Aile yönetimi( maddi)

Hermesss

Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2019
200
193
23
34
İyi geceler arkadaslar.karı koca çalışan yada her ikiside memur olan var mı? Varsa maaşınızı ne yapıyorsunuz?eşinizle ortak hesabınız mı var? Yoksa maaşınız direk eşinizde size belli bir para mı veriyor.normalde ev hanımıydım şimdi ikimizde memur olduk.En cok karı koca memurlardan cevap bekliyorum bu arada eşimin maaşı benden düşük olacak.buna ragmen maaşımın tamamamını ona versem ne dersiniz? Yorumlarınız benim için cok önemli şimdiden teşekkürler

Senin paran , benim param hesabı yapmıyoruz .Eşim şunu aldın bunu aldın diye laf söylemez .Ama ben gereksiz para harcadığım için almadan önce danışırım ona .Huyumu biliyorum çünkü para biriktirecek bir insan değilim.Eşim biraz o yönden törpüledi beni . Maaş günü krediyi , kredi kartlarını ,faturaları , kirayı , diğer ödemeleri yaparız .Geri kalan para da birikim için durur .Kimde olduğunun önemi yok , birbirimize güveniriz

Esimin ve benim ortak kullandığımız hesap var. Şu anda annelik izinindeyim. Yani parayi o kazanıyor :). Benim ayrı hesabıma cocuk parası geliyor. Çocuklar olmadan önce ikimizin hesabi ayrıydı. Maaşım kendi hesabıma geliyordu. Genelde aylık ödemeler esimin hesabından çekilirdi (maaşı benden yüksek), bende eve aldıklarımı öderdim. Ama tekrar çalışsam aynı hesabı kullanmaya devam ederim. Büyük harcamalar yapmadan birbirimize haber veririz. Harcamalarima genel olarak karışmaz. Maddi konularda bana danisir zaten

Çok güzel ben normalde evlenmeden önce kendim çalışıp kendim kazanan bir insandım.evliyken bir anda afalladım sanırım İlk defa paramı paylaşacagım normalde bende cok birikim yaparım ama sanırım bunu iki kişi yapmak benim için biraz zor olacak.normalde bende aldıgıma karışacagını sanmıyorum kendisine ve bana harcama için belli bir bütçe ayırdı kalanı hesapta kalsn kiraya faturalara ve birikime gitsin dedi.basta yeni memur oldm cuzi bi miktar verilince kendmi kötü hissettim ama sanırım evlilik dedigimiz şeyde tam olarak bu Pamukannesi83 Ogretmennhanimm

Sana ayırdığı butce sana yetiyor mu? Neden o ayırıyor diye sormayacagım. Sadece yetiyor mu sana?

Saçmalamayın maaşınızın tamamını neden eşinize vereceksinizki genellikle ilişkilerde kadınlar sürekli erkeklere para işlerini bırakır ama siz bir bireysiniz kendinize ait hesabınız olmalı yarın öbür gün ne olacağı belli değil eşinize çok güvenmeyin kendi bütçeniz olsun ne güzel maaş alıyorsunuz artık kocanızdan istemek zrounda kalmayacaksınızı istediğinizi alabileceksiniz yada biri isteyince verebileceksiniz tuhaf gelmesin bu durum size erkeklere muhtaç değiliz bir kadın bir insan bir birey olarak özgürürz ha evli olalım ha bekar

Bizim ortak hesabımız falan yok. İkimizin de bireysel hesapları var. Biz şöyle yapıyoruz önce eşimin maaşını tüketiyoruz. Geri kalanı benim maaşımdan tamamlıyoruz. Ben maaşımdan arta kalanı biriktiriyorum. Bazen eşimin maaşı da tamamen bitmiyor o da kendi hesabında biriktiriyor. Kredi kartlarımız da ayrı bizim herkes kendi kartını ödüyor. Eşimin kartıyla ev ihtiyaçları alınıyor genelde benimkiyle bana giyim vs.

Bende kalsa kirayı farurayı ev alışverişini kendi mi ödemeli.oda cok bencilce olmaz mı ya

En güzeli bu ama muhtemelen eşinizin maaşı sizden yüksek.Bende tam tersi olacak ve bu durum sıkıntıya sebep olurmu diye tedirginim

Para biriktireceksiniz örnek vereyim her ay 1000 siz 1000 o ortak hesap acar koyarsiniz oraya veya ortaklaşa altın alip koyarsiniz (hem değerleniyor diye)
Ama kalkipta maaşınızın hepsini ne diye eşinize veresiniz dünyanın 1000 türlü hali var ve bi kadının cebinde hep parası olmalı bence verdiği size ya yetmezse ya o ay çok harcarsanız bence çok sacma artik çalışıyorsunuz karışmasın sizin para yönetiminize ben çalışmamama rağmen hic kabul etmem oyle seyi şahsen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…