- 1 Ocak 2017
- 331
- 538
- 103
- 34
- Konu Sahibi kovayimben
-
Güzel dileğiniz için Allah razı olsun umarım dediğiniz gibi olsun. Hayırlı bir birleşme değilse de Allah ikisine hayırlı olanı nasip etsin.O zaman kiz ailesiyle gorusup ikna etmeye calisacak , umarim hepsi icin hayirli sonuc hangisiyse o olur
Düşüncenizi paylaştığınız için teşekkürler. Akraba evlilikleri ve neticelerinden haberdarım ancak biraz empati kurmak önemli. herkesin karakteristiği bir değil malesef. Biri bu durumu kaldırır diğeri kaldıramaz misali... hayırlısı olsunEski türkler bütün çocuklara 7 göbek sülalesini ogretirlermis ki akraba evliliği olmasın ve eski Türk lerde de kesinlikle yasak bir olay.aynı görüşü ben de destekliyorum. Muhtemelen akraba evliliğinde gen havuzu kısıtlı olduğu için gelecek nesillerin sağlıklı olması küçük bir ihtimal. Ayrica annelerimiz o mübarek kadınlar bir şekilde olmayacak olan işi hissedip uyariyorlar. ..ama nafile oluyor çoğu zaman. Kısacası ananızı babanızı dinleyin bence
Sizde kova'mısınız :)) yapım böyle inandığım herşeye inancım daima tam olmuştur iyi mi kötü mü bilmiyorum ama ben bir negatiflik göremiyorum böyle bir özellikte :) dediğiniz gibi hayırlısı olsun kimse böyle bir durumda kalmasın inşallahDik başlı kova :))) aynı benhayırlısı olsun ...
Teşekkür ederim olumlu olumsuz yorum ayrımı yapmıyorım herşeye açığım güzel yorumunuz için sağolunBen tarihsel süreci anlattım ve biyolojik sonuçları yazdım bilgim dahilinde. Amacımıza sizin benim yorumumu begenmeniz degil gerçeklerini söylemekti...tabii sizin hayatınız sizin kararınız ...hakkınızda hayırlısı olur umarım
Evet kovayım :) ama dik başlı kısmımı evlilik kararı konusunda göstermedim... Belki de bende gerçekleri gördüm ondadır. Ya karakter ya burç bilmem ama inandığım şeyden vazgeçmem çok zor olur. O yüzden üstüne gitmedim :)izde kova'mısınız :)) yapım böyle inandığım herşeye inancım daima tam olmuştur iyi mi kötü mü bilmiyorum ama ben bir negatiflik göremiyorum böyle bir özellikte :) dediğiniz gibi hayırlısı olsun kimse böyle bir durumda kalmasın inşallah
Demek istediğim uzaklığı örneklemem gerekirse, babanın dedesinin kardeşinin oğlunun torunu buna yakınUzak ne kadar uzak
Sizin bilmediğiniz bir yakınlık olabilir mi
Babamın kuzeninin torunu örneğin uzak mı yakın mı
Doğru bir evlilik yaptığınızı düşünüyorsanız sizin adınıza gerçekten bende mutluyum, rabbim daim etsinEvet kovayım :) ama dik başlı kısmımı evlilik kararı konusunda göstermedim... Belki de bende gerçekleri gördüm ondadır. Ya karakter ya burç bilmem ama inandığım şeyden vazgeçmem çok zor olur. O yüzden üstüne gitmedim :)
2 mesaj üstte örneklemeye çalıştım. Baska bir sebep yok sadece akrabalık. Akrabalık denirse tabiiNe kadar yakın bir akrabalık ? Ve istememe sebepleri sadece akrabalık mı ? Baska sebeplerde Olmalı
Herkese merhabalar. Kimi zaman konu açtım kimi zaman açılan konulara iyi cevaplar vermeye çalıştım. En son konu açtıktan birkaç ay aradan sonra canımı sıkan birşeyi paylaşmak ve fikir almak istiyorum.
İki genç birbirini seviyor, uzun bir ilişki sürdürdüler ve yaşları geldi artık ciddi adımlar atmak istiyorlar. Ailelerin haberi yok. Buraya kadar sorun yok. Ama gelin görün ki bir tarafın ailesinin kesin bir tavrı olduğunu biliyorsunuz, akrabaya (yakın uzak fark etmez) oğlunu/kızını vermek istememesi. O anne-babanın kafasında böyle net bir tavır var. Akraba ise kesinlikle olmaz. Bu gençlerin aileleri de uzaktan akrabalar. Ama gençler birbirini seviyor o ne olacak ? Birçoğunuz aşk karın doyurmaz diyebilir ancak maddiyat ve kafa yapısı da uygun. Birçok kişiye, önemli bir sebep olarak görünmeyecek bu olay bir aile için çok önemli. Siz bu kız/oğlan yerinde olsaydınız ne yapardınız? Sevdiğinize ve mutlu olacağınızı düşündüğünüz kişiye gidermiydiniz ailenin rızası olmadan? Anne-Babayı ikna etmeye çalışır mıydınız? Ailem ne derse odur mu derdiniz yoksa aile yüreği, şimdi istemezse bile benim mutlu olduğumu görünce yumuşayıp aramız tekrar düzelecektir diye mi düşünürdünüz ?
Bazı sebeplerden dolayı herşeyi en açık şekilde yazamayacağım ama durum böyle. Düşünceleriniz çok önemli kk kadınları :)
Bizde de tam tersi var akraba olacakHerkese merhabalar. Kimi zaman konu açtım kimi zaman açılan konulara iyi cevaplar vermeye çalıştım. En son konu açtıktan birkaç ay aradan sonra canımı sıkan birşeyi paylaşmak ve fikir almak istiyorum.
İki genç birbirini seviyor, uzun bir ilişki sürdürdüler ve yaşları geldi artık ciddi adımlar atmak istiyorlar. Ailelerin haberi yok. Buraya kadar sorun yok. Ama gelin görün ki bir tarafın ailesinin kesin bir tavrı olduğunu biliyorsunuz, akrabaya (yakın uzak fark etmez) oğlunu/kızını vermek istememesi. O anne-babanın kafasında böyle net bir tavır var. Akraba ise kesinlikle olmaz. Bu gençlerin aileleri de uzaktan akrabalar. Ama gençler birbirini seviyor o ne olacak ? Birçoğunuz aşk karın doyurmaz diyebilir ancak maddiyat ve kafa yapısı da uygun. Birçok kişiye, önemli bir sebep olarak görünmeyecek bu olay bir aile için çok önemli. Siz bu kız/oğlan yerinde olsaydınız ne yapardınız? Sevdiğinize ve mutlu olacağınızı düşündüğünüz kişiye gidermiydiniz ailenin rızası olmadan? Anne-Babayı ikna etmeye çalışır mıydınız? Ailem ne derse odur mu derdiniz yoksa aile yüreği, şimdi istemezse bile benim mutlu olduğumu görünce yumuşayıp aramız tekrar düzelecektir diye mi düşünürdünüz ?
Bazı sebeplerden dolayı herşeyi en açık şekilde yazamayacağım ama durum böyle. Düşünceleriniz çok önemli kk kadınları :)
Neyimiz oluyor ? Çok çok 1. Derece akrabalık değilse olabilir aslında .. Aileniz ne konuda çekiniyorsa o konuda konuşmalısınız2 mesaj üstte örneklemeye çalıştım. Baska bir sebep yok sadece akrabalık. Akrabalık denirse tabii
Çok şükür 2 yıllık evliyim bebişim de var hiç pişman olmadım :) sende inşallah mutlu olursun umarım doğru kararlar alırsın ve hiç " keske" demezsin inşallah :)Doğru bir evlilik yaptığınızı düşünüyorsanız sizin adınıza gerçekten bende mutluyum, rabbim daim etsin
Ele kız vermeyiz misali...Bizde de tam tersi var akraba olacak
Kesinlikle 1. Derece değil. Zaten aynı yerlerde yaşamıyorlar ki. Son senelerde tanıdılar birbirlerini. "Aaa sen bunun bunun çocuğu muydun?" Şeklinde bir tanışma faslı...Neyimiz oluyor ? Çok çok 1. Derece akrabalık değilse olabilir aslında .. Aileniz ne konuda çekiniyorsa o konuda konuşmalısınız
O zaman gereksiz galiba ailenin inadı birazcıkEle kız vermeyiz misali...
Kesinlikle 1. Derece değil. Zaten aynı yerlerde yaşamıyorlar ki. Son senelerde tanıdılar birbirlerini. "Aaa sen bunun bunun çocuğu muydun?" Şeklinde bir tanışma faslı...
Amin canım benim inşallah :)Çok şükür 2 yıllık evliyim bebişim de var hiç pişman olmadım :) sende inşallah mutlu olursun umarım doğru kararlar alırsın ve hiç " keske" demezsin inşallah :)
Şu kadarını söyleyeyim, aile fertlerinden biri böyle bir durumla karşı karşıya kalıyor bir zaman, ve babanın tepkisi ağız bozma derecesinde "akrabaya kız mız vermem oluyor" böyle bir ortamdan bahsediyoruz
Aynı şekilde düşünüyoruz
Düşüncenize saygım var fakat birşey sormak isterim, konuya direkt mi mesaj yazdınız yoksa tüm mesajları okuyarak mı ?Akraba olayı ensest olayı ile aynı geliyor bana,isterse dış kapının mandalı olsun.
Anlamam mümkün değil öyle bir saçma olayı,adı aşk değil bunun
Bence de öyleO zaman gereksiz galiba ailenin inadı birazcık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?