• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile meselesi

Actiginiz konuya biraz sasirdim. Yorumlarinizi her zamaaan begeniyorum... Gayet akli basinda bi hanimefendi siniz. Anladigim kadariyla muhtac degilsiniz bu miktar paraya ... Yanliz sigortaniza yatirim yapmak istiyorsunuz. Bunu size esiniz söz verdiyse esiniz tutmali, kayinpederiniz degil. Esiniz bi cagresine baksin ... Sözünü tutsun! Yani o kira konularina siz karismayin bence. Kayin, görümce gircek devreye isler iyice kariscak ... Allah korusun.
Ki bana sorsaniz tekrar calisip kendiniz yatirin sigortaniza :)
Ha bide esiniz bence öyle demek istemedi. Kira konusunu kapatmak istemis sirf ... Gönlünü alir eve geldiginde :)

Ay canm :KK22:
Utandım sanki konuyu actığımdan beride yani ne vardı kahvaltıda ağız tadımı bozcak diyede düşünmeden edemedim
Bide sanki sinirimde gecti :KK70:
Aman alsın ailesini başına calsın
Ne diye sinirlendiysem :KK60:

Bana göre o ailede sizde varsınız,o ailenin bir bireyisiniz,buyüzden fikrinizi beyan etmeniz gayet normal,
Eşiniz de kardeşlerine alabilir sıkıntı yok ,fakat herzaman bunu yapıp sömürüyorlarsa tepkimi bende koyardım.
Ha birde bir şey alacaksa eşim fikrimi sormasını isterim, alınan telefon veya benzeri herhangi bir eşya için,
Bir de durumları var ayrıca eşinizden istemeleri bir lüks bana göre,
Sizinde bir aile hayatınız var neticesinde ,büyümekte olan çocuğunuz ve onun geleceği var ,
Sanırım aileden çok eşinizde sorun. Yok demesini bilmiyor ve savuruyor anladığım kadarı ile,

o iponenin tanesi 2000 lira asagi degil konu sahibinin esinin iki tane kardesi varsa etti 4000 lira o para kizinin gelecegi icin kenara konur ilerde okul masraflari icin

Hanımefendi illaki o kira bana verilcek diye diretseydim 3 yıl beklemezdim.
Bazı aşırılıklar gördüğüm için konusu acıldı ayrıca başlık aile meselesi
Kira bana niye verilmiyor değil.
Bu konuşmada kırıldığım en son şey bile olamaz niye kira almadığımız.
Aile meselesi demesine üzüldüm evlimisiniz bilmiyorum ama eşiniz ailesini ayrı tutarak konuşsa kırılmazmıydınız

Konu baştan sona kiradan bahsedince bu cevabı almanız kaçınılmaz.
7.5 senelik evliyim ve hayır kırılmam.
Çünkü böyle bir durumda ben de eşime aynı tepkiyi verirdim.

o iponenin tanesi 2000 lira asagi degil konu sahibinin esinin iki tane kardesi varsa etti 4000 lira o para kizinin gelecegi icin kenara konur ilerde okul masraflari icin

Hanımefendi ben ne kadar olduğunun farkındayım,
Yorumlarımı baştan sona okursanız anlarsınız ,
Aynı şeyi zaten tüm yorumlarımda dile getirdim,

Hanımefendi ben ne kadar olduğunun farkındayım,
Yorumlarımı baştan sona okursanız anlarsınız ,
Aynı şeyi zaten tüm yorumlarımda dile getirdim,
ben gorusune katildigimi bildirmek istedim ne var yani insani AZARLAYACAK.:KK12::KK12::63:

Hanımlar iyi günler öncelikle.
Eşim 29 ben 27 yaşındayım 1 kızımız var Allah herkesi yavrusunu bağışlasın.
Eşim 2 yıldır var olan işinin harici bide mütahitliğe başladı haliyle ödemeleri üst üstte bindi Allaha şükür bicok kişiye göre rahat bi yaşamımız var. Ama bu süreç biraz sıkıntılı kendimizi sıkarak geciyor
Ailesininde durumu iyi biz evlenirken var olan aile binalarından birinin kirasını size vercez dediler.
Durumları iyi olmasına rağmen bile eşim düğünden eşyaya herşeyi kendi yaptı demediler bile bişey lazımmı oğlum.
Herneyse 3. Yılımız halla söz verdikleri kirayı vermiyorlar kimseden ses cıkmıyo ben calışan bi bayandım evlendim işi bıraktım nişanlıyken hep diyodum o evin kirasıyla sigortamı kendim yatırırım eşimde destekliyip o senin ne yaparsan yaparsın diyodu 1.000 lira kira buarada.
Gelelim bu sabaha kahvaltıda eşime sigortam yok ya benim sigortamı artık başlat yada kiramızı al dedim ufak bi kriz cıktı eşimin erkek kardeşi bekar yakında evlencek aile binasında oturcak kira vermemek için eşime adı konsun seninde hakkın var orda en azından bilirizki bizim orda bi evimiz var lafta kalmaz kayınpederim simdiden tüm bekar kızlarına evleri pay bile etmiş eşim nasılsa mütahitlik yapıyo diye iyi aklım sizde değil gibi konuşuyo gecen gün laf arasında iyi iyi oğlum herbirimize bi ev yapar artık dedi. Sanki oğlu trilyonlarla bu işe girdi Ya babasın sen okadar zorluk cekiyo ödemedir cektir senettir asla nasıl idare ediyosunuz bile demiyo. Bikere bişeye ihtiyacın varmı demekte yok eşim bide ev yapıcakmış. Ayrıca o kira bana sözüydü kayınpederimin babam ev alalım gerekirse ortak cocuklar kira düşünmesinler dediğinde benim kızımın evi var kirası her ay verilcek dedi.
O söz değilmi
Ben bunları eşime sakin bi dille anlatıyorum bana demezmi bu aile meselesi sen karışamazsın :KK57:
Ne diyeceğimi bilemedim bi domuz oturdu boğazıma resmen buraktım catalımı.
Demek aile meseleniz bidaha ağzımı acmam senin aile meselerinle ilgili dedim ve kızımla oyunamaya başladım
İşe gitti sürekli yazıyo şimdi yanlış anladın öyle demek istemedim diye dönüş yapmıyorum ama cok kırıldım ne demek ya İçim ilk defa bukadar cok kırıldı hanımlar nasıl bi ders vermeliyim ben bu adama bu lafı ona nasıl yedirtmeliyim ben hep aileyiz sanıyodum demekki herkesin kendi ailesi ayrı oluyomuş
bence karısmayın herkes kendı aılesı olan mevzuları ozellıkle de parasal mevzuları kendısı halletsın ama sunu da soyleyım yardımı yapacak adam konusmaz lafını bıle etmez, cıkartır parayı sayar elınıze...
mesela bız ev alıyoruz-pesınat aılemden -ben ıstemedım hıcbır zaman aılem verecegız bız dedıler sadece ne kadar butcenız var dedım, sonucta ustunu kredı ıle tamamlayacagız ...
esım hıc karısmadı bu mevzulara, ben konustum yerı geldıgınde, ev de benım ustume olacak evle ılgılı satın alacagımız kısılerle konusurken bıle hep topu bana attı, hanımın ustune olacak sız onunla konusun vs bır yaklasımı vardı...
kendısı arka planda durmayı tercıh ettı ....
bırde su bır gercek kı ne kadar yakın olursanız olun sızın asıl ve gercek aılenız kendı aılenızdır.. el den gelen hep el olur, en ufak bır sorunda herkes kendı canını tutar, ıstısnalar vardır elbet ama ben sahsen ne esımden ne esımın aılesınden ozellıkle para konusunda medet ummam ve hep derım Allah herkesın kendıne versın...

Utandım sanki konuyu actığımdan beride yani ne vardı kahvaltıda ağız tadımı bozcak diyede düşünmeden edemedim
canim cok sikma canini esin elinde sonunda bazi seyleri gorecek tatlim ben kendim yasamadim ama cevremdeki bazi tanidiklarim seninle benzer durumlari yasadi kocalari gercekleri gordu kocalari kendi ailesi ile cok mesafeli simdi.

bence karısmayın herkes kendı aılesı olan mevzuları ozellıkle de parasal mevzuları kendısı halletsın ama sunu da soyleyım yardımı yapacak adam konusmaz lafını bıle etmez, cıkartır parayı sayar elınıze...
mesela bız ev alıyoruz-pesınat aılemden -ben ıstemedım hıcbır zaman aılem verecegız bız dedıler sadece ne kadar butcenız var dedım, sonucta ustunu kredı ıle tamamlayacagız ...
esım hıc karısmadı bu mevzulara, ben konustum yerı geldıgınde, ev de benım ustume olacak evle ılgılı satın alacagımız kısılerle konusurken bıle hep topu bana attı, hanımın ustune olacak sız onunla konusun vs bır yaklasımı vardı...
kendısı arka planda durmayı tercıh ettı ....
bırde su bır gercek kı ne kadar yakın olursanız olun sızın asıl ve gercek aılenız kendı aılenızdır.. el den gelen hep el olur, en ufak bır sorunda herkes kendı canını tutar, ıstısnalar vardır elbet ama ben sahsen ne esımden ne esımın aılesınden ozellıkle para konusunda medet ummam ve hep derım Allah herkesın kendıne versın...

Haklısınız sabah sabah sorun aradım sanırım kendime durduk yere canımı sıktım
Sağlam kafa düşününce alındığım şey bile değersizleşti.

Cok iyi anliyorum seni... Insan bazen kendi kendine sinirleniyor yasananlara :KK51:bende sinirlenirdim sanirim :KK53: takma kafana :KK15:

Böyle bir konuda bende eşimi karıştırmam ve karışırsa ağzının payını alır. Babamın malının hesabını (ki söz vermiş bile olsa) eşim tutamaz. 25 yıllık evliliğimde karıştırmadım, tek kelimede söz söyletmedim. Babam kime isterse verir bu benle annemi babamı ve kardeşlerimi ilgilendirir.
Gelelim sigorta meselesine, evet sigortalı olmayı istemek hakkınız bu konuda size katılıyorum. Ama bunun için kiraya değil eşinize iş düşer. İsteğe bağlı sigortalı etsin sizi 400 küsür bu sizi sarsmaz.

Böyle bir konuda bende eşimi karıştırmam ve karışırsa ağzının payını alır. Babamın malının hesabını (ki söz vermiş bile olsa) eşim tutamaz. 25 yıllık evliliğimde karıştırmadım, tek kelimede söz söyletmedim. Babam kime isterse verir bu benle annemi babamı ve kardeşlerimi ilgilendirir.
Gelelim sigorta meselesine, evet sigortalı olmayı istemek hakkınız bu konuda size katılıyorum. Ama bunun için kiraya değil eşinize iş düşer. İsteğe bağlı sigortalı etsin sizi 400 küsür bu sizi sarsmaz.

Mesele para değil ama yanlış anlaşıldım sanırım tabikide onların ne isterlerse yapabilirler bazı şeylerin birikmesi sonucu 3 yıl önce verilen bi sözü hatırlattım.
Evet bugün öğrendimki herkesin ailesi kendisinin ailesiymiş.
Ozaman niye anne baba demem için zorlandım nişanlıyken bilseydim bu kafaya sahip bi adam karşımdaki bende ona göre davranırdım

Ama kötü düşünme , hatalı olduğunu bildiği için mesaj atmış bunu yapmayan niceleri var. Olumlu yönden bak bence
Sözlerinin eri değillermiş. Hani baştada yazmışsın çok şükür iyi bir hayatımız var kimseye muhtaç değiliz. İşte bunu da düşünebilirler k.peder. Ama hoş değil bunların durumu iyi diye ev hakkını vermemek yanlış. Adaletli olacak yada gönül rızasını alacak. Böyle düşünceliler yok malesef
Bunlar içinde eşinizle aranızı açmayın

Kayınpederiniz sözünü tutmayarak kabalık etmiş. Eşiniz de kendisini sert ifade etmiş ama hatanın büyüğü sizde. Hediyeye güvenip iş bırakılır mı hiç? Çalışmayan kadının işte böyle söz hakkı kalmıyor.

Kayınpederiniz sözünü tutmayarak kabalık etmiş. Eşiniz de kendisini sert ifade etmiş ama hatanın büyüğü sizde. Hediyeye güvenip iş bırakılır mı hiç? Çalışmayan kadının işte böyle söz hakkı kalmıyor.

Yok canm nişanım olmadan bırakmıştım işi
Evliliğe yakın babam cocuklara ortak ev alalım dediğinde kpederim evleri var zaten dedi.
Eşimde o para senin diyince sigortamı dısardan yatırırım diye düşünmüştüm.

Eğer ki aile meselesi ise sizin yanınızda bir daha konuşulmasın, eğer sizi ilgilendirmiyorsa söz verilen tutarı ödensin kendi bildikleri şekilde.

bence bu konuyu onlar zten konuşmuşlar ve sanıyorum ki eşin olumsuz bir yanıt almış.tabi bu benim tahminim bunu da sana açık açık söyleyemediği için öyle davranmış olabilir.ama bu tavrını haklı çıkarmaya yetmez.bi kırgınlık falan yaratma ama bundan sonra ailesi ile ilgili en ufak bir konuda bile yorumda bulunma o zaten gereken mesajı alır

Aslında esin doğru diyor sizde karışmayın ev ailesinin sizde onu kendi aile islerinize karisirsa onun verdiği cevabı verin bir söze inanmak boş bütün sözler havada ucupgider

Back
X