Aile yönetimi( maddi)

Konudan bağımsız olarak: Su, elektrik ve net nasıl 200 TL oluyor?
Şaka değil mi? Şaka deyin de hızla bozulan akıl sağlığımı darmaduman etmeyin lütfen.
Değilse benim nezdimde çok kutsal bir insansınız gerçekten. :))

İse baslamaniz hayırlı olsun.Bu güzel gelisme evinize huzursuzluk -kisisel çekişme değil dayanışma -bereket getirsin. Esinizle konuşup belli bir zaman dilimi birikim yapmak istemediğinizi biraz ihtiyaçlarınızı ,ertelediklerinizi gerçekleştirdikten sonra birikim yapmak istediğinizi söyleseniz daha mı mutlu olursunuz acaba? Örneğin ikiniz de bu yıl hiç birikim yapmayip ertelediklerinizi gerçekleştirebilir bu süreçte evin tüm giderlerini birlikte karşılayabilirsiniz.Gelecek yıldan itibaren evin yine giderlerini ortak karşılayıp birikiminizi bireysel veya ortak hesaptan yapabilirsiniz.

Memur değilim
Suan isim bile yok ama delirdiniz mi derim
Calısıp para kazanacak kapasite var,bunu harcamayı yönetecek kapasite mi yok?

Şaka değil, su fayurasi yaşadığım ilçede çok düşük geliyor ,net 80 TL'ye yakın,elektrik 90-100 TL arası geliyor ,klima yok sadece,soba kullanıyoruz ,sohben de yok,güneş enerjisi var,sıcak su sürekli oluyor ,fırını çok kullanmıyorum,tencere yemeği seviyoruz ikimizde,fırın haftada bir anca ,bir de ütü hele kışın çok az oluyor,sivil gidiyoruz okula rahatiz,fazla olarak ta 2 buzdolabı çalışıyor ,yoksa diğer şeyler aynı işte:)) teşekkür ederim:))

Çalışmıyorum ama çalışsaydım eşim harcama yapar benim paramla birikim yapardık. Çocuklar okula başlayınca çalışmayi istiyorum. O zamanda çocukların eğitim masraflarını ben karşılayacagim.insalah

Evlilikte ayirim olmaz evet fakat soyle bir durum var siz kendinize guveniyorsaniz parayi.elimde tutarim savurmam saga sola bence hepsini onun eline vermeyin derim ev hanimi olmama ragmen maas gunu gelince esim.faturalari yatirir servis okul masraflwri vs oder kalan maasi getirir elime verir bende uygun bi sekilde gecindirmeye calisirm evi.

Ev alma konusuna ortak hesap mantikli

Bir de şöyle bir şey var ama bu kadın evlenmeyip yalnız yaşasaydı da masrafı olacaktı. Eşi olmasaydı faturası kirası olmayacakmıydı. Sadece erkeğe yüklemeyi doğru bulmuyorum
Tabii ki erkeğe yuklenmeyecek tamamen diğer paylasimlarimi gormediniz sanırım.ben kadının maas kartının erkeğin elinde olmasına ondan kendi maasini harrclik olarak almasına karşıyım .ben de çalışıyorum evimin her masrafına ortagim.umarim kendimi doğru ifade edebilmisimdir

Ben ve esim ogretmeniz.ortak hesap kullanmiyoruz ama soyle yapiyoruz.evimizin ve arabamizin kredisi var ben kendi maasimdan ek dersim(1.500) civari disinda hepsini esime gonderiyorum.orda mutfak alisverisi kredi faturalar hepsi odeniyor

İlk önce neden sadece memurlar yazsın dediniz anlam veremedim bizde ikimiz çalışıyoruz özelde çalışıyoruz ama memur değiliz maalesef

ben Evin faturalarını ve telefon taksidimi ödüyorum.
Eşim kredi kartını ve üniversitede aldığı krediyi ödüyor. Kışın faturalardan dolayı para kalmıyor malum yazın ikimizdende kalan parayı köşeye atıyorduk. Kışın eşimde para kalmaz genelde 200 kaldıysa 100 100 paylaşırız senin para benim para olmaz. Bence her evlilikte böyle olmalı

Evet aynı fikirdeyim maas kartı kendisinde olmalı üzerine düşen miktarı kendisi vermeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…