Aile tanışması-söz

ayse nur kanigur

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2023
11
2
1
28
Arkadaşlar merhaba
Yaklaşık 2 yıldır bir ilişkim var Allah nasip ederse yakın zamanda nişan düşünüyoruz. Daha öncesinden annelerimiz tanıştı fakat annem annesinden pek haz etmedi kadın lafın nereye gideceğini bilmeden konuşuyor . Erkek arkadaşım asker 2 hafta sonra izne gelecek ve aileler tanışacak annesiyle yakın zamanda konuştuk ben kışın ortasında nişan yapmam diyor bizimkilerde olsun diyor bende büyüklerin karar vereceği şeyler deyip kestirip attım tabi. Babamında annesinden dolayı pek gönlü yok annemin anlattıklarından dolayı ve babam en ufak bir şeyde olmaz der geçerim zaten yanımıza yakışmıyorlar çocukta sıkıntı yok ama anlatılanlara göre ailesi sıkıntılı diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum içimde tarifsiz bir sıkıntı var ağlamak istiyorum ama olmuyor 😢

Nişan kız tarafını bağlayan bir durum değil mi?
Belki takı konusunda maddi sorunu vardır yaza kadar halletmeye çalışacaktır ondan kışın olmaz demiştir.Neden kışın istemediğini sordunuz mu?

en ufak bir şeyde olmaz der geçerim zaten yanımıza yakışmıyorlar çocukta sıkıntı yok ama anlatılanlara göre ailesi sıkıntılı diyor.
Şu kısmı çok doğru bulmadım. Senin ailen sanki hep bir olumsuzluk arıyor gibi .
Ayrıca sevgiliniz askerde , yaşlarınız kaç ?
Ailelerin bu denli dahil olduğu bir iliskide güzel sonuç alınacağını düşünmüyorum .

Yoo bunlar büyükleri ilgilendiren şeyler değil evlenecek Çifti ilgilendiren kararlar. Bix öyle istiyoruz biz öyle uygun gördük deyip kapatacaktınız ağzını.
Asker izninde hemen bu işe kalkışmayın biraz bekleyin önce bir askerlik bitsin, acele etmeyin bir şeylere kalkışmaya

Arkadaşlar merhaba
Yaklaşık 2 yıldır bir ilişkim var Allah nasip ederse yakın zamanda nişan düşünüyoruz. Daha öncesinden annelerimiz tanıştı fakat annem annesinden pek haz etmedi kadın lafın nereye gideceğini bilmeden konuşuyor . Erkek arkadaşım asker 2 hafta sonra izne gelecek ve aileler tanışacak annesiyle yakın zamanda konuştuk ben kışın ortasında nişan yapmam diyor bizimkilerde olsun diyor bende büyüklerin karar vereceği şeyler deyip kestirip attım tabi. Babamında annesinden dolayı pek gönlü yok annemin anlattıklarından dolayı ve babam en ufak bir şeyde olmaz der geçerim zaten yanımıza yakışmıyorlar çocukta sıkıntı yok ama anlatılanlara göre ailesi sıkıntılı diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum içimde tarifsiz bir sıkıntı var ağlamak istiyorum ama olmuyor 😢
Kadın bahane etmiş kışı.. sevgilinizle konuşun, ne zaman nişan olmasını istediğinizi belirtin, o annesiyle çözsün bu konuları. Siz hiç muhatap olmayın..

Nişan kız tarafını bağlayan bir durum değil mi?
Belki takı konusunda maddi sorunu vardır yaza kadar halletmeye çalışacaktır ondan kışın olmaz demiştir.Neden kışın istemediğini sordunuz mu?
İşi biraz maddiyata bağladı erkek arkadaşımın ailesini anlattığına göre hep bu çocuğun üstünden geçinmişler birazda evlat ayırımı var tabi
Bence asker izninde bu işlere kalkışmayın. Bi bitirip gelseydi ya acele etmeyin. Ayrıca nişan zamanını siz ve sevgiliniz belirleyecek anneleriniz değil. Net olursanız kendilerinde söz söyleme hakkı bulamazlar.
Mesleği o şekilde 3-4 ayda bir izne geliyor ailem de artık adı konulsun dedi başta şimdi de ailesinden dolayı pek yanaşmıyorlar 🙄

İşi biraz maddiyata bağladı erkek arkadaşımın ailesini anlattığına göre hep bu çocuğun üstünden geçinmişler birazda evlat ayırımı var tabi

Mesleği o şekilde 3-4 ayda bir izne geliyor ailem de artık adı konulsun dedi başta şimdi de ailesinden dolayı pek yanaşmıyorlar 🙄

A pardon ben vatani görevde bitirip gelecek sandım.

Niye büyükler karar veriyor yahu, büyükler mi nişanlanacak?

Benim bildiğim evlenecek olan çift alır nişan düğün vs kararlarını, ailelere bildirir. Ailelerin tarihle ilgili bir sıkıntısı varsa ona göre düzenlenir. Niye ilkokul çocuğu gibi davranıyorsunuz?
Ahh ahhh gelde anlat benim ailemde biraz baskıcı karşı taraf desen başka alemde arada biz kaldık 🙄

Arkadaşlar merhaba

Konuda bastan sona herkes degisik. Anneniz istemiyor sirf annesini sevmedigi icin, babaniz istemiyor sirf anneniz sevmedigi icin, kayinvalide adayi deseniz sanki kendisi nisanlanacak kisin nisan yapmazmis, size gelince daha ortada resmiyet yokken boyle gereksiz samimiyetlere kalkarsaniz kadin boyle kisin nisan yapmam der, onunla da yetinmez agzina geleni sayar cunku bu kapiyi siz aralamissiniz.

Arkadaşlar merhaba
1. Şoku atlattığınıza göre kendi nişan tarihinizi kendiniz belirleyebilirsiniz, neden büyüklere bırakıyorsunuz? Sizi ilgilendiren şeyleri büyüklere bırakmayın, onlarla istişare edin sadece..

2. Nişanlınız nasıl biri? Sizin arkanızda durur mu, yoksa aileci mi? Mesela siz nişanı şimdi istiyorum dese sizi destekler mi? Nişanlınızın tutumuna göre ya ilişkinizi savunun ya da kendi ailenize yakın durun..

3. Siz istedikten sonra babanız nasıl kestirip atabiliyor, öyle şey mi olur? Ayrıca yanımıza yakışmıyorlar ne demek? Herkes dünürüyle mükemmel mi geçiniyor sanki, karşılıklı idare etmek gerek..

Ayrıca çevremden gördüğüm kadarıyla, işi yokuşa süren oğlan anneleri genelde gelin adayını beğenmeyen ve istemeyenler oluyor..

Adı konulsun isteniliyorsa isteme söz yaparsınız aile içinde yazada nişan yaparsınız herkesin gönlü olur. Biz başta iki kişi evleniyor zannediyoruz ama aileler evleniyor. Ara bulucu olarak yaklasmazsanız hep bir huzursuzluk vuku bulur evlenme sürecinde. Zaten bu gelenek görenekte en iyi insanlar bile mutlaka bir sorun yaşıyor süreçte. Bir tarafın ailesi sessiz sakin okay takılsa kendi kararınızı kendiniz verin diyebilirim ama sizde iki tarafta sıkıntı ya ikimizde bulaştırmayacaksınız yada orta yolu bulacaksınız.

ah ah seni en iyi ben anlarım birden geçmişe gidip geldim. sevgilimi asla istemeyen(hala istemiyor) bir babam vardı. ilişkimi hep görmezden geldi bilmezden geldi. kötü bir tanışma durumları var çok ani oldu. ailesi ekonomik olarak sıkıntılar çekti. her şey düzeldi aile tanışması için gelecekler. ben evde olmam dedi beni ağlattı. hoşgeldiniz demedi insanlara. sözüm olacaktı isteme yani kapıda karşılamadı. insanlara hep mesafeli davrandı hala da öyledir. nişanım ocakta oldu benim. mekan tuttum insanlar üşümedi hiç neden olmasın ki kışın gayet olur benim oldu hem söz hem nişan kışın oldu.

Konuda bastan sona herkes degisik. Anneniz istemiyor sirf annesini sevmedigi icin, babaniz istemiyor sirf anneniz sevmedigi icin, kayinvalide adayi deseniz sanki kendisi nisanlanacak kisin nisan yapmazmis, size gelince daha ortada resmiyet yokken boyle gereksiz samimiyetlere kalkarsaniz kadin boyle kisin nisan yapmam der, onunla da yetinmez agzina geleni sayar cunku bu kapiyi siz aralamissiniz.
Kapı aralama değilde çok bir konuşmuşluğum yok mesafem var kendisi de az çok anlıyor ama o konuşmada bizden bir şey istemeyin der gibi konuştu

ah ah seni en iyi ben anlarım birden geçmişe gidip geldim. sevgilimi asla istemeyen(hala istemiyor) bir babam vardı. ilişkimi hep görmezden geldi bilmezden geldi. kötü bir tanışma durumları var çok ani oldu. ailesi ekonomik olarak sıkıntılar çekti. her şey düzeldi aile tanışması için gelecekler. ben evde olmam dedi beni ağlattı. hoşgeldiniz demedi insanlara. sözüm olacaktı isteme yani kapıda karşılamadı. insanlara hep mesafeli davrandı hala da öyledir. nişanım ocakta oldu benim. mekan tuttum insanlar üşümedi hiç neden olmasın ki kışın gayet olur benim oldu hem söz hem nişan kışın oldu.
Bu aileler niye böyle kendi istekleri uğruna bizleri yıpratıyorlar her şeyin bir çözümü varken 😢

Back
X