aileden uzakta hayat

cheryblossommm

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.958
2.041
398
30
yeni evliyim 1 aylık ,sevdiğimle evlendim.ama evime alışamadım olduğum ile de.1.5 yıldır da bulunduğum şehirde ailemden uzakta çalışıyorum buraya atandığım için ama hala alışamadım.hergün konşuyoruz annemlerle.ne zaman atlatırım ben bu süreci.çok ruhum daralıyor.içim sıkılıyo.yabancı geliyo herşey.ya annemlere ben yokken kötü bişey olursa diye korkuyorum

Son düzenleme:
Üniversitenin ilk aylarında da aynısı bana olmuştu, çoğu kişiye de olmuştur zaten... Zamanla bulunduğunuz şehirde yeni arkadaşlıklar, yeni anılar biriktirdikçe orayı sevmeye benimsemeye başlarsınız.

daha önceden ailemden ayrı yaşamadım alışkın değilim.kocam çok iyi bi problem yok çok şükür
Ben hep ayrı yaşadığım için sizi anlayamıyorum ama sizin aileniz artık eşiniz.
Sağlıklarına bir şey olursa Allah korusun,hemen gidersiniz yanlarına,büyütüp hayatı zindan etmeyin kendinize.
Tatiller bunun için var hem,her fırsatta gidersiniz yanlarına.
Eşinizle bir ömür mutluluklar.

Arkadaş edinin. Eşinizle bulunduğunuz ilde güzel vakit geçirmeye çalışın. Güzel anılarının olmadığı yeri insan benimseyemez. Güzel anılar biriktirmeye bakın.

Arkadaş edinin. Eşinizle bulunduğunuz ilde güzel vakit geçirmeye çalışın. Güzel anılarının olmadığı yeri insan benimseyemez. Güzel anılar biriktirmeye bakın.
bi türlü alışamadım buraya bi kasvetli geliyo.ilk atandığımda antidepresanlar kullandım.niye bu karamsarlık var ben de anlamıyorum

ben de ilk kez geçen yıl ailemden ayrı yaşamaya başladım.
ama hiç zorluk çekmedim. sebebi gittiğim yerde mutlu olmamdı.
alışmanız için çevreniz çok önemli.
sizde eksik bir şeyler var demek ki.
yoksa aile o kadar aranmaz.

babam da alışamadı hissediyorum.sürekli görüntülü aramak istiyor duygularını belli ediyor.üzülüyorum

Valla büyük cesaret. 1 aydır tanıdığın biriyle başka şehirde yeni bir hayat. İnsan az çok kendi yapısını bilir. Değişime açık biri değilsen zorlanman kaçınılmaz. Yeni biriyle yeni bir şehir ve bambaşka bir yaşam tarzı herkese göre değil.

eşimi 1 aydır tanımıyorum 7 senelik ilişkimi evlilikle taçlandırdım.şehire ve evlilik hayatına artı ailemden uzak olmaya alışamadım

İlk zaman herkese olur sürekli gitmek istersin merak edersin ama henüz çok yeni evlisin sakin kalın evliliğin tadını çıkarın eşinizle baş başa kalın vakit geçirin eminim sonra evinizi benimser annenize gittiginizde evinizi özler kendi düzeninizi benimsersiniz sadece sabır ilk defa ayrı kalma üstelik. Bir sorumluluk kolay bişey değil ama huzurun varsa keyfini kaçırma

Bu çok normal biraz zaman alır aklınızı meşgul etmeye çalışmalısın o şehre ait sevilcek şeyler türetmelisin kendine .Ben geçen sene ailemden ayrıydım ilk gittiğimde aynı şeyleri hissettim sonra heryere bir anı yerleştrirdim geçti

Bu bende de vardı. Ben karadenizliyim malum bizim oralarda deniz olur , yağmur eksik olmaz , ormanı vardır. Atandığım yerde Konya . İlk zamanlar çok zorlandım hem aileye uzaklık hem de havası ,insanı bana çok daha farklı geldi. 3 yıldır Konyadayım şu an zor gelmiyor. Üstelik Konyalı bir erkekle sevgiliyim bu hafta sonu aileler tanışacak yani kaldım Konya da :) Daha yeni oralardasın zamanla alışırsın. Ya da çok mutsuz olursan illa ki eşin de seni seviyorsa yer değişikliğini kabul edecektir.

Henüz çok yeni. Bu şekilde hissetmen normal. Zamana bırak ve çevre edinmeye çalış...

Ben kamuya ilk atandigimda yeni evimi garipsemistim ilk gunler.Sonra alistim.Sonra ailemin yanina geldigimde garipsedim biraz.Alistim sonra.Yrgenim de atandi gitti yalniz kaliyor o da zor alisti ama alisti..Ben de simdi isyerinde yeni bir birimdeyim.Bugun ilk gunumdu.Cok garipsedim.Bakalim ben alisacakmiyim.Sen de konuma bak.Halimizden anlariz birbirimizin:)Sen birbucuk yildir mi o ildesin.O kadar yil gectiyse neden peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…