Aileden habersiz evlenmek

35mavi_siyah35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2011
324
62
98
Merhaba arkadaşlar.Ben iki yıldır çalışıyorum.26 yaşındayım.Bir yılı geçkin erkek arkadaşımla görüşüyoruz.Ailemden iki yıldır ayrıyım.Babam ne arayıp sorar ne babalık yapar.Annemi aldattı ve konuşmuyorum hiçbir şekilde.Gözünde çocukları da yok artık.Annem de evden ayrıldı annesinin yanında yaşıyor şu an herkes kendi hayatına devam ediyor.Ama evlilik konusu açıldı mı kimse yanaşmıyor.Ne yapalım para mı var diyolar.Karşı tarafa kalsa hemen düğün olsun ama ne annem ne de babam yanaşıyo bu durumda.Anne-baba beni ne arıyorlar ne soruyorlar doğru düzgün herkes kendini kurtarma peşinde.Bir de maddi açıdan yardımcı olamadım diye tepkili annem bana.Ama çok bir maaşım yok da.Hiçbir şekilde benle ilgilenmiyorlar.Sadece menfaat bekliyorlar.Bu durumda siz olsanız ailenizi mi beklersiniz yoksa kendiniz evlenirmiydiniz?

Ben herşeyin düzgün olması için uğraşıyorum ama onlar da hiçbir hareket yok ben onların gözünde neyim acaba evlat mı başka bişey mi çözemedim çok umursamazlar

Ben nişanlandım şu zamana düğün düşünüyoruz.
İsterseniz davetli gibi gelin zaten ben kendime yetiyorum. Yada gelin nasıl düğün isterseniz onu yapalım..
Kararı onlar versin

Haklısınız ama hiçbir şekilde umursamıyorlar zoruma gidiyor bu da benim insan böyle bir dönemde ailesini yanında olmasını ister ama tek başımayım

Öylede tek başınıza olacaksınız böyle de.
Misafir gibi gelseler de yanınızda olsunlar.
Müstakbel eşinize ve eşinizin ailesine karşı da önemli bişey bu.

Beklemezdim balım evlenirdim haber bile vermezdim.
Babam çok sevdiğim adama vermemişti beni. Oyalayip durdu sonunda da vermiyorum dedi. Çocuk da çok efendiydi. Neyse.
Aradan iki yıl geçti hayatımın aşkıyla tanıştım. Babama biraz citlattim. Ama sonra ben bunlarla mi ugrasicam yok isteme yok düğün amaannnn dedim ve habersiz evlendim. :)) 4 aylık hamileyken haber verdim evlendim diye. Arada farklı şeyler oldu. Neyse ki çok mutluyum. Ikinci bebeğimi bekliyorum. Bir de benim ailem iyi insanlar. Ama babamın o ilk yaptığı ukte olarak kalmıştı. Senin durumun farklı. Senin yerinde olsam sormam bile basarım nikahı. Amaaaa sen bu adamdan emin misin. Eminim diyorsan sorun yok mutluluklar dilerim.

Beklemezdim balım evlenirdim haber bile vermezdim.
Babam çok sevdiğim adama vermemişti beni. Oyalayip durdu sonunda da vermiyorum dedi. Çocuk da çok efendiydi. Neyse.
Aradan iki yıl geçti hayatımın aşkıyla tanıştım. Babama biraz citlattim. Ama sonra ben bunlarla mi ugrasicam yok isteme yok düğün amaannnn dedim ve habersiz evlendim. :)) 4 aylık hamileyken haber verdim evlendim diye. Arada farklı şeyler oldu. Neyse ki çok mutluyum. Ikinci bebeğimi bekliyorum. Bir de benim ailem iyi insanlar. Ama babamın o ilk yaptığı ukte olarak kalmıştı. Senin durumun farklı. Senin yerinde olsam sormam bile basarım nikahı. Amaaaa sen bu adamdan emin misin. Eminim diyorsan sorun yok mutluluklar dilerim.
Emin olduğuma inanıyorum inşallah hep öyle olur.Çünkü gerçekten by durum canımı çok sıkıyor askerden gelmesine de az kaldı bi hazırlık bişey olsun istiyoruz yok kimse yanaşmıyor.Biz ne haldeyiz sen evlilik derdine mi düştün diyolar

Aileyi beklemek derken tam olarak ne kastettin, bu işlere onlar ön ayak olsun, şöyle yapın böyle yapın demeleri mi yoksa maddi yardım falan mı? Her ne kadar iletişimiz kötü olduğu için üzülmekte haklı olsan da, diğer taraftan bakınca aslında kafan rahat olur, her şeyi istediğin gibi, kimse karışmadan organize edersin.Bazen ailelerin gereksiz müdahaleleri oluyor, evlilik sürecini ve ilişkileri sekteye uğratan. İyi tarafından bakarsan en azından bu stresin olmaz. Onlar da bir zahmet fiziksel olarak bulunurlar düğünde.

Emin olduğuma inanıyorum inşallah hep öyle olur.Çünkü gerçekten by durum canımı çok sıkıyor askerden gelmesine de az kaldı bi hazırlık bişey olsun istiyoruz yok kimse yanaşmıyor.Biz ne haldeyiz sen evlilik derdine mi düştün diyolar
Allah Allah ne haldelermis.
Koca insanlar olmuşlar kendilerine bakamiyorlarmiymis. Fesuphanallah

Aileyi beklemek derken tam olarak ne kastettin, bu işlere onlar ön ayak olsun, şöyle yapın böyle yapın demeleri mi yoksa maddi yardım falan mı? Her ne kadar iletişimiz kötü olduğu için üzülmekte haklı olsan da, diğer taraftan bakınca aslında kafan rahat olur, her şeyi istediğin gibi, kimse karışmadan organize edersin.Bazen ailelerin gereksiz müdahaleleri oluyor, evlilik sürecini ve ilişkileri sekteye uğratan. İyi tarafından bakarsan en azından bu stresin olmaz. Onlar da bir zahmet fiziksel olarak bulunurlar düğünde.
Ön ayak olsunlar istiyorum tek başıma olmak istemiyorum onu kastettim

Sürekli acındırma halindeler anlamıyorum niye böyle yapıyolar
Canım senin konuna benzer bir konu okumuştum bir iki hafta önce. O arkadaş ailesi yüzünden çok mağdur olmuştu. Babası evlenince bile sürekli para istiyordu. Zamanında mesafeyi koysaydi bunlar olmazzdi. Ama baba olamayacak bir adama babam dir diye sahip çıkınca başına olmadık dertler gelmişti. O yüzden baştan taviz verme bence. Tabi bunlar benim fikirlerim. Onları en iyi tanıyan sensin.

Back
X