siz çalışıp didinin çocuklarınız zor durumda. kardeşler gelinler yada enişteler sefa sürsün şaka mı ya. sebep?Kıskançlık sezdim ben sanki biraz sizde. Kardesimi hicbir seye degismem cunku. Ailem butun malını ona verse helali hos olsun, ister yesin ister batirsin. Dediginiz seyleri yapsa da Allahin bir ismi de Settar, madem muhafazakarsiniz, hic kimseye duyurmadan alir karsima nasihat eder, anlatırdım.
Çok ciddi bir şekilde ikilemde kaldığım, uykularımı kaçıran bir durumun sorusunu sormak istiyorum. Ne yapacağımı bilememekteyim. Biz 3 kardeşiz, kardeşlerimden birisi oldukça uysal iken, diğer kardeşim oldukça asidir ve ailemş hırpalamaktadır. O asi kardeşimin bize nazaran iyi bir mesleği var. Malesef ki babam da tüm yatırımı o kardeşime yaptı bu zamana kadar. Eğitim, iş imkanı, araba vs derken tüm birikimimin çoğunu o kardeşime döktü. Kardeşim babamın açtığı iş yerinde ortağı tarafından dolandırıldı. Babama ise bu aralar o ortağı sen buldun diye çok yükleniyor ve kalbini kırıp küfrediyor. Annem ve babam da onun asi oluşuna boyun eğiyor ve hala ona keseyi açtıkça açıyorlar. O kardeşim benim eşim ile çok yakındır. Eşime malesef ki bazı iğrenç durumları anlatmış. Mesela o iş yerinde yapılan aklınıza gelebilecek iğrenç ve tüm pislik ahlaksız olayları yaşamışlar. Ortağı da kardeşime bı konuyla ilgili şantaj yapmakta. Bana bunları eşim anlattı. Biz muhafazakar bir aileyiz. Babam bizi dini sohbetlerle yetiştirdi, ancak demek ki o herşeyini feda ettiği kardeşim hiçbirini almamış bu iyi ahlakın. Size sormak istediğim ise sizce babamın tüm birikimini vererek kardeşime verdiği bu ekmek teknesinin(1 milyonluk bir klinik) bir günah yuvası(alkol, uyuşturucu, toplu seks) olduğunu babama açıklasam mı? Ve daha birsürü durum daha var arabasını dahi ehliyetsiz kullanıyormuş alkollü yakalandığı için, babam bınu da bilmiyor mesela. Burda tek çekindiğim nokta babamın sağlığından olması, ama artık dayanamıuorum annem ve babamın onun küfürlerine hırpalamaladına rağmen onun iyi yerlere gelmedi için çabalamalarına. Bir diğer durum ise eşim ile benim aram bozulabilir, ve eşim ile kardeşimin de arası bozulabilir. Cidden çaresizim…
Kisilerin birinci derece yakınları hakkında kanunda şahitlik konusunda imkan sağlanmış, bunun vatandaşlık göreviyle ilgisi yok açıkçası
Bu kafa yapısına göre doğru bence...Bu kadar savunduguna göre benzer bir çıkar ilişkisi içinde... Bunlar zerre kadar çıkar uğruna dünyayı yakabilecek kapasitede insanlar...boşuna uğraşıyoruzKonunun ilk halini okumanız için ekliyorum.
Kardeşler 2.derece akrabadır , ortada büyük bir suç varken ; tüm bu suçları bilerek susmak doğru mu ?
Bu kafa yapısına göre doğru bence...savunduguna göre benzer bir çıkar ilişkisi içinde... boşuna uğraşıyoruz
Yoldan çıkacak olanı kimse tutamaz da, ben o kardeş nasıl eniştesine bunları anlattı gerçekten oraya takıldım. Hangi cesaretle? Düzgün bir insana bunlar anlatılır mı? Karısına söylemeyeceğinden nasıl emin oldu falan..Bence eşinizle kardesinizi görüştürmeyin.Boyle kardeş eşinizi de yoldan çıkarır.Ailenize babanızın sağlığı için söylemeyin ama bir şekilde artık ona dur demenin yolunu bulun.
Bazı şeyleri iyi muhafaza edememişsiniz demek ki. Senin derdin babanın sizden sakınıp, kardeşine verdiği paracıklar. Aynı paraları sana da verse bu konuyu o kadar dert etmezdin, çünkü bu ahlaksızlıklar senin için gerçekten sorun olsa buraya yazmaz, kardeşinden olayın aslını öğrenir, sonra da babana ya da yetkililere bildirirdin. Neticede bunlar, bir insanlık ve vatandaşlık görevi.Biz muhafazakar bir aileyiz. Babam bizi dini sohbetlerle yetiştirdi, ancak demek ki o herşeyini feda ettiği kardeşim hiçbirini almamış bu iyi ahlakın. Size sormak istediğim ise sizce babamın tüm birikimini vererek kardeşime verdiği bu ekmek teknesinin(1 milyonluk bir klinik) bir günah yuvası(alkol, uyuşturucu, toplu seks) olduğunu babama açıklasam mı?
Hava atmak içinde söyleyebilirYoldan çıkacak olanı kimse tutamaz da, ben o kardeş nasıl eniştesine bunları anlattı gerçekten oraya takıldım. Hangi cesaretle? Düzgün bir insana bunlar anlatılır mı? Karısına söylemeyeceğinden nasıl emin oldu falan..
Bence de üslup herşeydir. Ben size bu başlıkta kaldığım ikilemi anlatıp ne yapmam gerektiğini sormuşum. Kalkıp ailemin analizini yapmanızı değil. Bu kimsenin haddine değildir. Eleştiri isteyen de yoktur. Malesef toplum olarak okuduğunu anlama özelliğimiz de yokmuş, bu da az okumaktan cahillikten gelmekte. Sorudan kalkıp dedikoduya çevrilmiş ailem hakkında konuşulmuş dedikodu yapılmış burda. üyenin teki kalkmış gelmiş hamile haliyle herkes kalbinin ekmeğini yer, haketmişsin, ailen şöyle diyor. Sen de umarım kendi kalbinin ekmeğini yersin evladınla başka ne diyeyim?Üslup bir insanın kimliği gibidir.Hem konu açıyorsunuz hem yapılan yorumlara saldırganca cevaplar veriyorsunuz .Bu kadar hassassaniz açmayın o zaman konu.Cidden toplum olarak eleştiri ve yahut anlama esigimiz düşük.
Keşke doğru okuyabilseydiniz, ortak ile açılan bir iş yeri. 1 milyon komple tek kişinin cebinden çıkmadı. Hayırlı işler yapacaksanız nasip etsin tabii..1 milyon..
Ne paralar var,Rabbim bize de yarasını nasip etsin inşallah..
Ben paranın hepsi sizin demiş miyim ?Keşke doğru okuyabilseydiniz, ortak ile açılan bir iş yeri. 1 milyon komple tek kişinin cebinden çıkmadı. Hayırlı işler yapacaksanız nasip etsin tabii..
Siz de dinlediğinizi anlamıyorsunuz demek ki. Konuyu kardeşimin kliniği uyuşturucu, grup seks için kullanılmış, şimdi de onun üzerinden ortağı tarafından şantaj yapılıyor diye açtınız. Eşinizin bu tür şeylere bulaşmış birine örnek olacağını düşündüğünüzü söylediniz. Sanki ufak gençlik hataları bahsettiğiniz şeyler. Ne yazsaydı insanlar bahsettiğiniz şeyleri yapan kardeşiniz için?Bence de üslup herşeydir. Ben size bu başlıkta kaldığım ikilemi anlatıp ne yapmam gerektiğini sormuşum. Kalkıp ailemin analizini yapmanızı değil. Bu kimsenin haddine değildir. Eleştiri isteyen de yoktur. Malesef toplum olarak okuduğunu anlama özelliğimiz de yokmuş, bu da az okumaktan cahillikten gelmekte. Sorudan kalkıp dedikoduya çevrilmiş ailem hakkında konuşulmuş dedikodu yapılmış burda. üyenin teki kalkmış gelmiş hamile haliyle herkes kalbinin ekmeğini yer, haketmişsin, ailen şöyle diyor. Sen de umarım kendi kalbinin ekmeğini yersin evladınla başka ne diyeyim?
Ben soru sordum, soruma yanıt hariç herşeyi aldım. Demek ki asla okunanı anlayamayan biriymişsiniz ki malesef hala anlayamıyorsunuz. Ben ayrımcılığa da yoğunlaşmadım. Ona daha özenildiğinden bahsettim ama konu o değildi. Anladığım kadarıyla siz de kardeşleriniz içinde kıskanıldığızını düşünen bir kişisiniz ki oraya takılmışsınız. He beni alakadar etmez Allah yardımcınız olsun. Ama ben size hakettiğiniz muamele oymuş demem çünkü kötü kalpli birisi değilim. İyice dinleyip konu açtım. Sen beni azarlayamazsın. Madem hoşuna gitmedi neden hala burda işin var? Ben başlıkta neyse değiştirmedm alıntılardan görebilirsiniz iyi günler.Siz de dinlediğinizi anlamıyorsunuz demek ki. Konuyu kardeşimin kliniği uyuşturucu, grup seks için kullanılmış, şimdi de onun üzerinden ortağı tarafından şantaj yapılıyor diye açtınız. Eşinizin bu tür şeylere bulaşmış birine örnek olacağını düşündüğünüzü söylediniz. Sanki ufak gençlik hataları bahsettiğiniz şeyler. Ne yazsaydı insanlar bahsettiğiniz şeyleri yapan kardeşiniz için?
Ne olmuş eşinizle konusunca öyle olmadığını anlamışsınız, nasıl yanlışlık oluyorsa artık. Madem öyle iyice dinleyip, anlayın, sonra konu açın.
Ailem kardeşime bizden daha farklı davrandı, yatırımını ona yaptı, ayrımcılık yaptı diyende sizsiniz. Laf söyleyince biz kötü oluyoruz. Demek ki hakettiğiniz muamele oymuş.
Aaa bilmiyordum teşekkürlercozulse de konuyu silmeniz yasak.
Kötu bir haberim var. Kardeşinizin arkasını her daim toplamaya çalışan sadece anne ve babanız değil. Bu suç hepinizin.Hayır neden rahatsız etsin, çapkınlığa mı gidiyorlar? Hatta daha mutlu oluyorum eşim ona iyi bir örnek, abi olmaya çalıştığı için. Biri benim kardeşim diğeri eşim iyi anlaşmalarını isterim. Burdaki sorum tamamen farklı bir konu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?