Aile

aysnr5512

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2025
5
0
1
30
Merhaba ben babami kaybettim 10 yil once okulu bitirdim sonrasinda atandim annem ve bi sorunlu kardesim var yanima geldiler tum hayatim kitlendi evden cikmam dunyanin en büyük sorunu gibi davraniyo annem ve artik gercekten biktim. 30 yasindayim ve 9a kadar bile disarda kalmam hainlik kotuluk gbi cunku devamli annem evde yalniz oldugunu one suruyo ben öldum bittim tekim daraldm patladim. Simdi hayatimda biri var evlilik dusunuyoruz ve sanki bu bile hainlikmis gibi davraniyo annem onu birakip gitmem buyuk hainlikmis gibi ve ben bugune kadar aileme hicbir zaman sorun yaratmadim ama bu vicdan yaptirmasi beni o kadar kotu hissettiriyo ki 30 yasinda bi insanim ama 15 yasinda ergenler gibi artik bunun icinden cikamadigim icin gercekten ölmek istiyorum var mi böyle bi sorunu olan ne yapmam lazim delirmek uzereyim sizce hainlik mi yapıyorum annemin dizinin dibinde oturarak mi gecirmeliyim hayatımı

Merhaba ben babami kaybettim 10 yil once okulu bitirdim sonrasinda atandim annem ve bi sorunlu kardesim var yanima geldiler tum hayatim kitlendi evden cikmam dunyanin en büyük sorunu gibi davraniyo annem ve artik gercekten biktim. 30 yasindayim ve 9a kadar bile disarda kalmam hainlik kotuluk gbi cunku devamli annem evde yalniz oldugunu one suruyo ben öldum bittim tekim daraldm patladim. Simdi hayatimda biri var evlilik dusunuyoruz ve sanki bu bile hainlikmis gibi davraniyo annem onu birakip gitmem buyuk hainlikmis gibi ve ben bugune kadar aileme hicbir zaman sorun yaratmadim ama bu vicdan yaptirmasi beni o kadar kotu hissettiriyo ki 30 yasinda bi insanim ama 15 yasinda ergenler gibi artik bunun icinden cikamadigim icin gercekten ölmek istiyorum var mi böyle bi sorunu olan ne yapmam lazim delirmek uzereyim sizce hainlik mi yapıyorum annemin dizinin dibinde oturarak mi gecirmeliyim hayatımı
Hep beraber mı yaşıyorsunuz tatile mı geldiler.

30 yaşında olduğunuzaa bizi değil de annenizi mi ikna etseniz ?

Ayrıca 30’unuza kadar kendi benliğinizi ortaya koymalıydınız, atanınca kendinizi özgürleşmiş zannetmiş olmalısınız, anneniz yanınıza gelince de kaldığınız yerden devam 🤷🏻‍♀️
Kardeşinize sorunlu demenizin sebebini de anlayamadım bu arada..

Annemde ben anneyim ve her zaman doğruyum ne dersem o bana cevap vermemen lazim kafasi oldugu icin caresiz hissediyorum ben zaten cunku o anne ona asla akil verilmez karisma denilemez bu hainlik kotu evlatlık bu nasil bise biliyo musunuz

Ev var memlekette emekli maasi var gecinemeyecek durumda degil ki gecinmek degil mesele zaten evlenmemeli miyim yani anlamadim

Evleneceğiniz insandan eminseniz tabi ki evlenmek istemeniz normal.Anneniz turşunuzu mu kuracakmis..30 yaşındasınız alın karşınıza sevdiğim var evlenmek istiyoruz deyin bitsin gitsin..Siz dertleneceginize Anneniz dertlensin yapacak birşey yok..

Anneniz sizi baskılıyor. Kendisi mutsuz. Sizin de mutlu olmanızı istemiyor. Hep veren taraf oldunuz ve bu artık sizin göreviniz haline gelmiş.

Ev var memlekette emekli maasi var gecinemeyecek durumda degil ki gecinmek degil mesele zaten evlenmemeli miyim yani anlamadim
Toksit bağımlılık illa çiftlerde olmaz sizinle anneniz arasında bu tarz bir durum var.İki seçenek var ya hemen derhal bu bağı koparıp bir an evvel özgürleşin ya da şikayet ede ede bu hayatı çekmeye devam edin

evlilik sürecinde nikah ya da düğün özellikle bunlarda annenizin olmamsı gerekiyor bence. sizi aşağı çeker belki başka bir şeyler yapar anne evet ama bence mutlu gününüzde olmamalı

Ev var memlekette emekli maasi var gecinemeyecek durumda degil ki
Hain hain diye diye nasil kafaniza yer etmiş...hain falan degilsin...yolunuzu çizin en kisa zamanda evlenip cok mutlu olun insallah
Evde olmadigim her zaman huzursuzum onu tek birakarak ihanet ediyomusum gibi hissediyorum artık evlenmek bile ihanet gibi geliyo bu zamana kadar ertelememin sebebi de budur belki yani insanlara bakiyorum herkes herseyi yasiyor geziyor baska sehirlere ulkelere gidiyo hatta orda yaşıyor o kadar şaşırıyorum ki sanki herkesin ailesi tam tek ben eksiğim. 30 yasina gelmis bi insan olarak disari cikarken yalan söylüyorum hala ve artik cok zoruma gidiyo anlatamiyorum anlaşılmıyorum

aynısı bizde de var. bana değil ama ablama aşırı bağımlı annem. birisiyle konuşacak evlilik düşünecek diye aklı çıkar, siz yine iyisiniz çalışmanıza müsaade ediyor; benim ablam ne zaman bir iş görüşmesine gitse bir şekilde önüne engel koydu açlık grevlerine kendini açlıktan öldürecek raddeye getirdi zorla işinden alıkoydu. ablam sizden biraz büyük ona rağmen bu halde. hiçbirimiz laf ettirmiyor, ağzımı açtığım anda inanılmaz kırıcı laflar ederek susturuyor beni annem her seferinde. kardeşim evlenirken de aynı sizin anneniz gibi hainlik bu, beni bırakıp gidemezsiniz gibisinden laflar etmişti.

ailede en az baskıya maruz kalan benim, bunda asiliğimin çok büyük payı var. acısam merhamet etsem bile içimden ederim, anneme yansıtmam hiç. beni acımasız gördüğü için de aynı "yalnız kalacağım" ajitasyonluyla bana yaklaşmaz pek. ablamla farkımız da bu. inanılmaz kavgalar verdim annemle, inanılmaz hakaretler beddualar duydum, psikolojim dayanmıyor gibi hissettikçe daha da dirayetli set çektim. eve gece 1'de girdim kapıda da bıraktı beni. kendini acındırdığı kadar onu suçladım, çok zordu benim için. şimdi geldiğim noktada normal iletişim kurabiliyoruz; istediğim vakitte istediğim yerde olabiliyorum, istediğim kişiyle görüşebiliyorum. yani sadece çok ağır bir sınavla atlatılabilen bir süreç. ablam bunu yaşamak istemediği için aynı şekilde devam ediyor. ben bu mücadeleyi verdiğim için memnunum şu an.

Anneniz terapi almalı. Hatta bu yüzden belki siz de.

Yoksa bu ızdırabınız sonsuza kadar sürecek.

Benim annem de sizinkinin aynısıydı. Bir gün arkadaşlarla deneme sınavına gitmiştik eve geldim inanmamıştı sınava girdiğime. Arkadaşımı arayıp sormuştu doğru mu diye. Başka bir ile atandım düzenimi kurdum. Zaten bizimki normal bir anne değil. Geçenlerde burada konu açmıştım. Komşulara kızlar benle küs diyormuş. Halbuki kendisi kavga etti. Nişanlıyım, düğüne az kaldı. Düğün bitene kadar ekstra bir sorun çıkartmasın diye dua ediyorum.

hicbir zaman sorun yaratmadim
sorun yarat (istediğin saatte eve gel) ve yavaş yavaş alışmak zorunda kalmasını izle
annenin yaptığı psikolojik manipülasyon yani şiddet ve kötü olan kendisi çünkü bencil
tek yol karşı gelmek ve sonucunu takmamak isterse üstünü başını parçalasın kendi kendine dövünüp duracak sonra bakacak sen dinlemiyorsun yapmayı kesecek bir yerde

Anne de olsa herkes haddini bilmeli bence.anne insana hayatı zehir etmez aksine insanı mutlu etmek için elinden gelenin fazlasını yapar.siz müdahil olmasına izin vermişsiniz hayatınıza.bence sınır çizin oradan öteye geçemesin beğenmiyorsa da evine dönsün.30 yaşına gelmişsiniz bir annen evladı için isteği mesleği ki onu elde etmişsiniz bir de iyi bir evlilik yapmasıdır bu konuda da heyecanlı olması gerekir ha eğer damattan hoşlanmadıysa onu bilemem vardır bir tecrübesi ama eğer öyle değilse sizi mutsuz eden aile aile değildir yollayın

Back
X