AİLEDEN AYRILMAK

Ben de biraz duygusalım bu aralar ailemi bırakacağım diye ama 'onlara doyamadım' lafı çok abartı olmuş :KK70: Yalnız değilsiniz sizinle benzer duyguları paylaşan birçok insan var.

Bu arada hak etmiyorsun diyenlere hiç takmayın, tıp kazanmışsınız çok emek vermişsinizdir tabii ki hak ediyorsunuz. Yine de sırf maddi durumlardan dolayı okula gidemeyen çok insan var aileniz sizi şehir dışına gönderebiliyor, bunun gibi olumlu şeylere odaklanın.

Bende sehir disinda okurken her hafta sonu eve giderdim. Babami da yeni kaybetmistik. Onun icin sık gidip geliyordum. Imkaniniz oldukca gidersiniz. Insan ilk yeni hayatina bir alisma süreci yasiyor tabi. Ama inanin eve gelmek de güzel oluyor öyle.

Zamanla alışırsın cnm. İlk zamanlar zor olabilir belki ama derslere sınavlara gömülünce ailen fazla aklına gelmez artık. Başarılar dilerim:)
Ailesi fazla aklına gelmez de neyin kafası pes😅 Konu sahibi ailen hep aklinda olsun onlardan değerlisi yok.

Hayırlı olsun.
Ben yurda ilk yerleştiğim gün yatağa çarşaf geçirirken oturup ağlamıştım. Çünkü hem lastikli çarşafı geçirmek zor gelmişti hem de "benim burada ne işim var" diye düşünüp duruyordum 😁
Başka bir şehirde okumayı çok istemiştim üstelik.
Sonra alıştım, dönesim gelmedi.

Siz de zamanla alışırsınız merak etmeyin. Ama bunun için de çaba lazım. Her gün kendinizi duygulara bırakırsanız ne arkadaş edinebilirsiniz ne alışabilirsiniz.
Bugün bu son ağlamanız olsun. Ağlayarak gidip ailenizi de üzmeyin.
Belki bir de gittiğinizde ağlayıp rahatlarsınız :)
Ama sonra toparlanıp okumanın, üniversitenin ve yalnız olmanın tadını çıkarın.

Yaşadığınız şehirde tıp bölümü yok muydu?
Ben evlenip 20 yaşında ailemin yanından ayrıldım. Kendi çocuğumu lisede yatılı okula verebilirim. Bir insan ne kadar çabuk hayata atılırsa o kadar ayakları yere sağlam basıyor. Başarı konfor alanını bırakanlar tarafından kazanılıyor. Ben sizin yerinizde olsam kariyerimi nasıl daha geliştiririm ona kafa yorardım. Değil şehir dışı, yurt dışından burs filan kazanmayı hedeflerdim.

olumsuz yorumlara takılma seni ben çok iyi anlıyorum gerçekten zorlu süreç ama birşeylerle meşgul oldukça heleki tıp eğitimi ailenin seninle gurur duyması garantili meslek gibi seni motive eden şeylere sarıl :) 6 yıl sonra iyiki dersin inşaALLAH :) başarılar dilerim.

Üni için şehir dışına gidiyorum yarın saatlerdir ağlıyorum annemi babamı nasil birakicam nasil alisicam daha doyamadım onlara. Bazen kavgalar etsek de şuan çok pismanim tüm kavgalarimiz icin çok seviyorum onlari... Ya ben şehir dışındayken onlara bir şey olursa zarar gelirse diye düşünüyorum.
Annemin yemekleri yerine soğumuş yemekhane yemekleri, aksam babamin dibinde ona çay getirmeyi bile özleyeceğim.. nasıl baş ettiniz bana fikir verin lütfen onlara üzüldüğümü belli etmemeye çalışıyorum

EKLEME. Ya baştan beri kötü yanıt verenler siz nasıl insanlarsınız? Ben benimle aynı şeyleri yaşayanlardan nasıl atlattıklarını sordum. Sen duygularını benim kadar yüksek yaşamıyorsundur, cevap yazma o zaman. Bu konu benimle ilgili değil de yanıt yazma. Benim ne travmalar yaşayıp annemi babamı düşündüğümü nerden bileceksin? Tıp okuyacak bir gencin ilk defa uzağa giden birinin kalbini kırmak mı üzüntüsüne üzüntü katmak mı gerekiyor?
BIRILERI OKUMA HAK ETMIYORSUN BILE YAZMIŞ BU YUZDEN MI HAK ETMIYORUM PES ARTIK BEN BU BÖLÜMÜ KAZANMAK IÇIN HER GUN 6 DAN GECE 12 YE KADAR DERS CALISTIM NE DEMEK HAK ETMIYORSUN YA AHKLAKSIZLIK MI YAPTIM BASKA BIR SEY MI? Ne değişikinsanlar var.
Ben üniversiteyi ailemin yanında okudum. Bitirince iş için şehir dışına yerleştim. İlk aylar çok zordu. Kendi düzenimden kopmuş olmak, yeni bir düzen kurmaya çalışmak, aile özlemi... Üzülüyordum zaman zaman. İlk 1-2 ay bitince bunlar atlatılıyor. Hatta kendi başınıza yaşamak daha rahat geliyor. Kendi düzeninizi kuruyorsunuz. Tamamen kendi hayatınızı yaşıyorsunuz. Hayatının tüm kumandası sende oluyor. Ben üniversiteyi bitirip ayrıldıysam sen daha gençsin benden bile çabuk alışırsın. Onlara bir şey olacaksa sen yanlarındayken de olur. Kaderi değiştiremeyiz. O yüzden şimdi birkaç ay üzülebilirsin. Bunun geçici bir süreç olduğunu bil, kendini rahatlat. Başarılar dilerim.

Canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki...11 yıllık evliyim kaç şehir gördüm ama hâlâ memlekete gittiğimde izin dönüşü ağlamaktan içim dışına çıkıyor.Günlerce adapte olamıyorum hayatıma.Klasik olacak ama zaman herşeyin ilacı.Bu temelli bir ayrılık değil herkesin sağlığı yerinde olsun bu günlerde geçer.Görüntülü görüşme gibi bı şansınız var daha kötü sartlarda hasretlik yaşamış kişileri düşünüp şükredin.Ayrıca üniversiteyi kazandığınız için tebrik ederim.

Öncelikle tebrik ederim.
Hangi şehire gidiyorsun bilmiyorum ama şehir dışında okumak müthiş bir deneyim.
Büyüyorsun, öğreniyorsun, kendi ayaklarının üzerinde duruyorsun.
Çok güzel dostlukların olacak ve en kötü yeri bile çekilir kılacaklar.
Sonra döndüğünde bugünlerini çok arayacaksın.
Doya doya yaşa, gez, eğlen ve öğren.
Yeni hayatında bol şans ☘️

Sesini yükseltme , terbiyeni bozma.Burda verilen cevaplara bu kadar bozulacaksan asıl senin kafa degisik bence çünkü konu açıp soru soran ben değilim farkindaysan, sensin...
Evet sorulan soruya cevabı olmadığı halde sorulara cevap veren evde tüm gün boş boş oturup kk ye girip insanların moralini daha da bozalım diye oturan kocasından azar yiyip buraya gelen yardım isteyen birine shen okuma bnce yha diyen kayınvalidesi ve görümcesinden bunalıp bana saran kadınların olduğu bir platform biri de sensin.

Noodlesever çocuk ailenden ilk kez ayrılıyorsan gayet normal bu hisler:KK49:Aileden ayrılmak var, bilinmeyen bir yere tek başına gitmek var tabi ki korkutucu ama gidince süper oluyor. Okul başlayınca arkadaşlıkların olur, gezer tozarsın bu fikirleri aklına bile getirmezsin merak etme.

Üni için şehir dışına gidiyorum yarın saatlerdir ağlıyorum annemi babamı nasil birakicam nasil alisicam daha doyamadım onlara. Bazen kavgalar etsek de şuan çok pismanim tüm kavgalarimiz icin çok seviyorum onlari... Ya ben şehir dışındayken onlara bir şey olursa zarar gelirse diye düşünüyorum.
Annemin yemekleri yerine soğumuş yemekhane yemekleri, aksam babamin dibinde ona çay getirmeyi bile özleyeceğim.. nasıl baş ettiniz bana fikir verin lütfen onlara üzüldüğümü belli etmemeye çalışıyorum

EKLEME. Ya baştan beri kötü yanıt verenler siz nasıl insanlarsınız? Ben benimle aynı şeyleri yaşayanlardan nasıl atlattıklarını sordum. Sen duygularını benim kadar yüksek yaşamıyorsundur, cevap yazma o zaman. Bu konu benimle ilgili değil de yanıt yazma. Benim ne travmalar yaşayıp annemi babamı düşündüğümü nerden bileceksin? Tıp okuyacak bir gencin ilk defa uzağa giden birinin kalbini kırmak mı üzüntüsüne üzüntü katmak mı gerekiyor?
BIRILERI OKUMA HAK ETMIYORSUN BILE YAZMIŞ BU YUZDEN MI HAK ETMIYORUM PES ARTIK BEN BU BÖLÜMÜ KAZANMAK IÇIN HER GUN 6 DAN GECE 12 YE KADAR DERS CALISTIM NE DEMEK HAK ETMIYORSUN YA AHKLAKSIZLIK MI YAPTIM BASKA BIR SEY MI? Ne değişikinsanlar var.

EKLEME 2: Beni merak eden ablalar yerleştim ayrilirken zor oldu ağladım ama arkadaş da edindim umarım son ağlamam olur. Bu TOKSİK platformdan da ayrılıyorum bir daha girmem AKLI BASINDA OLAN VARSA HESABINI SILSIN VE HICBIR VASFI OLMAYANLARA SORU SORMASIN YARDIM ISTEMESIN CUNKU DAHA FAZLA MORALIM BOZULDU. kötü yorum yapanlar ben doktor olunca bana gelmeyin bye.
Hani daha silmemissin aklı başında bı insan olarak 😂😂😂😂😂

Evet sorulan soruya cevabı olmadığı halde sorulara cevap veren evde tüm gün boş boş oturup kk ye girip insanların moralini daha da bozalım diye oturan kocasından azar yiyip buraya gelen yardım isteyen birine shen okuma bnce yha diyen kayınvalidesi ve görümcesinden bunalıp bana saran kadınların olduğu bir platform biri de sensin.
Ay inanmıyorum .
Vali olamazsın demedim adam olamazsın dedim hikayesini bilir misin . O hikayede bahsedilen tiplerden biride sensin galiba .
Tıp kazanmissin ama işte gerisi yok 🤷

Kızın üstüne gereksiz gidilmiş ya. Cok normal daha küçük, herkes bizimle aynı tepkiyi veremeyebilir. Ben de depar ata ata gitmiştim ama aynı şekilde ağlayan arkadaşlarım vardı:) normal karsılıyorum. Şekerim 1-2 aya alışırsın. Sonrasında zaten aile evine dönmek istemeyecek kendi evine çıkacaksın. Şansın bol olsun

:işsiz:

Bir de bayıl istersen. 🥴
Ne o çocuğun yerinde ne de annesinin yerindesiniz. Vicdansız bir yorum olmuş. Biz de bir yakınımızı üniversite için gönderdik, gözyaşları sel oldu. En nihayetinde ayrılık var, hiç bilmediği şehirde yalnız olacak çocuk. Tavrınızı empati yoksunu buldum.

Ne o çocuğun yerinde ne de annesinin yerindesiniz. Vicdansız bir yorum olmuş. Biz de bir yakınımızı üniversite için gönderdik, gözyaşları sel oldu. En nihayetinde ayrılık var, hiç bilmediği şehirde yalnız olacak çocuk. Tavrınızı empati yoksunu buldum.
Bir 15 yıl kadar önce bende yaşadım aynı şeyi.
Aileden ilk kez ayrılmak insanda endişe uyandırabilir ama saatlerce ağlamak, sizin yazdığınız gibi gözyaşların sel olması abartı
"bence"

Hepimiz kendi bakış açımıza, deneyimimize göre yapıyoruz yorumları, size empatiden uzak gelmiş olabilir, yapabileceğim birşey yok ona 🤷

doymadım mı? altı ustu okul okumaya gıdıyorsunuz nedır bu bağımlılık ? beraber gıdın ya da gıtmeyın ozaman. kaç yaşındasınız bukadar ağlamak nedir? kendı ayaklarınız uzerınde durup hayatınızı özerkleştırmelısınız. dunyanın en güzel şeyi budur . onlar herzaman anne babanız. üniversiteye gidiyorsunuz diye ailenizi silmiyorsunuz yani

Back
X