Aile yönetimi( maddi)

Fikrimi söylemeye geldım, alnımın teriyle yorula yorula calisip kazandığım parayı degıl kocam babam yönetemez.
Kazanırken olgun bireyim, is yönetmeye gelince bebek mıyım?
Bız memur değiliz ama her ay 1000 tl ikimizde kenara koyuyoruz. Ben maasimi asla vermem oda istemez sonucta bende calismaya bilirdim. Bi sekilde bakicakti. Verirseniz pisman olursunuz sürekli eline bakicaksiniz ve sizin paranizin hesabini sorcak size

birimiz memur (ben) eşim ö zel sektör çalışanı benim maaşım daha fazla, ödemeleri bölüştük kalan para heresin kendisine ait.
örnek olarak faturalar,aidat, kreş masrafı eşimde.
ev kredisi, market alışverişi bende.
pazar alışverişi kime denk gelirse o yapar ve günlük alışveriş ve kişisel harcamalar herkesin kendinden.
ev ile ilgili tadilat dekorasyon vs olunca eşim hallediyor çünkü bana kalsa senelerce aynı eşyayı aynı modda kullanırım ama o değişikliği seviyor
ve bence ortak hesapta eşin eline para vermekte gereksiz gelire göre dağılım yapın tabiki bir taraf fazla harcama yapacak ama maaşınız elinize kalsın
isterseniz yatırım yaparsınız sonuçta o yatırımlarda ortak harcanıyor ev araba alınıyor, tatile gidiliyor vs.

Merhabalar.
Eşimde bende memuruz.
Ortak hesabımız yok.
Evin yönetimi bende, harcamaları ben yaparım, eşimin maaşının büyük kısmını ben alırım.
Aramızda para muhabbeti dönmez, hiç konuşmayız, bana şu kadar gönder derim, gönderir.

seni beni yok .evlilik iki elmanın bir yarısıyken bir elma olmak.
ev alınacaksa da ortak karar verıyoruz, para lazım olacaksa da,borç verilcekse de,araba alınacaksa da
eşim bana söyler bişey alacağı zaman .şunu alsam mı? alsak mı?.bende aynı şekilde.

tabi gıda,fatura gıbı basit şeyleri birbirimize soylemıyoruz.

Ver Ver

Hayatımda hiç bu kadar iyi bir fikir duymamıştım

Valla bravo ya nerden buluyorsunuz böyle fikirleri söyleyin de biz de bulalim

Te allahım

Ailemden gördüğüm: annem ev hanımıydı babam memurdu. Babam emekli oldu çalışmaya devam etti. Babam içinden harçlığı alır geri kalan tüm parayı annem verir annem yönetir. Yıllardır böyle.

Benim duzenim: Belirli bir meblağı kendimize ayırıp kalan maaşlarımızı ortak hesaba atmak ve harcamaları oradan yapmak

Ailemin düzeninde maaşlar annemde toplansa bile ne nereye gitti hepsi şeffaf olurdu. Maaşı eşe verdiğin düzende şeffaflık ve ortak karar alma yoksa ondan hic hoşlanmıyorum

İkimizde çalışıyoruz. Maaş günü faturaları, kredi, taksit ne varsa öderiz. Eve alışveriş yaparız. Kalan paranın bi kısmını bankada altın hesabından altın alıyorum diğerini de harcıyoruz.

Karı koca özel sektörde çalışan çapsızlar konuya yazmasın lütfen

Vallahi konuda özellikle memurlar yazsın deyince benimde böyle şeyler aklıma gelmedi değil oysaki hepimiz TL bazında maaş alıyoruz hani dolar-euro-TL olarak ayrılsa maaşlar ve konu sahibi dolar bazında soru sorcak olsa da dese şunlar şunlar özellikle yazsın diye anlayacağım ama memurun da kazandığı maaş TL bazında özelde çalışanın kazandığı da TL bazında neyin ayrımını yapmak için özellikle memurlar yazsın dedi anlayamadım

Kötü niyetle yazmamıştır eminim ama böyle öteler gibi olmuş biraz bizi aşk olsun

Eşim de ben de kamudayız. Eşimin maaşı da benden düşük. Biz giderleri borçları bolustuk. Evin kredisi ile bir kac birc bende mutfak masrafi faturalar onda. Dogum iznindeyken pek disari cikmiyordum o donem de kartım eşimdeydi. Ölümüne kartımı vermem diyenlerden değilim yani:)

Ortak olarak kullanilir buyuk kismi ama kendi maasimdan da kendime ayirirdim ben olsam.
Kenarda hem birikir hem de özgürce harcama alanin olur..kazandiginin tamamini vermek mantikli degil

Her evliligin dinamigi farklidir.

Esim uzun bir süre benim 3 katim kadar maas aldi. Sonra 2 katim kadar. Sonra nerdeyse eşitledik. Sonra esim 7 ay issiz kaldi. Suan ben ondan yuksek aliyorum. Satisa bagli prim var ikimizde de. Maaslar sabit ama mesela subatta 3800 prim aldim. Martta korona sebebiyle kapalıyız alamayacagim.

Ozel olarak hesap yapmiyoruz. Ornegin kopeklerimiz var. Veterinere kim gotururse o ödüyor. Evde birseyler bittiginde kimin calisma saati uygunsa markete gidiyor ve aliyor. Ödüyor :)

Kira kredi ve fatura ödememiz yok.
Kimse kimseye maasini vermez.

Kalanlar hesaplarda birikiyor.
Biraz dise dokunur bir sey olunca degerlendiriyoruz.

Kredimiz var aslinda su sekilde; icinde kiraci olan üc evimiz var. Kiralar + 145 tl ile krediler ödeniyor.
O an kim bostaysa bu isleri de hallediyor.

Memur olsak farkli olabilirdi. Daha cok hesap yapmak gerekebilirdi. Biz özel sektördeyiz.

bir kere kalan parayla kire, fatura, vs ödenmez. önce zaruri giderler karşılanır. kalanından istenen birikim yapılır. ondan kalanla da isteyen istediğini harcar.
daha en baştan parayı yönetmekle ilgili bir sıkıntı var zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…