Aileler arası kültür farkı sevgilimin annesinin tavırları

grbpink

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2012
241
463
103
Ankara
Merhabalar öncelikle.
Daha önce açılmış konulara baktım ancak benim durumum biraz farklı. Sevgilimle ailem arasında kültür farkı fazla onlar doğulu biz karadenizliyiz ve eğitim düzeyi farkı da var. Sevgilimle biz iyi anlaşıyoruz beraber eğleniyoruz kavgalarımızı çözebiliyoruz vs. Ama sevgilinin annesini çözemedim henüz alışık olmadığım tavırları var. aslında iyi bi insan.Mesela dün annelerimiz tanıştı. Benim annem sevgilimin annesine çok güzel bi evlat yetiştirmişsiniz gibi bir cümle kurmuş. Ancak sevgilimin annesi teşekkür bile etmeden elimden geleni yaptım demiş ve aynı şekilde anneme benimle alakalı bir cümle kurmamış. Sevgilimin annesinin Bana karşı çok sıradan bir insanmışım gibi davranışları var, sanki oğlunun sevgilisi değilim de normal arkadaşıymışım gibi yani bu kız bize gelin gelecek gibi heyecanlı ve özenli davranışları yok. Annemle konuştuğumda iyi insanlar ama sen bu aileyle yapamazsın dedi. Benim de aklım karıştı ama sevgilimi çok seviyorum ve ayrılmak istemiyorum. Sizin fikriniz nedir?
Not sevgilim annesine düşkün
Not 2 Sevgilimin annesinin insanlara genel tavrı böyle özensiz aslında iyi bir insan ama ince düşünceden ve görgüden biraz yoksun

Bir cok erkek annesi is ciddiye binmeden kiz arkadaslari gelir gecici olarak gördügü icin ciddiye almiyor bile..ailenizi erkenden muhatap etmemelisiniz. Öyleleri sizi cünkü o zaman basit olarak görüyor.

Kültür farkına dair bir şey göremedim konunuzda. Sorun edecek büyük bir problem de yok sanki yaşananlarda.
Teşekkürler cevabınız için. Çok detaya girmek istemedim uzamasın diye ama mesela onlar akrabalarıyla çok içli dışlı, geleneksel aile yapısına sahip. Ancak bizimkiler pek sıcakkanlı değiller daha seviyeli insanlar. Annem özellikle kuralcı ve aşırı görgü kurallarına dikkat eden bi insan ben de böyle yetiştim. Karşı taraf pek bizimkilere benzemiyor bu yönden umarım anlatabilmişimdir

Merhabalar öncelikle.
Daha önce açılmış konulara baktım ancak benim durumum biraz farklı. Sevgilimle ailem arasında kültür farkı fazla onlar doğulu biz karadenizliyiz ve eğitim düzeyi farkı da var. Sevgilimle biz iyi anlaşıyoruz beraber eğleniyoruz kavgalarımızı çözebiliyoruz vs. Ama sevgilinin annesini çözemedim henüz alışık olmadığım tavırları var. aslında iyi bi insan.Mesela dün annelerimiz tanıştı. Benim annem sevgilimin annesine çok güzel bi evlat yetiştirmişsiniz gibi bir cümle kurmuş. Ancak sevgilimin annesi teşekkür bile etmeden elimden geleni yaptım demiş ve aynı şekilde anneme benimle alakalı bir cümle kurmamış. Sevgilimin annesinin Bana karşı çok sıradan bir insanmışım gibi davranışları var, sanki oğlunun sevgilisi değilim de normal arkadaşıymışım gibi yani bu kız bize gelin gelecek gibi heyecanlı ve özenli davranışları yok. Annemle konuştuğumda iyi insanlar ama sen bu aileyle yapamazsın dedi. Benim de aklım karıştı ama sevgilimi çok seviyorum ve ayrılmak istemiyorum. Sizin fikriniz nedir?
Not 2 Sevgilimin annesinin insanlara genel tavrı böyle özensiz aslında iyi bir insan ama ince düşünceden ve görgüden biraz yoksun
Bir sorun yok bence ortada kültürel veya eğitim farkı denecek kadar üç bir problem göremedim. Sadece sevgilinizin annesi biraz aman kim neye üzülür kırılır diye detaylı düşünmüyor biraz mesafeli bir insan. Bu da onun huyu, çok normal bişey herkes o kadar ince cevaplar veremeyebilir önemli olan kabalık etmesin haksızlık dedikodu etmesin.

Bir cok erkek annesi is ciddiye binmeden kiz arkadaslari gelir gecici olarak gördügü icin ciddiye almiyor bile..ailenizi erkenden muhatap etmemelisiniz. Öyleleri sizi cünkü o zaman basit olarak görüyor.
Haklısınız ancak sevgilim de ben de belli bir yaştayız o çalışıyor ben de son sınıfım. Ciddi düşündüğümüz için tanıştım ama hata yapmış olabilirim 😞

Teşekkürler cevabınız için. Çok detaya girmek istemedim uzamasın diye ama mesela onlar akrabalarıyla çok içli dışlı, geleneksel aile yapısına sahip. Ancak bizimkiler pek sıcakkanlı değiller daha seviyeli insanlar. Annem özellikle kuralcı ve aşırı görgü kurallarına dikkat eden bi insan ben de böyle yetiştim. Karşı taraf pek bizimkilere benzemiyor bu yönden umarım anlatabilmişimdir
E klasik doğulu birbirine düşkün aile. Görgü kuralı dediğiniz nedir bilmiyorum, elle mi yemek yiyorlar, sofrada geğiriyorlar mı?

Her neyse anneniz haklı gibi siz bu aileyle anlaşabilecek gibi durmuyorsunuz.

Merhabalar öncelikle.
Eşiniz annesine düşkün olmasaydı olabilirdi ama şimdiden düşkünse evlilikten sonra bağımlı moda bağlar. Genellikle "düşkün" erkekler böyle oluyor evlendikten sonra daha da değerleniyor anneleri. Ayrıca özensiz ve bana karşı sıradan bir insan gibi davranıyor dediniz. Düğün nişan vs konularda size karşı özensiz ve ilgisiz davranmasıni, yapılması gereken şeyleri yapmamalarını, destek olmamalarini göze al illa evlenecegim dersen, görünen köy klavuz istemez. Veya anneni dinle, annen notunu vermiş ailenin

Sevgilim annesine düşkün cümlesi bu paragrafın en sakat, en tehlikeli cümlesi olabilir.

Benim kayınvalidem de öyle özenli ilgili değildir. Ama ne çocukları ona düşkün ne de o çocuklarına. Hiçkimseye karşı çok sevgi dolu değil zaten, böyle bir tabiata sahip bir kadından da beni önemsemesini beklemiyorum.

Aileler arası kültür farkı illaki vardır. Nihayet karadeniz ile doğu çok farklı. Ama sizin sorununuz aslında çok başka.

Anneye düşkünlük belli sınırlar içinde normal kabul edilir. Ama daha sevgiliyken, sevgilinin annesine düşkün olduğu sana bir şekilde belli edilmiş ya da söylenmişse tehlike çanları çalıyor demektir. Neticede hepimiz annemize düşkünüz ama bunu insanlara belirtmek ihtiyaci duymuyoruz.

Nişanlınız bunu size belirtme ihtiyacı neden hissetti sizce?

Ben söyleyeyim mi? Ilerde "biliyordun anneme düşkün olduğumu" diyebilmek için.

"Annesine düşkün " şu cümle bile yeter düşünmek için.Herkes annesini sever sayar,ama kadının her türlü size karşı aksiyonlarina :
- o benim annem,içinde kötülük yok ,sen küçüksün idare et,evlenince herkes dışarda kalır,seni ezdirmem vb cevaplar duymaya ve tam tersini yaşamaya hazır olun

Sevgilim annesine düşkün cümlesi bu paragrafın en sakat, en tehlikeli cümlesi olabilir.

Benim kayınvalidem de öyle özenli ilgili değildir. Ama ne çocukları ona düşkün ne de o çocuklarına. Hiçkimseye karşı çok sevgi dolu değil zaten, böyle bir tabiata sahip bir kadından da beni önemsemesini beklemiyorum.

Aileler arası kültür farkı illaki vardır. Nihayet karadeniz ile doğu çok farklı. Ama sizin sorununuz aslında çok başka.

Anneye düşkünlük belli sınırlar içinde normal kabul edilir. Ama daha sevgiliyken, sevgilinin annesine düşkün olduğu sana bir şekilde belli edilmiş ya da söylenmişse tehlike çanları çalıyor demektir. Neticede hepimiz annemize düşkünüz ama bunu insanlara belirtmek ihtiyaci duymuyoruz.

Nişanlınız bunu size belirtme ihtiyacı neden hissetti sizce?

Ben söyleyeyim mi? Ilerde "biliyordun anneme düşkün olduğumu" diyebilmek için.
Sevgilim özellikle belirtmişti ve annesi de anneme oğlum bana düşkündür demiş.

Merhabalar öncelikle.
Bence onun annesinin değil senin annenin davranışı yanlış. Bu kadar pohpohlanmamalı daha yeni tanıştığın kişi. Annene söyle gereksiz nezaket yapmasın.
Annen haklı olabilir sen de böylesine nezaket sahibiysen anlasamayabilirsinize

Annenize soru sormamasi falan konusunda abartili davraniyosunuz. Ne alaka anlamadim. Size övgüler mi dizmesi gerekiyordu illa yani?? Ama kayinvalide olağanüstü kültürlü, muhteşem bir jnsan bile olsa anneye duskun adamla olmaz zaten O iş yaş

Adam doğulu,sen karadenizlisin. Hep beraber aynı şehirde mi yasiyorsunuz yoksa evlenince onların oraya mi gideceksin?

Adam doğulu,sen karadenizlisin. Hep beraber aynı şehirde mi yasiyorsunuz yoksa evlenince onların oraya mi gideceksin?
Sevgilimle doğma büyüme ankaralıyız. İkimizin ailesi de buraya göçmüş zamanında ilerde doğuya gitme gibi bi durum yok Ankara’da kalırız

annesinin de sizin annenize bir şeyler dememesi bir parça nezaket eksiği ama öyle büyük bir problem değil. kültür çatışması da sayılmaz aynı kültürün içinde bile böyle ilgisiz sayılacak insanlar olabiliyor. sevgilinizin annenize düşkün olması problem olabilir bu da derecesine bağlı. her dediğine körü körüne inanacak sürekli görüşmek isteyecek ve haliyle sizi de bu görüşmelere sürükleyecek biriyse sıkıntı olabilir.

anneniz neye dayanarak iyi insanlar ama sen bunlarla yapamazsın dedi acaba, bunu da merak ettim

Elimden geleni yaptım demis iste neden tesekkur etmek zorunda ve karsiliginda sizin icin iyi birsey soylemek zorunda?
Zorunda değil tabiiki sadece bir örnek verdim nezaketen karşılık verebilirdi çünkü defalarca kez görüştüm annesiyle ve bir yanlışım olduğunu düşünmüyorum

Back
X