aile özlemi

Okulu bitir, tamamla kap diplomani gel. Madem guzel bir hayatin var, terk etmenin bir anlami yok diye dusunuyorum. Ege her yerden guzel, Egenin denizi gunesi birakilip kuzeyde yasanmaz evladim:hamarat: Ben uzun zamandir yurtdisindayim, ben de donuyorum baska bir yerde zaten sonsuza kadar yasanmiyor, eninde sonunda kendi ulkeni, kendi dilini, aileni istiyorsun kacis yok. Senin de hayatin guzelmis, ailen de var kapi gibi hic dusunme. Okulu bitirir gelirsin, okulu birakma kayit falan da dondurma sakin. Sevgilinle deyollariniz ayrilirsa da ayrilir, yapacak bir sey yok memlekette adma kitligi yok ya.
çok haklısınız Ege'yi bırakıp hiçbir yere gidilmiyor burası çok farklı. sizin için de umarım çok güzel olur her şey teşekkür ederim yorumunuz için tecrübeleriniz benim için değerli. :KK200:

Herkese merhabalar, ben yaklaşık 1 yıl önce yüksek lisans yapmak için almanyaya taşınmıştım ve gerçekten çok isteyerek gittim resmen inat ettim sonuçta başardım. Aynı dönemlerde de erkek arkadaşım başka bir ülkeye taşındı çalışmak için. planımız ilerleyen yıllarda evlenip ya onun çalıştığı ülkeye ya da almanyaya taşınmaktı ama ben bu süreçte ailemi ve ülkemi çok özlediğimi fark ettim ve geri dönmek istiyorum. orda aynı zamanda çalıştığım için okul tatil de olsa en fazla 10 günlüğüne gelip gidiyorum türkiyeye ama almanyaya gitmek hiç istemiyorum. aslında bir çevrem var maddi açıdan sorunum yok yaşadığım yer de güzel sürekli geziyorum ve ben gitmesem bile ailemin vizesi olduğu için onlar da beni ziyarete geliyorlar ama yok ben bir türlü mutlu olamıyorum çünkü özellikle kız kardeşimi çok özlüyorum o daha 15 yaşında olduğu için sanki onu ben büyüttüm gibi birbirimize çok düşkünüz. erkek arkadaşım da maddi imkanlardan dolayı ilerde türkiyeye geri gitmeyi çok istemiyor ama benim ailemin durumu iyi çevremiz de geniş iş bulma konusunda çok sıkıntı çekeceğimizi sanmıyorum. beni de dedemle babannem büyüttü onlara da çok düşkünüm dedem yeter ki buraya gel ben sana ev veririm diyor ki verir zaten biliyorum ama tabi erkek arkadaşım hazıra konmuş gibi olmak istemiceği için bunu da çok istemiyor. kafam çok dolu sürekli ailemi özleyerek yaşamak çok zor bazen de kendime kızıyorum hiçbir şeyden memnun olmuyorum gibi geliyor ama napayım çok duygusal yaklaşıyorum aileme çok düşkün olduğumdan dolayı kendi başıma bir hayat kuramıyorum hep onlarla olasım var. sizin fikriniz ne olur sizce saçma mı düşünüyorum? burda imkanım varken boşu boşuna ailemden uzakta yaşamak ve onların her geldiğimde daha da yaşlanmış olduklarını görmek istemiyorum.
Herkese merhabalar, ben yaklaşık 1 yıl önce yüksek lisans yapmak için almanyaya taşınmıştım ve gerçekten çok isteyerek gittim resmen inat ettim sonuçta başardım. Aynı dönemlerde de erkek arkadaşım başka bir ülkeye taşındı çalışmak için. planımız ilerleyen yıllarda evlenip ya onun çalıştığı ülkeye ya da almanyaya taşınmaktı ama ben bu süreçte ailemi ve ülkemi çok özlediğimi fark ettim ve geri dönmek istiyorum. orda aynı zamanda çalıştığım için okul tatil de olsa en fazla 10 günlüğüne gelip gidiyorum türkiyeye ama almanyaya gitmek hiç istemiyorum. aslında bir çevrem var maddi açıdan sorunum yok yaşadığım yer de güzel sürekli geziyorum ve ben gitmesem bile ailemin vizesi olduğu için onlar da beni ziyarete geliyorlar ama yok ben bir türlü mutlu olamıyorum çünkü özellikle kız kardeşimi çok özlüyorum o daha 15 yaşında olduğu için sanki onu ben büyüttüm gibi birbirimize çok düşkünüz. erkek arkadaşım da maddi imkanlardan dolayı ilerde türkiyeye geri gitmeyi çok istemiyor ama benim ailemin durumu iyi çevremiz de geniş iş bulma konusunda çok sıkıntı çekeceğimizi sanmıyorum. beni de dedemle babannem büyüttü onlara da çok düşkünüm dedem yeter ki buraya gel ben sana ev veririm diyor ki verir zaten biliyorum ama tabi erkek arkadaşım hazıra konmuş gibi olmak istemiceği için bunu da çok istemiyor. kafam çok dolu sürekli ailemi özleyerek yaşamak çok zor bazen de kendime kızıyorum hiçbir şeyden memnun olmuyorum gibi geliyor ama napayım çok duygusal yaklaşıyorum aileme çok düşkün olduğumdan dolayı kendi başıma bir hayat kuramıyorum hep onlarla olasım var. sizin fikriniz ne olur sizce saçma mı düşünüyorum? burda imkanım varken boşu boşuna ailemden uzakta yaşamak ve onların her geldiğimde daha da yaşlanmış olduklarını görmek istemiyorum.
Bence oranın imkanlarından vazgeçmeyin zamanla alışacaksınız zaten benim teyzem yıllardır Almanya’da çocukları orda doğdu oranın vatandaşı oldu asla buraya gelmek istemiyor yatırımlarını burda yapıyor ama oranın kuralları şartları buraya göre daha iyi aile özlemi de zamanla zaten alışılıyor bir şekilde

Bu kadar zorlanıyorsan kaydını dondur dön gitsin ya
Tr'de iyi bir semtte yaşayabileceksen, işinin şartları uygunsa, çocuk okutabileceksen, evin araban olacaksa Avrupa diye diretmenin mantığı yok.

Yani yazmayayim diyorum ama Aysenaz bu kadar aptalca bir yorumu doktor bir insan evladi yapamaz mumkun degil. Kiz ugrasmis okual girmis, bucna zamandir devam ediyor nedne okulu birakip donsun? Bitirip donsun. Okulu dondur yazdim deme, eve gelince okul mokul yalan olur. Gercekten merak ediyorum, 6 yil okunan tiptan mezun biri , egitimi hele ki yurtdisi egitimi ve insan emegini bu sekilde hice sayar mi? kactir yaziyorum, doktor olduguna inanmiyorum diye cogu yorumun aptal saptal, sana aptal ayzdigim icin de kac kezdir banlaniyorum rica edeirm egitim, kariyer benzeir konulara yorum yapma :110:

Bence oranın imkanlarından vazgeçmeyin zamanla alışacaksınız zaten benim teyzem yıllardır Almanya’da çocukları orda doğdu oranın vatandaşı oldu asla buraya gelmek istemiyor yatırımlarını burda yapıyor ama oranın kuralları şartları buraya göre daha iyi aile özlemi de zamanla zaten alışılıyor bir şekilde
imkanlar açısından haklı olabilirsiniz yani uzun bir süre sabredip orda kalırsam tabii ki belki de özellikle ekonomik anlamda burdan daha iyi bir hayatım olacak ama ben daha duygusal yaklaşıyorum benzer imkanlara burda da sahipken neden herkesten uzak kalayım ki diye düşünüyorum çünkü sonuçta bu hayata bir kez geliyorum ve ailemle yaşamak istiyorum

25 yildir yurt disinda yasiyorum , 3 farkli ülkede gecirdim bu zamani . cocuklarim su an ki ülkede dogup büyüdüler , ikinci meslek egitimimi burada yaptim. yani sosyal de bir cevrem var . ama hic bir ülke de kendimi evde hissetmedim. kök salamadim. isin komik tarafi cocuklarimda burada kök salamiyor , alabilecekleri en iyi egitimleri alip Türkiye ' ye yerlesme hayallerindeler. bence bazi ruhlar ait olduklari topraklara dönmek icin programlanmis. sartlar ne olursa olsun toprak cekiyor diyorum ben buna.

sana gelecek olursak da egitimini mutlaka tamamla. zaten ne kalmis surada. bir kac yil uzakta olmak sana bazi seylerin ne degerli oldugunu göstericek. hayat tecrübesi bunlarin hepsi. egitimin bitince nerede yasamak istersen orada yasa . yolun isiga ciksin her daim :KK200:

Okulu bitir, tamamla kap diplomani gel. Madem guzel bir hayatin var, terk etmenin bir anlami yok diye dusunuyorum. Ege her yerden guzel, Egenin denizi gunesi birakilip kuzeyde yasanmaz evladim:hamarat: Ben uzun zamandir yurtdisindayim, ben de donuyorum baska bir yerde zaten sonsuza kadar yasanmiyor, eninde sonunda kendi ulkeni, kendi dilini, aileni istiyorsun kacis yok. Senin de hayatin guzelmis, ailen de var kapi gibi hic dusunme. Okulu bitirir gelirsin, okulu birakma kayit falan da dondurma sakin. Sevgilinle deyollariniz ayrilirsa da ayrilir, yapacak bir sey yok memlekette adma kitligi yok ya.
Merhaba. Yurtdışı deneyimiyle ilgili sormak istediklerim var, müsait olduğunuz bir zamanda bana mesaj atmanız mümkün müdür?

25 yildir yurt disinda yasiyorum , 3 farkli ülkede gecirdim bu zamani . cocuklarim su an ki ülkede dogup büyüdüler , ikinci meslek egitimimi burada yaptim. yani sosyal de bir cevrem var . ama hic bir ülke de kendimi evde hissetmedim. kök salamadim. isin komik tarafi cocuklarimda burada kök salamiyor , alabilecekleri en iyi egitimleri alip Türkiye ' ye yerlesme hayallerindeler. bence bazi ruhlar ait olduklari topraklara dönmek icin programlanmis. sartlar ne olursa olsun toprak cekiyor diyorum ben buna.

sana gelecek olursak da egitimini mutlaka tamamla. zaten ne kalmis surada. bir kac yil uzakta olmak sana bazi seylerin ne degerli oldugunu göstericek. hayat tecrübesi bunlarin hepsi. egitimin bitince nerede yasamak istersen orada yasa . yolun isiga ciksin her daim :KK200:
Çok naziksiniz güzel yorumunuz için çokk teşekkür ederim sizin de yolunuz hep güzel yerlere çıksın 💜 ve kök konusunda o kadar haklısınız ki, ben kendi köklerimi özlüyorum başka hiçbir yere ait hissedemiyorum

imkanlar açısından haklı olabilirsiniz yani uzun bir süre sabredip orda kalırsam tabii ki belki de özellikle ekonomik anlamda burdan daha iyi bir hayatım olacak ama ben daha duygusal yaklaşıyorum benzer imkanlara burda da sahipken neden herkesten uzak kalayım ki diye düşünüyorum çünkü sonuçta bu hayata bir kez geliyorum ve ailemle yaşamak istiyorum
Hayatlar kurallar hangisi daha iyiyse kalbinizin sesini dinleyin ama Özlem olayı emin olun zamanla geçiyor bende aileme çok düşkünüm evlendim bir sokak arkaya taşınmıştım çok ağlamıştım zamanla ordan da uzağa taşındık tabi o özlem zaten zamanla geçti artık şuan hergün gördüğüm insanları ayda yılda bir anca görüyorum imkanlarınızın hangisi iyiyse orayı tercih edin artık ama oranın kuralları burdan bin kat daha iyi

Ben sizi çok iyi anlıyorum, hayatımın büyük bölümünü Türkiye’de geçirmedim ama ben bile özlüyorum, bize küçük görmek öğretiliyor, Avrupa’da hayat çok iyiymiş gibi ama inanın ekonomi biraz daha iyi olsa, birçok ülkeden güzel. Almanya çok ruhsuz, renksiz, soğuk bir ülke, sadece ekonomi için katlanılacak bir ülke bence. Eğer Türkiye’de iyi bir aileniz varsa ki iyi aile piyango gibi bir şey o kadar az ki kıymeti bilinmeli, zor koşullarda yaşamayacaksanız gayet de dönün bence.

Maddi durumun iyiyse vize sorunun yoksa kendine esiyet etmene gerek yok bence dön gitsin.

Yani yazmayayim diyorum ama Aysenaz bu kadar aptalca bir yorumu doktor bir insan evladi yapamaz mumkun degil. Kiz ugrasmis okual girmis, bucna zamandir devam ediyor nedne okulu birakip donsun? Bitirip donsun. Okulu dondur yazdim deme, eve gelince okul mokul yalan olur. Gercekten merak ediyorum, 6 yil okunan tiptan mezun biri , egitimi hele ki yurtdisi egitimi ve insan emegini bu sekilde hice sayar mi? kactir yaziyorum, doktor olduguna inanmiyorum diye cogu yorumun aptal saptal, sana aptal ayzdigim icin de kac kezdir banlaniyorum rica edeirm egitim, kariyer benzeir konulara yorum yapma :110:
Bence ironi vardi o mesajda :)

Yüksek lisansı bitir, o zaman hala özlüyor olursan dönersin.
Hayat sevdiklerimizden ayrı yaşamak için çok kısa

Bu donme kalma mevzusu bence cok degiskene bagli. (Zaten okulunu bi bitir o ayri.) Olay sadece ekonomik de degil. Duygusal olarak da yorgun insanlar. Ekonomisi iyi insanlar olsaniz da sabanci koc degilseniz fanusta yasamiyorsunuz. Sirf son 1 haftada olanlari dusunun. Herkes stres icinde. Burada uzatmiyacagim devamini anladiniz. Bence bunlar da cok cok onemli hele ki hayatin basinda cocuk sahibi olacaklar icin. Ucakla 3 saat turkiye, her gun ucak var. ulasim zor degil yani. ben turkiyede yasarken ailemi daha az goruyordum. sehrimiz arasi sadece otobus vardi.
Soyle de bir gozlemim var, esi yabanci olanlar o ulkeli olanlar yani daha mutlu ve daha adapte. O insanlarin arasina, masasina, ailesine o sekilde giriyorsunuz anca. Kari koca turk arkadaslarimiz hep dondu vatandaslik yada sinirsiz oturum falan alip. Evliler orada kaldi. Cocuklari da orali gibi buyuyor zaten. okulunuz bitene kadar cok farkli dusune bilirsiniz zaten. hayat gosterir bu tarz seyleri biraz da.

Misscheri sen 40 yaşına gelip de hiçbir yerde tutunamadığın, kuramadığın hayatının hıncını buradan çıkaramazsın. Hakaretlerine bakarak çok içten biliyorum ki kötü kalbinle hiç mutlu olamayacaksın, son nefesini de aynı hırsla sevgisizlikle yapayalnız şekilde vereceksin🙏🏻

Öncelikle okulunuzu bitirin, o sırada da bunu kendinize verilmiş bir fırsat olarak görüp Avrupayi gezin keyfini çıkarin. Goc, gurbet bunlar yaşaması ve konuşması çok farklı konular, yaşanmadan anlaşılmaz ama siz şu an gurbet gibi düşünmeyin. Sonuçta sadece eğitim, temelli atilmis bir adım yok. Sonrasında okul bitince hangi fırsat daha iyi olacaksa ona göre karar verirsiniz ama şunu da düşünün Avrupa çok yakın, 3-4 saat süren yolculuklar Tr içinde gibi. Ki artık Avrupa’da sizler gibi eğitimli Türk nüfusu artıyor. Onumuzdeki 10-20 yılda orada kendinizi hiç yabancı cekmiceksiniz bu gidişle çünkü siz yasindakiler, mühendis, dr, sağlıkci akin akin gidiyor. Tabi ülke ve aile başka bişey ama fırsatınız varken ordaki eğitim ve iş tecrübesini heybete koyun. Tr ye dönseniz bile rakipleriniz Avrupa’da bikaç yıl çalıştığı için belki önünüze geçecek.
Tabi ki hersey is para degil ama birkaç yıl sabretmek hayatinizdan bişey goturmez. Tüm bunlar olup biterken erkek ark la olan ilişki şekillenir zaten. Şimdi düşündüğünüz şey belki o zaman konu bile olmayacak.
O yüzden kafanızı bulandırmayın, bu arada ailenizle de bol bol keyifli vakit geçirin. Onlar geldiğinde siz gittiginizde birlikte ani biriktirin, birlikte Avrupayı gezin mesela. Bunlar ileride onları ozlediginizde hep ‘iyi ki’ leriniz olacak…

Evet tabii ki zorunda değil beni üzen taraf da o umarım tercih yapmak zorunda kalmam kimseyi üzmek istemiyorum
Erişkin olmak, verdiğin kararların sonuçlarını göğüslemek demektir ya
O nedenle herkesi memnun edemezsin

Dön Türkiye’ye

Back
X