Aileler arası kültür farkı sevgilimin annesinin tavırları

Merhabalar öncelikle.
Daha önce açılmış konulara baktım ancak benim durumum biraz farklı. Sevgilimle ailem arasında kültür farkı fazla onlar doğulu biz karadenizliyiz ve eğitim düzeyi farkı da var. Sevgilimle biz iyi anlaşıyoruz beraber eğleniyoruz kavgalarımızı çözebiliyoruz vs. Ama sevgilinin annesini çözemedim henüz alışık olmadığım tavırları var. aslında iyi bi insan.Mesela dün annelerimiz tanıştı. Benim annem sevgilimin annesine çok güzel bi evlat yetiştirmişsiniz gibi bir cümle kurmuş. Ancak sevgilimin annesi teşekkür bile etmeden elimden geleni yaptım demiş ve aynı şekilde anneme benimle alakalı bir cümle kurmamış. Sevgilimin annesinin Bana karşı çok sıradan bir insanmışım gibi davranışları var, sanki oğlunun sevgilisi değilim de normal arkadaşıymışım gibi yani bu kız bize gelin gelecek gibi heyecanlı ve özenli davranışları yok. Annemle konuştuğumda iyi insanlar ama sen bu aileyle yapamazsın dedi. Benim de aklım karıştı ama sevgilimi çok seviyorum ve ayrılmak istemiyorum. Sizin fikriniz nedir?
Not sevgilim annesine düşkün
Not 2 Sevgilimin annesinin insanlara genel tavrı böyle özensiz aslında iyi bir insan ama ince düşünceden ve görgüden biraz yoksun
Burda eşinizin tavrı önemli, esiniz her haftasonu ailemle görüşelim aksamlari anneme yemeğe gidelim gibi sürekli görüşmek için zorlar mi? Cok sık gorusmezseniz annesinin tavirlarini bir şekilde idare edersiniz bence. Kültür farkını ben de konunuzdan cok anlayamadım ama siz eşinizle iyi anlasiyorsaniz bence gerisi çok da önemli değil

Zorunda değil tabiiki sadece bir örnek verdim nezaketen karşılık verebilirdi çünkü defalarca kez görüştüm annesiyle ve bir yanlışım olduğunu düşünmüyorum
Nazik değil gerçekçi demek ki!
Hem annesine duskunse yine olmaz o is.

Teşekkürler cevabınız için. Çok detaya girmek istemedim uzamasın diye ama mesela onlar akrabalarıyla çok içli dışlı, geleneksel aile yapısına sahip. Ancak bizimkiler pek sıcakkanlı değiller daha seviyeli insanlar. Annem özellikle kuralcı ve aşırı görgü kurallarına dikkat eden bi insan ben de böyle yetiştim. Karşı taraf pek bizimkilere benzemiyor bu yönden umarım anlatabilmişimdir
Aile ile içli dışlı olunca seviyesuz mi oluyoruz?

Yani okudum da okudum ama sorunu anlayamadım. Gözlerin ne güzel diyen birine ay teşekkürler o senin güzel bakışın demek gibi bi şey beklemişsiniz, illa övgüye övgüyle karşılık verilmez ki.

Sevgilim özellikle belirtmişti ve annesi de anneme oğlum bana düşkündür demiş.
Farklı anlayışlarda 2 ailenin çocuklarısınız, evlendiğinizde eşiniz zorlanmaz ama siz zorlanacaksınız çünkü onlar birbirine bağlı siz mesafelisiniz, sizden ayak uydurmanızı isteyecekler yapamayacaksınız.

Kimi aileler nereli olduklarından bağımsız, dıdısının dıdısı bile olsa bilmem kaç km yol giderek düğün derneğine katılır, köylüsünü ağırlar, her şeyi birlikte yapar, bunlar sizin alışık olmadığınız şeyler, sizden gelin olmanız ve gelinliğin gerekliliklerini bekleyecekler.
Flört ederken her şey kolaydır ama iş resmiyete dökülünce sadece sevgilinizle anlaşıyor olmanız yeterli gelmeyecek maalesef.

Ayrıca çocukların ailesine düşkün olması güzel ama bağımlılık derecesinde bir düşkünlükse 1000 kere düşünmek lazım, ki sevgiliniz annesine düşkün olduğunu söylemiş, annesi de sözleriyle ne kadar düşkün olduğunu anlamanızı pekiştirmiş.

Yani ona göre bilin ve karar verin diyorlar size, siz bilirsiniz tabii.

Merhabalar öncelikle.
Daha önce açılmış konulara baktım ancak benim durumum biraz farklı. Sevgilimle ailem arasında kültür farkı fazla onlar doğulu biz karadenizliyiz ve eğitim düzeyi farkı da var. Sevgilimle biz iyi anlaşıyoruz beraber eğleniyoruz kavgalarımızı çözebiliyoruz vs. Ama sevgilinin annesini çözemedim henüz alışık olmadığım tavırları var. aslında iyi bi insan.Mesela dün annelerimiz tanıştı. Benim annem sevgilimin annesine çok güzel bi evlat yetiştirmişsiniz gibi bir cümle kurmuş. Ancak sevgilimin annesi teşekkür bile etmeden elimden geleni yaptım demiş ve aynı şekilde anneme benimle alakalı bir cümle kurmamış. Sevgilimin annesinin Bana karşı çok sıradan bir insanmışım gibi davranışları var, sanki oğlunun sevgilisi değilim de normal arkadaşıymışım gibi yani bu kız bize gelin gelecek gibi heyecanlı ve özenli davranışları yok. Annemle konuştuğumda iyi insanlar ama sen bu aileyle yapamazsın dedi. Benim de aklım karıştı ama sevgilimi çok seviyorum ve ayrılmak istemiyorum. Sizin fikriniz nedir?
Not sevgilim annesine düşkün
Not 2 Sevgilimin annesinin insanlara genel tavrı böyle özensiz aslında iyi bir insan ama ince düşünceden ve görgüden biraz yoksun
İnşallah ayrilmissindir.Erkek annesi sevmediyse o iş olmuyor.

Back
X