- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.175
- 798
- Konu Sahibi Orkidebeyazi
-
canim bu kadar soru isaretin varsa evlenme zaten yani sevilmemis degil benim esim tamam ilgi az olmus, cok bi sey bilen ailesi yok ama kendisi cok farkli 1.5 yildir ecliyiz herhangi bir sey görmedimAilesi ortamda nasıl davranacağını bilmezken çocuğa nasıl bunun egitimini verebilir ki? Görgü kurallarından,hayvan sevgisine... Yani siddet gormus,sevilmemiş,ilgilenilmemiş bir cocuk Anne/Baba olunca ne kadar iyi olabilir? Bazı temel egitimler ailede alınmaz mı? Kişi kendini gelistirse ve dısarıdan çok iyi dursa da - erkek arkadaşım gibi- ama bu tür seyler evlenmeden anlaşılır mı? Ya da sonradan öğrenilebilecek durumlar mı?
Insan kafasında bu kadar uyumsuz gordugu,bu kadar dert ettiği,bu kadar soru işaretlerine sebep biriyle niye evlenir?Sorun olur, siz böyle tepeden baktığınız sürece sorun olur.
Hepsini geçtim evlenince ailemle görüşmeyeceğim, bayramdan bayrama görürüm diyen adama ben adam demem. Ne demek bu? Böyle düşünen bir adam, kendi kanından canından ailesini bir kadın için silen bir adam zamanı gelince sizi neden silmesin?
Daha üç dörrt gün önce bir şalvara 85 lira verdim ben. Hatta köyün birine gitsem teyzelerden bedavaya alırdım bunu bile dedim. Şalvarları küçümsemeyin.
Insan kafasında bu kadar uyumsuz gordugu,bu kadar dert ettiği,bu kadar soru işaretlerine sebep biriyle niye evlenir?
Bu sorduklarınız kişinin kafa yapısıyla alakalı değişmek uyum sağlamak istiyorsa her türlü uyar yok ben buyum seviyorum diye düşünüyorsa geçmiş olsunEvet ama sizin deyiminizle bunlardan kaçmak sadece düğünle biter mi? Yani aile eğitimini,çocuklugundan gencligine öyle ortamda büyümüş biri,evlenince o hayata eğilim gösterir mi? Örnek veriyorum,hiç tatile çıkmadığı için öyle bir ortamda nasıl davranacağını bilmez ya da tatil ona gereksiz masraf olarak gözükür mü? Kendisi bunları yapmasa bile aile ileride dahil olur ve standart sorunlar yaşatma olasılığı daha yüksek midir sizce?
Üç beş sene sonra ayrılsın diye
Ogullariyla evlendiniz diye illa tum aileyle ic ice.olmak zorunda degilisiniz. Benim esimin ailesi de akrabalari da cogunlukla kapalidir.. bizim tarzimiz farkli onlarinki farkli. Esin.olcak kisiyle anlasiyorsan,sana giyim konusunda karismiycaksa, illa suraya su sekil gideceksin falan demiycekse ..iliskiniz yurur bence ne olcak ki..Dün katıldığım kına gecesi başımdan aşağı kaynar sular dökülmesine sebep oldu. Şöyle ki,annemin eski bir arkadaşının kınası. Bizim oldugumuz şehirden kızı almışlar,gece hatta misafirimizdiler neyse. Biz çok da samimi olmadigimiz icin siradan ustu abartili olmayan kiyafetlerle gittik. Ama kiz tarafini gormeliydiniz resmen şalvarla gelecek moddaydılar. Oglanin annesi ve uzaktan gelen birkac akraba dışında resmen koca salonda kapali olmagan ya da iyi giyimli tek kisi yoktu. Tamam salvar giyebilir onun tarzidir,kimin ne giyecegine kimse karışamaz ama bu durum beni kendi iliskimi sorgulamaya itti cunku 2 yila yakindir birlikte oldugum kisinin ailesi de köyde yaşıyor ve buna benzer manzaralar hep. Ben oyle insanlarla hic icice olmadigim icin dunku konusmalari,davranislari cok rahatsiz etti. Bariz bir farklilik vardi. Sizin boyle birlikte olup anlasan tanidiklariniz var mi yoksa uyumsuzluk cok mu kendini belli ediyor?
Evet kesinlikle... Ailesinin yine yapacakları tolere edilebilir sonucta yaşını almış insanlar çok ileriye gitmedikleri sürece sorun olmaz ama evlilikten sonra o ortamların -daha ataerkil,gereksiz baskı vs- benzer davranışları bizim ailemize taşırsa,buna dayanılamazBence burada konu sahibinin anlatmak istediği salvardan duyduğu rahatsizlik değil kültür çatışması korkusu ki maalesef bunu yaşayacaksınız. Birbirine cok yakin sehirlerde hatta ilcelerde bile herkesin gelenekleri kendine has. Yani bunu yaşamanız kaçınılmaz. Ancak size karşı yapılan bir saygısızlık olmadığı sürece idare edebilirsiniz diye düşünüyorum. Kolay gelsin size.
AyrılKesinlikle benim için de her şeyden önce insanlık gelir ama aile yapısından biraz bahsedeyim. Çok baskıcı ve cimri bir babaya sahip,annesi küçükken şiddet uygulamış,tatsız bir sürü olay yaşatmış. Beni ailesiyle yüzyüze hic tanıştırmamıştı zaten ve bu dayak olaylarını yeni öğrendim. Çok korkunç bir durum insanın çocuğunu sürekli darp etmesi. Ve bu tür bir aileyle zorlanacağımı belirtttiğimde ileride görüsmeyeceğini sadece bayramdan bayrama göreceğini soyledi ama evlendikten sonra değismesinden korkuyorum. Ayrıca benim için ailesinden bağinı koparmayacak sonucta kendi istegi ama buna ragmen bir cocugun ailesi nasıl olursa olsun gorusmeyecegim demesi cok zor bence,hele ki boyle baskici bir aileden sonra
Kesinlikle korkmakta haklısınız. Ben modern bir aileden ataerkil bir aileye gelin gittim ve eşimin bana yardım etmesi hakkinda benim onu kullandığımı çalıştırdığımı öne sürdüler. Kızları varsa onlara karşı davranışlarını izleyebilirsiniz. Babanın nasıl davrandığını yada kv kp arasındaki iliskiyi gozlemleyebilirsiniz. Çünkü ne kadar görüşemeyeceğiz dese de eşiniz o ortamda büyümüş ve örnek alacak. Iyice düşünüp tartmadan ne eşinize haksızlık edin ne de kendinize...Evet kesinlikle... Ailesinin yine yapacakları tolere edilebilir sonucta yaşını almış insanlar çok ileriye gitmedikleri sürece sorun olmaz ama evlilikten sonra o ortamların -daha ataerkil,gereksiz baskı vs- benzer davranışları bizim ailemize taşırsa,buna dayanılamaz
Açık görüşlü olanlar da vardır elbet ama iyi bir eğitim almamış,doğru düzgün kitap okumayan bir ortam varsa bunu beylik sözleriyle süslemeniz gercekleri değiştirmez.Köylü milletin efendisidir. O beğenmediğin köylüler şehirdeki yobazlardan çok daha açık görüşlü emin ol.
kesinlikle belli eder!Dün katıldığım kına gecesi başımdan aşağı kaynar sular dökülmesine sebep oldu. Şöyle ki,annemin eski bir arkadaşının kınası. Bizim oldugumuz şehirden kızı almışlar,gece hatta misafirimizdiler neyse. Biz çok da samimi olmadigimiz icin siradan ustu abartili olmayan kiyafetlerle gittik. Ama kiz tarafini gormeliydiniz resmen şalvarla gelecek moddaydılar. Oglanin annesi ve uzaktan gelen birkac akraba dışında resmen koca salonda kapali olmagan ya da iyi giyimli tek kisi yoktu. Tamam salvar giyebilir onun tarzidir,kimin ne giyecegine kimse karışamaz ama bu durum beni kendi iliskimi sorgulamaya itti cunku 2 yila yakindir birlikte oldugum kisinin ailesi de köyde yaşıyor ve buna benzer manzaralar hep. Ben oyle insanlarla hic icice olmadigim icin dunku konusmalari,davranislari cok rahatsiz etti. Bariz bir farklilik vardi. Sizin boyle birlikte olup anlasan tanidiklariniz var mi yoksa uyumsuzluk cok mu kendini belli ediyor?
siz bu konuda endişe ettiğiniz şeyi gayet net anlatmıssınız ama anlamak istemeyen anlamazAçık görüşlü olanlar da vardır elbet ama iyi bir eğitim almamış,doğru düzgün kitap okumayan bir ortam varsa bunu beylik sözleriyle süslemeniz gercekleri değiştirmez.
Açık görüşlü olanlar da vardır elbet ama iyi bir eğitim almamış,doğru düzgün kitap okumayan bir ortam varsa bunu beylik sözleriyle süslemeniz gercekleri değiştirmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?