Aileler arası maddi fark?

Angelss02

Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2017
47
26
18
28
Öncelikle merhaba kızlar
Aslında şuan net bi dert mi bilmiyorum ama bir konuda icim içimi kemiriyor size bir danışmak istedim.
21 yasindayim universite ogrencisiyim 3 yıldır devam fazla guzel, saglikli ve artik tamamen oturdugunu dusundugum bi iliskim var. Erkek arkadasim 24 yasinda o da bu sene mezun oldu. Çok anlayışlı, insanlara asla yukardan bakmayan, çok fedakar bi çocuktur kendisi. Evlenme olaylarina daha en az 2-3 sene olmasina karsin beni dusunduren bir durum var. Benim ailem kendi yağında kavrulan ancak 1 arabalari dışında hiç bir şeyi olmayan bir aileyken, erkek arkadaşımın ailesi hem eğitim seviyesi hem de maddi durum olarak bizden kat kat yukardalar. Zengin sayilmasalar da hali vakti yerinde denicek insanlar. Biliyorum belki şuan için bunu düşünmem çok anlamlı değil cunku bunu dusundurucek bir sey olmadi ama ilerde herhangi bi sorun çıkar da bu yüzden ayrılırız diye çok korkuyorum. Düşüncelerinizi paylasirsaniz çok sevinirim :)

Ailesi para pul işlerine önem veriyorsa sıkıntı olur elbet bu tamamen ailenin görgü ve ahlakına bağlı olarak sorun olur ya da olmaz. Ama daha erken bunları takmak için üç yıla nelerolur neler

Ailesi para pul işlerine önem veriyorsa sıkıntı olur elbet bu tamamen ailenin görgü ve ahlakına bağlı olarak sorun olur ya da olmaz. Ama daha erken bunları takmak için üç yıla nelerolur neler
Haklısınız daha çok zaman var çok şey değişebilir. Ama iste her sey cok guzel gidiyor diye sanirim korkuyorum. Olabilicek tek olumsuzluk bu gibi geliyor suan icin. Yorumunuz için teşekkürler:)

bunları düşünmek için erken, anın tadını çıkar. kim öle kim kala :)
Aslında bende böyle dusunuyorum daaaa...Ah şu geceler... Geceleri yatarken cok dusunuyorum sanirim anlamsiz korkular sarıyo içimi :) Bi de bu kadar herşeyiyle kendimi huzurlu, mutlu hissettiğim için bi anda yere çakılmaktan korkuyorum

Para puldan önce aile yapilarinin benzer ya da uyumlu ve saygili olmasi önemli. Evlilikten sonra evin içinde kari koca ne kazaniyorsa onu harcayacaksiniz zaten. Sadece düğün ve ev kurma olaylarında aileler harcamaya karışır. Siz de kendinizi ezik hissetmeyin ki zaten degilsiniz. Bunu erkek tarafinin durumu daha az iyi olsaydı da aynen soylerdim. Siz de sevgiliniz de universite mezunu olacak ve kendiniz kazanacaksiniz, onlarin varliklari sizi ilgilendirmeyecek. Ailelerin kafa yapisinin uyumuna bakin. Daha vakit varken kafayi takmayin sevgilinizi iyi tanimaya bakin.

Sevdiğin için tabi gelecek planı yapıp olumsuzluklara karşı bir çözüm üretmek istiyorsun ama inan bana her şey zamanında yaşayınca güzel.Bu konuyu evlenmeye karar verdiğiniz de düşünürsün şimdilik ilişkini güzel bir şekilde geleceğe taşımandan başka bir şey düşünme.Anın tadını çıkar ve kendini bu düşüncelerle yıpratma.
İnan bana zamanı değil.

Para puldan önce aile yapilarinin benzer ya da uyumlu ve saygili olmasi önemli. Evlilikten sonra evin içinde kari koca ne kazaniyorsa onu harcayacaksiniz zaten. Sadece düğün ve ev kurma olaylarında aileler harcamaya karışır. Siz de kendinizi ezik hissetmeyin ki zaten degilsiniz. Bunu erkek tarafinin durumu daha az iyi olsaydı da aynen soylerdim. Siz de sevgiliniz de universite mezunu olacak ve kendiniz kazanacaksiniz, onlarin varliklari sizi ilgilendirmeyecek. Ailelerin kafa yapisinin uyumuna bakin. Daha vakit varken kafayi takmayin sevgilinizi iyi tanimaya bakin.
Aslında parayı pulu laf söz eden insanlar kesinlikle değiller. Biz biyere gezmeye gidicek olduğumuzda kendimizce harcliklarimizi biriktirir gideriz annesi zorla hesabına para yatırır, cimrilik yapmadan gezin bidaha mi genç olcaksınız der hatta biz kullanmayip geri gönderdik diye de cok uzuldu aramizda paranin lafi mi var oglum iki biyere giderken de kıza para mı biriktirtiyosun diye :) Olur da evlilik boyutuna gelirse de ev esyalarini erkek arkadasimla ikimiz yapmak istiyoruz zaten. Aileminde ailesine saygı çerçevesinde yaklaşacağını düşünüyorum aslinda. Yorumunuz için gerçekten çok teşekkür ederim:)

Çok ileri zamanın konusu çok takılma şimdiden.
bu arada okuduğunuz Bölümleriniz ne?
Ailelerin dünya görüşü farkı var mı? Bunlar bir ipucu verebilir daha fazla yorumlamak için.
Haklisiniz anlik degisen bi hayattan simdiden uzun vadeli bi düşünce içine girmek bence de mantıklı değil aslında ama işte... :) Ben hemşirelik okuyorum erkek arkadasim dis hekimliği. Onun ailesi bizden eğitim seviyesi olarak çok daha üstte ama her kesim insanla oturur görüşür evlerine giderler. Genel olarak asiri saygili,görgülü ve tirnaklariyla kazıya kazıya para sahibi olmuş insanlar. Oglunun hayatıyla ilgili olumsuz bi yorum yapmazlar genelde her konuda destek olurlar. Benim ailemdeyse bikac sorun var babamın alkol sorunu var aynı zaman da Koah, bi türlü biraktiramadik. Ama kendi dışında baskalarina zarari yoktur. Huzurlu bi aile ortamında büyümedim ama şuan daha iyiyiz. Annem çok azimli ve gerçekten güvendiğim bi kadındır. Şuan hem calisiyo hem açıktan yüksek lisans yapiyo sürekli okur sürekli kendini geliştirir. Yorumunuz için teşekkür ederim :)

Sevdiğin için tabi gelecek planı yapıp olumsuzluklara karşı bir çözüm üretmek istiyorsun ama inan bana her şey zamanında yaşayınca güzel.Bu konuyu evlenmeye karar verdiğiniz de düşünürsün şimdilik ilişkini güzel bir şekilde geleceğe taşımandan başka bir şey düşünme.Anın tadını çıkar ve kendini bu düşüncelerle yıpratma.
İnan bana zamanı değil.
Cok tesekkur ederim yorumunuz icin. O kadar haklısınız ki...

Meslekleriniz ne olacak? Kendi başınıza bu işlerin altından kalktığınız sürece çok sorun olmaz bence. Daha öncede buna benzer başka bir konuda yazmıştım, tek bir aileye çok fazla yüklenilirse o iş tatsızlaşır bana göre. Çalışıp kendi başınıza yaparsanız herşeyinizi, aileleri para konusunda çok fazla muhattap etmezseniz birbiriyle, ailelerin karşı taraftan abartı istekleri olmazsa sıkıntı olmaz.

Haklisiniz anlik degisen bi hayattan simdiden uzun vadeli bi düşünce içine girmek bence de mantıklı değil aslında ama işte... :) Ben hemşirelik okuyorum erkek arkadasim dis hekimliği. Onun ailesi bizden eğitim seviyesi olarak çok daha üstte ama her kesim insanla oturur görüşür evlerine giderler. Genel olarak asiri saygili,görgülü ve tirnaklariyla kazıya kazıya para sahibi olmuş insanlar. Oglunun hayatıyla ilgili olumsuz bi yorum yapmazlar genelde her konuda destek olurlar. Benim ailemdeyse bikac sorun var babamın alkol sorunu var aynı zaman da Koah, bi türlü biraktiramadik. Ama kendi dışında baskalarina zarari yoktur. Huzurlu bi aile ortamında büyümedim ama şuan daha iyiyiz. Annem çok azimli ve gerçekten güvendiğim bi kadındır. Şuan hem calisiyo hem açıktan yüksek lisans yapiyo sürekli okur sürekli kendini geliştirir. Yorumunuz için teşekkür ederim :)

Diğer cevabınızda okudum işte annesinin size gezin diye harçlık vermesi falan.
sıkma canını olur bu iş bence.aileler çok kolay anlaşır.zaten anlaşmak üst mevkide ya da sınıfsal ayrımda neyse işte olanın olmayana toleransı değilmi?? Hiç kafana bile takma ama yaşamanıza bak şu an, ama bir yandanda sende kendini geliştirmeyi çok farklı şeyler okumayı ihmal etme ki ilerde yetersizlik hissetme.bunu sadece evlilik içinde değil kendi ruh beslenmen için yap:)) üniversitede okuduğum kitapları şu an asla okuyamadım çünkü vaktim yok.şu an ancak ayda 4 kitapla ilerlemeye çalışıyorum.çoğu zaman para ayıramıyorum her ay vs.
öğrencilik de güzel o ortamda sevgililikde çok güzel kıymetini bile gez toz eğlen ve kişisel gelişimine daha çok yatırım yapöanı nacizane tavsiye ederim sana mutlu bir hayat dilerim:)

Egitimli ve aydin insanlarsa boyle seylere takilmazlar, parayi hazmedememis, gorgusuz tipler olsalardi epey sorun yasardiniz.

Diğer cevabınızda okudum işte annesinin size gezin diye harçlık vermesi falan.
sıkma canını olur bu iş bence.aileler çok kolay anlaşır.zaten anlaşmak üst mevkide ya da sınıfsal ayrımda neyse işte olanın olmayana toleransı değilmi?? Hiç kafana bile takma ama yaşamanıza bak şu an, ama bir yandanda sende kendini geliştirmeyi çok farklı şeyler okumayı ihmal etme ki ilerde yetersizlik hissetme.bunu sadece evlilik içinde değil kendi ruh beslenmen için yap:)) üniversitede okuduğum kitapları şu an asla okuyamadım çünkü vaktim yok.şu an ancak ayda 4 kitapla ilerlemeye çalışıyorum.çoğu zaman para ayıramıyorum her ay vs.
öğrencilik de güzel o ortamda sevgililikde çok güzel kıymetini bile gez toz eğlen ve kişisel gelişimine daha çok yatırım yapöanı nacizane tavsiye ederim sana mutlu bir hayat dilerim:)
Yaaaa ne güzel bir yorum bu. Bende öyle düşünüyorum zaten bir yandan kendimi geliştirmek için çaba sarfediyorum. Biyandan okul biter bitmez yüksek lisansa başlamak gibi bi planım var bunun içinde ugrasiyorum. Gercekten soylediklerinizin her kelimesi icin cok tesekkur ederim. Sizde hep mutlu olun :)

Meslekleriniz ne olacak? Kendi başınıza bu işlerin altından kalktığınız sürece çok sorun olmaz bence. Daha öncede buna benzer başka bir konuda yazmıştım, tek bir aileye çok fazla yüklenilirse o iş tatsızlaşır bana göre. Çalışıp kendi başınıza yaparsanız herşeyinizi, aileleri para konusunda çok fazla muhattap etmezseniz birbiriyle, ailelerin karşı taraftan abartı istekleri olmazsa sıkıntı olmaz.
Ben hemşire erkek arkadasim diş hekimi. Olur da evlilik boyutuna gelirsek ev esyalarini erkek arkadasimla ikimiz yapmak istiyoruz. Ikimizin de çalışıp para biriktirip evlenmeyi bekleyecek kadar yaşımız genc nasil olsa :)

Back
X