• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile tanışmasının kötü geçmesi

Köylü oldukları için mi görgüsüz davranışları oldu. Ne diye evlendiniz aşağılamak için mi? Çok elitseniz bulsaydınız denginizi. Ben anlamıyorum bu kadar aşağıladığınız insanların oğullarının dibinden de ayrılmıyorsunuz maşallah. Ha bu arada köyümüz yok, köyde de büyümedim ama tarzınız çok irite edici
O kadar kelimeleri seçerek yazdım ama yine biri çıkıp gelecekti.
Tekrar nezaketle anlatayım;
Örneğin; gelin çıkarken kırmızı ortum tül olduğu için kayinvalidem "yeterince kırmızı görünmüyor el alem kırmızı değildi der ben istemem" dedi
"Neden kabarık değil bu gelinlik. Gelinlik dediğin büyük olur bu kötü dedi.

Şimdi ben çok ünlü bir markanın ürünlerini almışım kendime mutlu mutlu evleniyorum banane köyün kadınları ne der?

Mesela balkonda otur el alem görsün altınları tak el alem görsün. Bak falancanin gelini çok takmış size göstermek için sen de tak diyor. Daha sayayım mı? Görgüsüz davranışlar bunlar.

Ayrıca eşim ailesinin evinden 17 yaşında ayrılmış yani dibinden ayrilmamam çok normal. Aynı duny görüşüne sahip iki insan olarak mutluyuz.
Ha sizi yine üzdüysem özür dilerim

O kadar kelimeleri seçerek yazdım ama yine biri çıkıp gelecekti.
Tekrar nezaketle anlatayım;
Örneğin; gelin çıkarken kırmızı ortum tül olduğu için kayinvalidem "yeterince kırmızı görünmüyor el alem kırmızı değildi der ben istemem" dedi
"Neden kabarık değil bu gelinlik. Gelinlik dediğin büyük olur bu kötü dedi.

Şimdi ben çok ünlü bir markanın ürünlerini almışım kendime mutlu mutlu evleniyorum banane köyün kadınları ne der?

Mesela balkonda otur el alem görsün altınları tak el alem görsün. Bak falancanin gelini çok takmış size göstermek için sen de tak diyor. Daha sayayım mı? Görgüsüz davranışlar bunlar.

Ayrıca eşim ailesinin evinden 17 yaşında ayrılmış yani dibinden ayrilmamam çok normal. Aynı duny görüşüne sahip iki insan olarak mutluyuz.
Ha sizi yine üzdüysem özür dilerim
Çok komik biliyor musunuz bu kadar mıç mıç mıç çok nazikçe eleştirdiğiniz insanların oğluyla evlenmeniz

Arkadaşlar Allah aşkına akıl verin. 3 senelik sevgilimle ailelerimiz çok zıt. Benim ailem Ankaranın kendine münhasır okumuş bir kesiminden, sevgilimin ailesi ise ufak bir şehrin köylü kesiminden. Ailen bunu duyunca çok sevinmiş, köylü insanların daima geleneklere öncülük ettiğini soylemişti. Ama tanismada ne görelim babanın hiçbir şeyler haberi yok, kaygısız, anne sürekli babamlar laf sokma peşinde. Şoklar içerisinde girdik, babam arada ben olduğum için hiçbir şey söyleyemedi ama çok mutsuz olduk hepimiz
Sevgilim biraz silik bir tip, çok özür diledi benden. Hiçbir şeyi kendi anlamayan bir insan, hataları hep ben söylemek zorunda kalıyorum. Hep geride duruyor, şimdi de buralarda gidelim diyor deli gibi.
İçim içime sığmıyor, ayrılmam en iyisi olacak gibi. 3 senem heba oldu
Babanın hiç bir şeyden haberı yok derken neyden haberı yok mesela? Bide yaşlarınız kaç? Çalışıyormusunuz meslekler ne?

Çok güzel anlatmissini
Biz Karadenizin küçük bir ilinde şehir merkezinde dogduk buyuduk. Köyümüz yok yani. Annem de babam da üni mezunu biri dr, diğeri eczacı. Simdi bambaska bir sehirde yasiyoruz. Bu yasadigimiz sehirde Kiz kardeşim memleketimizin ilçesinin köyünden bir çocukla evlendi. Geçtiğimiz yaz dugunleri oldu.

Evlilik aşamasında uyuşmazlıklar oldu ama çocuk yıllardır şehir dışında yaşıyor, çok da düşkün değiller diye çok da takılmadı. Zaten kardeşim sürekli ben sizin adetlerinize uymam diye defalarca kez peşinen söyledi.

Bu sene ramazan bayramında bizim tarafa geldiler. Kurbanda sıra çocuğun ailesindeydi. Kardeşim gitti ama hiç böyle bir şey beklemiyordu. Bayram boyunca kıza sokmadiklari laf kalmamış iş yapmıyor diye. Bayram bitimine dugun varmış. 3 gün 3 gece. Gözünün önünde koç kesmişler. Silah atmışlar. Aslında kardeşimin düğününde de silah atmışlardı ama babam sonra olay çıkardı bıraktılar. Burada sabah aksam demeden 3 gün silah atılmış. Adam salonda konuşurken birden cami açıp silah sıkıyormuş. Kardeşim de ihbar etmiş jandarma gelmiş kaç kere ama uyarıp gitmiş.

Köyde okuyan kız yok, 15 demeden evleniyor 30 da kayinvalide oluyorlar. (Gorumcesi 32 yaşında torunu var) çocuklara asla önem vermiyorlar. Sürekli itip kakıyorlar, küfrediyorlar. Kadinlar zaten ırgat. Sabah tarlada aksam evde calisiyor. Bizim damat bunları tasvip etmiyor ama Kardeşim artık çocuğum olursa ben baba tarafına nasıl getireceğim diye kara kara düşünmeye başladı.

Damadın da bizim de kütüğümüz ayni şehirde ama bambaşka hayatlar yaşıyoruz. Ben Kardeşim anlatmasa Karadeniz'de böyle bir köy anlatılsa abartıdır yok artık derdim ama var. O yuzden özellikle çocuk düşünerek evlenen bir insanın hiç yoktan hayat görüşü dengi dengine bir aile olmasına dikkat etmesi önemli. Hakkınızda hayırlı
Çok güzel anlatmışsınız.Ne derseniz deyin evlilik öncesi o köye gidiliyor.Cocuk oluyor o ailenin torunu oluyor.Gidip kalmak gerekiyor.Bunlari düşünüp,dengi dengine evlenmek gerek

Arkadaşlar Allah aşkına akıl verin. 3 senelik sevgilimle ailelerimiz çok zıt. Benim ailem Ankaranın kendine münhasır okumuş bir kesiminden, sevgilimin ailesi ise ufak bir şehrin köylü kesiminden. Ailen bunu duyunca çok sevinmiş, köylü insanların daima geleneklere öncülük ettiğini soylemişti. Ama tanismada ne görelim babanın hiçbir şeyler haberi yok, kaygısız, anne sürekli babamlar laf sokma peşinde. Şoklar içerisinde girdik, babam arada ben olduğum için hiçbir şey söyleyemedi ama çok mutsuz olduk hepimiz
Sevgilim biraz silik bir tip, çok özür diledi benden. Hiçbir şeyi kendi anlamayan bir insan, hataları hep ben söylemek zorunda kalıyorum. Hep geride duruyor, şimdi de buralarda gidelim diyor deli gibi.
Anaaamm adamın da sesi g*tüne kaçmışı hep sıkıntı stres 🙄

Köyle ilgili bir cümle yazınca linç ediliyoruz ama köy zihniyeti işte tam olarak böyle.
Köylü zihniyetinden kendini çıkarmamış insanlarla anlaşmak çok zor.
Köy var köy var her yer aynı değil..

Yada her yerin köyü, köylüsü aynı değil.. Öyle köyler var ki nice Doktor, Avukat, Akademisyen çıkaran.. Yaşlıları bile eğitimli kendilerini yetiştirmişlerdir..

Yada her yerin köyü, köylüsü aynı değil.. Öyle köyler var ki nice Doktor, Avukat, Akademisyen çıkaran.. Yaşlıları bile eğitimli kendilerini yetiştirmişlerdir..
Bahsettiğim onlar değil belli olsun diye zaten ayrıca köylü zihniyeti diye belirttim.
Ayrıca insanların meslekleri ne yazık ki bazen zihniyet/hayata bakış açısı konusunda yeterli gelemiyor.
Meslekten ziyade biraz felsefeye ilgi duymakla, benliğe ilgi duymak sorgulamakla değişebilecek şeyler bunlar.
Benim görüşüm bu yönde :)

Evet köy diye aşağı gördükleri yerlerden çıkıyor profesörler, doçentler, akademisyenler.
Şehirden cahilde çıkar alimde çıkar
Köy diye indirgenmesi çok kötü

Ne eşinizden ne de ailesinden memnunsunuz ne diye evlilik düşünüyorsunuz? O 3 sene tek başınıza da olsanız sevgilinizle de olsanız da geçecekti. Heba olarak düşünmenize gerek yok.

Bir tek sizden gitmiyor zaman karşı taraftan da bir üç yıl heba oldu.Öyle bir yazmışsınız ki afedersiniz sanki elinize zorla davar vermişler bunu güt demişler. Hiç mi anlamadınız erkek arkadaşınızın kumaşı ne ise ailede buna yakın bir şey gelecekti?

Eltim ve eş ailesi de böyle. İki taraf da Antepli ama biri yerlisi, yedi göbek şehirli yani diğerleri köylü. Ve arada müthiş bir fark var. Bana deseler inanmazdım, ikisi de güneydoğulu işte derdim ama öyle olmuyormuş. Ben bile eşimle o kadar uyum yaşamadım memleketlerimiz arasında 1200 km mesafe olmasına rağmen. 😐
ben köylüyüm

ama bizim ilçenin her köyünün, ya da en azından köy öbeklerinin diyelim, kültürü başka, onu geçtim güya hepsi türkçe konuşuyor, duysan inanmazsın aynı yörede bu kadar bambaşka Türkçeler olduğuna.

hep derim. annem babam kuzen, evlerinin kapıları da birbirine bakar. annemle babamın aile kültürlerinin birbiriyle alakası yok...

daha şehir merkezi - köy ayrımına gelemedik bakın (ki bizim ilçe merkezinde çerkes, kürt, muhacir, karadenizli (1000-1200 km bize), ne ararsan var)

o yüzden ben bu farklı kültürlerden olma olayını pek anlamıyorum. ki ailem geniştir, gelenekler vs. bilinir ama bunlar hep bir yere kadar, bir de bunlar ayrıntı bence. asıl kafa uyumu bu hemşehrilik meselesinden bambaşka bir uyum süreci.

Bu arada herkes köylüdür. Kendisi değilse dedesi köylüdür o da değilse dedesinin dedesi köylüdür:)

Konu sahibi, sende köylüsün ister inan ister inanma..

ben köylüyüm

ama bizim ilçenin her köyünün, ya da en azından köy öbeklerinin diyelim, kültürü başka, onu geçtim güya hepsi türkçe konuşuyor, duysan inanmazsın aynı yörede bu kadar bambaşka Türkçeler olduğuna.

hep derim. annem babam kuzen, evlerinin kapıları da birbirine bakar. annemle babamın aile kültürlerinin birbiriyle alakası yok...

daha şehir merkezi - köy ayrımına gelemedik bakın (ki bizim ilçe merkezinde çerkes, kürt, muhacir, karadenizli (1000-1200 km bize), ne ararsan var)

o yüzden ben bu farklı kültürlerden olma olayını pek anlamıyorum. ki ailem geniştir, gelenekler vs. bilinir ama bunlar hep bir yere kadar, bir de bunlar ayrıntı bence. asıl kafa uyumu bu hemşehrilik meselesinden bambaşka bir uyum süreci.
Evet akrabalar arasında da oluyor bu tarz uyumsuzluklar. Bizimkilerde genellikle eğitimle alakalı oluyor, çalışılan iş, muhatap olunan kitleyle alakalı oluyor. Bunlardan bağımsız bile çok farklı kafada aileler var. O yüzden ben pek önemsemedim evlenirken uzak kültür olmasını.

Bir de şey var benim kocam /karım ailesi gibi değil. Nasıl değil ya armut dibine düşermiş nasıl aynı değil. Tamam akademik olarak belki çocukları önde olabilir ama o ailenin yetiştirdiği çocuk ne kadar farklı olabilir. Benim yetiştirdiğim oğlum veya kızım kime benzeyecek huyu suyu karakteri bana benzeyecek gidipte komşuya benzemez ya. Ancak kendilerini kandırıyorlar o ailesinden farklı diyerek

Bir de şey var benim kocam /karım ailesi gibi değil. Nasıl değil ya armut dibine düşermiş nasıl aynı değil. Tamam akademik olarak belki çocukları önde olabilir ama o ailenin yetiştirdiği çocuk ne kadar farklı olabilir. Benim yetiştirdiğim oğlum veya kızım kime benzeyecek huyu suyu karakteri bana benzeyecek gidipte komşuya benzemez ya. Ancak kendilerini kandırıyorlar o ailesinden farklı diyerek
Çünkü erkek olsun kadın olsun farketmez onunla evliyse kendi malı sanıyor. Benimse, benimle evlendiyse ben seçtiysem o artık onlar gibi değildir.. Benim kocam farklı onlar tu kaka..

Aslında herkes ne olursa olsun. Bir nebzede olsa kendi ailesine, kendi ana babasına benzeyenle, kendi kültürüne yakın insanlarla evleniyor..

Sonradan parlatmak istiyorlar ama olmuyor olamaz.

Back
X