Aile kültürü farklılıkları

Şimdi siz ilişkinizi evlilik aşamasında dusunebildiginize göre erkek arkadaşınızla uyumunuz iyi demektir. Bu durumda erkek arkadaşınız kendisini değiştirmiş biridir ve sizin için sorun yoktur.
Ben 2 çok farklı ailelerin çocuklarının çok iyi evlilik götürebildigini gördüm. InsanlarIn kıyafetlerinden daha önemli olan size karşı olan tutumları diye düşünüyorum

Arkadas ne bos seyleri takiyorsunuz yahu. Onemli olan senin anlastigin kisi degil mi? Zaten ailesiyle harmanlanmistir o ve sen onu oyle seviyorsun. Icten ice kendine de itiraf edemiyorsun.

Bu isine gelmiyorsa ne yapacaksin once aileye bakacasin sonra oglunu alacaksin.

Ne güzel insanlar doğal yani. İlla kendilerini göstermeleri gerekmiyo. Sizin için üzüldüm açıkçası.

Allahım bir şalvara takmış vaziyettesin. Sanırsın, sen kraliyet ailesindensin.. Bizim buralarda, yani oturduğum şehir de ki köylülerde şalvar giyinmek gelenekten çok moda. Ha ama nasıl şalvar. Düğünlerde üstlerine şık bir üst, bluz. Şalvarları genellikle renkli ışıl ışıl ve kaliteli, çorapları dantelli ayaklarında da platform ayakkabı... Bana da ilk başlarda değişik gelmişti. Ama onların adetleri bu şekilde.. Burada bir adam hanımına ve kızlarına şalvar kumaşı alabilmek için, traktörünü satmış.. Düşün kumaşı ne kadar pahalı olduğuna. Hatta o kumaşın ismi de motor sattıran olmuş..

İnsanları kılıktan kıyafetten çok, sana karşı nasıllar? iyiler mi, kötüler mi? seni umursuyorlar mı?, seninle ilgililer mi? davranışları ile yargılarsan, daha çok kazanırsın..

benim düğünümde eşimin ailesi yöresel kıyafetlerle gelmişlerdi
insanlarda aynen senin gibi bakıp, öyle davranmışlardı
tabi bizimkilerin ki şalvar değildi çok orjinal şeylerdi
bu kimseyi ilgilendirmez
insanları kıyafetlerine yada köyde yaşıyor diye kıyaslaman inan çok kötü olmuş
Bir filmde diyor ya insanlar ikiye ayrılır diye
İyi ve kötü insanlar olarak
İnsanlar vicdanlı mı? dürüst mü? diye bakmak yerine neden kıyafetlere bakılıyor ki??

Aklıma bi tanıdığım geldi..kızını şehrin yerlisiyle evlendirirken annesi de dahil teyzelerine falan karşısına alıp erkek tarafina giderken pardesu giyeceksiniz demisti.ki kendiside kırsal kesimde .ozaman lar çocuktum pek algilamiyordum ama benim dugunum olduğunda kimseyi uyarmadim hatta annem akşam yeni ayakkabısı ayağına vurmasin diye eskiyi giydim olir mu dediğinde tabi dedim nasıl rahat edersen. .yakin zamanda birinin kina gecesine gittim normalde cok degerli kulturlu insanlar ama hoslanmiyorlar oyle torenlerden falan kizin annesi ablasi falqn normal kiyafetlerle gelmisler.insanların dış görünüşü bu kadar sıkıntı yapacaksınız ona göre bir çevreden biriyle evleneceksiniz ozaman

sızı rahatsız eden gıyım tarzları belkıde konusmadakı usluplerı vs olmus haklısınız ama onlarda oyle bır ortamda yetıstıklerı ve yasadıkları ıcın sızın dıs gorunusunuz , hareketlerınız ve tavırlarınız da o ınsanlara ters gelmıs olabılır...
evlılıkte ve ılıskıde kultur farkı sorun olur mu dersenız kesınlıkle EVET...!!!!
Cunku ozellıkle evlılıkte aıleler de buyuk bır rol oynuyor, yanı ıkı kısı evlensenızde sız bırcok kısıye karsı sorumlu oluyorsunuz ve bırcok kısıyle anlaşmanız gerekıyor bunun ıcınde aynı dılı konusup (mecazı anlamda kastım) aynı dusunce yapısına sahıp olmanız lazım..
kendımden ornek vereyım ben marmara bolgesınde dogdum buyudum denız kenarı bır yerde yetıstım, anne tarafım yugıslavyadan baba tarafım kafkasyadan gocmus zamanında....
esımın annesı selanık gocmenı , babası dıyarbakırlı uzun yıllardır Bursada yasıyorlar...
Aıleler her ıkı tarafta modern goruslu ve modern gıyımlı ınsanlar... Bu konuda anlasıyoruz..
Ama esım denız kenarında yetısmedıgınden denızı pek sevmez benım ıcın denız olmazsa olmaz, aılesı cok kalabalık degıl aıle bagları zayıf o nedenle aıle arası gıt ge sevmez,bız cok baglıyızdır aıleyle zaman gecırmeyı cok severım...
Esımde alttan alta bır ataerkıllık var ama ben özgürlüğüme çok düşkünüm cünkü öyle yetiştim o nedenle bana karışamıyor ama bılıyorum kı bazı seyler onu rahatsız edıyor yani demem o ki kültür farklılıgı önemli oldugu kadar kişinin yetiştiği ortamda önemli...

Hmm soyle soyleyeyim bir kere yuva kurunca o ortamdan uzak olamiyorsunuz. Bayram olur seyrannolur mutlaka gorusuluyor. Esiniz de her ne kadar onlardan farkli da yasasa onlarin yanina gitmek zorunda oldugu zamanlar oluyor. Ayrica adam karakterli bir adamsa ciktigi yeri inkar edemez zaten. Bir iki tane kotu ornek evet duyduk hepimiz ama bunlarin o ortamla alakasi yok, ahlaksiz iki uc kisinin rezillikleri tum ortama mal edilemez elbette. Tahammul edemeyeceginizi dusundugunuz seyler yasayabilirsiniz. Bunlarin en basiti, bazen gidip o koyde kalmak, o koydekilerin evinize yapacagi ziyaretler, ramazan davetleri, esinizin yillik izinlerinde orada kalmaya sizi zorlamasi vb. Gibi seyleri hemen hemen herkes yasiyor. O kulturu sevmeyip bunlara katlanabilmek zor gelebilir. Benim esim cok ucta bir ornekti. Nitekim bazen benim de gozume batiyor bazi davranislari o kadar asimile olmus olmasina ragmen. Yine de cogu seye sessiz kaliyorum, ama umursamadigim icin. Bunun onceden bir tesbiti yoktur ne yazik ki, yasayinca gorur ve anlar insan

Benim de çevremde var böyle insanlar.
Ne onlar beni yadırgar ne ben onları.
Hatta genelde kınalarını köylerinde yaparlar ve köyün tüm yaşlıları şalvarla,yeldirme denilen kıyafetle gelir.
Özellikle onlar da gelini görebilsinler diye kınalar köyde yapılır hatta.
Köyün gençleri de öyle giyinenlerin çocuklarıdır gayette açık,ful makyajlı,denizine tatiline giden insanlardır.
Gençlerde günlük hayatta giyer.
Çevrenizde yoksa şaşırmanız normal.

Benim eşimin ailesi gayet düzgün giyimliler ama gerçekten çok geri kafalılar.. aramızda gerçekten ciddi kültür farkı var ve ben çok rahatsız oluyorum. Başkalarının yanında bazen cinsellikle ilgili yada argo bikaç bişi söylüyor kv.. inanın utancımdan yerin dibine giriyorum. Yada ne bilim eşimle tartışmamızda yada eşimin bana şiddet gösterdiğini söylediğimde bana ama sende ona vurmuşsun dedi. Anne kendimi savundum dedim. Olmaz insan kocasına el kaldırmaz dedi.. yada boşanmaya kalkınca ne kadar dövdü ki oğlum, ben hiç bir yerinin morardığını görmedim dedi.
İş kıyafetle bitmiyor işte önemli olan kafa..

Düğün günü sıkıntı değil de , sonrasında nasıl davranacakları çok önemli. . Cahil cesaretinden korkarım çünkü...
Bizde de bariz farklılıklar vardı,sonradan başımızın açık olmasını dinsizlige bile bağladılar, kendileri gibi bir aile kurmamizi isterlermis. Boşanma sürecinde çok şey duydum ve psikolojik olarak çok yiprandim. Duymadığımız hakaret kalmadı, ki biz etegimizi toplayıp kavga etmeyi bilmediğimiz için tek söz edemedik. Velhasıl kelam şimdi sessiz ve hatta ezik bile gorunebilirler ama sonradan çok yorucu oluyor sürekli dedikodu, entrikalar, arkadan arkaya eşini doldurmalari falan.. cahil cahilligini yapıyor. Okumak da bi nebze cahilligi alıyor, eğer okumuş kültürlü bir ailen varsa hiç riske atma

İnsanları kıyafetlerine gore yargılayıp cahil damgası yapistiriyorsunuz sonra da eşimin ailesiyle sorun olur mu diyorsunuz?? At gözlükleriyle bakmayın etrafiniza ne olmuş şalvar giyiyosa kapalı olunca cahil mi olunuyor nasıl bi kafadir bu. Karşınızdaki insanları kucumsemeyin önce bu sacma zihniyetinizden kurtulun karşınızdaki insanlara üzüldüm doğrusu.

Sorun olur, siz böyle tepeden baktığınız sürece sorun olur.

Hepsini geçtim evlenince ailemle görüşmeyeceğim, bayramdan bayrama görürüm diyen adama ben adam demem. Ne demek bu? Böyle düşünen bir adam, kendi kanından canından ailesini bir kadın için silen bir adam zamanı gelince sizi neden silmesin?

Daha üç dörrt gün önce bir şalvara 85 lira verdim ben. Hatta köyün birine gitsem teyzelerden bedavaya alırdım bunu bile dedim. Şalvarları küçümsemeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…