Aile ve eş arasında kalmak

Eşinizin yaptığı terbiyesizlik.
Ona bu gücü veren de sizsiniz belli ki. Ailenize karşı arada kalırsanız eşinizi seçeceğinizi bildiği için böyle yapıyor.

üfff. üslup çok önemli ya.
eşinizin haklılık payı var ama surat yapmakla, size yasak koymakla filan haksız konuma düşüyor.
ne münasebet. eşiniz sizin üstünüz mü?
konuşarak anlaşmak diye bir şey var..

Kızlar yardıma ihtiyacım var. Ailem yazın memlekette kışın ise benim olduğum şehirde yaşıyorlar. Bu senede çocuğum kreşe başladığı için erken geldiler hasta olma durumunda bakmak için. Bu arada birbirimize aşırı düşkünüz. Eşim ise ailemle görüşmeyi cok fazla istemiyor daha doğrusu sık sık görüşmek istemiyor zaten işten 6 da çıkıyorum ve pekte zamanım yok. Ama ailem de bu konuda cok anlayışlı değiller bizim için geldikleri için hafta içi de olsa gelip torunlarını görmek istiyorlar. Geçen cuma gün içerisinde annem arayıp babamın oğlumu sevmeye geleceğini söyledi bende eşimin planı var mı sorayım dedim. İşten çık gel eve koştura koştura yemek yaparken eşim dısarı çıkacağız yemekten sonra dedi tabi babam çıkmıştı yoldaydı gelme diyemezdim. O günden beri eşim konuşmuyor benimle. Bu aksamda iki hafta da bir görüşeceksiniz dedi. Şimdi ben napayım aileme gelmeyin diyemem zaten gelmezlerde cuma günü babam geldiğinde eşim tek kelime etmedi.
ben sanırım eşiniz açısından bakamıyorum bu duruma. ailem benim için benim yaşadığım şehirde. haftada 2 kere görmediğimde haksızlık etmişim gibi düşünüyorum aileme. şükür ki eşimde bu konuda anlayışlı. Tabiki görüşeceğimiz günler sabahtan programımız buna göre oluyor.

Aynısını erkek ailesi yapsa tepkiniz böyle olur muydu.Yoksa direk mesafe koymu derdiniz
Direk aileci erkek derdik hepimiz

Arkadaşım sürekli milletin yorumlarını alıntılayıp aynısını yazıp durmuşsun.
Evet, aynısını erkek ailesi de yapsa tepkim böyle olurdu, rahatladınız mı acaba ? merakınız giderildi mi ?
Mesafeyi ayarlayacak olan kocan derdim, kocana söyle ailesine sınır çizsin derdim, ama sen gene de evine gelen insanlara surat asarak çok ayıp etmişsin, çok kabasın, muhatabın o insanlar değil kocan derdim.

Oldu mu ?

O zaman burada çatkapı gelen kvlere kızmayacaz.
Hayır benim yorumumun bu dediğinizle alakası yok yalnız . Benim dediğim şey kayınvalide olayı değil
Olay şu torunlarını çok seven bir nene ve dede var ortada hataları var mı evet oda çatkapı gelmek ama sırf bunun için bir eş( kadın olsun yada erkek olsun) karısına/kocasına surat yapıyorsa çok ayıp. Sonuçta bu insanlar kaynanalık yada kayınbabalık yapmıyor yada sana bir kötülük yapmıyor uyarırsın biter. Sonuçta senden doğan çocuğu sevmek istiyorlar, nekadar güzel birşey tabiki bu ansızın gelme olayında hataları var ama bence tolore edilebilir sırf sevgileri hatrına dediğim gibi uyarırsın bidaha yapmazlar ama surat yapmak çok ayıp

Arkadaşım sürekli milletin yorumlarını alıntılayıp aynısını yazıp durmuşsun.
Evet, aynısını erkek ailesi de yapsa tepkim böyle olurdu, rahatladınız mı acaba ? merakınız giderildi mi ?
Mesafeyi ayarlayacak olan kocan derdim, kocana söyle ailesine sınır çizsin derdim, ama sen gene de evine gelen insanlara surat asarak çok ayıp etmişsin, çok kabasın, muhatabın o insanlar değil kocan derdim.

Oldu mu ?
Sevgi hanım felaket takmış durumda kaynana yapsa ne yapardınız erkek tarafı yapsa ne yapardınız olayına
Ya olay bu değil ki, burdaki olayı tam kavrayamadığına inanıyorum
İnsanların tepkisi adama karşı, ama neden adama karşı? Çünkü adam karısına surat yapıyor yapma nedeni de sırf dede torununu sevmek için çatkapı geliyor diye evet bu hata ama ortada aşırı sevgiden dolayı yapılmış bir hata var bu görmezden gelinebilirdi surat yapmaya gerek yok senden yaşça büyük insanlara. Dil var uyarırsın kibarca konu kapanır
Yani bu kv yada erkek tarafı yapsa tepkin ne olurdu olayı değil ☺️

Kızlar yardıma ihtiyacım var. Ailem yazın memlekette kışın ise benim olduğum şehirde yaşıyorlar. Bu senede çocuğum kreşe başladığı için erken geldiler hasta olma durumunda bakmak için. Bu arada birbirimize aşırı düşkünüz. Eşim ise ailemle görüşmeyi cok fazla istemiyor daha doğrusu sık sık görüşmek istemiyor zaten işten 6 da çıkıyorum ve pekte zamanım yok. Ama ailem de bu konuda cok anlayışlı değiller bizim için geldikleri için hafta içi de olsa gelip torunlarını görmek istiyorlar. Geçen cuma gün içerisinde annem arayıp babamın oğlumu sevmeye geleceğini söyledi bende eşimin planı var mı sorayım dedim. İşten çık gel eve koştura koştura yemek yaparken eşim dısarı çıkacağız yemekten sonra dedi tabi babam çıkmıştı yoldaydı gelme diyemezdim. O günden beri eşim konuşmuyor benimle. Bu aksamda iki hafta da bir görüşeceksiniz dedi. Şimdi ben napayım aileme gelmeyin diyemem zaten gelmezlerde cuma günü babam geldiğinde eşim tek kelime etmedi.
Eş haklı , sen ister miydin kv sana bu kadar gelsin gitsin . Birbirinize o kadar düşkünseniz keşke evlenmeseydiniz hayatınızın odak noktası eşiniz olmalı eşinizle birbirinize düşkün olun

Madem size ve sevdiklerinize karşı saygı duymayan birisi o zaman rest çektiğinde uyarı verdiğinde beğenmiyosan kapı orda deyip kesin sesini. Bakın nasıl pısıyor. Ailenizin arkanızda olduğunu bilsin ona mecbur olmadığınızı bilsin. Bakın erkekler rahatına düşkün insanlar kolay kolay düzenini bozmazlar değiştiremediklerinde kabullenirler. Bazen rolleri değişmek gerekiyor tamam aradaki dengeyi koruyun ama ailenizle görmenizi engelleyemez hayırdır ya..

Eşin sonuna kadar haklı. Şunu yapan kaynana olsa alev alırdı konu. Ben asla boyle bi hayati kabul edemezdim. Torunu haftada bir görseler ölmezler, hafta ici ara sira gidip annen ya da baban gidip kreşten alsin, aksama kadar onlarla takilsin , görmüş olsunlar. Sürekli haftada birkac kez esinizle muhatap olmalari evinize gelmeleri cok gereksiz bi hareket

Eski konunuzu bilmesem eşiniz haklı derdim ama karısını küçük gören, anasının kıçında gezdiren,o kadar hizmete rağmen size saygı göstermeyen ,sizi degersizlestiren adama acımayın.Anasina hizmet etmeniz için sizi sepet gibi taşıyan adam az da sizin ananıza babanıza hizmet etsin Ama olmaz değil mi?
Adam sizi boşar diye o kadar korkuyorsunuz ki adalet teraziniz şaşmış bu işin sonunda anayı babayı kapıya koyup "ne dersen o olsun kocacım" deme potansiyeliniz çok fazla

Aileniz sizin çocuğunuz için başka şehirden bütün kış geliyor. Gelmese ne olacak çocuk hastalandiginda? Çocuklar kışın ikide bir hastalanıyor. Eşiniz işten rapor izin alıp dursun görsün dinlenmeyi ondan sonra. bunun için trip mi atılır ayıp ama yani. Biraz onların gösterdiği emeği çabayı , azicikta eşiniz göstersin sizde bu kadar eşinize hak vermeyin derim.

Eski konunuzu bilmesem eşiniz haklı derdim ama karısını küçük gören, anasının kıçında gezdiren,o kadar hizmete rağmen size saygı göstermeyen ,sizi degersizlestiren adama acımayın.Anasina hizmet etmeniz için sizi sepet gibi taşıyan adam az da sizin ananıza babanıza hizmet etsin Ama olmaz değil mi?
Adam sizi boşar diye o kadar korkuyorsunuz ki adalet teraziniz şaşmış bu işin sonunda anayı babayı kapıya koyup "ne dersen o olsun kocacım" deme potansiyeliniz çok fazla
Konunun birde bu tarafı varmış ben eski konusunu bilmeden tek bu konuya bakarak yorumlamıştım. Böyle bir adamsa her şey müstehak ona. Bu konuda kendisini aileci ve sınır koyamayan bu yuzden eşi ile sorun yasayan biri olarak anlatmis ayni durumu kv yapsa kadina hak verildigi gibi bende eşine hak vermistim bu yüzden

Sevgi hanım felaket takmış durumda kaynana yapsa ne yapardınız erkek tarafı yapsa ne yapardınız olayına
Ya olay bu değil ki, burdaki olayı tam kavrayamadığına inanıyorum
İnsanların tepkisi adama karşı, ama neden adama karşı? Çünkü adam karısına surat yapıyor yapma nedeni de sırf dede torununu sevmek için çatkapı geliyor diye evet bu hata ama ortada aşırı sevgiden dolayı yapılmış bir hata var bu görmezden gelinebilirdi surat yapmaya gerek yok senden yaşça büyük insanlara. Dil var uyarırsın kibarca konu kapanır
Yani bu kv yada erkek tarafı yapsa tepkin ne olurdu olayı değil ☺️

Burda bi kadın konu açsa, "kayınvalidem bebeğime bakıyor, kayınpederim de çatkapı çıkıp bebeği sevmeye geliyor, ben de suratına bile bakmıyorum, adama selam dahi vermiyorum, kocama da 15 gündür küsüm, bundan sonra ailesiyle 2 haftada bir görüşecek kararım kesin, kocam da yanımda kayınvalidemi arayıp bi güzel payladı ama benim içim hala soğumadı hala kocama yüz vermiyorum" dese vallahi herkes topa tutardı kadını.

Kreşe gidiyor hastalık durumunda bakıyorlar zaten.
bu bile nasıl büyük bir nimet yaşayan bilir eşiniz kusura bakmasın
ailenize sınır koymanız gerekiyor bir şekilde sadece bu konuda haklı ama gelene de tavır yapmamalı
keşke öğlenden eşinize haber verseydiniz babam gelecek diye

Bencr eşiniz haklı, ailenizin sizi bu kadar ara da bırakmasına ve sırf hastayken bakıyorlar diye kendilerinde bu kadar hak görmelerini doğru bulmadım. Sizi manipüle ederek böyle düşünmenizi sağlıyorlar.

Açıkcası akşama bi planım olsa eşimin anası babası bilmem nesi çat kapı gelse çok rahatsız olurdum

Aslında konu kv/ kp derden bağımsız olarak ele alınmalı.

Konu sahibinin önceki konuları denmiş bir kaç yorumda ama o konuları okumadan bu konu özelinde yorum yapmak istiyorum. Anne babanızın yaşadığınız şehre gelmesinde sizin talebiniz / isteğiniz var mıdır , yoksa kendi kendilerine evleri olduğu için zaten sizin yaşadığınız şehre mi geliyorlar kışları? Kendi kendilerine kışı yaşadığınız şehirde geçirmek için geliyor ise eşinizin ya da sizin talebiniz olmuyor çocuğunuza bakma konusu (Bazı yorumlarda o zaman çocuğuna baktırmayacak yorumlarını gördüğüm için soruyorum)

Kendinizi düşünün , akşam işten geldiniz , dışarı çıkmak için bir plan yaptınız ve hooop evinize haberiniz olmadan bir aile üyesi geldi , ve bu aile üyesinin her hafta size habersiz gelme durumu ve sizi devamlı kendisine çağırma durumu var.

Anne , baba , abla , abi , kardeş kim olursa olsun , torun sevgisini "bahane" ederek alanınıza , sınırlarınıza girmemeli.
Eşinizin 2 hafta kadar surat asmasına hak veremem ama bir tepki göstermesi bence normal. Ben olsam bu şekilde olmasa bile bir tepki verirdim duruma.
Eski konularınızda eşinizin kendi ailesine sınır çizememesinden şikayetçi iseniz şuan aynı şeyi siz eşinize yapıyorsunuz.
Evet anneanne dededir , torun sevgisi vardır ama bir sınır çizmeniz gerekir aileniz ile. Kendileri ile onları da anladığınızı belirten konuşmalar yaparak uygun bir dil ile konuşabilirsiniz.

ne kadar aileci insan var şu toplumda ya
madem ailenize bu derece bağlısınız niçin evleniyorsunuz ki
oturun ailenizin dizinin dibinde :)
yok haftada 2 kere ailemi illa görmem lazım diyenler
3 günde bir ailesiyle görüşmeyince krize girenler
bi erkek burda ailesiyle her hafta görüşünce kıyamet kopuyor
ama hanımlar aileleriyle sık görüşmek isteyince aynı tepkiler hanımlara gelmiyor :)
tersine çevirin mesela konuyu, kayın ailesi hanımefendiye çat kapı gelse torunu bahane edip haftanın bilmem kaç günü
evinden çıkmak istemese
adam da ailesine sınır çizemese , anne bu akşam müsait değiliz gelmeden önce arayın haberleşelim diyemiyor olsa
adamı yerin dibine sokardınız
kimse evlendi diye ailesini çöpe atmıyo elbette ama biraz mesafe candır ya

Bencr eşiniz haklı, ailenizin sizi bu kadar ara da bırakmasına ve sırf hastayken bakıyorlar diye kendilerinde bu kadar hak görmelerini doğru bulmadım. Sizi manipüle ederek böyle düşünmenizi sağlıyorlar.

Açıkcası akşama bi planım olsa eşimin anası babası bilmem nesi çat kapı gelse çok rahatsız olurdum
kötü ötesi bi durum ya
plan yapmaya da gerek yok aslında
düşünsenize bütün gün deli gibi çalışıp yorulmuşsunuz ve tek hayaliniz eve gidince
üstünüze en rahat kıyafetlerinizi giyip koltukta 2.80 uzanıp mayışık mayışık masterchef izlemek
eve bi gidiyorsunuz kayınbaba damlamış pat diye gelmiş
bi bakıyorsunuz kayınvalide gelmiş
sohbet bekler ilgi bekler saygı bekler
gerçekten çok zor ya

ne kadar aileci insan var şu toplumda ya
madem ailenize bu derece bağlısınız niçin evleniyorsunuz ki
oturun ailenizin dizinin dibinde :)
yok haftada 2 kere ailemi illa görmem lazım diyenler
3 günde bir ailesiyle görüşmeyince krize girenler
bi erkek burda ailesiyle her hafta görüşünce kıyamet kopuyor
ama hanımlar aileleriyle sık görüşmek isteyince aynı tepkiler hanımlara gelmiyor :)
tersine çevirin mesela konuyu, kayın ailesi hanımefendiye çat kapı gelse torunu bahane edip haftanın bilmem kaç günü
evinden çıkmak istemese
adam da ailesine sınır çizemese , anne bu akşam müsait değiliz gelmeden önce arayın haberleşelim diyemiyor olsa
adamı yerin dibine sokardınız
kimse evlendi diye ailesini çöpe atmıyo elbette ama biraz mesafe candır ya
Burada istisnasız aynı durum yaşanıyor. Ne zaman konu kayınvalide olsa erkek taslaniyor. Konu eğer kadının ailesi ise sen nasıl evlatsin oluyor . Benim çıkarımım şu ki gerçekten artık erkek ailesi olmak çok kötü birşey . Çok şükür kiz kardeşlerim ve kızım varda hiç erkek tarafı olmayacağım . Durumun neresi normal hiç anlamadım . Ailece plan yapiyoruz ee birden dede çıkıp geliyor torun ozledim . Haber yok birşey yok ben olsam evde durmaz planima devam ederdim .

Eski konunuzdan bağımsız olarak bu olay özelinde yazıyorum. Birinin bana iyilik yapması evime çatkapı gelebilme hakkını vermez. Böyle yapacaklarsa hiç yapmasınlar. Anne babaların iyilik kisvesi altında çocuklarını yönetmeye çalışması, sınırlarını hiçe sayması çok rahatsız edici. Adam plan yapmış, kp habersiz geldiği için gidemiyor. Sınır bilinci olan hiçbir insanın kabul edebileceği bir şey değil.
Ama burada eşinizin hatası da aileden gelen yardımı kabul etmek. O kadar delikanlıysa çocuğuna da bakıtmasın. Bence ailenize daha fazla yük olmayın, çocuğunuza kendiniz bakın hastalandığında vs. Müsait olduğunuzda sevsinler. Eşiniz de şu an size küs olduğu için, siz ona daha çok trip atarak baskın çıkabilirsiniz. Hem ailenize hem eşinize yerlerini bildirmeniz gerekiyor. Olayları bu kadar karıştıran sizin sessizliğiniz bence.

Back
X