Aile meselesi :(

journeyss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2014
150
31
27
Öncelikle size ailemi anlatayım. Yaşım 18 bu arada. Annem ve babam 7den sonra çıkmama asla müsade etmezler. Mesela eve 7:15te geldim diyelim yolda tam 40 kere ararlar. Eve gelincede bütün gün laf işitirim. Çok para harcadığımı düşünüyorlar ama aslında aylık 80i geçmez. Hep başkalarını örnek gösterirler. Yaptığım hiçbişeyden memnun olmazlar. Evde bi şaka bile yapsam yine ciddiye alınır yine laf söylerler. Konuşmaya çalışsam izin vermezler. Şimdide üniversiteye şehir dışına gidicem o yüzden sanki onlara eziyet ediyomuşum gibi hergün bu konuda laf işitiyorum. Artık ben nasıl ne yapıcağımı şaşırdım yardım eder misiniz sizce ne yapmam lazım :KK43::KK43::KK43:

takma canım. madem gideceksin boşver artık. maddi anlamda sıkıntıları olduğu için mi şehir dışında okuman konusunda laf söylüyorlar?

Öncelikle size ailemi anlatayım. Yaşım 18 bu arada. Annem ve babam 7den sonra çıkmama asla müsade etmezler. Mesela eve 7:15te geldim diyelim yolda tam 40 kere ararlar. Eve gelincede bütün gün laf işitirim. Çok para harcadığımı düşünüyorlar ama aslında aylık 80i geçmez. Hep başkalarını örnek gösterirler. Yaptığım hiçbişeyden memnun olmazlar. Evde bi şaka bile yapsam yine ciddiye alınır yine laf söylerler. Konuşmaya çalışsam izin vermezler. Şimdide üniversiteye şehir dışına gidicem o yüzden sanki onlara eziyet ediyomuşum gibi hergün bu konuda laf işitiyorum. Artık ben nasıl ne yapıcağımı şaşırdım yardım eder misiniz sizce ne yapmam lazım :KK43::KK43::KK43:

Oku kendini kurtar.Öğrenim kredisine başvur.

canım bu konuda yapacak bir şey yok. Maalesef bazı anne babalar bu şekilde oluyor. Onların da çok suçu yok; onlar da ailelerinden böyle görmüş ama kendilerini değiştirebilirlerdi o da onların suçu.
Şehir dışına gidecekmişsin, bu tarz durumlarda özgürlük seni kendine hapsetmesin. Yani baskılı ortamlardan kurtulduktan sonra bazen insan ünide sapıtabiliyor. Bu konuda dikkat et kendine.

canım bu konuda yapacak bir şey yok. Maalesef bazı anne babalar bu şekilde oluyor. Onların da çok suçu yok; onlar da ailelerinden böyle görmüş ama kendilerini değiştirebilirlerdi o da onların suçu.
Şehir dışına gidecekmişsin, bu tarz durumlarda özgürlük seni kendine hapsetmesin. Yani baskılı ortamlardan kurtulduktan sonra bazen insan ünide sapıtabiliyor. Bu konuda dikkat et kendine.
Neyin ne olduğunu bildikten sonra sapıtmakta pek mümkün olmaz umarım :) inşallah böylesi iyi olur

Neyin ne olduğunu bildikten sonra sapıtmakta pek mümkün olmaz umarım :) inşallah böylesi iyi olur
Bak ondan çok emin olma:KK45:
ilk seneden sonra kendini tanıyamayacaksın. Çevrendeki her şey değişmiş olacak sana göre. Aslında değişen sensin..

Amaan üniversiteye gideceksin işte her yıl 9 ay yüzlerini görmezsin, kendi hayatına bakarsın sadece yazın görürsün iste oh mis, takma boşver

saat 7ye takılmana gerek yok bende 7ye kadar eve gelmiş olurum,hiç takmadım ama bu konuyu takılcak bişeymiymiş:))
diğer konularıysa aileni değiştiremez ancak huylarına gidebilirsin

Amaan üniversiteye gideceksin işte her yıl 9 ay yüzlerini görmezsin, kendi hayatına bakarsın sadece yazın görürsün iste oh mis, takma boşver
18 yaşındaki genç kıza verilecek akıl bu mudur yani
oh görmezsin,evden de kaç konu sahibi,görmeyiver kim ki onlar alt tarafı ailen aaa

Bir insan ailesi diye onlarla anlaşmak zorunda değil. Her insanın yapısı farklıdır sonuçta. En güzel çağlarında bir genç kızı eve kapatıyolarsa o saatte, sorun ailededir. Bir çocuk bu kadar baskılanmaz. Sen aldırma canım kimseye, şehir dışında okuyacak olman iyi olmuş, mecbur olmadıkça görmezsin. Öğrenim kredini alıp okulunu en iyi şekilde bitirmeye bak, bir an önce işe gir ki söylediklerini yapmak zorunda kalma. Bir de sana üç beş kuruş eline geçtikçe kenarda biriktirmeni öneririm.

Aylık 80 lira harcayan kıza çok harcamışsın demek ayıp kaçıyor biraz.

18 yaşındaki genç kıza verilecek akıl bu mudur yani
oh görmezsin,evden de kaç konu sahibi,görmeyiver kim ki onlar alt tarafı ailen aaa

Evden kaç ne alaka öyle birşey mi yazıyor orada, tekrar oku istersen.kiz zaten il dışını kazanmış, bundan sonra hayatı dediğim gibi olacak istese de istemese de, bende diyorum ki bu kadar biktiysan artik kafan rahat olacak, takma artik kafana bunları

Yani şu herşeyi kötüye çekip, eleştirme huyu yok mu buradakilerin pes yaa

Aynılarını yaşadım. Üniversitene git, aileni değiştiremeyeceğini kafana güzelce sok, yine de ailen olduğu için şükret. Ben annemden "bu ev benim ona göre" lafını işitmiş insanım. Boşver :KK66: Ayrıca daha 18 yaşındasın 7.00de gelme sınırı mantıklı bence.

Sana tavsiyem eger sehir dışına gideceksen dikkatli ol, kimseye guvenme. Gecelere kadar disarda olma. Neler duyuyoruz. Acikcasi ben de kizimin oglumun gec saatlere kadar disarda kalmasini istemezdim. Zaman cok pis.
Kizin birinin kendi ev arkadasi yemegine mi icecegine mi ne ilac katip tecavuz ettirmisti..
Neler oluyor.
Aman dikkat et.
Anneler babalar haklilar bu konuda..

Canım belki hoşuna gitmeyecek yazdıklarım, inan ben de senin yaşlarında çok kızardım aileme eve geliş gidişlerime saat belirliyorlar diye... Kızım olduktan sonra anladım ki aslında üzerime titriyorlarmış. evet Türk insanının yapısında var biraz, sevgiyi de, öfkeyi de, sınırları da uç noktalarda yaşıyoruz...

Ancak seni sürekli başkalarıyla kıyaslamaları hiç hoş değil, internetten bu konu da bir sürü makale bulup okumalarını sağlayabilirsin, bana asıl problem bu gibi geldi çünkü... Geleceğinde seni son derece etkiler ve özgüvenini kırar.

X