aile mi meslek mi?

şoyle bir durum var ki okuyup bitirdikten sonra yüksek ihtimalle kıbrısta yasayacagım.ve uzak deniz kaptanı olmak istiyorum.dediğim gbi asıl istediğim harp okuluydu.bu yuzden içimde kalan birseyler hep olacak.

Ben turist rehberliği okudum işimi de seviyordum ama sırf senin gibi evlilikle beraber yürümeyeceğini düşündüğüm için başka bir alana yöneldim... Sen kaptanlık seçsende seçmesen de içinde hep bir şeylerin uktesi kalacak... Kaptan olursan keşke evime daha çok vakit ayırsaydım,kaptan olmazsan da keşke kaptan olsaydım diyeceksin...Umarım kendin için doğru kararı verirsin.

evet hep kalacak.kaldı ki kaptan olursam da yine hayalimdeki mesleği yapıyor olmayacağım ama beni en cok tatmn eden denzcilik olacak.

evet hep kalacak.kaldı ki kaptan olursam da yine hayalimdeki mesleği yapıyor olmayacağım ama beni en cok tatmn eden denzcilik olacak.

Bu durumda en doğru kararı verecek olan sensin... Enine boyuna düşünmelisin düzenli bir aile yaşantısı mı yoksa iş hayatı mı

teşekkür ederim. başkalarının fikrinden ekilenmiyorum ona izin vermem zaten.

bence bazı hayaller kurarken bıraz da realıst olmak gerek, tamam herkes hayallerın pesınden kossun ,fakat mantık cercevesınde, hem hayalım hem aılem olsun dersen, bu bıraz ımkansız gorunuyor,ya kocanıda alacaksın gemıye yada bıraz daha ılımlı meslek sececeksın. gorumcemın kocası 1. kaptan ve ınan ona cok uzuluyorum, evlenelı 10 ay oldu suan 5 aylık hamıle ve 3 aydır yanında yok her zorlugu kendısı goguslemeye calısıyor, yanı canım duzenlı bır evlılık ıstıyorsan sabah 8 aksam 5 en guzelıdır ılerde ne demek ıstedıgımı coookk ıyı anlıcaksın..

Pilot olmayı çok isteyip de bu isteğini gerçekleştirememiş çok yakın arkadşaım olduğundan isterse dünya senin olsun ama o hep içinde kalıyor söyleyeyim..Ben olsam hayallerimi gerçekleştirirdim:109:bugu_su nun dediği gibi hem güzel bir ailesi olan da varmış senin neden olmasın ki

vazgeçme .hayallerini gerçekleştir.içinde ukde kalcaktır.her düşündüğünde de üzülürsün

ne iş ne kadar zor olursa olsun... insan sevdiği işi yaparsa ailesini de idare eder, mutlu da olur. hayallerinden vazgeçme

bunu biliyorum.işte o aylarca denizde olanının kadın olması daha da büyük bir sorun.

gelişim görevlerini düşünürsen her ikisi de derim ben
hem aile hemde mutlu olacağın bir meslek.

çünkü birinden biri eksik olursa olmaz ikisi de olmalı.

istedigin sey hayalini kurdugun seni cok mutlu edecek olan sey ama diger taraftanda dedigin gibi bütün hayatını degistirecek bi meslek.cok fazla sorumlulugu olan ve özveri gerektiren bi meslek.ilerde evlenir heleki birde coluk cocuga karısırsan o zaman senin icin cok zor olur aylarca evinden uzak kalman gerekebilir evin kocan ve cocugun olacak ve devamlı yapmak zorunda oldugun meslegin böyle bir durumda hangisine nasıl yetisirsin ve bu is ne kadar nasıl sürer bilemiyorum ama benim nacizane fikrim baska bi meslek secip düzenli bir hayat yasaman.cunku her nekadar sıcak baksanda bakmasanda evlilik coluk cocuk bunlar hayatın gercekleri ve bi süre sonra mesleginden hevesini aldıgında meslegin seni tatamin etmeye basladıgında bunların eksikligini hissediceksin.cok iyi düsünülerek artıları eksileri hesaplanarak verilmesi gereken bi karar.

Canım sen gözlerini kapat 10 yıl sonrasının haylini kur kendini nasıl görmek istiyorsanda o yolda ilerle.Hem düzenli bir hayatının olmaması sadec kaptan olmana bağlı değil,çevremde görüyorum bayan öğretmen ama kocasında hertürlü pislik var eve bir geliyor bir hafta gelmiyor kadının düzeni süreli bozuluyor çocuklarına eşi olmadığında annesi bakmak zorunda kalıyor hergün yarım saat yol gidiyor kendi okuluna gitmeden önce.Yani birazda şanş,kader işi.Hakkında hayırlısı olsun tatlım.
Bnde bu sene sınava hazırlanıyorum babamda gemi mühendisi olmamı istiyor itüde ''gemi inşaatı ve gemi makineleri müh.var'' birde gemi makineleri işletme müh.var'' hangisini istiyorusn sen hangisinden kaptan olnuyorki??:26::26:

içinde denizin geçtiği meslekler sana uygun sanırım :) yalnız kalmak itemiyormuşsun ama eğer uzun yul kaptanlığı isityorsan dönem dönem uçsuz bucaksız denizde yalnız kalacaksın ve 1 dakkalığına kaçıp kafanı rahatlatabileceğin bir yerin olmayacak çünkü bulunduğun o gemiden başka yere çıkamayacaksın :)ama bu mesleği seçmezsende içinde ukte kalacak yapan nasıl yapıyor diyeceksin belkide hiç şikayet etmeyecektim her işin bir zorluğu var diyeceksin... bu yüzden karar ne verirsen ver diğeri aklına gelecektir...

Aklıma şöyle bir fikir geldi ilgilendiğin alanla ilgili çok bilgim yok gerçi ama deniz subaylığı demişsin bunu veya seçebileceğin bu alanlarla ilgili başka bölümler var ise onlarıseç ama özellikle kaptanlığı yükseklisans olarak yapabileceğin bölümlerse bu şekilde halledebilirsin.

şöylede birşey var bir arkadaşım deniz değilde havadaydı alakasız bir bölüm bitirmişti bir firmadan host olarak işe başladı daha sonra belli eğitimleri sınavları varmış sanırım onlara girdi çalıştı 2-3 sene oldu galiba ve geçenlerde duydum yardımcı pilot olmaya hakmı kazanmış ne öle bişeyler. eğer kaptanlıkta da varsa böyle birşey buşekilde de değerlendirebilirsin:)

itüde fakülte var canım kktcde gaü ve ydüde de fakülte var. yüksekokul cogunda mevcut.

kktc de ıkı unıde guzel..ben ydü den mezunum..okulum cok guzeldı ve kıbrısta cok guzel..yarı burslu yada tam burslu gıdebılırsın.
gırnede yasam daha guzel ama okul kucuk ve bı ydü kadar gelısmıs bı unı degıl ama ssehır olarak superr..

ulaştırma ve işletme müh. canım. babanın değil senn istemen önemli ki ne makine ne inşaat bence bayan işi değil ve bu bolumde ikisi de var be arastrmıstım.ki su an türkiye her alanda ihtaycı olan gemiye sahip. gemi üretimi için ihytac yok bu bolm mezunlarına.gemi aknesi mühenndisi de yeteri kadar varmıs.

bildiğim kadarıyla özel deniz okulları var ama baska bolümde lisans bitirip snra denz egtmi almak pek mantıklı olmazzaman açısından. ve aranan kıstaslarda dolayı asker olamam ne yazk kki

girne tabi ki kıbrısın en yasanılası yerlerinden biri. ama gau mu ydü mü drsek ydü elbtte. iyi eğitim veriyor olmasına ragmen cok düsük puanla alıyor türkyeden. kktcden ise girmek zor her bölüme bir kaç kişi alıyor ve onlara yaptıgı sınav daha zor. yani lys ygs ile ydüe grmek kolay. tıp diş ecza hariç.

sevdiğin mesleği yapmalısın ama.... şartlar cok zor yerleşik bir hayatınız olmayacak denizin üstünce aylarca zaman geçireceksizin eşinizin bu duruma anlayıs göstermesı gerekecek cocugun oldugunda uzak kalıcaksın vs vs

iyi düşün tasın tercihini yap ama ben bu durumda sevdiğim meslekten vazgecebılrdım

bir de şu var ki meslekteki en yüksek noktaya gelmek yıllar sürecek.okula 19 yasında girip 24te mezun olacağım. 10 ay staj yas 25. 2 yıl acık deniz gtimi yas 27. 4 3 2 ve 1.kaptanlığa yükseldiğimde 40ıma gelmiş olacağım neredeyse.bir bayan 50sine geldiğinde ögretmnlik yapablir belki ama okyanusta dirksiyon sallamak zorlar diye düşünyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…