Aile Oturmasına Gitmelimiyim,Gitmemelimiyim?

Canım hepimiz sana git dedik dinlememişsin.Neyse olan olmuş.Bak ben yıllardır içiiçe yaşıyorum.Hemde o kadar sık ki.Kırılsam bile davranışlarıma çok dikkat edrim.Topu topu bir kaç saat oturup kalkacaktın.Tekrar bir araya mı geleceksin.Samimi ve içten bir davranış bence her sorunu çözer.Bunu onlara göstermelisin.

durum kötüleşti kızlar.kocamla barıştık.ama pisikolojim bozuldu sinirlerimde pisikyatriye gitcem.sinir gevşeti falan verir.eşim yardımcı olcam dedi sana bu konuda.amcasında kalmış.yengesi aramış dün beni.bana bağırıyo naptın bu çocuğun hali ne çok mutsuz.boşancak senden mutsuzsa sende bitti demişsin boşanır dedi.kapadım suratına telefonu.eltimde evde yok anesine gitmiş oda.bunlar pazar günü bizim apartmanda toplancak ve benim pisikolojim bozuk.şu an için onlarla aynı ortamda bulunamam gibi geliyo.yengesinin sesi gitmiyo kulaklarımdan.hadi eltiyle aramı düzeltsem bu yengesiyle nolcak.ailesinden sonra onlarla iyi arası amcasıyla yani.eltim ona bişeyler anlatmış.beni kötülemiş.benden nefret etmiş kadın ya.hatalıyım biliyorum.abarttım bazı eyleri.ama adım çıktı artık.bilemiyorum nolcak.pazar günü nolucak.gidemem bu şartlarda.bişey olmamış gibi nasıl davrancam.kafayı yemezsem iyidir.

tatlim bilmiyorum belki okudun ama dalginlikla farketmedin ama sana daha önce de yazmistim. ailesi duymasin o zaman is cigrindan cikar diye.. bak gördün mü??? kaynana elti felan gecti, bi de yenge cikti.. bu isler hep böyle olur..yeni katildigin bi yerde bi kisiyle takilman bütün hepsini karsina almak demektir... simdi bi de yengesiyle mi ugrascan??onu mu dislican, ya da esine ay ben yengeni sevmiyorum mu dicen?? peki kocan ne dicek?? bütün aile yengeleri felan kötü de sen iyi mi olcan gözünde?? tam aksi olcak.. bak ben yasadim, halasina ettigim tek bi kelime bütün sülaleyle arami bozmaya yetti... ipin ucu bi kacmasin, sonrasi geliyo.. eltin de eger gercekten kötü niyetle yaptiysa ya da kötü niyetle yapmadiysa bile bakti ortalik karisiyoo, kacti gitti annesine.. o sebep oldu bilerek ya da bilmeyerek ama simdi sen ugrasiyosun.. peki neden?? sen biraz fevri davrandigin icin..yani hata yengede olsa bile suc sende... bazi seyler ulu orta bagira cagira olmuyoo..o kadar da abartma bu olay yüzünden ne bosanma olur ne de kafayi yersin. simdi gözdagi verme zamani onlar icin.biraz sakin ol....

şimdi ayıkla pirincin taşını,bu gidişle ve bu düşüncelerle kafanı daha çoooooook ağrıtırsın:19:

arkadaşım sana tavsiyem o toplantıya mutlaka git gitmezsen işler iyice rayından çıkar.eşine bu konuda daha fazla baskı uygulama aileler toplanacak diyosun kalabalık bir ortam kimse ile yalnız kalmamaya bak konuyu açarlarsada geçiştir bi kaç saat sık dişini zamanla neyin ne olduğun herkes anlar zaten,anlamazlarsada sen kimseye kötülük yapmadığın için eşinle aran bozulmaz

gidersem nasıl karşılaşcam o insanlarla.yüzyüze gelemem.rezil oldum ya

tatlim bilmiyorum belki okudun ama dalginlikla farketmedin ama sana daha önce de yazmistim. ailesi duymasin o zaman is cigrindan cikar diye.. bak gördün mü??? kaynana elti felan gecti, bi de yenge cikti.. bu isler hep böyle olur..yeni katildigin bi yerde bi kisiyle takilman bütün hepsini karsina almak demektir... simdi bi de yengesiyle mi ugrascan??onu mu dislican, ya da esine ay ben yengeni sevmiyorum mu dicen?? peki kocan ne dicek?? bütün aile yengeleri felan kötü de sen iyi mi olcan gözünde?? tam aksi olcak.. bak ben yasadim, halasina ettigim tek bi kelime bütün sülaleyle arami bozmaya yetti... ipin ucu bi kacmasin, sonrasi geliyo.. eltin de eger gercekten kötü niyetle yaptiysa ya da kötü niyetle yapmadiysa bile bakti ortalik karisiyoo, kacti gitti annesine.. o sebep oldu bilerek ya da bilmeyerek ama simdi sen ugrasiyosun.. peki neden?? sen biraz fevri davrandigin icin..yani hata yengede olsa bile suc sende... bazi seyler ulu orta bagira cagira olmuyoo..o kadar da abartma bu olay yüzünden ne bosanma olur ne de kafayi yersin. simdi gözdagi verme zamani onlar icin.biraz sakin ol....

haklısın ama oldu bikere kontrol edemedim kendimi.haklıyım da demiyorum.haksız olduğum yerlerde var haklı olduğum yerlerde..sen naptın aran bozulduktan sonra

teşekkürler cevabınız için.ama anlatsamda inanmazlar.öbürü 6 yılık gelin çünkü

6 yıllık 3 aylık farketmez. Siz öfkenizle kendinizden uzaklaştırmışsınız onları. Haklı olduğnuz noktalar görülemiyor maalesef. Sadece sorun çıkaran gibi değerlendiriyor olabilirler sizi. Bundan sonra mümkün olduğunca sakin olun. Zaman çözecek sorununuzu.

durum kötüleşti kızlar.kocamla barıştık.ama pisikolojim bozuldu sinirlerimde pisikyatriye gitcem.sinir gevşeti falan verir.eşim yardımcı olcam dedi sana bu konuda..

evet canım yapabileceğin en anlamlı hareket psikolojik destek almak olur.. burada konu açmışsın, herkes gitmen konusunda hem fikir olmuş, sen bildiğini okumuşsun.. ee?

burada olayları eşinle ayrı evde kalmaya götürecek kadar bir mevzu yok.. aile meselelerini bu kadar büyütmek, kocan dahil herkesi karşına alman, geçerli bir sebepten değil.. belli ki psikolojin başka sebepten bozuk, hıncını aileden çıkartmak için saçma sapan davranıyosun..

bence sen bu kılı tüyü bırak, gerçek sıkıntın ne ise onu paylaş..

biliyor musun cnm benzer sorunları yaşıyoruz.
aile apatmanında yaşıyorum, sağım solum heryer eşimin akrabaları. koloni halindeler.
bir de aramızdaki kültür farkı vs.yan yana gelince tek bir laf edecek ortak mevzuumuzun olamaması.
bunun gibi bir sürü sorun. kayınvalide ve çetesi yüzünden bir kez evi terk ettim ben, sonra barıştık.
barıştıktan sonra kayınvalidemlere gitmemekte, görüşmemekte direndim. evde kıyametler koptu. tek bir taviz vermedim. sonra eşim annem hastaymış ziyarate gidelim dedi, gittik.
Ne oldu biliyor musun, kapılarına gittim diye, burunları havaya kalktı, hoşgeldin bile demediler. yüzüme bakmadılar. günlerdir gitmemek için direnen ben, eşimin gözünde haklı duruma düştüm.
sonra başka bir mevzuda tartışırken eşim ailesine eşim gelmemek için direnmekte haklıymış dedi.
artık eskisi kadar ısrar etmiyor. kendi ailesiyle görüştürmek için. Çünkü ister istemez admın gözüne sokuyorlar kabalıklarını.

Bence seraps kocasınında hatası var, eğer eşi evi terk ediyorsa yanşi gelmiyorsa aramamış üstelik niye hemen olayı ailene yansıtıyosun gidip amcanda kalıyosun. Tamam seraps çocukluk yapmış ama açıkçasısı eşininde yaptığı ondan farksız değil! En azından eğer barışmışlarsa bile kendi taraflarına yanstımadan kendi aralarında halledebilirlerdi. Ha eğer eşi ara yapıcılık olsun diye gitti ise fena toslamış çünkü yenge olacak kişi haddine bile değil boşan diyebilmiş. Burada başta seraps olmak üzere hepsinin yanlışları var. Çünkü eşler kendi araalrındaki hataları unutablir ama aileler asla!!!

haklısın ama oldu bikere kontrol edemedim kendimi.haklıyım da demiyorum.haksız olduğum yerlerde var haklı olduğum yerlerde..sen naptın aran bozulduktan sonra

sen istersen yüzde 99 hakli ol.. yüzde 1'lik hata payi senin en kötüsü olman icin yeter.. unutma adalet karsisinda degilsin kii haklarini savunasin, bildigin cete bazi aileler.. ben de valla halasiyla konusmuyorum.. tabi yandaslari da tavirli... simdi kaynanamlar tarafiyla da tiyatro oynuyoruz.. seviyoruz(!) ya biz birbirimizi... daha dogrusu saf esim öyle saniyo.. ama bak tavir takinip restlesicen akrabalar var mecbur oldugun insanlar var.. bi laf varya kumalarin gemisi yürürmüs de eltilerin gemisi yürümezmis... iste eltin de mecbur oldugun insanlardan biri oldugu icin bi yerde katlancan ama aklini kullanarak.. eskiden kaynana takimi geline, kocasinin gözü göre göre zulüm edermis yemek yapamiyo ya da ne biliyim temizlik falan filan iste..ama simdikilerin baskisi psikolojik.. anlatmana göre kimse yüzüne gelip de cok kötü laflar sarfetmemis yani esinin görecegi bisey olmamis.adam zaten tapiyo onlara tabiki sen haksiz olursun onun icin.. kendini sartlandirmaa kesinlikle gidemem diye.ne biliyim esine de ki mesela, tamam gelirim ama bu konu acilirsa, beni assagilamadan en uygun cevabi sen ver cünkü onlari en iyi sen taniyosun.ben konusunca olay oluyo felan.

tuluh dedigin gibi serapss'in hatasi var cocukluk etmis cabuk sinirlenmis belki ama inan ki insani bu hatayi yapip da suclu olmasi icin cileden cikariyolar. kocasi konusunda da yerden göge kadar haklisin.o da benim esim gibi, olay benim agzimdan duyulsun diye öncü gitti anlatti ki herkes onu tutsun.akilli sikayet ettiklarin zaten kim?? ay bu erkekler.. bosan demeye varacak laflari söyleme hakkini kocasi veriyo ki o insanlar da söylüyo..bana da halasi aynisini söylemisti pislikler Allah belalaririni versin o lafi dis kapinin mandalindan duymak o kadar igrenc ki... :47::47::47:

Canım bak seraps neler yaşadığını bilemem çünkü bir ailede olanı sadece kendiler ve Allah bilir. Ama serapss anlattığına göre eşi o kadar da çok kötü bir eş değil tamam hataları olmuş ama arkadaşımın ki daha fazla en azından senin eşin gibi yapmamış. Canım senide üzmek istemem Sakın yanlış anlama mesajına ceavap vermek istedim ama ben şunu öğrendim KÖR, SAĞIR ve DİLSİZ olacaksın tabiki yerine göre herkes hakkını savunmalı ama yerine göre politik olmak çok önemli ya ben evlenmeden bunları anlatsalar politik lafına bile kızardım ama maalesef öyle olmuyor işte!!!:50:

Serapsa düşen şimdilik yengeyi avucuna almalı hatta toplantıdan önce onunla konuışmalı arayı yumuştmalı ya desin yengesi bak özür diledi diye ne olcakki en azından hepsine dikleşmektense damarına göre şerbet vermeli tabiki benim görüşlerim..

evet canım yapabileceğin en anlamlı hareket psikolojik destek almak olur.. Burada konu açmışsın, herkes gitmen konusunda hem fikir olmuş, sen bildiğini okumuşsun.. Ee?

Burada olayları eşinle ayrı evde kalmaya götürecek kadar bir mevzu yok.. Aile meselelerini bu kadar büyütmek, kocan dahil herkesi karşına alman, geçerli bir sebepten değil.. Belli ki psikolojin başka sebepten bozuk, hıncını aileden çıkartmak için saçma sapan davranıyosun..

Bence sen bu kılı tüyü bırak, gerçek sıkıntın ne ise onu paylaş..

evet doğru haklısın hıncımı çıkarttım haksız olduğum yönlerde var kabul sdiyorum.

Son düzenleme:
Canım bak seraps neler yaşadığını bilemem çünkü bir ailede olanı sadece kendiler ve Allah bilir. Ama serapss anlattığına göre eşi o kadar da çok kötü bir eş değil tamam hataları olmuş ama arkadaşımın ki daha fazla en azından senin eşin gibi yapmamış. Canım senide üzmek istemem Sakın yanlış anlama mesajına ceavap vermek istedim ama ben şunu öğrendim KÖR, SAĞIR ve DİLSİZ olacaksın tabiki yerine göre herkes hakkını savunmalı ama yerine göre politik olmak çok önemli ya ben evlenmeden bunları anlatsalar politik lafına bile kızardım ama maalesef öyle olmuyor işte!!!:50:

Serapsa düşen şimdilik yengeyi avucuna almalı hatta toplantıdan önce onunla konuışmalı arayı yumuştmalı ya desin yengesi bak özür diledi diye ne olcakki en azından hepsine dikleşmektense damarına göre şerbet vermeli tabiki benim görüşlerim..

kaynanam eşi,yengesi eltim kocası benden nefret ediyolar.hele şu yengesi sesi gitmiyo kulağımdan.

Bence şu durumda en mantıklısı gitmemek ama eşinin de gitmemesi gerekir bence. Çünkü gitsen uzak dursan problem olur onlar kendi aralarında konuşurlar sen senin hakkında konuşuyorlar zannedersin, hiçbirşey yokmuş gibi davransan bak sanki birşey olmamış gibi davranıyor yüzsüz derler, eşin gitse bu sefer de seni yanlız bırakmış olur o zaman seni daha zayıf görürler. Eşin de gitmezse yine senden nefret ederler ama eşinin korumasında olursun. Yani bir toplantıya gitmediniz diye dünyanın sonu gelmez. Üzerinden bir süre geçsin düzelir herşey. Eşin de serap biraz rahatsız dinlenmesi gerekiyor gelemicez desin olsun bitsin.

Bence şu durumda en mantıklısı gitmemek ama eşinin de gitmemesi gerekir bence. Çünkü gitsen uzak dursan problem olur onlar kendi aralarında konuşurlar sen senin hakkında konuşuyorlar zannedersin, hiçbirşey yokmuş gibi davransan bak sanki birşey olmamış gibi davranıyor yüzsüz derler, eşin gitse bu sefer de seni yanlız bırakmış olur o zaman seni daha zayıf görürler. Eşin de gitmezse yine senden nefret ederler ama eşinin korumasında olursun. Yani bir toplantıya gitmediniz diye dünyanın sonu gelmez. Üzerinden bir süre geçsin düzelir herşey. Eşin de serap biraz rahatsız dinlenmesi gerekiyor gelemicez desin olsun bitsin.

Aynı apartmandayız o zaman evde durmicaz.durursak eşim iner.benimde inmem lazım.inemicek kadar ne hastası derler bu sefer.saygısız derler.evde durmamamız lazım

Konun üstünden zaman geçmiş ama yazmadan edemedim, bu gibi durumlarda çiftler tek tek mi çağırılır????
Ben yanlış mı düşünüyorum? Bizde öyle değildir mesela eşime yada bana söylemeleri yeterlidir çünkü biz çiftiz ve bir yere katılmak gerekiyorsa oraya birlikte gideriz.

serapss uzun zamandir giremiyo sanirim, pazar günü de gecti ben de merak ediyorum insallah bugün güzel biseyler yazar..

Back
X