Aile sorunları nasıl kafaya takılmaz?

BEsma_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2025
42
4
1
18
Annemle babam sürekli kavga ediyor, sürekli bir huzursuzluk var. Gerçekten bıktım, sonra bir şey olmamış gibi bir şey yok diyip beni sakinleştirmeye çalışıyorlar. En sinir olduğum da o, kavga edip edip bana bir şey yok demeleri duvara çarpasım geliyor ikisini de öyle bi psikolojideyim yani. Nasıl duymam ben bunları?

Onlar hallerinden memnunsa karışma, çekil odaya, çık parka, çekil mutfağa, karışma... Nasıl istiyorlarsa öyle yaşasınlar, koca insanlari sen yönetemezsin ki, sen onların ilişkisinde üçüncü kişisin, sınır asmadiklari sürece şiddet falan yoksa karışma.

Benim annem babamda aynen öyle sürekli kavga eder bosanıcam derlerdi bana gelip sikayet ederlerdi bosanıcam derlerdi. En son artık bosanın mahkemeye dilekce verin yeter artık bu benim sorunum degil demistim artık gına gelmisti baya patladım yani ondan sonra tartısırlar ama fikirleriyle bagırarak degil onlar böyle anlaşıyorlar zamanla kabullendim yeterki bana gelmesin sikayet etmesinler

Anlayacagın duymazdan geleceksin. Sana dertlesirlerse konuya hakim olma ilgilenme kendi aranızda halledin deyin hic bir sey yapma cek odana cekil muzik dinle film falan seyret yada cık dısarı gez. Annenle baban kavga etmeden duramıyorlar demekki bunun çözümü yok onlar memnunlar

Ben delirecek raddeye geldim artık

tek çözüm baska sehirde uni kazan yazdan yaza gör. merak etme göz görmeyince - cevren gündemin degisince artık bu kadar takilmazsin.
yani su an yapman gereken derslerine asilmak. hatta evdeki gurultu bahanense okul cikisi git kutuphaneye saatlerce calis. eve gel ye uyu. az muhatap olursun
16 yasindasin cooook kiymetli bir zaman dilimi. geleceğin icin iyi degerlendir.
ayrica annen babani sevmis almis en az 17 senedir de cekiyor. hangi devirdeyiz, gencecik kadin. istese babani bin kere birakirdi - sana bir sekilde bakardi. inan tüm imkani ver yine ayrılmaz.
uni yillarinda hep annesine üzülen kac arkadasim dedi annesine "birak şu adami, gel bak ben de calisayim - evim de var. buraya tasin sifirdan hayat kuralim" diye. hepsinden tek bir cevap geldi "ben bu yasimdan sonra kocamdan ayrilip ele kendimi güldüremem"
yani sanma ki çaresizlikten cekiyor kocasini. isine boylesi geliyor. kendi tercihi.
o yuzden zor amaa kendini soyutla onlardan

O günlere daha çok var

O günlere daha çok var
yoo daha yok
16 yasindasin
herkesle ayni sene okula başladıysan 17 bitmek uzereyken sinava gireceksin .
o günler dedigin ya lise 3e gectin ya 4e. zaten sinav senen.
guzel değerlendirirsen ailenden kurtulursun, bambaska gunlerin olur. "ay ailem soyle boyle, of pof, çalışamiyorum, konsantre olamiyorum, hep onlarin sucu" falan dersen mezuna kalirsin ya da dusuk bir bursla sehrinde ozel okul okursun bir 4 sene daha aileni cekersin - ki okul bahanesiyle ayrilamadiysan is bahanesiyle ayrilmak cok zor bu ülkede.
annen baban bir anda birbirini sevmeye, iyi gecinmeye karar vermeyecek.
sen kendi yoluna bakmalisin

Benim ailemde bir ara öyleydi anne baba birbiriyle anne baba kardeşle sürekli bir tartışma hali evde sürekli bir olay oluyordu bazen gerçekten artık bunaliyordum sırf bu sebeplerden eve gitmek istemiyordum iş çıkışı valla ne zaman ki evden ayrıldım o zaman kafam rahatladı hoş şuan onlarda da sular durgun

Çoğu aile öyle maalesef en iyisi kendi hayatini kurmak için iyi bir bölüm kazanmak üniversiteye gitmek. 2 yıl uzun değil çabucak geçer kendine odaklan. Belli bir yaştaki insanları değiştirecek halin yok

Ben delirecek raddeye geldim artık
Tak kulaklığını , duyma , sana bişey derlerse ben küçüğüm siz büyüksünüz , ben bilmem , siz bilirsiniz de geç. Onları kavga eden iki çocuk olarak düşün , boşanmayıp kısa sürede barışıyorlarsa, demekki bu onların iletişim biçimi, ikisi de memnun hayatından, sen güzelce derslerini çalışıp , kurtul o evden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…