- 29 Mayıs 2016
- 4.622
- 5.328
- 88
- Konu Sahibi Orkidebeyazi
-
Şimdi siz ilişkinizi evlilik aşamasında dusunebildiginize göre erkek arkadaşınızla uyumunuz iyi demektir. Bu durumda erkek arkadaşınız kendisini değiştirmiş biridir ve sizin için sorun yoktur.Dün katıldığım kına gecesi başımdan aşağı kaynar sular dökülmesine sebep oldu. Şöyle ki,annemin eski bir arkadaşının kınası. Bizim oldugumuz şehirden kızı almışlar,gece hatta misafirimizdiler neyse. Biz çok da samimi olmadigimiz icin siradan ustu abartili olmayan kiyafetlerle gittik. Ama kiz tarafini gormeliydiniz resmen şalvarla gelecek moddaydılar. Oglanin annesi ve uzaktan gelen birkac akraba dışında resmen koca salonda kapali olmagan ya da iyi giyimli tek kisi yoktu. Tamam salvar giyebilir onun tarzidir,kimin ne giyecegine kimse karışamaz ama bu durum beni kendi iliskimi sorgulamaya itti cunku 2 yila yakindir birlikte oldugum kisinin ailesi de köyde yaşıyor ve buna benzer manzaralar hep. Ben oyle insanlarla hic icice olmadigim icin dunku konusmalari,davranislari cok rahatsiz etti. Bariz bir farklilik vardi. Sizin boyle birlikte olup anlasan tanidiklariniz var mi yoksa uyumsuzluk cok mu kendini belli ediyor?
Dün katıldığım kına gecesi başımdan aşağı kaynar sular dökülmesine sebep oldu. Şöyle ki,annemin eski bir arkadaşının kınası. Bizim oldugumuz şehirden kızı almışlar,gece hatta misafirimizdiler neyse. Biz çok da samimi olmadigimiz icin siradan ustu abartili olmayan kiyafetlerle gittik. Ama kiz tarafini gormeliydiniz resmen şalvarla gelecek moddaydılar. Oglanin annesi ve uzaktan gelen birkac akraba dışında resmen koca salonda kapali olmagan ya da iyi giyimli tek kisi yoktu. Tamam salvar giyebilir onun tarzidir,kimin ne giyecegine kimse karışamaz ama bu durum beni kendi iliskimi sorgulamaya itti cunku 2 yila yakindir birlikte oldugum kisinin ailesi de köyde yaşıyor ve buna benzer manzaralar hep. Ben oyle insanlarla hic icice olmadigim icin dunku konusmalari,davranislari cok rahatsiz etti. Bariz bir farklilik vardi. Sizin boyle birlikte olup anlasan tanidiklariniz var mi yoksa uyumsuzluk cok mu kendini belli ediyor?
sızı rahatsız eden gıyım tarzları belkıde konusmadakı usluplerı vs olmus haklısınız ama onlarda oyle bır ortamda yetıstıklerı ve yasadıkları ıcın sızın dıs gorunusunuz , hareketlerınız ve tavırlarınız da o ınsanlara ters gelmıs olabılır...Dün katıldığım kına gecesi başımdan aşağı kaynar sular dökülmesine sebep oldu. Şöyle ki,annemin eski bir arkadaşının kınası. Bizim oldugumuz şehirden kızı almışlar,gece hatta misafirimizdiler neyse. Biz çok da samimi olmadigimiz icin siradan ustu abartili olmayan kiyafetlerle gittik. Ama kiz tarafini gormeliydiniz resmen şalvarla gelecek moddaydılar. Oglanin annesi ve uzaktan gelen birkac akraba dışında resmen koca salonda kapali olmagan ya da iyi giyimli tek kisi yoktu. Tamam salvar giyebilir onun tarzidir,kimin ne giyecegine kimse karışamaz ama bu durum beni kendi iliskimi sorgulamaya itti cunku 2 yila yakindir birlikte oldugum kisinin ailesi de köyde yaşıyor ve buna benzer manzaralar hep. Ben oyle insanlarla hic icice olmadigim icin dunku konusmalari,davranislari cok rahatsiz etti. Bariz bir farklilik vardi. Sizin boyle birlikte olup anlasan tanidiklariniz var mi yoksa uyumsuzluk cok mu kendini belli ediyor?
Hmm soyle soyleyeyim bir kere yuva kurunca o ortamdan uzak olamiyorsunuz. Bayram olur seyrannolur mutlaka gorusuluyor. Esiniz de her ne kadar onlardan farkli da yasasa onlarin yanina gitmek zorunda oldugu zamanlar oluyor. Ayrica adam karakterli bir adamsa ciktigi yeri inkar edemez zaten. Bir iki tane kotu ornek evet duyduk hepimiz ama bunlarin o ortamla alakasi yok, ahlaksiz iki uc kisinin rezillikleri tum ortama mal edilemez elbette. Tahammul edemeyeceginizi dusundugunuz seyler yasayabilirsiniz. Bunlarin en basiti, bazen gidip o koyde kalmak, o koydekilerin evinize yapacagi ziyaretler, ramazan davetleri, esinizin yillik izinlerinde orada kalmaya sizi zorlamasi vb. Gibi seyleri hemen hemen herkes yasiyor. O kulturu sevmeyip bunlara katlanabilmek zor gelebilir. Benim esim cok ucta bir ornekti. Nitekim bazen benim de gozume batiyor bazi davranislari o kadar asimile olmus olmasina ragmen. Yine de cogu seye sessiz kaliyorum, ama umursamadigim icin. Bunun onceden bir tesbiti yoktur ne yazik ki, yasayinca gorur ve anlar insanÇok bastırılmış bir kisiligi var,sesi falan pek çıkmaz bu sorun olmuyor cunku ben daha baskın olmayı seviyorum ikili iliskilerimde. Ama bu aile şiddeti ve o ortam koşullarını görünce acaba bu yüzden mi diye düşünüp irdelemeye başladım... Hiç köy deneyimim ve oradan tanıdığım birileri de yok. O yuzden nasıl bir ortamdır hic bilemiyorum ve erkek arkadaşımın bana anlattığı şeyler,haberlerdeki şu gecen gun cikan 9 aylık bebege tarlada tecavüz vs. Derken cok buyuk korku kaplıyor. Tabi ki ileride bir yuva kurunca o ortamdan uzak olacagiz ama benim merak ettigim sey,cocukluk gelisiminde oyle bir yerde,toplumda buyumenin etkisi ev hayatina nasıl yansır?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?