eskiden bu tarz konulara “manyak mısın güzelim ülkede yaşıyorsun” tarzında yaklaşırdım ama 10 senedir yurt dışında yaşayan bir instagram fenomeninin bütün eleştirilere rağmen yurda dönüşüyle ne kadar mutlu olduğunu gördükten sonra fikirlerim değişti.
kadın burada o kadar mutlu ki yüzüne renk geldi. kanadadaki sessizlik sakinlikten bıkmış, orada asosyal bir hayat sürüyormuş, burda gezip tozup hayatını yaşıyor. zaten izmire yerleşmiş, şehir olarak çok doğru bir tercih yaptım diyor. ve hiç pişman değil.
sanırım insan mutlu olduğu yerde yaşamalı. biz burda oturduğumuz yerden “manyak mısın ekonomi çok kötü, ülkenin durumu belli değil, nasıl dönmeyi düşünebilirsin?” diyor olabiliriz ama sen kazandığın parayı zevkle sevdiklerinle harcayamıyorsan, güzel bir sosyal çevre kuramıyorsan, türk kültürünü özleyip hasret çekiyorsan azıcık aşım kaygısız başım, az kazansam da severek harcarım mantığıyla ülkeye dönüş yapabilirsin bence.
ama bu bahsettiğim kadın kanadadaydı, sense isviçredesin. neredeyse aynı ülke sayılır :) bi uçak bileti aldın mı 3-4 saate gidebilirsin (ailenin şehrini bilmiyorum ama). yaşadığın yer okyanus ötesi olsa düşünme dön derim belki ama, zaten bu kadar yakında yaşıyorken biraz daha düşün bence dönmeyi.
mesela ben de yurt dışına çıkmak istiyorum ama abd gözümü kesmiyor, duygusal bakıyorum biraz. avrupa istiyorum ama ona kabul almam da daha zor :) öyle kararsızlık içinde sıkıştım kaldım. siz böyle güzel bir imkanın içindeyken hemen dönme kararı vermeyin