bile bile eyvallah mı desin?
Ben söz konusu ailenin de şiddetle karşı çıkacağını düşünmüyorum. İsteksiz de olsa evlatlarını kırmazlar ama asla aileleri ezip hareket etmesinler
Aynı şekilde düşünüyoruzGerçekten geçerli bir sebep yoksa vazgeçilmemeli, ikna etmek için çabalanmalı diye düşünüyorum karşımdaki de bunu yapmalı yoksa sevgisine inanabileceğimi sanmıyorum. Şahsen ileride pişman olsam da severek bizim dışımızda bir sebeple ayrılmayı kaldırabilen biri değilim, çok boş geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?