• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile özel bilgiler...

Yasal durumlar bir yana, evlenmeyi planladığım insan ne merak ediyorsa gelip bana sorabilmeli. Gelip soramıyorsa benim lafıma güvenmiyorsa, üstüne arkamdan iş çeviriyorsa bu tip bir evlilik yapmazdım sanırsam🙄

etik açıdan yanlış ama fırsatım varsa belki yapardım. Çünkü çok kötü bir devirdeyiz.
Neler var neler . Sevdiğim birisi için ya da kendim için öğrenmeyi tercih edebilirdim belki. Özellikle şüphelendiğim bir durum olursa. .
Doğru değil aslında. Yapmamak lazım.

cok klise olacak ama yazmazsam olmaz...

önce sosyalistler için geldiler, ben sosyalist olmadığım için sesimi çıkarmadım.
sonra sendikacılar için geldiler, sendikacı olmadığım için sesimi çıkarmadım.
sonra yahudiler için geldiler, yahudi olmadığım için sesimi çıkarmadım.
sonra benim için geldiklerinde, benim için sesini yükseltecek kimse kalmamıştı!

velhasili kanunlar sadece sizin faidenize degil sevgili kendine musluman arkadaslarim.

Evet arastirmak gerelir. Benim ex mesela polisim diyordu meger degilmis.dusunsene evlensem nolurdu acaba. Inatlada falan filan okuldan mezun oldum diye diretiyordu. Ne biliyim sizofreni bile olup sakliyo olabilir bu tur bi insan. Cok genis kapsamli arastirma yapmak gerekli diye dusunuyorum...

Yasal durumlar bir yana, evlenmeyi planladığım insan ne merak ediyorsa gelip bana sorabilmeli. Gelip soramıyorsa benim lafıma güvenmiyorsa, üstüne arkamdan iş çeviriyorsa bu tip bir evlilik yapmazdım sanırsam🙄
Yalancının biri seni kandırırsa peki, inanırsan… sen yapmazsın ama beş çocuklu adam bekarım diye genç bir kızı kandırabiliyor

Evet arastirmak gerelir. Benim ex mesela polisim diyordu meger degilmis.dusunsene evlensem nolurdu acaba. Inatlada falan filan okuldan mezun oldum diye diretiyordu. Ne biliyim sizofreni bile olup sakliyo olabilir bu tur bi insan. Cok genis kapsamli arastirma yapmak gerekli diye dusunuyorum...
benzer bır konu vardı adam muhendısım dıyormus aılesı bıle muhendıs oldugunu sanıyormus halbukı teknıkermıs yasıyla ılgılı bıle yalan soylemıs cogu seyı evlendıkten sonra ogrenmıstı uye...

Banka ve borç bilgilerini nasıl araştırıyor pardon? Kimse kimseye 3. Şahışların bilgilerini veremez ne banka ne kamu kurumları. Bu suçtur zaten. Ha ama etraftan soruşturabilirler tabi konu komşu akrabaya. Nasıl insanlardır falan diye bu çok normal

Aklıma bizim eşimle evlilik sürecimiz geldi. Eşim başka memleketten, ailemin birilerine sordurma fırsatı yoktu. E-devlet yeni yayginlasiyordu o zamanlar. E-devletten üniversitedeki transkriptine kadar çıkarttırdılar kardeşim gidip tüm çıktıları alıp annemlere göstermiş 😆 ama ne hiç soru işareti kalmadı hakkında evet dediği yerden mezun, maaş bordrosu şu, medeni hali bu, sicili temiz falan filan. Onları görmeseler evlenmemize izin vermezlerdi. Eşimin aile büyükleri var o da beni araştırmış kimlere sordurdu ne etti onu bilmiyorum 🤔 ben günümüzde araştırılması taraftarıyım hele kız ailesi yapmalı özellikle.

Aklıma bizim eşimle evlilik sürecimiz geldi. Eşim başka memleketten, ailemin birilerine sordurma fırsatı yoktu. E-devlet yeni yayginlasiyordu o zamanlar. E-devletten üniversitedeki transkriptine kadar çıkarttırdılar kardeşim gidip tüm çıktıları alıp annemlere göstermiş 😆 ama ne hiç soru işareti kalmadı hakkında evet dediği yerden mezun, maaş bordrosu şu, medeni hali bu, sicili temiz falan filan. Onları görmeseler evlenmemize izin vermezlerdi. Eşimin aile büyükleri var o da beni araştırmış kimlere sordurdu ne etti onu bilmiyorum 🤔 ben günümüzde araştırılması taraftarıyım hele kız ailesi yapmalı özellikle.
esımın savcı dayısı arastırmıs bızlerı
bızı arastırmak ıcın sordugu kısıde kendısının tanıdıgı aynı memleketlıyız tanır bızı dıye ona sormus o kısıde benım hakim dayım :KK70:
tesadüf

Çevreye falanca aile nasıl biri oğlumuz / kızımız evlenecek tanımak istedik dersin o normalde banka borç vs bunları araştırmak iyi niyetli gelmedi.

esımın savcı dayısı arastırmıs bızlerı
bızı arastırmak ıcın sordugu kısıde kendısının tanıdıgı aynı memleketlıyız tanır bızı dıye ona sormus o kısıde benım hakim dayım :KK70:
tesadüf
Oo kader işte iyi olmuş 😆

Oo kader işte iyi olmuş 😆
dayım aradı hayırlı olsun dıye hanı daha ortada nişan ısteme falan yok aıleler tanısacak daha...
nereden bılıyorsun dedım :D dayısıyla tanıstık dedı oradan anladım annemde dayıma sormustu nasıl aıleler bır baksana dıye

bu arada kızlar arada yorumlar gordum soracagı bırsey varsa gelsın bana sorsun ne arastırması dıye
bazı seyler sorulmuyor bazı seylerıde herkes dogru anlatmıyor
en basıt ornegı vereyım
aılem esımı tanırdı annem annesınıde tanırdı ama aıle olarak nasıllar kulturlerı nasıl hırlı mı hırsız mı o kadarını bılmıyorlardı kayınlarımı akrabalarını kulturlerını falan bılmıyorduk yanı

esım abımın yakın arkadası benımde mukellefımdı uzun yıllar tanıyor olmama ragmen arastırdık
arastırdıgımızda kayınvalıdemın bıze kendılıgınden anlattıgı bazı onemlı seylerın tam tersı mevzular duyduk :) kendıne gore anlatmıstı yanı

babam esımı cok sever ama dedı kı bu adamla evlenırsen erhana lafım yok ama annesı senı cok uzecek kızım. evlenmen sart degıl daha yasın genc (27) ıstersen daha tanı konus acele etme kadında sıkıntı var dedı aılede problem var bazı onemlı konularda noksanlıkları var duyduklarıma gore tecrubeme gore dedı .

annemde yok yok mıllete bakma ıyıyede kotu dıyebılırler ben kadını sevıyorum kadın ıyı dedı

sonuc
babam coook haklı cıktı

Konuyla alakasız ama transkript bu sene e devlete geldi.

Yani hakkında açılmış dava var mı, sicili ne durumda diye ben de bakardım ne yalan söyleyeyim. Güvensizlik kötü ama insanlar daha kötü. Borç batağında olan mı dersin, uyuşturucu kullanımından denetimli serbestlik alan mı dersin. Herkes her şeyi gizliyor. Bunu yapan aile zor bir aile olur ama bunu da ekleyeyim, yorar insanı. Ben olsam böyle bir ailenin çocuğuyla evlenmem.

Herkese merhabalar.
Başlığa ne yazacağımı bilemedim.Bir konu hakkında yorumlarınızı merak ediyorum.
Evlenmeye karar vermiş iki insandan birinin aile ferdinden birisi,karşı tarafın ailesi hakkında araştırma yapması doğru mu sizce?( Araştıran kişi sıradan vatandaş değil)
Bu borç bilgisi olabilir dava hukuk işleri vs bilgi erişimi sizce normal mi? yoksa biricik evladımız evleniyor tabiki araştıracağız demek mi doğru? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
Tabi ki doğru değil.

Normal vatandaş değilse bu kişi kendisine verilen yetkiyi kişisel sebepler için kullanıyor demektir. Gidip komşuya vs sorabilir. Benim karşımdaki kişinin böyle bir tanıdığı olsa ve bana bu yapılsa kesinlikle kabul etmem. Ayrılma sebebidir, net.

Yalancının biri seni kandırırsa peki, inanırsan… sen yapmazsın ama beş çocuklu adam bekarım diye genç bir kızı kandırabiliyor

Yanlış anlaşılma olmasın, ben bana ve diğer kadınlara yapılmasına karşıyım erkeklere ne yaparlarsa yapsınlar 🤭😜

Yok, beni de kandırabilirler zaman çok çok kötü. Bir gün canlı yayında Seda Sayan dedi ki nüfus cüzdanı yetmez vukuatlı nüfus kaydı isteyin kızlar😶 7 herif boşamış kadını bile kandırmaya çalışmışlar beni çiğ çiğ yerler🙈

Hanı şu şekilde olur, eşe dosta sorarsınız;bu kisi nasıl biridir, Alkol bağımlılığı,kumar bağımlılığı var mı, yalan söyler mı, davranış bozuklukları var mı vs vs. T3k kişiye değil birden fazla kişiye sorup bilgi alabilirsiniz.
Fakat arastiracagiz ,normal vatandaş değil diyorsunuz,dedektif filan mı?
Ya da çeşitli kurumlarda tc filan verip arastiracaksin8z
Dedektif değil.

Back
X