Aile Konutu Şerhi(Avukat arkadaşlardan yardım lütfen)

kevser77

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2007
46
0
96
Eşimin adına aldığımız ama şuan içinde kiracı olan evimize aile konutu şerhi konulur mu? Biz o evde oturmuyoruz.
Kendimiz de şuan kiradayız. Kira ödemeleri her iki evinde bankadan.

avukat değilim ama araştırmıştım koyabiliyorsun
üstelik uzun uzun işlere gerek yok bi kaç belgeye kocaya bile gerek kalmadan koyabiliyorsun

Tapu memuruyum. Aile konut şehrini bize başvurarak koyduruyorsunuz. İkinizin aynı evde oturduğunuzu ispat etmeniz gerekiyor. Yani sadece ikinizin oturduğu ve sadece 1 eve şerh koyuyoruz. Muhtarlıktan o evde oturduğunuza dair ikametgah ve kadastrodan yazı istiyoruz. Şerh koyduktan sonrada eşe haber yazısı gönderiliyor.. Ha birde haberlerde eve ortak olunuyor diye haber yaptılar o yalan, sadece evin satılmamasına yönelik bir şerh bu

Son düzenleme:
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Ama dediğim gibi ben kiradayım kendi evimizde kirada.. Kendi evimize aile konutu şerhi koydurmak istiyordum oda mümkün değil gibi görünüyor:50:

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Ama dediğim gibi ben kiradayım kendi evimizde kirada.. Kendi evimize aile konutu şerhi koydurmak istiyordum oda mümkün değil gibi görünüyor:50:

Kendi evinizde oturmadığınız için koyduramazsınız, ikematgah belgelerinizi inceleyip ikinizin de aynı evde oturup oturmadığınıza bakıyoruz.. kiralık eve de zaten hiç koyduramazsınız, başkasının evi o zaten. Boşanma olayı varsa, boşanma davasında ihtiyati tedbir koydurabilirsiniz, onu da yine tapuya gönderilen mahkeme yazısı ile taşınmaz üzerine biz işliyoruz

Son düzenleme:
Hayır boşanma durumumuz yok. Cevap verip vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Herhangi birboşanma durumu için koydurmayı düşünüyorsan eğer aldığınız eve oturmadığınız için koyduramazsınız ama gerek de yok bence çünkü evlilik sobrası edinilen mülkler kimin adına kayıtlı olursa olsun ortak maldır.

Back
X