- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.496
- 63
- 41
- Konu Sahibi Madamgonca
-
Evlenmeden önce alınmışsa yine olabiliyor mu ?aile konutu diyerek koydurabılırsınız diye bılıyorum ben
Evlenmeden önce alınan tüm mallar kişisel mallardır, hiçbir hak iddia edemezsiniz fakat satılmaması veya devredilmemesi için tedbir koydurabilirsinizMerhaba hanımlar ,
Oturduğumuz ev eşimin adına Kayıtlı biz evlenmeden önce alınmış ailesi alırken yardım etmiş o Yüzden annesi bugun yarın bana devret falan diyebilir. O potansiyel var Kv demde . Detaya girmeyeyim.
Böyle birşeye engel olmak için hukuki olarak Şerh koydurabilir miyim ? Bilgisi olan varsa paylaşırsa şimdiden çok memnun olurum.
Tamam işte onu soruyorum. Nasıl koydurabilirim ?Evlenmeden önce alınan tüm mallar kişisel mallardır, hiçbir hak iddia edemezsiniz fakat satılmaması veya devredilmemesi için tedbir koydurabilirsiniz
Kişisel malı ama satarBende sizinde imzanız olmadan satamaz devredemez diye biliyorum.
Bende ev aldım aldığım kişide bekarken almış evi ama eşi imza attı öyle aldık canımKişisel malı ama satar
Sonradan tapuya ortak isim falan yazdırmış olabilir mi ?Bende ev aldım aldığım kişide bekarken almış evi ama eşi imza attı öyle aldık canım
Hayır tapuda tek adamın adı yazıyordu.Sonradan tapuya ortak isim falan yazdırmış olabilir mi ?
noterden en basiti satış vadi sözleşmesi yaparsınız eşinizle aranızdaTamam işte onu soruyorum. Nasıl koydurabilirim ?
evlenmeden önceki mallarda hak talep edemezBende sizinde imzanız olmadan satamaz devredemez diye biliyorum.
tapuda sadece adamın adı yazıyorsa eşi orda herhangi bir evrağa imza atamaz, resmiyette böyle birşey mümkün değil. sizin bilmediğiniz başka bir durum vardır.Hayır tapuda tek adamın adı yazıyordu.
E tapuya gideceksiniz isteTamam işte onu soruyorum. Nasıl koydurabilirim ?
Durup dururken böyle bşy istesem eşim yanlış düşünebilir başka yolu yok mu acabanoterden en basiti satış vadi sözleşmesi yaparsınız eşinizle aranızda
veya kendi aranızda anlaşma yaparsınız sizin imzanız olmadan satamayacağına dair, noterde tasdikletir tapuya işletirsiniz.
evlenmeden önceki mallarda hak talep edemez
iyi de eşinize birşey söylemeden bu işi yapmanız zaten mümkün değil, ne gibi birşey istiyorsunuz anlamadım yaniDurup dururken böyle bşy istesem eşim yanlış düşünebilir başka yolu yok mu acaba
Benden onay almadan Alıp satıp devredemesin istiyorumiyi de eşinize birşey söylemeden bu işi yapmanız zaten mümkün değil, ne gibi birşey istiyorsunuz anlamadım yani
Bilmiyorum belki olabilir kendisi yoktu ama imzasını aldı geldi eşitapuda sadece adamın adı yazıyorsa eşi orda herhangi bir evrağa imza atamaz, resmiyette böyle birşey mümkün değil. sizin bilmediğiniz başka bir durum vardır.
o mümkün değil. eşinizle halletmek zorundasınızBenden onay almadan Alıp satıp devredemesin istiyorum
tamam işte eşine vekalet vermiştirBilmiyorum belki olabilir kendisi yoktu ama imzasını aldı geldi eşi
Hukukçu musunuz ?o mümkün değil. eşinizle halletmek zorundasınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?