- Emoji Skoru
- 849
- Puanlar
- 103
- Konu Sahibi Bestie1225
Herkese merhabalar, ben yaklaşık 1 yıl önce yüksek lisans yapmak için almanyaya taşınmıştım ve gerçekten çok isteyerek gittim resmen inat ettim sonuçta başardım. Aynı dönemlerde de erkek arkadaşım başka bir ülkeye taşındı çalışmak için. planımız ilerleyen yıllarda evlenip ya onun çalıştığı ülkeye ya da almanyaya taşınmaktı ama ben bu süreçte ailemi ve ülkemi çok özlediğimi fark ettim ve geri dönmek istiyorum. orda aynı zamanda çalıştığım için okul tatil de olsa en fazla 10 günlüğüne gelip gidiyorum türkiyeye ama almanyaya gitmek hiç istemiyorum. aslında bir çevrem var maddi açıdan sorunum yok yaşadığım yer de güzel sürekli geziyorum ve ben gitmesem bile ailemin vizesi olduğu için onlar da beni ziyarete geliyorlar ama yok ben bir türlü mutlu olamıyorum çünkü özellikle kız kardeşimi çok özlüyorum o daha 15 yaşında olduğu için sanki onu ben büyüttüm gibi birbirimize çok düşkünüz. erkek arkadaşım da maddi imkanlardan dolayı ilerde türkiyeye geri gitmeyi çok istemiyor ama benim ailemin durumu iyi çevremiz de geniş iş bulma konusunda çok sıkıntı çekeceğimizi sanmıyorum. beni de dedemle babannem büyüttü onlara da çok düşkünüm dedem yeter ki buraya gel ben sana ev veririm diyor ki verir zaten biliyorum ama tabi erkek arkadaşım hazıra konmuş gibi olmak istemiceği için bunu da çok istemiyor. kafam çok dolu sürekli ailemi özleyerek yaşamak çok zor bazen de kendime kızıyorum hiçbir şeyden memnun olmuyorum gibi geliyor ama napayım çok duygusal yaklaşıyorum aileme çok düşkün olduğumdan dolayı kendi başıma bir hayat kuramıyorum hep onlarla olasım var. sizin fikriniz ne olur sizce saçma mı düşünüyorum? burda imkanım varken boşu boşuna ailemden uzakta yaşamak ve onların her geldiğimde daha da yaşlanmış olduklarını görmek istemiyorum.
Ben uzun zamandir yurtdisindayim, ben de donuyorum baska bir yerde zaten sonsuza kadar yasanmiyor, eninde sonunda kendi ulkeni, kendi dilini, aileni istiyorsun kacis yok. Senin de hayatin guzelmis, ailen de var kapi gibi hic dusunme. Okulu bitirir gelirsin, okulu birakma kayit falan da dondurma sakin. Sevgilinle deyollariniz ayrilirsa da ayrilir, yapacak bir sey yok memlekette adma kitligi yok ya.