Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Aile Konutu Şerhi(Avukat arkadaşlardan yardım lütfen)
Eşimin adına aldığımız ama şuan içinde kiracı olan evimize aile konutu şerhi konulur mu? Biz o evde oturmuyoruz.
Kendimiz de şuan kiradayız. Kira ödemeleri her iki evinde bankadan.
Tapu memuruyum. Aile konut şehrini bize başvurarak koyduruyorsunuz. İkinizin aynı evde oturduğunuzu ispat etmeniz gerekiyor. Yani sadece ikinizin oturduğu ve sadece 1 eve şerh koyuyoruz. Muhtarlıktan o evde oturduğunuza dair ikametgah ve kadastrodan yazı istiyoruz. Şerh koyduktan sonrada eşe haber yazısı gönderiliyor.. Ha birde haberlerde eve ortak olunuyor diye haber yaptılar o yalan, sadece evin satılmamasına yönelik bir şerh bu
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Ama dediğim gibi ben kiradayım kendi evimizde kirada.. Kendi evimize aile konutu şerhi koydurmak istiyordum oda mümkün değil gibi görünüyor
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Ama dediğim gibi ben kiradayım kendi evimizde kirada.. Kendi evimize aile konutu şerhi koydurmak istiyordum oda mümkün değil gibi görünüyor
Kendi evinizde oturmadığınız için koyduramazsınız, ikematgah belgelerinizi inceleyip ikinizin de aynı evde oturup oturmadığınıza bakıyoruz.. kiralık eve de zaten hiç koyduramazsınız, başkasının evi o zaten. Boşanma olayı varsa, boşanma davasında ihtiyati tedbir koydurabilirsiniz, onu da yine tapuya gönderilen mahkeme yazısı ile taşınmaz üzerine biz işliyoruz
Herhangi birboşanma durumu için koydurmayı düşünüyorsan eğer aldığınız eve oturmadığınız için koyduramazsınız ama gerek de yok bence çünkü evlilik sobrası edinilen mülkler kimin adına kayıtlı olursa olsun ortak maldır.