aile mi meslek mi?

mermaid5

Atatürk'ün kızı ☪
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2012
622
2
26
Diğer
hem yasıtlarımdan hem de özellikle büyüklerimden fikir bekliyorum. üniversiteye hazırlanıyorum ve amacım denizcilik fakültesine girmek. kaptan olmak hayalimdi hep.
ama düşündüm ki bu meslek hayatımı sadece etkilemez.değiştirir.youmu mesleğim seçer. deniz üzerinde yüzlerce binlerce insan hayatı sorumluluğu ağır bir şey. deniz sonuçta ne olacağı belli mi. bu aslınd pek derdim değil.. ama ne gün dünyanın neresinde olduğum belli olmayacak. düzenli bir hayatım olmayacak. siz ne düşünüyorsunuz? aile evlilik cocuk gibi şeylerden vazgecip bu mesleği yapmalı mıyım? yoksa mutlu olabileceğim baska bir mesek secip düzenli bir hayatı mı seçmeliyim?

Bi kadın kaptan tanıdım,evliydi ve çok mutluydu.Bence vazgeçme,ben de olmayı isterdim.

eğer evliliğe sıcak bakmıyorsanız olabilir ama hem evlilik çocuk kaptanlık zor olacağını düşünüyorum
düzenli hayat her zaman daha iyidir
eşim işi dolayısıyla bazen 5 günlüğüne şehir dışına çıkıyor o bile çok zorluyor bizi

Canım havacılık,gemicilik bu tarz işlere gönül vermek lazım
Kaldıki sende vermişsin avatardan,iletiden belli
Bi ömür içinde kalacağına,denedim yapamadım dersin
Bende sınava hazırlanıyorum bu arada,hangi üniversitelerde var denizcilik ?

Son düzenleme:

bence sen bunu gercekten ıstıyosan vazgecme..
ben mesela suan sıvıl havacılık okumadıgıma pişmanım..özel okudum o kadar parayı ogretmenlıge gömdum ama suan sevmıyorum yanı işimi..
bende kabın memurlugunu cok ıstıyorum..gırdım sınavınada son asamada elendım..yılmadım ama tekrar deneyecegım..
pilot olmanı onerırım ben..bayansın 4-5-6 ay evden uzak zor olur ılerde evlendıgınde..
evlılık dusunmuyosan denızde olur..
bu işi gercekten ıstıyosan sakın vazgecme..

tatlım hedefin neyse yoluna devam et hayat senin hayatn bu durumda hiç kimsenin fikriyle yola çıkma sonrası iiii yada kötü olabilir insanın önünde ne var ve seni nelerin beklediğini bilemeyz o yüzden çok istediğin şeyi yap :)senin için hayırlısını diliyorum

canım sen ne ıstıyorsun hangı meslegı secmek ıstıyorsan onu yap .

sevmedıgın bır dalda da ömur boyu calısamazsın degıl mı !

her meslegın zorlukları sıkıntıları vardır elbette ama ,meslegını sevdıkten

sonra o zorluklar senı yormaz

itüde fakülte var canım kktcde gaü ve ydüde de fakülte var. yüksekokul cogunda mevcut.

sevmediğim alanı zaten düşünmem bile. ama bu da tek başına yaşama gerektiriyor.ve ben bunu da istemiyorum.

teşekkür ederim. başkalarının fikrinden ekilenmiyorum ona izin vermem zaten.

düşünmüyor deglim evliliği. ama bu meslekle biliyorum ki zor. pilot malesef olamıyorum fazla özellik aranıyor. kaptan olmazsam eger biliyorm ki hayat boyu içimde kalacak. ama bir de şu var ki benm asıl isteğim hava veya deniz harp okulu. ve bunu yapmam mümkün degil ne yazık ki. oyuzden içimde kalan bir sey malesef hep olcak. kaptan olsam da olmasam da.

canım sende kaptann bırını bulur evlenırsın..seferlere beraber cıkarsınız
içinde kalmasın sonra benım dustugum hataya dusersın..ben gercı ogretmenlıgıde sevıyorum ama benlık degıl monoton..ben boyle hareketlı, gezmeyı seven bırıyım ve bende bı gun bu ıcımde kalan işi yapacagımm ..
pilot evet cok sey ıstıyo..fıyat kısmı dusundurmese atlantıc ucus okulu var atlasjetın..mezun oldugunda 2. pılot olarak alıyo senı.5000 tl maaş verıyo ve ilk 16 ay 500 lıra oduyosun vve işe basladıgında ıse maasından dusuyo..banka keredısı kullandırıyolar..ingilizce sart ama baska sartlarını bılmıyorum..ben yaklasık 120.000 ın altına ımza atacak kadar cesur davranamadım..ya bıde sırket almazsa yada ıkı sene sonra cıktın kredıyı nasıl odeyeceksın bunlardan dolayı cesaretlı davranamadım..
mesela alanla ılgılı olmayan yada dısardan bakan ıcın kkabın memurlugu cok bbasıt havada garsonluk gıbı gelıyo ama girmesi çookk zorr.
benım cevremde cok kısı var neden ogretmenlık okudun dıyenn ama zamanında bılıncsız bır tercıh yaptım,senınde boyle bı hata yapmanı ıstemem..
artıları ve eksılerıyle ıyıce dusunupp ona gore karar vermelısn..benım karsı komsumun kızı kaptan.3 senedır calısıyo..hıc sıkıntı yasamadıgını soyluyo ve ıyıde kazanıyo..

Çook iyi düşünmen gerek!

Kazandın okulu sorun yok, evlendin sorun yok peki ya çocuğun olduğunda! İşte o zaman sorun olur gibi!
Çalışan bir anne olarak 6-7 saat oğlumdan ayrı kaldığımda bile endişeleniyorum, kaptan olsam herhalde hemen istifa ederdim =)

Meslek seçimi zordur ama sen doğru yoldasın! En ince ayrıntısına kadar düşün, araştır ki sen bunu yapıyorsun zaten =) Bir de mümkünse bu okulda okuyan bayan öğrencilerle ve bu işi yapan kişilerle irtibata geçmeye çalış. Onlar sana bizden daha fazla yardımcı olabilirler.

Bol şanslar...

parasından değil ama pilot olayım hava yolunda calısayım istemedim hiç. ama bir savas uçağı pilotu olabilmk için neler vermzdim..

Kaptanlık ve aile hayatı birlikte zor yürür gibi. Erkekler bile zorlanıyor bu konuda, kaldı ki bir kadin olarak sizin icin daha zor olacaktır. İyi duşunun bence de...

evlensende cocuk yapma diyorlar. ki çalışmaya başladıgımda 5 6 saatlik olmaycak yolculuklarım.aylarca eve gitmeyecğim bazen.

Canım, benim kuzenim kaptan. Yaklaşık 5-6 senedir turist gemilerinde çalışıyor bir gidiyor 6 ay yok. Ama çok memnundu hayatından. Maddi olarak da tatmin ediciydi, hatta kazandığımı yemeye fırsatım olmuyor diyordu. Şimdilerde evlenmeyi düşünüyor ve iş değiştirecek maalesef. İlerde evlenirsem hanımı yanıma aldırırım diyordu ama kız tarafı aynı fikirde değilmiş:)
İnsanın sevdiği işi yapmak gibisi yok tabi ki, yalnız ilerisini de düşünerek hareket etmeli. Sen kendini nasıl mutlu hissedeceksen o şekilde davran, hayırlısı olsun.

Canımcım eğer illaki uzak deniz kaptanı olucam demiyorsan aylarca evinden ayrı kalmana gerek yok. Biraz zorlar seni ama klavuz kaptan olabilirsin. Şartlarını tam bilmiyorum biraz araştırırsan öğrenebilirsin sanırım. Bu arada 9 eylül üniversitesinde de var denizcilik fakültesi. Geçen yıl yüksek lisansa başvurmuştum oraya. İstediğin mesleği yapmanın bi yolunu bulabilirsin bence. Şansını zorla. Sonra çok üzülürsün yoksa.

sevmediğim alanı zaten düşünmem bile. ama bu da tek başına yaşama gerektiriyor.ve ben bunu da istemiyorum.

aman canım sen de kaptan bır tane es adayı bulur onunla evlenır seferle bırlıkte cıkarsınız .

boylelıkle yalnız kalmamıs olursunuz saka bır yana canım tabıkı de zor bır tercıh olur senın ıcın .

ancak ben yanlıs tercıh yaptıkdan sonra genel de herkese hep ,ne olursa olsun ama asla

nerede ne olmak ıstedıgınden asla vazgecme derım .cunku ben bu pısmanlıgı yasadıgım ıcın

baskaların da yasamasını ıstemıyorum .okul yılların da sececegımız meslekler bızım ömur boyunca

hayatımızı etkıleyecek .o yuzden kesınlıkle dogru tercıhler yapıp ıstedıgın bolumu secılmesıne ınanıyorum .

ben ünv.den once cocuk gelısımı okumayı cok ama cok ıstedım .ama ıcım de hep ukte kaldı o bolum .

cunku aılemın ve ogretmenlerımın baskısıyla tekstıl tasarıma yöneldım .cızım tasarım yapmak hosuma gıder ama ,

sanırım en pıs calısma ortamı tekstıl ortamı olarak dusunuyorum .ınan nefret edıyorum calısma alanlarından unv okumussun

hıc bır degerın yok bu sektorde ,cunku kucukten yetısen ılkokul mezunları da olmus bırer modelıst tasarımcı .

anlayacagın bın pısmanım .keske zamanın da kımseyı dınlemeseydım de yuregımın goturdugu yere gıtseydım

yasın da cok gecmediyse tekrar gir sınava ne olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…