Aile tanışması

amelieee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2014
213
29
38
35
merhaba kızlar. size danışmam gereken bir konu var. geçtiğimiz haftalarda erkek arkadaşımın ailesiyle tanıştım ve anladığım kadarıyla beni sevdiler. dün tekrar davet ettiler gittim ailemle tanışıp biran önce adını koymak istediklerinin söylediler. bana bahsettiklerine göre öncelikle yemeğe gelecekler, sonra bizi çağırıp daha sonra istemeye gelecekler. benim aklıma takılan şey şu ki; ailemle tanışıp ona göre mi isteyip istememe kararı verecekler. yani direkt olarak istemeden önce tanışma talepleri neden olabilir? bu konular hakkında hiç bişey bilmiyorum ve evdeki tek kız olduğum için ailecek isteme durumu falan yaşamadık. bu yollardan geçmiş arkadaşlar beni aydınlatabilir mi ? kendimi çok kasıyorum beni beğendiler ama yaşadığım yeri, ailemi görmek istemerinin sebebi ne olabilir ? tanıştıktan sonra mı karar verecekler istemeye ?

şimdi canım şöyle. aslına bakarsan kız tarafı olarak siz davet edemezdiniz
ya gelin isteyin demeniz lazımdı
yada ön tanışma için böylesi uygun zaten
sizden bir çağrı gelmeyince
karşı taraf davet etmiş olmalı

bende öle biliyodum canım ama illa gelelim diyolar bende anlamadım ilk kez yaşadığım şeyler bunlar.:18:

Bence gayet normal.Nasıl bir aileden kız isteyeceklerini görmeleri gerek önceden.Benim eşimin aileside istemeden önce bize kahvaltıya gelmişlerdi.Endişe etme normal şeyler bunlar.Hayırlısı olsun.

istemeye gelmeden önce tanışmaları daha güzel. benim eşimde ilk önce ailesiyle tanışmaya gelmişti.

içimi rahatlattınınız kızlar bende acaba maddiyat kontrolüne mi gelecekler falan die geçirdim aklımdan. tecrübesizliğimden olsa gerek, kötü hissettim birden :)

Yanlış olan bir durum yok gibi görünüyor. tatlım..Ailenizle tanışıp biraz kaynaşıp ondan sonra isteyecekler gibi grünüyor.
Bir tek aileninde isteme olmadan onlara gitmesi durumu gereksiz gibi görünüyor ama anladığım kadarı ile daha fazla kaynaşmak istemişler ..

umarım öledir kazasız belasız atlatırım balım :26: :)

canım benimde öyle oldu mesela erkek arkadaşımın ailesi geldi babamın vermeyeceğini biliorlardı çünkü okuyordum o zaman erkek arkadaşımın babası geldiklerinde şunu söyledi ben oğlum ekonomik özgürlüğünü kazanmadan sizden söz yada nişan talep edemem ama bir tanışalım görüşelim istedik gençlerde rahatça tanışıp görüssünler istedik dedi böylelikle ailelerimiz tanıştı okulum bitti erkek arkdaşmı okulunun bitmesini bekliyorduk yaza tekarar istemeye gelicekler sonrada sözümüz olacak nasipse .bu işler böyle olur yani hadi harala gürele kızı isteyelm olmaz ailelernde tanışıp anlaşması gerekir

bende arkadaşlara katılıyorum
evlilik her ne kadar iki birey arasında olsa da
ailelerinde birbiriyle anlaşması çok önemli seni sevmişler aileni de tanımak istemişler.Hayırlısı olur inşallah.

teşekkür ederim canımm

bende arkadaşlara katılıyorum
evlilik her ne kadar iki birey arasında olsa da
ailelerinde birbiriyle anlaşması çok önemli seni sevmişler aileni de tanımak istemişler.Hayırlısı olur inşallah.

inşallah canımm peki bu aşamada birz zaman istemem ayıp mı olur ? çünkü ailem henüz bazı sebeplerden dolayı hazırlıksız :26:

Normal bir süreç önce aileler tanışır belki isteğe göre isteme olur daha sonra söz takılır uzaklarsa hepsi bir arada yapanda var ama düşünmelerinde bir sorun yok rahat olsun içiniz yavaş yavaş olması daha iyidir kız evi naz evi olsun

güzel düşüncelerin için teşekkürler canımm

çok normal ve en güzeli.benimde öyle olmuştu.ki benim 6 yıllık bir ilişkim vardı.
yani maddiyat kontrolüyle alakası yok.zaten herkes birbirinin durumunu biliyordu.
çok keyifli dönemler.hiç kendinizi sıkmayın.benimde önce eşimin ailesi tanışma yemeğine geldi.sonra bizi çağırdılar.
sakinleşinnnn:)) ve keyfini çıkarın

sonuçta evin durumu çok önemli değil
ailenizin kişiliği, misafirperverliği daha önemli bence,
ailem hazırlıksız yerine
onlara açılmadım alıştırmam lazım, yer yapıyorum gibi idare etsen
daha mantıklı olabilir

Teşekkür ederim tatlım peki biraz zaman istesem ayıp olur mu sence ? Yani kendimi sevdirmisken soğutur muyum zaman istesem ?

Çok mantıklı canım tesekkür ederim :*

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…